Şimdi Ara

sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
9.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kendime normal bir pc kasası sağ kapağından laptop uma sağutucu yaptım.ancak boyama işleminden önce bir kaç sorum olacak.

öncelikle sacın altına 2 tane ayak yaptırdım.bunun için 2cm en 5cm kalınlık 36cm uzunluğunda 2 adet çıta kullandım.bunları saca sabitledim.ancak kullandığım ağaç vidalarının başları sacın dışınca yaklaşık 4-5mm dışarda kaldı.bu şekilde boyasam bile eminim hoşuma gitmeyecektir.o yüzden bende bu vidaları nasıl kapatabilirim nasıl izole edebilirim ki gözüme güzel gözüksün diye düşünürken dh foruma sormak geldi aklıma.üstadlardan cvplar bekliyorum.

ekleme:
    vida başlarını gizledikten sonra sac a boya yapmayı düşünüyorum.ama daha önce hiç boya yapmadım nasıl yapılır? hangi marka boya kullanılmalıdır?

5 adet kuvvetli fanım vardı.plc otomasyondan anlayan arkadaşlar bilir onların soğutmasında kullanılan 12v 24v cift voltajlı 3 adet 12v 30v 2 adet fan.
    bunları sac a uyumlu hale getirmek için ilk önce sac da getirmek istediğim noktaları ayarladım çizdim ve kestim.kesme işlemini iyi yapamadım.tabi maliyet açısından dışarda yaptırmadım hem kendim de yapmak istedim birazda işçilik olsun dedik fakat kesim kötü oldu kesilen bu noktaları nasıl kapatabilirim.yanlız fanları taktım ve kablolama işlerini bitirdim.eğer bu şekilde fanları sökmeden düzeltme işlemi yapabilirsek iyi olur.

birde boyadıktan sonra laptopu direk sac ın üstüne koyarsak olmaz.sactan 5mm felan yüksek olsa iyi olur.bunun için sac ın üstüne pamuk gibi yumuşak plastik süngerler koyabilirim diye düşündüm fakat yinede sizin fikirlerinizin daha iyi olacağı kanısındayım

resimler ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 15 Ağustos 2010; 17:07:57 >

• up
  • daha küçük kafası olan vidalarda kullanın yada kesin kafalarını ne yapabilirsinizki
  • quote:

Orijinalden alıntı: spankman
    daha küçük kafası olan vidalarda kullanın yada kesin kafalarını ne yapabilirsinizki

konuya sizinde hakimiyetiniz yok.ben gördüm kafalar kapatılıyor ancak gördüğüm kapağın ismini bilmediğimden googlede felan bakamıyorum
  • vidaları kapatsan ne olacak kesim çok kötü olmuş zaten bence komple sticker yapın üzerine yanlış kesilen yeride düzeltmiş olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61
    vidaları kapatsan ne olacak kesim çok kötü olmuş zaten bence komple sticker yapın üzerine yanlış kesilen yeride düzeltmiş olursunuz

sticer düşünmüyorum yaldız gri ile boyayacağım.sticerden başka çözümler var gördüm ama isimlerini bilmiyorum.
  • Resimleri çok yakın çekmişsin. Nereye denk geliyor neresi orası anlayamadım. Fan ızgarası kullanabilirsin. Forumda kromaj kaplı çok güzel ızgaralar var. Boyayı boyacılardan kaliteli olan spreylerden alabilirsin. Müsait brnzer bir yüzeyde denemeyi unutma. İçersen yapıştırsan olmuyormu bu fanı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitella

Resimleri çok yakın çekmişsin. Nereye denk geliyor neresi orası anlayamadım. Fan ızgarası kullanabilirsin. Forumda kromaj kaplı çok güzel ızgaralar var. Boyayı boyacılardan kaliteli olan spreylerden alabilirsin. Müsait brnzer bir yüzeyde denemeyi unutma. İçersen yapıştırsan olmuyormu bu fanı.

fanlar normal bildiğiniz 8cm fanlardan değil.5cmlik fanlardan.ufak fan ama kuvvetli üflüyor 8cmlikten 2 kat daha kuvvetli.özel plc kasasına ait fanlar bunlar.cift voltajlı 12v 24v.

sizde vida başlarını nasıl kapatabilirim?
  • şöyle bişey buldum buna benzer olabilir ;

• dostum vida baslarını kapatmak için en iyi yöntem senin bulduğum bence,aklıma daha iyisi gelmedi suan

boya olayına gelince astar zımpara boya isteğe bağlı pasta cila

yapılışı
    1.boyanacak yüzey sırasıyla kalın zımparadan ince zımparaya kadar zımparalannır en son sulu zımpara yapılır(forumda nasıl yapıldığı var bildiğimiz zımparayı ıslat siliomus hesabı zımparala)
    2.boyanacak ortam tozsuz olmalıdır(boyaya yapısıo fln )
    3.astar atılır.(yavaş yavaş önce pratik yap ben öle yapmıstım,boya akmasın yane)
    4.astar tamamen kurudktan sonra bırak 1 saat kalsın tam ceksin kendini
    boya atılır(isteğe bağlı 2 kat veya tek kat atabilirsin.

sünger olayına gelincede sanayide lastikler satılıo kaucuk lastik al 10-20 cm kafana göre kes yapıstır sacın üstüne ,siyah olur onlar genelde,boyamanı tavsiye etmem,yapıstırıcı olarak 502 kullan 2 lira bişi baska sorun olursa ben burdayım kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: mrlaz
    dostum vida baslarını kapatmak için en iyi yöntem senin bulduğum bence,aklıma daha iyisi gelmedi suan

boya olayına gelince astar zımpara boya isteğe bağlı pasta cila

yapılışı
    1.boyanacak yüzey sırasıyla kalın zımparadan ince zımparaya kadar zımparalannır en son sulu zımpara yapılır(forumda nasıl yapıldığı var bildiğimiz zımparayı ıslat siliomus hesabı zımparala)
    2.boyanacak ortam tozsuz olmalıdır(boyaya yapısıo fln )
    3.astar atılır.(yavaş yavaş önce pratik yap ben öle yapmıstım,boya akmasın yane)
    4.astar tamamen kurudktan sonra bırak 1 saat kalsın tam ceksin kendini
    boya atılır(isteğe bağlı 2 kat veya tek kat atabilirsin.

sünger olayına gelincede sanayide lastikler satılıo kaucuk lastik al 10-20 cm kafana göre kes yapıstır sacın üstüne ,siyah olur onlar genelde,boyamanı tavsiye etmem,yapıstırıcı olarak 502 kullan 2 lira bişi baska sorun olursa ben burdayım kardeşim

eyw saolsın.çok makbule geçti valla.malzemeleri yarın almaya çalışacağım.işe koyulmalıyım bir an önce

• sac yerine plexi kullanmaya karar verdim.kötü kesim olmuştu.umarım plexi ile daha başarılı olurum.sırf bu iş için matkap ve matkap ucuna takılan yuvarlak testere siparişi verdim.
  • 1) Vida seçimin yanlış. Sen bildiğin sunta vidası kullanmışsın. Çıkıntı da 4cm değil 2-3mm kadar gördüğüm kadarıyla. Her halükarda o vidaların değişmesi gerek.
    2) Ayakları neden ahşaptan düşündün? Ahşap ile sacı birlikta kullanmak ustalar için bile uğraştırıcı bir çabadır ve çokça alet edevat ve malzeme gerektirir. Genelde de yapıştırma usulüyle hallederler bu işleri. Bence en kısasından küt vida + somun çok daha iyi sonuç verirdi. Üstelik bu türde dekoratif (perçin görünümlü, yuvarlak başlı, vs) vidalar da mevcut.
    3) Kesimler gerçekten ultra yamuk olmuş doğruya doğru. Sac üzerinde yuvarlak kesim için uygun aletinin olması gerekir. Yan keskiyle olacak iş değil. Gururu bir kenara bırakıp bir demirciye gidersen 5 dk kalmaz halleder dönersin.
    4) 5cm fan mı? O ne yahu? Yok mu daha küçüğü? Olmaz.... Olmamalı... Tamam çok büyük olmasına da gerek yok ama en azından 8-9cm olsun yahu...
    5) Bilgisayarı direkt sacın üzerine koyman daha sağlıklı olur. Yükselti kötü olur. Bilgisayarın kendi ayakları yeterli yüksekliği sağlayacaktır. Performans açısından biraz da fanlara yakın olmasında fayda var.
    6) Çabuk vaz geçme projeden. Sorun çıktığında ufak tefek sapmalar, fikir değişiklikleri olabilir tabi ama "sacdan vazgeçtim pleksi yapıcam" dersen boşa takip etmiş oluruz konunu. Yeni konu aç bunu da sil o zaman. Bu işler biraz da sabır işi. Azıcık kan ter göz yaşı dök ki bize de film olsun, yürekten "emeğine sağlık!" diyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

1) Vida seçimin yanlış. Sen bildiğin sunta vidası kullanmışsın. Çıkıntı da 4cm değil 2-3mm kadar gördüğüm kadarıyla. Her halükarda o vidaların değişmesi gerek.
    2) Ayakları neden ahşaptan düşündün? Ahşap ile sacı birlikta kullanmak ustalar için bile uğraştırıcı bir çabadır ve çokça alet edevat ve malzeme gerektirir. Genelde de yapıştırma usulüyle hallederler bu işleri. Bence en kısasından küt vida + somun çok daha iyi sonuç verirdi. Üstelik bu türde dekoratif (perçin görünümlü, yuvarlak başlı, vs) vidalar da mevcut.
    3) Kesimler gerçekten ultra yamuk olmuş doğruya doğru. Sac üzerinde yuvarlak kesim için uygun aletinin olması gerekir. Yan keskiyle olacak iş değil. Gururu bir kenara bırakıp bir demirciye gidersen 5 dk kalmaz halleder dönersin.
    4) 5cm fan mı? O ne yahu? Yok mu daha küçüğü? Olmaz.... Olmamalı... Tamam çok büyük olmasına da gerek yok ama en azından 8-9cm olsun yahu...
    5) Bilgisayarı direkt sacın üzerine koyman daha sağlıklı olur. Yükselti kötü olur. Bilgisayarın kendi ayakları yeterli yüksekliği sağlayacaktır. Performans açısından biraz da fanlara yakın olmasında fayda var.
    6) Çabuk vaz geçme projeden. Sorun çıktığında ufak tefek sapmalar, fikir değişiklikleri olabilir tabi ama "sacdan vazgeçtim pleksi yapıcam" dersen boşa takip etmiş oluruz konunu. Yeni konu aç bunu da sil o zaman. Bu işler biraz da sabır işi. Azıcık kan ter göz yaşı dök ki bize de film olsun, yürekten "emeğine sağlık!" diyelim

öncelikle konumu şereflendirdiğin için çok teşekkür ederim.
    aslında sac kalacaktı fakat 2 soğutucu yapacaktım.(plexi elimde var) ancak yorumunu okuyunca 2sini bir hem sac olanı hemde plexi olanı yapmaya karar verdim.
    fanları tekrar ölçtüm ki fazla özenmediğimde ortaya çıktı.fanlar 6cm miş.5cm diye aklımda kalmış.ama 8cmlik 5 tane fan almaya karar verdim.

normalde bugün için 1 adet matkap ve 1 adet yuvarlak matkap uyumlu testere siparisi verdim fakat nedense kargolanamadı matkaba soğudum başka yerden almayı düşündüm.

daha önce bu işi yapmadığımdan ilk kez yaptığımdan elimdekiler ile ne yapabilirim diye düşündüm ve kesmesi zorda olsa eski bir bıcak çekiç yardımı ile kestim fan yuvalarını.aslında demirciye gitmeyi düşündüm ama zaten elimde dışardan almış olduğum notebook cooler pad var.eğer yapacağım soğutucuyu dışarda yaptırırsam vicdanen iş bitişinde huzur bulacağımı zannetmedim.tek careydi bıcak ve çekiç yöntemi.kötü olacağını düşündüm fakat imkanlar ve uygun takımın kullanımını bilmemem buna itti beni.sonra bir yuvarlak testere gördüm. (kesikler hoşuma gitmedi bir şekilde düzeltmem gerekiyordu) bu yuvarlak testere ortasına demir saplama adaptörü geçirilerek matkaba uyumlu hala getiriliyormuş.(bizim buralarda böyle bir icat var mı onu bile bilen yok.hırdavatçı "ben öyle bir şey görmedim neyden duydun" dedi "internetten baktım" diyince "yeni çıkmıştır dedi:)) halbuki ben dremelin ucunda da böyle birşey gördüm.ayakları ahşap seçtim çünkü elimde ahşap vidası vardı kafalarınında dışarda kalacagını zannetmedim ama tecrbesizlikten kaynaklandı.

neyse artık olan oldu :) yarın büyük ihtimal matkabımı ve kesici testeremi ayarlamış olurum.

öncelikla soğutucunun şuan elimde olduğu son şekli itibari ile (yaptığım kepazeliği :)) ortaya koymak istiyorum.aslında belki koymamak daha iyi ama vasat halini bir daha görüp tam anlamıyla yaptıktan sonra "eline sağlık iyi işçilik" dedirtmem lzm.ama bunu demeniz için önce işcilik ve teoriye dayalı zamanla pişmem ve hatta umuyorumki bu soğutucuyu baştan yaratmam gerekecek.aslında bu pc kapağının bir diğer eşi var o saglam sıfır delinmemiş ama delik saçla devam etmek istiyorum.

işte bir kaç resim;

resimlerden sonra vidaları bende değiştirmek isterim tabiki ama dediğim gibi vida türleriyle alakam olmadığından nasıl bir vida kullanılır çeşiti nedir bilmiyorum.yada yapıştırsam mı?

öncelikle ahşap ayakları degiştirmeyi düşünmüyorum çünkü onlarıda boyamayı düşünüyorum ama bu fikrim tecrübesizlikten olduğu için neler yapılabilir onlarıda bilmiyorum.o yüzden fikirlerinize açığım.

5 adet olmak üzere fan delikleri 6cm.ancak 8cmlik fanlar ile değiştireleceğinden delikler 8cm fanlara uyumlu hale getirilecekler.

boya için yaldız grisi sprey boya düşünüyorum (yıldız değilmiş sorduğum kişi bu şekilde cevapladı.)

şuanlık bunları düşünüyorum ama dediğim gibi tecrübe olmadığından aklımadabu kadar geliyor.aslında mod yapan arkadaşların çalışmalarını şu 2-3 gündüz izliyorum ama notebook sağutucusundanda aşırı birşey beklememek lzm.

sizlerinde fikirlerine açığım ne olabilir ne gidebilir yardımcı olursanız çok memnun olurum.tekrar teşekkür ediyorum.

• boşdurmaktansa fanların nerelere geleceğini hesapladım ve kafa taslak çizdim

plexi

sac

inş gerisi yarına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 24 Temmuz 2010; 13:44:37 >

• bazı notebook soğutucu modellerinde soğutucudan ayrı olarak birde 4 tane usb 2.0 portu bulunuyor.soğutucu beslemesini laptopun usbsinden alıyor ve soğutucu 3 fanlı.
    laptopun 1 usb sinden 3 tane fan çalıştırılıyor ayriyetten 4usbde fazladan olmuş oluyor.diyelim bu 4usb yide kullandık 1 usbden hem 3 fan hemde ayriyetten 4usb besmemiş olduk.bu laptop için zararlı değil mi? yada laptopun gücü yetmez 4 usbye de bişi baglanmaş gücüne göre 1-2 tanesinemi çalışır?

eski bir toshiba laptopda 2 adet usb 1.1 vardı.1 tanesi arızalı idi. dogal olarak tek kalan usb portundan hub kullanarak 4 tane elde ettik.fakat 4 ünüde tam kullanamıyorduk.en fazla 3 tane. 4.yü takınca laptop kendine res atıyor eğer kapalı ise ve 4 usb dolu ise laptop açılmıyordu.

yani bu 4usb bulunan soğutucularda böyle yapacaksa 4usbyi kullanamayacaksak neden 4 usb koyuyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 23 Temmuz 2010; 8:20:53 >
  • matkap ve aldığım yuvarlak testre.

birde şöyle birşey alsam mı? burda 3.5TL

• Estağfurullah o şeref bana ait. Zevkle yardımcı olurum.

O yuvarlak testere matkap uçlarından farklı nedenlerle ben de aldım geçenlerde. Matkabın ağzını iyice sıkarsan gayat de güzel deliyor. Ama matkap uçlarının paketine bir bak. Bu uçlar ahşap kesmek için diye biliyorum ben. 1dk benim paketin üzerine bakıp geleyim metal kesiyor muymuş... Baktım geldim. Anladığım kadarıyla sadece ahşap, PVC, kartonpiyer, pleksi gibi malzemeleri kesiyor. Metal konusunda şüpheliyim. Elimde kesebileceğim bir sac olsa girişip deneyecektim ama yok. O yüzden alırken sorarak almakta fayda var. Bu nedenle netten sipariş etme. Koçtaş'a ya da herhangi bir yapı markete gidip görevliye sorarak al. Bu tür bir aparat olsa ve delikleri yuvarlak yapsan tabi daha güzel görünecektir ama kare şekli fana daha uyumlu. Sen de saca delikleri açmışsın bence çok da uğraşma artık deliklerle. Kenarlarını düzeltebilirsin belki biraz. Ya da onunla da uğraşma, delikleri biraz daha büyütüp kenarlarına U şeklinde plastik bant geçir. Forumda biri satıyordu 10m=10TL'ye. Çok dekoratif durur, seni de bir sürü zahmetten kurtarır.

Ayak konusunda aslında en güzeli 90 derecelik küçük iki tane menteşe bulup bunları boyayarak kullanmak. Hem ayaklar katlanabilir olduğundan sana yer kazandırır, hem de daha profesyonel bir çalışma olur. Montajı da kolay olur.

Vida konusunda kullanabileceğin vidalar şunlar:

IMBUS Civata + Somun
    Trifon Civata + Somun
    Altıköşe başlı civata + Somun (küçüğünden)

Imbus kullanabilmek için alyan anahtarın olması lazım. Yoksa bu şıkkı ele. Zaten başı da biraz büyük gelebilir. Trifon ya da altıköşe başlı vida kullanabilirsin. Uzunluğu ne kadar az olursa o kadar iyi ama sacı, saca takılacak ayağı ve arkasına eklenecek somunu tam alması ve çok fazla çıkıntı yapmaması lazım. Ölçeceksin. Başka bir çok vida çeşiti var. Bir yapı markete gidersen sebili orada. Seçer beğenir alırsın. Maliyet de bir şey tutmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Estağfurullah o şeref bana ait. Zevkle yardımcı olurum.

O yuvarlak testere matkap uçlarından farklı nedenlerle ben de aldım geçenlerde. Matkabın ağzını iyice sıkarsan gayat de güzel deliyor. Ama matkap uçlarının paketine bir bak. Bu uçlar ahşap kesmek için diye biliyorum ben. 1dk benim paketin üzerine bakıp geleyim metal kesiyor muymuş... Baktım geldim. Anladığım kadarıyla sadece ahşap, PVC, kartonpiyer, pleksi gibi malzemeleri kesiyor. Metal konusunda şüpheliyim. Elimde kesebileceğim bir sac olsa girişip deneyecektim ama yok. O yüzden alırken sorarak almakta fayda var. Bu nedenle netten sipariş etme. Koçtaş'a ya da herhangi bir yapı markete gidip görevliye sorarak al. Bu tür bir aparat olsa ve delikleri yuvarlak yapsan tabi daha güzel görünecektir ama kare şekli fana daha uyumlu. Sen de saca delikleri açmışsın bence çok da uğraşma artık deliklerle. Kenarlarını düzeltebilirsin belki biraz. Ya da onunla da uğraşma, delikleri biraz daha büyütüp kenarlarına U şeklinde plastik bant geçir. Forumda biri satıyordu 10m=10TL'ye. Çok dekoratif durur, seni de bir sürü zahmetten kurtarır.

Ayak konusunda aslında en güzeli 90 derecelik küçük iki tane menteşe bulup bunları boyayarak kullanmak. Hem ayaklar katlanabilir olduğundan sana yer kazandırır, hem de daha profesyonel bir çalışma olur. Montajı da kolay olur.

Vida konusunda kullanabileceğin vidalar şunlar:

IMBUS Civata + Somun
    Trifon Civata + Somun
    Altıköşe başlı civata + Somun (küçüğünden)

Imbus kullanabilmek için alyan anahtarın olması lazım. Yoksa bu şıkkı ele. Zaten başı da biraz büyük gelebilir. Trifon ya da altıköşe başlı vida kullanabilirsin. Uzunluğu ne kadar az olursa o kadar iyi ama sacı, saca takılacak ayağı ve arkasına eklenecek somunu tam alması ve çok fazla çıkıntı yapmaması lazım. Ölçeceksin. Başka bir çok vida çeşiti var. Bir yapı markete gidersen sebili orada. Seçer beğenir alırsın. Maliyet de bir şey tutmaz.

hemen gittim aldım sac deliyormuş.

şimdi fan deliklerini biraz büyültecektim ama ben kare olayını anlamadım ben şu şekilde yapmıştım.

1 şekildeki gibi yapmıştım ve şimdi fanlar 8cm olacağından ona göre büyütüp yine kenarlarda vida delikleri acmak için yer bırakacaktım.ama siz 2. şekildeki gibi karemi olsun dediniz.ozman yapıştıracakmıyız?

• Yok yok sen dert etme benim dediğimi yuvarlak da olur sorun çıkmaz. Yeter ki fan doğru düzgün uysun. Açacağın yuvarlak delik fan pervanesi genişliğinde olsun başka bir şey gerekmez. Aletin sac kesmesine sevindim demek ki benimki de kesecek aynı testere çünkü. Haydi bakalım bana bile gaz geldi durmak yok yola devam Şu herifin sloganını da söylettin bana artık hakkaten duramazsın ensendeyim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.