Şimdi Ara

sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
9.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thunderwatcher
    Yok yok sen dert etme benim dediğimi yuvarlak da olur sorun çıkmaz. Yeter ki fan doğru düzgün uysun. Açacağın yuvarlak delik fan pervanesi genişliğinde olsun başka bir şey gerekmez. Aletin sac kesmesine sevindim demek ki benimki de kesecek aynı testere çünkü. Haydi bakalım bana bile gaz geldi durmak yok yola devam Şu herifin sloganını da söylettin bana artık hakkaten duramazsın ensendeyim

bende yanlış yapmamak için senden cevap bekledim ama gönlüm boş durmaya el vermedi ve plexi üzerine fanların geleceği yerleri çizdim ve yuvarlak 56mm lik testere ile kestim.kesme işlemi oldukça iyi yanlız hava sıcak diye atlet giymeyin kollarınıza plexi tozları yapışabiliyor

Sac için sanırsam sorunumuz var.8cmlik fanlar için 78-80mm yuvarlak testeremiz olması şart fakat en büyüğü 63mm :( sanırsam önceki mesajımda belirttiğim gibi 1. Şekilde bulunan kare şeklinde keseceğiz.

Sacların ve matkabın plexi doğrama performasını gayet iyi buldum.ilk defa plexi doğramış olduk ama çokta zevkli fakat sac plexiden ince plexi 4mm sac herhalde 1mm fakat plexiden sert.yani hernekadar sac1mm olsada büyük ihtimal testerenin ağzı bana bozulabilir gibi geldi.artık bunuda yarın göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 24 Temmuz 2010; 0:34:14 >

• Metal testerenin dişleri daha küçük oluyor. Ahşap ve pleksi gibi daha "yumuşak" malzemelerin testere dişleri daha büyük. Temel fark bu. 8.0cm'e 6.3 cm baya küçük olmuş. 1.8 cm desek her yönden 0.8 / 0.9 cm kadar girinti var. neredeyse her yönden 1 cm... 0.5cm falan olsa dert etmeyelim diyecektim ama bu koşullarda biraz sıkıntı oldu. Şöyle yapabilirsin aslında, deliği 6.3 cm açarsın, bu büyük deliğin etrafına da matkapla 15-20 tane küçük delik açarsın. Biraz zahmetli olur ama hem güzel görünür hem de havalandırma performansı bir nebze düzelir, kayıp bir nebze azalır... Ne kadar çok delik o kadar iyi. Ya da daha az sayıda ama daha büyük çaplı (örneğin 0.5cm) delik açarak hem projeyi layıkıyla yapıp hem de kendini işkenceden kurtarabilirsin. Ufak bir çizim koyuyorum aşağıya:

sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 24 Temmuz 2010; 7:08:00 >

• üstadım ellerine sağlık gayet iyi bir şekilde anladım. Fakat bir sorunumuz daha var.daha önce kesmiş olduğum fan delikleri ile 63mmlik testere ölçüsü yakın olduğundan matkap ucuylada sabitleme zor olacağından kesim zor olacağa benziyor yarın denerim ama büyük ihtimal kurtarmaz kayar gibi duruyor.olmadı kenarlarını düzelttikten sonra kalan boşluklara matkap ile dediğiniz yöntemleri uygularız.
  • Hmm evet onu düşünmemiştim. Projeye başından birlikte girişseymişiz iyiymiş. Neyse. Bence hizalama sorunu olmaz. Şöyle olmaz: Genişçe bir tahta bul (masa falan değil, heba edilebilecek bir şey). sacın en köşelerindeki vidalardan çaprazlama ikisini (en sol üst, en sağ alt) alttaki tahtaya vidala. sac tahtaya kene gibi yapışsın kaymayacak şekilde. Bundan sonra matkap ucunu alttaki tahtaya batırır delikleri kaydırmadan kesebilirsin. Pratik Türk zekası Senin dediğin de olur şart değil benim dediğim gibi olması. Ama testere sacı kesecekse bence üstteki çizimi en azından bir denemekte fayda var. Görüntüyü düzeltmemiz şart. Başka türlü kenarları nasıl düzeltirsin hiç bilemiyorum... Zor. Eğe ile törpüle törpüle ömür törpüsüne döner o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 24 Temmuz 2010; 8:12:30 >

• quote:

Hmm evet onu düşünmemiştim. Projeye başından birlikte girişseymişiz iyiymiş. Neyse. Bence hizalama sorunu olmaz. Şöyle olmaz: Genişçe bir tahta bul (masa falan değil, heba edilebilecek bir şey). sacın en köşelerindeki vidalardan çaprazlama ikisini (en sol üst, en sağ alt) alttaki tahtaya vidala. sac tahtaya kene gibi yapışsın kaymayacak şekilde. Bundan sonra matkap ucunu alttaki tahtaya batırır delikleri kaydırmadan kesebilirsin. Pratik Türk zekası Senin dediğin de olur şart değil benim dediğim gibi olması. Ama testere sacı kesecekse bence üstteki çizimi en azından bir denemekte fayda var. Görüntüyü düzeltmemiz şart. Başka türlü kenarları nasıl düzeltirsin hiç bilemiyorum... Zor. Eğe ile törpüle törpüle ömür törpüsüne döner o

fan deliklerini baştan hesapladım, fanları ve kablajı yerinde söktüm. sac ve ahsap ayaklar kaldı.ortadaki fan in geleceği yeri belirledikten sonra kesmeye girişeyeceğim.umarım yuvarlak testere elimde kalmaz

• Hadi bakalım... Bekliyorum sonucu. Vira bismillah parçala onu kaplan!
  • quote:

Hadi bakalım... Bekliyorum sonucu. Vira bismillah parçala onu kaplan!

ewet tam manasıyla parçaladım sacdan eser kalmadı

öncelikle matkabın 63mmlik yuvarlak testeresini kullandım. ancak önceki deldiğim deliklerle tam denk geldi yani bende 63-64mm kesmişim o yüzden yuvarlak tertere ile olmadı, neyseki elimde normal dikine duran yine yuvarlak destere vardı.almadan önce sordum sac kesiyormu diye kesiyor dediler fakat oda yemedi düşündüm ne yapsam diye ve sonunda aklıma babamın sprali geldi ( bazıları taş motoru diye bilir) hemen aldım onu baktım çalışıyor mu ve evet gayet de iyi performans sergiledi.daha önceleri kullanmıştım ilk denemem degildi ancak sacdan da eser kalmadı spralin ağzındaki disk büyük olduğundan tam kesiyordumki elimden kaçtı ve kocaman yarık kesti tabi birazda yamuldu.(biraz mı) neyse üzülmedim. çünkü kasanın diğer yan kapağı duruyordu.

hemen eski kasamın yanına gittim ve içinden de süprizmidir nedir 8cmlik fan varmış 1adet unutmuşum onuda aldım sonrasında yan kapağı söküyordumki baktım ortasında fan deliği orjinalinde var.buda güzel haber yani 4 fan deliği açacağız.delik tam 8cmlik fana göre açılmış.

eski sacımızın son görüntüleri. yazık oldu resimlerde bulanık çıkmış.

yeni yan sacımız ;

• sacmıza yapacağımız ilk işlem yine hesaplamış olduğumuz fan delikleri yerlerini belirlemekti.sonrasında 63mm lık yuvarlak testere ile kesimi yapılacağından 8cm lik fan deliği açılacağından çizmiş olduğum fan deliklerinin merkezlerinide belirledimki yuvarlak testereninortasında bulunan uc ile merkezden delip 63mm lik testere ilede 80mmlik deliğin tam ortasından delmiş olacağım.böylelikle delemediğimiz diğer alanları matkap ucu ile açacağız.

çizimler tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 24 Temmuz 2010; 14:45:02 >

• Hah bak şimdi konuşuyoruz işte. Ama o eski sacı çok rahat adam edersin. Hemen vazgeçme o eski sacdan da. Hala işe yarayabilir. Dekupaj testeren olsa güzel bir Bosch Metal Kesme ucu alırdın çizdiğin çizgilerden mis gibi keser giderdin. Kenarlarına da U şekilli plastik geçirdin mi 10 numara delik olurdu. Yani o sac hala iş yapar. Atma sakın onu. Yeni sac da şimdilik epeyce güzel görünüyor ama ilk sacda yaptığın hataları bunda yapmaman lazım. Acele etme. Sabır... Yavaş olsun güzel olsun mühim değil. Bekliyorum takipteyim.
  • herşey tahmin ettiğim gibi gidiyor malesef yuvarlak testeremiz sizlere ömür
    özellikle sordum sac kesiyormu diye ve sac kesiyor cevabını aldım fakat 3.5TL olan ve içinde birden fazla testere bulunan bu tertere setinin sac keseceğini aklım bir türlü almadı.fakat satıcı ya güvendik.

öncelikle testeremizin hali ;

tabi testeremiz sizlere ömür olunca işimiz yarım kaldı.hatta yarım kaldı demek yanlış olur çünkü 1. deliği bile açamadan destere gitti.

dün 56mmlik yuvarlak testere ile 60mmlik fanlar için delikler delmiştim ve performansını çok iyi bulmuştum.hatta ilk defa kesmeme rağmen çok seri bir şekilde kesme işlemini bitirmiştim.

şimdi sac soğutucumuz için nasıl bir yöntem izleyebiliriz? aslında fanların geleceği yerler belirlendi.delme işlemini matkap ucu ile yapabiliriz.ilk önce fanları tutturacağımız deliklerileri deler sonrasında fanın önünü açmak için matkaba uygun en büyük uc ile delmeye başlayabiliriz. yani ;

çizim kötü oldu ama bu şekilde yapılabilir gibi geldi yada başka nasıl bir yöntem ile yapabiliriz

• üstadım senden cevap bekleyene kadar boşdurmak istemedim ve sac a işlem yapamadığımdan plexiye devam ettim.

dün fan deliklerini delmiştim.bugünde fanları sabitlemek için delik açmaya karar verdim.her fanda 4 tane vida takmaya delik var fakat ben 2 şer tanesini kullanacağım gayet iyi tutuyor ve öyle bir delmişim ki "cuk" diye oturdu

plexinin üzerinde jelatinleri duruyor hala cıkarmadım.şuan fan takma işlemleride tamam.şimdi sadece ayak yapmaya geldi.fakat ben plexi soğutucuyu laptopumu diz üstünde kullandığım için plexiyide diz üstünde kullanmaya karar verdim.ayakları geniş bir şey kullanırsak bacaklarıma uygulayacağı ağırlık azalmış olur

bugünlük bu kadar, fazla bir iş çıkaramasakta tecrube kazanmış olduk

kullandığım vidalarda bu sefer yanlış değil sağ en alttaki gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 24 Temmuz 2010; 16:44:04 >

• Valla ne yalan söyleyeyim ben de pek inanmamıştım o testerenin sacı keseceğine. Dediğim gibi demir testeresinin dişleri daha küçük, daha geniş ve daha keskin oluyor ve düz bir çizgi üzerinde değil zigzag gidiyor. Epeyce farklı yani. Senin o yuvarlak testere ahşap, pleksi, alçıpan gibi yumuşak malzemelerde muhteşem iş görür ama saca "diş geçiremez". Yine de şevk kırmak olmasın diye dene dedim ama sonuç tahmin edildiği gibi çıktı. Demek ki bu iş için dekupajdan başka çare yok. Şimdi saca yapabileceğin şey çok sayıda matkap deliği açmak. 5mm demir delme matkap ucuyla deliklerin arasında 2mm boşluk bırakarak her sırada 8-9 adet olacak şekilde delik açman gerekecek.

Sabırlı ol sana bir güzellik hazırlıyor abin
  • Al bakalım genç... 8cm'lik fana göre ayarlanmış delik taslağı ekte... Bundan 1'e 1 ölçüde yazıcıdan çıkarttığın zaman fan yuvasının oraya löp diye oturması lazım. Burdaki deliklere göre matkapla delikleri açarsan önceki plandan bile daha güzel, kendinden ızgaralı bir fan zemini elde etmiş olacaksın, veri nays olacak. EPEYCE UĞRAŞIP MİLİMETRİK AYARLADIM DELİK YERLERİNİ!!! Sen de artık biraz özenecek, düzgünce sabırla, yavaş yavaş, acele etmeden delikleri açacaksın. İnce işçiliğini konuştur bakalım!

NOT: Farklı boyutlarda da hazırlayabilirim delikleri. Fan boyutunu söyle yapıp göndereyim. Yaşasın photoshop!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 24 Temmuz 2010; 23:54:33 >

• quote:

Al bakalım genç... 8cm'lik fana göre ayarlanmış delik taslağı ekte... Bundan 1'e 1 ölçüde yazıcıdan çıkarttığın zaman fan yuvasının oraya löp diye oturması lazım. Burdaki deliklere göre matkapla delikleri açarsan önceki plandan bile daha güzel, kendinden ızgaralı bir fan zemini elde etmiş olacaksın, veri nays olacak. EPEYCE UĞRAŞIP MİLİMETRİK AYARLADIM DELİK YERLERİNİ!!! Sen de artık biraz özenecek, düzgünce sabırla, yavaş yavaş, acele etmeden delikleri açacaksın. İnce işçiliğini konuştur bakalım!

NOT: Farklı boyutlarda da hazırlayabilirim delikleri. Fan boyutunu söyle yapıp göndereyim. Yaşasın photoshop!

wooouuw

abi çok dehşet bişey olmuş aklıma hiç gelmedi valla eline koluna sağlık çok teşekkür ettim

aratık bu işlemleri pazartesi gününe bıraktım.yarın pikniğe gidiyorum

plexinin ayakları kaldı nasıl bir ayak takabiliriz? dizüstünde kullanıma uyumlu olacak şekilde?

bu arada maddi yönden sıkıntı yaşayacak gibiyim. 5mm lik uc sanırsam elimde yok fakat bi bakayım yoksa alayım.(keske pikniğe 220v taşıyabilsek )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 24 Temmuz 2010; 18:13:16 >

• Matkap uçları çok pahalı değil 5-10TL'den fazla tutmaz. Bu arada önceki mesajlarında benim görmediğim bir sürü şey varmış yahu. Resmini gösterdiğin dekoratif vidaları falan çok beğendim. Matkap işi çok sabrını zorlayacak ama sen aslansın yaparsın sen
  • öncelikle çok iyi gaz veriyorsun

daha önce şarjlı matkabım ile aliminyum delmiştim.tabiki matkap ucu ile.baktım ki 4lük muş cüzdanımda para kalmadı öğrenci adamım ben matkabı aldığım yere gitsem bana ücretsiz verirlermi? bir çare onuda almaya çalışacağım.

önceki mesajlarımda kendim düşündüğüm fikirler vardı.hatta sakıncası olmaz ise soğutucuya 4lü hub yapabilirmiyim diye düşündüm.bakalım zaman ne gösterecek.ama öncelikle şu sacda fan deliklerini delip fanlarıda alıp yerine monte edip bi görmem lazım.sonrasında zımpara işine girmemiz boya vs işimiz uzun tabi hem vakit hemde nakit lazım. oyüzden şu 1-1,5ay biraz sıkıntılı geçicek ama plexi soğutucuyu tamamen bitiririm diye düşünüyorum.hatta elimde 4 tane usb hub var 2şer tane ayrı ayrı.bunlarıda birleştirip ekleme yapabiliriz.boşta kullanmıyorum

abi hazırladığın çizimi fan yerine koyup delme işini gereçekleştireceğim.yazıcıdan çıktı alacağım.bu çıktıyı fan yerine koyduktan sonra yapıstırsam nasıl olur.zımpara ile daha sonra kağıtları alırız zaten.yada başka nasıl yapabilirim?

• Valla bi matkap ucu hediye etsinler sana yahu. Ne bu? Getiricem geri dersin :) Antalya'da olsan yaşatırdım seni bitmişti şimdiye proje ama çok uzaktasın yaw... Sac için çok acele etme. Pleksi için gazla gidelim. O kolay iş. Sac için ayaklara falan ilişkin fikir bulmamız gerekecek. Benim aklımda birkaç fikir var ama üzerinde detay çalışılması lazım. Ona özenelim biraz. Ayaklar için şezlonglardakine benzer kademe ayarlı bir şeyler yaptırıcam sana. Panik yok. Delikleri bir aç da sen, gerisine bakarız.
  • quote:

Valla bi matkap ucu hediye etsinler sana yahu. Ne bu? Getiricem geri dersin :) Antalya'da olsan yaşatırdım seni bitmişti şimdiye proje ama çok uzaktasın yaw... Sac için çok acele etme. Pleksi için gazla gidelim. O kolay iş. Sac için ayaklara falan ilişkin fikir bulmamız gerekecek. Benim aklımda birkaç fikir var ama üzerinde detay çalışılması lazım. Ona özenelim biraz. Ayaklar için şezlonglardakine benzer kademe ayarlı bir şeyler yaptırıcam sana. Panik yok. Delikleri bir aç da sen, gerisine bakarız.

abim büyüksün

ozman plexiye dönersek plexi ayakları için ayaklarıda plexiden mi yapsak? elimde var ayakları yapacak kadar. yani soğutucu yaptığım 36cmx27cm lik kalıptan 4-5 tane var yeterde artar

• quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

Valla bi matkap ucu hediye etsinler sana yahu. Ne bu? Getiricem geri dersin :) Antalya'da olsan yaşatırdım seni bitmişti şimdiye proje ama çok uzaktasın yaw... Sac için çok acele etme. Pleksi için gazla gidelim. O kolay iş. Sac için ayaklara falan ilişkin fikir bulmamız gerekecek. Benim aklımda birkaç fikir var ama üzerinde detay çalışılması lazım. Ona özenelim biraz. Ayaklar için şezlonglardakine benzer kademe ayarlı bir şeyler yaptırıcam sana. Panik yok. Delikleri bir aç da sen, gerisine bakarız.

abim büyüksün

ozman plexiye dönersek plexi ayakları için ayaklarıda plexiden mi yapsak? elimde var ayakları yapacak kadar. yani soğutucu yaptığım 36cmx27cm lik kalıptan 4-5 tane var yeterde artar

Nasıl bir ayak sistemi düşünüyorsun? Sağlam da olması lazım. Bana bir eskiz çizip gönderebilirsen iyi olur. Pleksinin kalınlığı ne kadar? Kaçlık pleksi? Soğutucu tabanı tamam ama ayakların pleksisi biraz daha kalın olması gerekebilir. Ayaklar katlansın istiyorsan menteşe falan sokmamız lazım işin içine. Acele yok. Yavaş olsun güzel olsun...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

abim büyüksün

Nasıl bir ayak sistemi düşünüyorsun? Sağlam da olması lazım. Bana bir eskiz çizip gönderebilirsen iyi olur. Pleksinin kalınlığı ne kadar? Kaçlık pleksi? Soğutucu tabanı tamam ama ayakların pleksisi biraz daha kalın olması gerekebilir. Ayaklar katlansın istiyorsan menteşe falan sokmamız lazım işin içine. Acele yok. Yavaş olsun güzel olsun...

plexi 4mm kalınlığında ve enlemesine olara 27cm x 2cm şeklinde plexi keseriz.bu şekilde toplamda 20 plexi kessek ve sağ ve sol olarak 10ar tane ayırıp bu 10ar plexiyi üst üste koyup yapıştırsak? Ama usb hub olayına sıcak bakıyor musun? Yoksa yapmayalım mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.