Abi çok değişik bir saçım var benim. Hiç jöle kullanmadan, su felan bile değdirmeden saçımı kaldırabiliyorum. Aynı saç modelini 20 saniyede yapabilirim ( kendi saçıma )
Nasıl yapıldığını anlatsan da faydalansa insanlar
Doğuştan geliyor. Saçım kalın çok değişik. Şuana kadar hiç bir insanda böyle bir saç görmedim. Tüm arkadaşlarım bile diyorlar, saçların gerçekten iyi. Saçlardan ziyade tipimde güzel olsaydı fena olmazdı
quote:
Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami
Saç şekillendirme sorunum baya baya var benimde. Allah'a şükürler olsun ki kuaförüm oldukça tecrübeli. Fön konusunda 10 seneyi aşkın tecrübesi var. Bana göre o saç stili için yumuşak bir saça ihtiyacınız var. Yumuşak saç için kaliteli şampuana ihtiyacınız var. Saçların incelmesi ise ara makas ve jilet ile profesyonel işlemden geçmesi gerekiyor. Yani her kuaförün yapacağı iş değil.
O dediğiniz saç stilini yapmak için ise fırça gerekir. 1-2TL lik fırçalar işinizi görmez. Isıya dayanıklı ortalama 50TLlik fırça var. O fırçayı saçının ön tarafına doğru ters fön dedikleri yöntemle sürekli çevirerek fön makinası ile hava vereceksin. Bu sayede istediğin şekli rahatlıkla alacaktır. O fırçayı saçında sürekli ve hızlı bir şekilde döndürmek çok zor. Biz sarı saçlılar jöle veya sert wax kullanmayız doğal gözüksün diye fakat siyah saçlılar için pek bir şey değişmiyor.
Toparlarsak. Şampuan, Kalın telli ve aralıklı fırça ve fön makinesi. Bu 3'ü işini görecektir. Şampuanın iyi olduğunu söyleyebilirsin saçını yıkadıktan sonra elin araya rahatlıkla girebiliyorsa yumuşak olmuştur demektir. Eğer girmiyorsa saçın nemliyken fön çekmelisin. Bu durumda tek sorun fön çektiğin zaman istediğin şekli verip, wax ve spreyle şekillendiremezsen veya fön çektiğin zaman tersine yatırmak istersen saçların kırılır ve eline dökülür. Fön çektikten sonra tekrar sol veya sağ tarafa şekil verdirilmemeli. Aynı yöne doğru verebilirsin.
Bu arada saç rengim ve dokusu: aşağıda gördüğün şekildir. Bu saç sarı değil kestane rengidir. Fön çekildiği an civciv sarısına döner :D Tek sorunum ise saçımın aşırı derecede dalgalı yani kıvırcık olması. Sorun değil avantaj oluyor çoğu zaman her şekil rahatlıkla veriliyor. Benden bu kadar.
Saçımın dokusu tipi rengi benimde aynısı.Bu saç tipi ne diye geçiyor ?
saçları ince telli ve yumuşak, kolay şekil alıyor.
Duştan çıktıktan saçı kuruttuktan sonra: Tony Guy Wax (+ doğallığını bozabiliyor ama, arada tony guy saç tutucu spreyi ile de vurunca; sachlarım sheqhilli oluyor )
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme