Şimdi Ara

Saçma gelebilir ama Toplama Notebook olurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz günlerde yurtdışında okuyan bir arkadaşım Toplama Notebook yapmıştı.

Sadece Monster marka notebook almıştı ama içi bomboş, ve 2. el anakart ,ekrankartı vb. malzemeleri toplıyarak harika bir notebook çıkarmıştı.

Bana notebooku gösterince gözlerime inanamadım gerçekten.

Şimdi ben kendi toplama dizüstü bilgisayar hazırlamayı düşünüyorum bunu 1-2 firma yetkilisi ile görüştüm YAPAMASSIN dediler fakat pek inandırıcı gelmedi

Sizce gerçektende yapabilirmiyim ?

Yapabilirsemde hangi malzemeleri önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sendektorn

Geçtiğimiz günlerde yurtdışında okuyan bir arkadaşım Toplama Notebook yapmıştı.

Sadece Monster marka notebook almıştı ama içi bomboş, ve 2. el anakart ,ekrankartı vb. malzemeleri toplıyarak harika bir notebook çıkarmıştı.

Bana notebooku gösterince gözlerime inanamadım gerçekten.

Şimdi ben kendi toplama dizüstü bilgisayar hazırlamayı düşünüyorum bunu 1-2 firma yetkilisi ile görüştüm YAPAMASSIN dediler fakat pek inandırıcı gelmedi

Sizce gerçektende yapabilirmiyim ?

Yapabilirsemde hangi malzemeleri önerirsiniz ?

Her firmanın kullandığı kasa ve anakart bir olmayacağı için bir marka kasa alıp onun kullandıkları anakartı kullanırsın. Ekran çeşidin fazlasıyla var. Yine bir markaya bağlı kalırsın.. Klavye falan birbirlerine uymaz..

• Laptoptaki uyumluluk masaüstüne göre zor. İmkansız değil fakat fazla masraflı. Laptop parçaları biraz daha pahalıdır.

Benim bildiğim zaten Monster laptoplarını kendin oluşturuyorsun. İstediğin parçaları seçip satın alıyorsun diye biliyorum. O yüzden kasmaya gerek yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte benimde korktuğum olay buydu sadece bir firmaya bağlı kalp ihtiyaçlarımı burdan karşılamak.

Aslında benim fikrim şuydu: Hangi firma bir malzemede indirim yaparsa indirim yaptığı ürünü o firmadan almaktı yada anakartı ekrankartı vb. ürünleri 2. elden almaktı. (Bu malzemeler Notebook'a uyumlu ise alıcaktım)

Başka bir yolu yokmu ?
  • Core. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum bunu öğrendiğim iyi oldu :D

Monster laptoplarının (Hazır olanlar) bazıları indirime giriyor ben notebook toplıyacağım için malzemeler önemli benim için onlara indirim girermi ya da belli günlerde indirim yaparlarmı ?
  • Hiç bilemeyeceğim indirimleri var mı yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 11 Mayıs 2014; 18:46:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sendektorn

İşte benimde korktuğum olay buydu sadece bir firmaya bağlı kalp ihtiyaçlarımı burdan karşılamak.

Aslında benim fikrim şuydu: Hangi firma bir malzemede indirim yaparsa indirim yaptığı ürünü o firmadan almaktı yada anakartı ekrankartı vb. ürünleri 2. elden almaktı. (Bu malzemeler Notebook'a uyumlu ise alıcaktım)

Başka bir yolu yokmu ?

Bir kaç marka laptop tamiri yaptım. HP, Asus, Casper söktüm işlemcileri aynı olanlar vardı ama anakart şekillerinden tut bağlantı noktalarına kadar birbirinden farklıydı. Başka markanın fanını tutup kendi bilgisayarıma bile takamadım sadece o modele uyumlu kasadan alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 11 Mayıs 2014; 19:11:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.