Şimdi Ara

Sadece 12. Sınıfta Çalışmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
7.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ortalama bi anadolu lisesinden mezun oldum, sadece 12. sınıfta çalıştım ekim ayında falan çalışmay abaşladım. 11. sınıfın sonunda derslerle hiç alakam yoktu log10 kaça eşit onu bile bilmiyordum abartısız. O yıl çok verimli çalışmadan ygs 53k lys 72k yaptım. Bence ders çalışma sistemini 1-2 ayda oturtursan çok rahat 20kya girebilirsin.
  • Vallaha şuan inanın bende log10 kaç bilmiyorum
    9-10-11 hiç yok yattım resmen.Sıfırdan başlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-389A88529

Vallaha şuan inanın bende log10 kaç bilmiyorum
    9-10-11 hiç yok yattım resmen.Sıfırdan başlayacağım.
    o zaman nasıl çalışacağını bilmiyorsun. ben ilk çalışmaya başladığımda konuları geriden takip ediyordum. baştan internetten video izleyerek başladım. videodaki her şeyi not alıyordum. sonra bunları kim okuyup öğrenecek diye çalışmıyordum. yavaş yavaş videodan, ders kitaplarından, yarım yamalak defterimden gerekli yerleri cımbızla çekmeyi öğrendim ve onlara çalıştım. yapman gerek iki şey var, birincisi ders çalışmayı en kısa zamanda öğreneceksin, ikincisi düzenli çalışacaksın. bu ikisini yaparsan istediğin yere girersin

• Ders çalışmayı öğrenmek derken nasıl öğreneceğim.Ben tüm konuları bir kağıda yazdım tyt ve ayt diye.İlk başta konuyu youtubedan dinlerim ve anlayınca testini çözer bitiririm diye düşünüyorum.Öğrenmem gerekan başka ne var ki ?
  • quote:

Ders çalışmayı öğrenmek derken nasıl öğreneceğim.Ben tüm konuları bir kağıda yazdım tyt ve ayt diye.İlk başta konuyu youtubedan dinlerim ve anlayınca testini çözer bitiririm diye düşünüyorum.Öğrenmem gerekan başka ne var ki ?
    sen kendin bir çalışma şekli belirlemelisin. bunun için rehberlik hocalarından yardım almanı öneririm. mesela ben şu şekilde çalışıyordum, videodan defterden veya kitaptan, matematik fizik ve geometride bilmediğim formülleri bir kağıda yazıyordum. sonra o kağıttan baka baka test çözüyordum. bunu o konuyu çalıştıktan sonra yapıyordum. kimyada ise bi konu atıyorum kitapta 10 sayfadır, yeni bir kağıda 1 sayfayı geçmeyecek şekilde aklımda kalmayan yerleri yazıyordum ordan çözüyordum. bu şekilde mesela. ha belki sen yazarak anlamazsın, direk bakarak anlarsın veya dinleyerek o şekilde de yapabilirsin. tam açıklayamadım ama kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TirnakciCemil -- 3 Eylül 2018; 0:37:58 >

• benim de ilk üç sene 68-67-79du ortalamalar 26k yaptım çok çalışmadım ben sen çalışırsan daha iyi yaparsın
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim hocam zaten kendime bi çalışma planı belirledik.Kuzenim rehber öğrentmeni zaten şanslıyım.Ben sadece dinleyerek anlıyorum ayrıca not alınması gereken yerleride (formüller gibi) post-it lere yazıp çalışma masama yapıştırarak kullanırım.
  • gamernılufer G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, çok çalışacağım kendime güveniyorum.Aslında hayalim yazılım mühendisliği fakat Türkiye'de iyi bir üniversite yok.O yüzden büyük ihtimal inşaat mühendisliği ve ya mimarlığa gideceğim.İTÜ ve ya ODTÜ içinde bi 15.000 yapmam lazım.
  • Aynı durumdayız fakat ben meslek liseliyim

Çalışırken odaklanamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçankeko kullanıcısına yanıt
    Bence farketmez hocam,bence sadece 12 de adam gibi çalışırsak 15.000 olur.Buradaki herkes de bunu destekliyor.
  • uçankeko kullanıcısına yanıt
    Doktora görünün dikkat bozukluğunuz var muhtemelen. Meslek liseli çoğu kişinin ders çalışmaya alışmaktan ziyade dikkat bozukluğu oluyor. İlginç durum cidden

Sadece 12de çalışarak harikalar yaratabilirsiniz kendinize güvenin. Forumda üyeliği olmayıp 500.000lerden ilk 10bine çeken insanlar var. Meslek lisesinden güzel ünilere girip sırf adında tıp geçmiyor diye övülmeyen insanlar var. Kendinize güvenip çalışın

• Sana bende tavsiye tut ye en fazla 2 ay bak sonra ayt asıl. Ayt önemli. Ardından deneme çöz çok hızlanman lazim.

• Ankaralıüniversiteli A kullanıcısına yanıt
    Tut ye derken TYT yazmak istediniz herhalde.Zaten bende öyle düşünüyorum 2 ayda TYT biter gibi geliyor.

• Tyt 2 ayda falan bitmez,yeni nesil sorular içinde kitap çözmen gerekicek,ayrıca süreklide taze tutman lazım denemelerle,işin zor ama azimle çalışırsan yaparsın,öncelikle bi gerçekleri söyliyim sana,12.sınıf konuları hafifletildi bu yandan işin kolaylaştı ama 12.sınıf olduğun için ders yine de işlenecek ve zaman kaybı olucak 10 saat çalışamassın imkanı yok uyumaman lazım.2. olarak mezuniyetti baloydu fotoğraf çekimiydi,yıllıktı bunlar ayrı bir sıkıntı,yaza doğru mayışma gelicek amaan yapıyoz işte moduna girmemen gerek, son olarakta sistemde olmasada soru sayılarında değişme olacağını düşünüyorum en azından,bu aralarda da dersler aksar ve saçma sapan gıybetlere girilir bunlara kulak asmadan devam etmen gerekiyor,hakkında hayırlısı olsun
  • Mf ilk 20k mümkün, yalnız tıp istiyorsan bunu yap mühendislikte ivy league bir okula girmen önemli.

• baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Ben bitirebileceğimi düşünüyorum fakat kimse inanmıyor neden bilmiyorum.10 saat olmasa da 6-8 saat civarı çalışabilirim.Günde 6 saatle 2 hatta biz 3 diyelim, 3 ayda TYT biter bence.TYT bittiği anda da AYT ye başlarım 2. dönemin ortasında AYT'de biter diye düşünüyorum.Sonra sınava kadar teste abanırım

Yanlış bir düşüncem varsa belirtin lütfen !
  • quote:

Ben bitirebileceğimi düşünüyorum fakat kimse inanmıyor neden bilmiyorum.10 saat olmasa da 6-8 saat civarı çalışabilirim.Günde 6 saatle 2 hatta biz 3 diyelim, 3 ayda TYT biter bence.TYT bittiği anda da AYT ye başlarım 2. dönemin ortasında AYT'de biter diye düşünüyorum.Sonra sınava kadar teste abanırım

Yanlış bir düşüncem varsa belirtin lütfen !
    Şuan o cümlede doğru bi düşünce yok 6-8 çalışırsın tamam, 2 ayda sosyali türkçesi matematik yeni nesil eski nesil karışık çözemen lazım feni ayrı dert,bitse bile oturmadan biter konular öncelikle bu olmaz,2.si tyt bitsin ayt başlarım tamamen yanlış,2020'ye hazırlanırsın artık derler yani,ikisini bir götürüp marta kadar bitirirsen sonrada deneme abanırsın,tyt bitirip kenarı atarsan unutursun zaten.İkisini bir gidersin ocağa kadar tyt bitmiş olur bölüm denemesi başlarsın,marta kadarda kalan aytyi bitirip full deneme çözersin,temiz iş.

• olur hocam. bu işler sınav anına da çok bakıyor girince göreceksin. soğukkanlılık çok önemli. moral motivasyon da çok önemli. yeterli gördüğün noktaya kadar çalış ve içini rahat tut. olur.
  • 12.sınıfta sınava hazırlanmak zulüm gibi bir şey. hafta içi 5 gün 4'e kadar okul sonra dershaneye git ve akşam 8 9 gibi evde ol. Çok zor şeyler bunlar. Son 3 4 ay dershaneden geldiğimde çalışamaz olmuştum direk uyuyordum. Sonuç 36k geldi 1 sene daha beklicem. Denemekten başka şansın yok
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.