Şimdi Ara

Sadece hoparlör değişimi tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracım mazda 2.. 6 ay civarı bende kalacak kısaca çok yatırım yapılacak bir araç değil..

Önce 500 liralık sistemlerden alayım diyordum ama arkadaşımın aracına bindikten sonra vazgeçtim.. Sadece bass vuran tizlerin iyice kaybolduğu saçma bir ses duydum.. Araştıra araştıra benim istediğim gibi sistemlerin 2 bin lira gibi fiyatlardan başladığını görünce hiç gerek yok parça parça almaya sadece orjinal hoparlörleri değştireyim yeter dedim..

Yurtdışındaki kişilerde hoparlör değişiminden memnun kalmış hu değiştirmeden..

Beklentim çok değil biraz iyileşsin yeter..

http://www.ebay.com/itm/Mazda-2-2011-14-Front-OR-Rear-Door-Radio-Audio-Speaker-D65166960-/351413377386?fits=Make%3AMazda%7CModel%3A2&hash=item51d1de996a&vxp=mtr

Orjinal hoparlörler bunlardan.. Kağıttan hallice gözüktü gözüme..

Bunlar yerine iş yapacak hangi hoparlörü önerirsiniz?

Birde benim aracımın diğer donanımında 6 hoparlör varmış benimkinde 4.. HU aynıdır büyük ihtimal ancak 2 hoparlörün yerini bulamadım nerededir sizce ve ne tip-boyutta olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth213 -- 4 Ekim 2015; 4:03:59 >

• Anfisiz kullanacaksaniz Sony coax lari fena değil 100 lira civarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla 2012 model aracıma kapılara sony xs-gs1621 koaksiyel, arkalara ise sony xs-gs6921 koaksiyel takmayı düşünüyorum. Eğer bu ürünler senin arabana uyuyorsa, bunları satan mağazalarda ürünleri inceleyip deneyebilirsin. Ben bu hoparlörlerin oldukça kaliteli ses vereceklerini düşünüyorum. Buradaki uzman insanların, bu işle uğraşan insanların yorumlarını merak ediyorum. İnşallah birkaç cümleden oluşan yorum yazarlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 5 Ekim 2015; 20:20:38 >
  • Valla hocam basit 2 tane hoparlör için parayı gözden çıkardıysan 500ü ver tesisat al derim. Sonuçta bas-tiz göreceli bir şey. Sen bassları kıs tiz aç veya orta sesi yükselt diğer ikisi kısık kalsın falan. Sadece hoparlör değişimi yüksek ses için belki tatmin edici ama pek verim bekleme. Beklersen hayal kırıklığı olur..
  • Eğer daha önce bu tarz işlerle de uğraşmadıysanız şunu da dipnot olarak belirtmek isterim ki, teypsiz hoparlör, hoparlörsüz teyp olmaz. Ya bunlar takım şekilde olur (verim alabilmek için) ya da devredışı bırakılıp amfi devreye girer. 300-500 liralık bir tesisatta yapılacak tek şeçenek amfilidir. Bu benim şahsi fikrim. Fiyat daha çıkabiliyorsa 1 teyp, 1 amfi, 1 woofer, 2 oval arkaya 2 yuvarlak kapılara, 2 tweeter' da ön göğüse yerleştirilir. Stardart bir ses tesisatı budur. Öndeki hoparlör ve tweeterlar teypten beslenir. Arkadaki woofer ve hoparlörler amfiden beslenir. Amfiden beslenen tesisat daha verimli olacağından teyp ayarları biraz ön tarafa çekilir arka-ön eşitlenir. Türkiye de kullanılan ortalama marka ve modellerde bu tesisati da 800tl gibi bir fiyata toplarsınız. Tadından yenmez.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZodiJack

Eğer daha önce bu tarz işlerle de uğraşmadıysanız şunu da dipnot olarak belirtmek isterim ki, teypsiz hoparlör, hoparlörsüz teyp olmaz. Ya bunlar takım şekilde olur (verim alabilmek için) ya da devredışı bırakılıp amfi devreye girer. 300-500 liralık bir tesisatta yapılacak tek şeçenek amfilidir. Bu benim şahsi fikrim. Fiyat daha çıkabiliyorsa 1 teyp, 1 amfi, 1 woofer, 2 oval arkaya 2 yuvarlak kapılara, 2 tweeter' da ön göğüse yerleştirilir. Stardart bir ses tesisatı budur. Öndeki hoparlör ve tweeterlar teypten beslenir. Arkadaki woofer ve hoparlörler amfiden beslenir. Amfiden beslenen tesisat daha verimli olacağından teyp ayarları biraz ön tarafa çekilir arka-ön eşitlenir. Türkiye de kullanılan ortalama marka ve modellerde bu tesisati da 800tl gibi bir fiyata toplarsınız. Tadından yenmez.. :)

Araştırmayı severim bir süredir okuyorum ama olay ufak bir ses kazancı için tesisat döşemeye doğru gidiyor satılacak bir araba için fazla girişmek istemedim.. Ancak bilgi olsun bu arabama olmasa bile diğerine olacak o yüzden en azından sistemi oluşturmak isterim..

Anladığım kadarıyla en son gerekliliğe göre anfi alacağız önce sistemi dizmek lazım..

Standart satılan 1000w subwooferlar.. Bagaj yeri sorun değil ancak bassın öne geçmesinden nefret ederim benim amacım piyano,klasik ve akustik gitarın tadını alabilmek.. swedish house mafia şarkıları pek önemli değil yani..(aslında önemli de bass vuruşları boğuk değil dinamik olsun istiyorum) Bunun için sub ı kaç watt ve hangi modelinden almalıyım onu bilmiyorum.. Pasif-aktif ayrımından emin değilim ama benim işimi hangi tip görür? Fazla watt lı bir sub alırsam cam inletmekten başka yararı veya zararı var mıdır?

Geldik hoparlörlere; bu arabada ön ve arka yuvarlak 6,5''.. Arkalara oval yerleştirme şansım olacağını sanmıyorum.. Ovallerin anfi beslemesiyle yuvarlaklardan daha güzel ses verdiğini okudum ama.. Arkalara 3 önlere 2 yollu hoparlör düşünüyorum ancak yine hangi hoparlör modeli nede iyi bir fikrim yok..

tweeter sanırsam mutlaka almam gereken birşey özellikle tizleri sevdiğimi düşünürsek.. Bu durumda arka hoparlörleri 2 mi 3 yollu mu almam lazım? arkayı 3 yollu almak tweeter olmadığında mı işe yarayan birşeydir?

Anfi seçiminde neyi göz önünde bulundurmam lazım.. Kaç kanallı bir anfi seçmem lazım.. Üzerinde yazan değerlere yakın veren markalar nelerdir?

Ne istediğimi anladınız sanıyorum.. Kısacası sezen aksu pek sevmesem de dinlediğimde o duyguyu verebilecek en ucuz sistemi istiyorum..

Benim işimi görebilecek birkaç model söyleyebilirseniz biraz açıklayarak ilerleyen zamanlarda aynıları olmasa da benzer bir sistem oluşturabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth213 -- 8 Ekim 2015; 1:30:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stealth213

quote:

Eğer daha önce bu tarz işlerle de uğraşmadıysanız şunu da dipnot olarak belirtmek isterim ki, teypsiz hoparlör, hoparlörsüz teyp olmaz. Ya bunlar takım şekilde olur (verim alabilmek için) ya da devredışı bırakılıp amfi devreye girer. 300-500 liralık bir tesisatta yapılacak tek şeçenek amfilidir. Bu benim şahsi fikrim. Fiyat daha çıkabiliyorsa 1 teyp, 1 amfi, 1 woofer, 2 oval arkaya 2 yuvarlak kapılara, 2 tweeter' da ön göğüse yerleştirilir. Stardart bir ses tesisatı budur. Öndeki hoparlör ve tweeterlar teypten beslenir. Arkadaki woofer ve hoparlörler amfiden beslenir. Amfiden beslenen tesisat daha verimli olacağından teyp ayarları biraz ön tarafa çekilir arka-ön eşitlenir. Türkiye de kullanılan ortalama marka ve modellerde bu tesisati da 800tl gibi bir fiyata toplarsınız. Tadından yenmez.. :)

Araştırmayı severim bir süredir okuyorum ama olay ufak bir ses kazancı için tesisat döşemeye doğru gidiyor satılacak bir araba için fazla girişmek istemedim.. Ancak bilgi olsun bu arabama olmasa bile diğerine olacak o yüzden en azından sistemi oluşturmak isterim..

Anladığım kadarıyla en son gerekliliğe göre anfi alacağız önce sistemi dizmek lazım..

Standart satılan 1000w subwooferlar.. Bagaj yeri sorun değil ancak bassın öne geçmesinden nefret ederim benim amacım piyano,klasik ve akustik gitarın tadını alabilmek.. swedish house mafia şarkıları pek önemli değil yani..(aslında önemli de bass vuruşları boğuk değil dinamik olsun istiyorum) Bunun için sub ı kaç watt ve hangi modelinden almalıyım onu bilmiyorum.. Pasif-aktif ayrımından emin değilim ama benim işimi hangi tip görür? Fazla watt lı bir sub alırsam cam inletmekten başka yararı veya zararı var mıdır?

Geldik hoparlörlere; bu arabada ön ve arka yuvarlak 6,5''.. Arkalara oval yerleştirme şansım olacağını sanmıyorum.. Ovallerin anfi beslemesiyle yuvarlaklardan daha güzel ses verdiğini okudum ama.. Arkalara 3 önlere 2 yollu hoparlör düşünüyorum ancak yine hangi hoparlör modeli nede iyi bir fikrim yok..

tweeter sanırsam mutlaka almam gereken birşey özellikle tizleri sevdiğimi düşünürsek.. Bu durumda arka hoparlörleri 2 mi 3 yollu mu almam lazım? arkayı 3 yollu almak tweeter olmadığında mı işe yarayan birşeydir?

Anfi seçiminde neyi göz önünde bulundurmam lazım.. Kaç kanallı bir anfi seçmem lazım.. Üzerinde yazan değerlere yakın veren markalar nelerdir?

Ne istediğimi anladınız sanıyorum.. Kısacası sezen aksu pek sevmesem de dinlediğimde o duyguyu verebilecek en ucuz sistemi istiyorum..

Benim işimi görebilecek birkaç model söyleyebilirseniz biraz açıklayarak ilerleyen zamanlarda aynıları olmasa da benzer bir sistem oluşturabilirim..

Amfi söylediğiniz gibi hoparlör sayısına göre sonradan 1,2 veya 3 tane alınabilir tabi. Ancak bize gereken benim saydığım sistem şeklinde varsayıyorum ben. Bass olayının sizi rahatsız etmesinin sebebi maalesef müzikten anlamayan, müzik kulağı olmayan arkadaşların arabalara onlarca woofer, hoparlör doldurmasından kaynaklanıyor. Veya amfiden bassları sonlara getiriyorlar. Ortaya gürültü ve beyin tırmalayıcı bir bass vuruşlarından başka birşey çıkmıyor. Tabi bu abartı sistemler yarışmaya falan katılıyorlar onlara lafım yok. Gerisi fuzuli. Ve bu sistemi de maalesef kimseye danışmadan kafalarına göre kuruyorlar, ondan sonra da dikilip kalıyorlar bu olmadı diye.. Ben Türkiyede kullanılan orta halli markaların tüm wooferlarını kurdum ve kullandım. Ancak sizinle aynı görüşteyim. Müzikte bass vuruşu şart ancak woofer olduğu hissedilmeyecek şekilde vurması gerekir (benim görüşüm). Şimdi gelelim orta halli bir tesisat marka, modellerine.

Not: Bu tesisatı kurun demiyorum, ben bunları kurarım diyorum bilginiz olsun..

Amfi 1000w ve üzeri olması uygun olur. Örnek;
    http://www.hepsiburada.com/jameson-usa-434-4-kanal-1400-watt-amfi-p-OTAYTUSA434?wt_gl=cpc.nelk.oto.urun.pla&gclid=CM_rjqq9ssgCFYqRGwoddzQLog

Subwoofer pasif olacak ve 30cm bana göre büyük. Büyük bass hoparlörlerin gücünü çeker. Daha doğrusu amfinin gücünü gerektiğinden fazla çekeceğinden hoparlör verimi düşecektir. Benim seçtiğim amfide öyle. Belki milyarlık bir amfi olur ve verim kaybı olmaz. Benim hoşlandığım woofer tipleri pioneer'ın 20-25 cm çapında (şu an tam hatırlamıyorum) orta göbekte Pioneer Impp yazan modelidir. 20cm olması daha uygun olur. Sıfırı yoktur. Örnek;
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-pioneer-ts-w302f-234423265/detay

Arka hoparlörler olarak yine pioneer'ın herhangi bir modelini seçin. 440w ve üzeri olsun. Link vermedim. Eğer yuvarlak uygulanacaksa coax değil komponent uygulanır. Orjinal oturma yerinden hoparlörü sökün, metre ile ölçün, alt uzunluğu hesaplayın, ona göre hoparlör bakın.

Ön kapıları da amfiyle beslemek isterseniz komponent teypten beslenecekse coax hoparlör tercih edin. Boyutları ve özelliği araç kapılarının hoparlör genişliğine göre değişir tabi. Ancak ön kapılara komponent yapılıp amfi ile beslenecekse kapı ile kapı pandizotu arasına ziftli mebran çekmenizi öneririm. Yoksa plastiği de, dışarıdan metali de sarsar ve ses bozar.

Tweeter olarakta;
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-kickker-marka-orjinal-tweeter-kacirma-derim-228878131/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-kicker-tiz-230963387/detay

Teyp olarak orta halli bir bir pioneer yetp öneririm. Marka ve model çok göreceli. Kendinize uyan uygun bir fiyatlı teybi seçin.

Bu bahsettiğim sistem kurulduğunda hoparlörlerin 2 yollu olması yeterlidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stealth213

quote:

Amfi söylediğiniz gibi hoparlör sayısına göre sonradan 1,2 veya 3 tane alınabilir tabi. Ancak bize gereken benim saydığım sistem şeklinde varsayıyorum ben. Bass olayının sizi rahatsız etmesinin sebebi maalesef müzikten anlamayan, müzik kulağı olmayan arkadaşların arabalara onlarca woofer, hoparlör doldurmasından kaynaklanıyor. Veya amfiden bassları sonlara getiriyorlar. Ortaya gürültü ve beyin tırmalayıcı bir bass vuruşlarından başka birşey çıkmıyor. Tabi bu abartı sistemler yarışmaya falan katılıyorlar onlara lafım yok. Gerisi fuzuli. Ve bu sistemi de maalesef kimseye danışmadan kafalarına göre kuruyorlar, ondan sonra da dikilip kalıyorlar bu olmadı diye.. Ben Türkiyede kullanılan orta halli markaların tüm wooferlarını kurdum ve kullandım. Ancak sizinle aynı görüşteyim. Müzikte bass vuruşu şart ancak woofer olduğu hissedilmeyecek şekilde vurması gerekir (benim görüşüm). Şimdi gelelim orta halli bir tesisat marka, modellerine.

Not: Bu tesisatı kurun demiyorum, ben bunları kurarım diyorum bilginiz olsun..

Amfi 1000w ve üzeri olması uygun olur. Örnek;
    http://www.hepsiburada.com/jameson-usa-434-4-kanal-1400-watt-amfi-p-OTAYTUSA434?wt_gl=cpc.nelk.oto.urun.pla&gclid=CM_rjqq9ssgCFYqRGwoddzQLog

Subwoofer pasif olacak ve 30cm bana göre büyük. Büyük bass hoparlörlerin gücünü çeker. Daha doğrusu amfinin gücünü gerektiğinden fazla çekeceğinden hoparlör verimi düşecektir. Benim seçtiğim amfide öyle. Belki milyarlık bir amfi olur ve verim kaybı olmaz. Benim hoşlandığım woofer tipleri pioneer'ın 20-25 cm çapında (şu an tam hatırlamıyorum) orta göbekte Pioneer Impp yazan modelidir. 20cm olması daha uygun olur. Sıfırı yoktur. Örnek;
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-pioneer-ts-w302f-234423265/detay

Arka hoparlörler olarak yine pioneer'ın herhangi bir modelini seçin. 440w ve üzeri olsun. Link vermedim. Eğer yuvarlak uygulanacaksa coax değil komponent uygulanır. Orjinal oturma yerinden hoparlörü sökün, metre ile ölçün, alt uzunluğu hesaplayın, ona göre hoparlör bakın.

Ön kapıları da amfiyle beslemek isterseniz komponent teypten beslenecekse coax hoparlör tercih edin. Boyutları ve özelliği araç kapılarının hoparlör genişliğine göre değişir tabi. Ancak ön kapılara komponent yapılıp amfi ile beslenecekse kapı ile kapı pandizotu arasına ziftli mebran çekmenizi öneririm. Yoksa plastiği de, dışarıdan metali de sarsar ve ses bozar.

Tweeter olarakta;
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-kickker-marka-orjinal-tweeter-kacirma-derim-228878131/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-kicker-tiz-230963387/detay

Teyp olarak orta halli bir bir pioneer yetp öneririm. Marka ve model çok göreceli. Kendinize uyan uygun bir fiyatlı teybi seçin.

Bu bahsettiğim sistem kurulduğunda hoparlörlerin 2 yollu olması yeterlidir.

Detaylı cevabınız için çok teşekkürler.

Birkaç ufak sorum daha var.. Önerdiğiniz subwoofer kabinlerde pek verimli çalışmıyormuş diye yorumlar okudum birde 2. el kısmına sıcak bakamadım bir türlü.. Onun yerine kabine uygun sıfırı bulunabilen bir ürün önerebilir misiniz acaba?

2. olarak güç düşmelerini engellemek için kapasitör e gerek var mı yoksa bu sistemde gerekmez mi?

Geri kalan kısımlar netleşti aklımda

• Kapasitör gerektirecek bir sistem değil, gerek yok. Ancak subwoofer konusunda aklınıza girenler yanılıyor bence. Tabi size kalmış. Benim şu an depomda 1000w 30cm jbl sub var. Size de uygun fiyata satarım. Ancak öneriyor olsaydım en başta bendeki wooferı al derdim :) Bahsettiğim modelin yanında onu önermiyorum :) Bahsettiğiniz gibi bir bass alabileceğiniz sub pioneer impp bence. Kabini de piramit olacak. İkinci el almak tabii ki sağlıklı değil ama detaylı fotosu olan her noktasını görebileceğiniz bi ürün alınabilir. Sub zor arızalanan bi ürün olduğundan dolayı çok problem olmaz. Tabi deneme imkanınız varsa daha iyi olur. Veya bendeki jbl'i hemen yarın göndereyim. Öncelikle kicker, sonra da jbl ve pioneer gelir şu piyasada tabi. İmksan varsa kicker. Ancak 30cmlik bir kicker sizi boğar :)
  • Bu arkadaşın bahsettiği , jameson usa 434 amfi hiç bi işe yaramaz. Ayrıca woofer , amfi ve kolonlardaki yazılan o 1000 watt , 1400 watt değerine bakılmaz rms güç değerine bakılır.

• Kardeşim sen atlamissin ama ben o amfinin detaylarına bakmadim. Ben o fiyatlara alınabilecek ornek bi amfi sundum. Ve dikkatini çekerim konunun başında bu ürünleri alin demiyorum, ben olsam alirdim şeklinde belirttim.

• Ve amfi neden ise yaramaz onu da öğrenelim senden mümkünse..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.