Şimdi Ara

Sadece Tek Bilgisayarda, Düşük Download Hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunun benim dizüstünün Wi-Fi aygıtında olduğu kesin. Çünkü evdeki diğer bilgisayarlar, telefonlar hız testinde bağlantı hızımız olan 120 Mbps (Download) - 10 Mbps (Upload) hızlarını gösterirken, söz konusu dizüstünde test yaptığım zaman değişik sonuçlar almamla beraber genelde 3 Mbps, 5 Mbps, en fazla 10 Mbps hızlarına ulaştım.

Sorun olan dizüstünde kablo ile bağlantı yaptığımda 100 - 110 Mbps hızlarına ulaştım. Görünen o ki sorunum Wi-Fi adaptöründe. Aygıt Yöneticisinden sürücüyü bir kaç silip tekrar yükledim, ama sorunum çözülmedi bir türlü.

Yabancı forum sitelerinden de bir kaç konu okudum ama söylenilen çözümler bende işe yaramadı maalesef. Lütfen bir akıl, bir çözüm önerin be dostlar.

Windows 10 - Dell Inspiron 1564 - Dell Wireless 1397 WLAN Mini-Card

• tavsiyem şu olabilir. bir live cd ile örneğin hirens boot gibi. Sistemi bu cd ile boot et büyük ihtimalle wifi kartını tanıyacaktır. sonra test et bakalım değerler ne çıkacak. Çıkacak değerlere göre sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlarsın
  • busy kullanıcısına yanıt
    Daha önce hiç duymamıştım adını. Hirans ile boot ettikten sonra sistemdeki hataları veya wifi aygıtındaki sorunu hangi araçları ile taratmam/kontrol etmem gerek?

Ayrıca "Safe Mode with Networking" durumunda yine ölçüm yaptığımda Upload hızı normal iken Download hızı yine dalgalı değerler vermekle beraber 15 Mbit'i geçmiyor, halbuki bağlantım 120 Mbit, ki diğer cihazlarda bu değerleri alıyorum test yapınca.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flagellvm.Dei -- 23 Aralık 2017; 19:58:11 >
  • AIDA64 ile html rapor oluşturup buraya ekle bakalım.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    AIDA64 yüklü değil bende maalesef. Speecy kullanıyorum.

Rapor tam olarak neyi içermeli? Speccy'den "Network" için döküm alabiliyorum, işe yarıyor mudur?
  • Flagellvm.Dei kullanıcısına yanıt
    Yüklü değilse yükleyebilirsiniz. Speecy'nin raporlama kapasitesi ne seviyede bilmiyorum. Bundan dolayı AIDA64 istedim, daha detaylı rapor çıkarır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İstemiş olduğunuz rapor mu bilemiyorum ama bunu aldım HTML rapor olarak...

Sadece Tek Bilgisayarda, Düşük Download Hızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flagellvm.Dei -- 6 Ocak 2018; 22:38:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Wireless aygıtı 802.11g 54Mbps'e kadar destekliyor. Yani eski bir model. Bağlantı hızı düşüklüğü bundan kaynaklı.

Benim de sorunum zaten bu. Bağlantım 120 Mbps, Wi-Fi aygıtı 54 Mbps'ye kadar desteklemesine rağmen aldığım hız 3 Mbps.
    Bağlantı hızının düşüklüğü bundan kaynaklı mı şimdi sizce yâni?
    Sorun kaynağı bu evet.

Ordaki 54Mbps'e çok takılmayın. O bağlantı hızı birçok iç-dış etkenden etkilenir. Ayrıca modem ve wi-fi aygıt ayarlarınında bu hız düşüklüğüne katkısı olabilir. 802.11g teknolojisi artık geride kalmış, kullanılmayan yada çok az kullanılan bir bağlantı modu. Güncel olan 802.11n ve 802.11ac dir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.