Şimdi Ara

SADECE VODAFONE Mİ ÇOK ŞARJ YİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diğer operatörler ne durumda vodafone su gibi içiyor bataryayı vodafone kullanıp şarj sorunu yaşamayan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun yok.
  • Ben gecen ay vdfndan aveaya gectim. Sarj surem degismedi, ayni. Fakat 3g interneti gunde en fazla yarim saat kullanirim. Ondan kaynakli olabilir.
    Daha once yaptigim testlerde vdfn 3g intenete bagliyken sarji daha cok tuketiyordu. O da şundan kaynakli, vdfn 3g modunda internete bagliyken ve beklemedeyken hspa'dan umts'ye gec geciyor bu da sarjin daha cok tuketmesine neden oluyor. Mesela turkcellde bu sure cok kisadir, bi kac saniyede gecis hemen oluyor. Bu gecisi de her telefonda goremeyiz arplanda otomatiknolur, ama bende eski nokia n95'te baglanti kisminda gorulebiliyor ve nokianin kendi has bir enerji olcum uygulamasinda o an ne kadar enerji harcandigi gozukuyor. İsteyen olursa bi ara videosunu eklerim.

• telefon lumia 735
    türkcell hattımla internete girerdim, müzik dinlerdim ,video seyrederdim 2 günü çok rahat görürdüm
    vodafone hattımla bir günü zor tamamlıyorum.. video seyretmeyi çok az kullanmak zorunda kaldım .. diğerleriyle aynen devam ediyorum ... vodafone hattımla 1 gün ancak kullanabiliyorum

• telefonum htc 8x

hattım ptt cell iken şarjım 1 günü çok rahat çıkarıyordu, günde 1 saat konuşma, 3g ve wifi int. ki wifi sürekli açık 3g en fazla yarım saat, kamera çekimleri ve müzik. Hergün böyle kullanıyordum hala da böyleyim.Sabah 8de şarjdan alır gece 11 de şarja koyardım

bu ay başı vodafone'a geçtim, kullanım şeklim aynı sabah 8de alıyorum akşam 6da tekrar şarj etmeye başlıyorum.

Velhasıl gerçekten voda fazla tüketiyor pili
  • vodafone resmen sömürüyor

• Valla hocam ben galaxy s5 te hem avea hem vodafone hat kullandım. Aynı yerlerde aynı kullanımda iki hatta aldğım değerler bunlar. Avea toplamda 17-18 saat Vodafone 24-25 saat.
  • Herkes farklı konuşuyor kimi var diyor kimi yok diyor şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

Diğer operatörler ne durumda vodafone su gibi içiyor bataryayı vodafone kullanıp şarj sorunu yaşamayan var mı?

hani voda %25 daha uzun şarj vaadediyordu
  • Sorun cevabı videoda mevcut
    http://youtu.be/FsOckrRcJCs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç gün önce vodafone'dan turkcell'e geçtim. (şarj meselesinden dolayı değil, servislerinden memnun olmadığım için eski operatörüme geri döndüm.)

Şarj süresinde bir değişme olmadı. Tam şardan sonra hiç kullanmadan 10 saat beklemede %4 düşüyordu vodafone'da. Aynı testi Turkcellde de yaptım, değişen bir şey yok. Turkcell'de 9 saat kadar gitti hatta. (Burada vodafone şebekesi kadar güçlü değil Turkcell)

Vodafone'da kullandığım sim kart 64kb arkası beyaz çipli kısmı kırmızı olan microsimdi. Zaten sim kart ile herhangi bir alakası da yok bunun. Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil. Sim kartın çekeceği akım 1mAh, bilemedin 3mAh'dir. Diğer operatörlerden iki katı akım çekse bile toplam şarjda edeceği fark %2.5-3 dolayında olur. Bu da önemli olmadığı kadar kimsenin kolay kolay farkedeceği bir şey değildir. Diğer olasılıkta sim kartın kısa devre yaparak aşırı akım çekmesi gerekir, bu da telefonun ve sim kartın çalışmaması anlamına gelir. Milletinki çalışıyor mu? Çalışıyor. Olayın sim kartla herhangi bir alakası yok.

Kimisi de vodafone 3g'nin arkaplanda sürekli açık kalıp şarj tükettiğini söylemiş. Bu da doğru değil. Bunu şebeke değil, telefon belirler. Bir yapılandırma problemi varsa bu kişinin telefonu ile ilgilidir, şebeke ile değil.

Sorunun tek mantıklı açıklaması bulunduğunuz konumda vodafone şebekesine oldukça uzak olmanızdır. Çevrede güçlü sinyal bulamazsa sık sık istasyon değiştirebilir. Bu da hata değil normal bir durumdur. Ama bu da öyle 10 saat askıda %20-30 şarj tüketmez, tüketemez. Telefon RF'sinin çıkış gücü bellidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.