Şimdi Ara

Safra Kesesi Ameliyatı Olacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylardır, özellikle geceleri olmak üzere mideme bir ağrı giriyor ve şiddetli bir şekilde sırta yayılıyordu. İlk olduğunda 40-50 dk. kadar sürdü ama giderek arttı. En son hastaneye gittiğimde 18 saat sürmüştü. Kıpırdayamıyorum, yatsam canım acıyor. Kalksam çok fena bir şekilde sırtımdan bastırıyor ve beni yere düşürüyor. Başta gastrit vs. olduğunu düşünüp doktora gitmeyi düşünmedim ama en son doktora gittiğimde ultrasonda safra taşı olduğunu gördü.

Geçen hafta hastaneye gidince doktor aynı gün acilen müdahale etmemiz lazım safra kanalı tıkanmış ve pankreas ağır iltihap olmuş dedi. Değerlerim aşırı yükselmişti. Normalde en yüksek değeri 40 olan değer 700'leri görmüştü. EPRC yani endoskopik ameliyatla safra kesesi yolunu kesip orayı boşalttılar. Ben uyuyordum o sırada. Pankreas iltihabı ve bu işlem beni mahvetti ve 3 gün hastanede yattım. Daha tam olarak kendime gelebilmiş değilim ama şükür iyiyim. Aşırı ağrım oluyordu, şu an o yok. Bugün kontrole gittim ve ameliyat için gün verdi. Cuma günü ameliyat olacağım. Corona testi de yapıldı ve az önce negatif olduğunu öğrendim.

Bu ameliyat hakkında çok şey okudum ve zor olmadığını, hayata kolay dönüldüğünü yazmışlar. Zaten genel anestezi altında yapıldığı için de ameliyat sırasında ağrı-sızı hissetmiyormuşsunuz. Ancak ameliyat sonrası bir süre ağrı oluyormuş. Bir aksilik çıkmazsa da bir gün sonra taburcu ediyorlarmış.

Bazı sınavlara giremedim. Bazı hocalar anlayış gösterdi Allah'tan da sıkıntı çıkmadı. Giremediğim dersler de var ve vizeler de yaklaşıyor.

Sizinle paylaşmak istedim. Benim için dua ederseniz çok mutlu olurum. Herkese sevgiler, saygılar.

• Dua ederim geçmiş olsun hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, aynı ameliyatı bu Aralık'ta babam da olmuştu.

Her ameliyat elbette korkutucudur ama gerçekten basit bir ameliyat, risk oranı 0'a yakın.

Ameliyat 30-40 dk sürüyor, (hastanın ayılması 60-80 dk arasında gerçekleşiyor) sonrasında ameliyathaneden sizi odaya alıyorlar.

Bir gece hastanede yatıp sabah çıkıyorsunuz. Açıkcası ilk 2 gün biraz ağrı oluyor ama sonra geçiyor. (1.5 hafta ara ara ağrı krampları/sancıları girebilir ama 1.5 hafta sonra geçiyor tamamen)

Ama gerçekten basit, risksiz bir ameliyat, korkmanıza gerek yok. Tekrar geçmiş olsun.

• Basit ameliyat. Apandist gibi. 2 hafta ağrı olur.

Çıkarman gereken ders ise bir yerin ağrıyınca direk doktora gitmen.

Ne yazik ki insanlar ölmeye yakın gidiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çok geçmiş olsun.

İçiniz ferah olsun ameliyat sonrası yaşam kaliteniz yükselecek diyebilirim. Çevremde 2 kişi oldu bu ameliyatı. İkisi de çok memnun kaldı.

• @AĞIZDA DAĞILMAYAN ULVİ @RevengeRain @musetea @misha_

Hepinize çok teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede toparlarım zira yine sınavlarım var. Hem toparlanıp hem de sınava hazırlanmak zor olacak ama elimden geleni yapıp bu dönemi en azından hiçbir dersten kalmadan atlatmam gerekiyor. Normalde okul işlerimi yoluna sokmuştum ama işte aksilik beni buldu. Yapacak bir şey yok.

• Geçmiş olsun, ameliyat genel olarak kolay bir ameliyat olsa da sonuçta vücuda bıçak değiyor her zaman bir risk ve zorluğu var. İyi bir doktora ameliyat olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ameliyatı yapacak doktor profesör hocam.

• Bende oldum korkulacak bir ameliyat değil. 1 hafta içinde toparlanıyorsun büyük ölçüde. Ama benim tavsiyem 6 ay kadar kendini çok iyi hissetsende sonuçta basitte olsa bir ameliyat geçirdiğin için kendine dikkat et. Herhangi bir şey yemek yasaklanmıyor ama egzersiz veya çalışma hayatında kendini zorlama. Aslında herkesin uygulaması gerek beslenme yöntemlerine dikkat et. Örneğin lifli gıdalara ağırlık ver.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • redwhiteee kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.  

• Geçmiş olsun. Yalnız ameliyat dediğin şeyin adı EPRC değil, ERCP (Endoscopic Retrograde Cholangio-Pancreatography).😊

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt

Recep hocam. Hep karıştırıyorum onu. Kafamda Recep diye kodladım ama hızlı düşünürken hep yanlış yazıyorum.  

• Geçmiş olsun. 🙏
  • Teşekkür ederim

• Kolay bir ameliyat Hocam. Sizin durumunuzu bilmiyorum gerçi ama ne kadar fark edebilir ki?

Babam ve kuzenim olmuştu zamanında. İkisi de ameliyattan çıkıp birkaç gün dinlendikten sonra hayatlarına zımba gibi devam ettiler.

Ben de safra kesesi ameliyatı olmasam da apandisit ameliyatı olmuştum. Zorluk olarak ne kadar farklılardır bilmiyorum ama ameliyatın ertesi günü hastane koridorunda desteksiz tur atmaya başlamış, 3-4 gün sonra normal hayatına devam etmiş, 1 haftaya da neredeyse ameliyat olmamışım gibi toparlamıştım.

Kolay ameliyatlar hocam bunlar. Allah kötülerinden saklasın.

• Öncelikle geçmiş olsun. Ameliyat genel anestezi altında ve genel olarak kapalı olarak yapılıyor. 3-4 tane delikten girerek kameralar yardımıyla yapılıyor ve iyileşme süreci de hızlanıyor. Ameliyat sonrası içeride biriken sıvının atılması için 1-2 adet dren koyabiliyorlar. Sonrasında ağrısız ve kolaylıkla çıkartılıyor. Ameliyattan bir gün geçmeden yavaş yavaş yürümeniz istenecektir, ayaklarınıza ve karnınıza hafif masajlar gazınızı atmanız için faydalı olacaktır. kısa sürede eski sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.

Bu tür ağrılar üç günden fazla sürdüğü sürece kesinlikle doktora gitmelisiniz. Pankreas kaynaklı kanserlerde de ana safra kanalları tıkandığı için benzer şikayetler gelişiyor.

• Herkese teşekkür ederim. Dün ameliyat oldum, bu sabah eve geldim. Herhangi bir ağrım, sızım olmadı. Şu anda her şey çok güzel.

• Geçmiş olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.