Şimdi Ara

sağdan direksiyonlu araç alacağım arkadaşlar tavsiyeleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
6.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zobcuuuk

quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Nasil sollama yapacaksin o arabayla?

solda direksiyon olunca arabanın sağından geçemiyor musunuz ?
    saçma.

sol taraftan bile arabanını solu zor gözükürken sağdan nasıl görmeyi planlıyorsun önündeki aracın solunu görmek için şeritten çıkman gerek
  • 2013ocak itibarıyla sağ direksyonlu araçlar muayeneden geçmiyor bilgilerinize
  • Astra 1.3 falan olursa sollama derdi ortadan kalkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diplomatik misyonla ülkemizde bulunan onlarca sağdan direksiyonlu araç var. onlar ne yapıyor? muayenesiz mi geziyorlar? yoksa muaflar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

diplomatik misyonla ülkemizde bulunan onlarca sağdan direksiyonlu araç var. onlar ne yapıyor? muayenesiz mi geziyorlar? yoksa muaflar mı?

Cevabı soruda gizli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zobcuuuk

quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Nasil sollama yapacaksin o arabayla?

solda direksiyon olunca arabanın sağından geçemiyor musunuz ?
    saçma.

Türkiye de trafik sağdan akar. Sağdan geçmeye kalkarsanız ağır sonuçlar doğabilir.

• Öndeki kamyonu tek şeritte kuyruk halinde giderken normal arabayla sollamak çok zor kafayı camdan çıkarasınız geliyor bu gibi durumlarda kaldıki sağ direksiyon
  • Sol elle vitesi nasıl kullanacaksın? Sol elle yazı yazmak gibi bişey bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Priora

Sol elle vitesi nasıl kullanacaksın? Sol elle yazı yazmak gibi bişey bu.

Araç otomatik...

Muayenede farlardan bile kalırsın diyen arkadaşı kutluyorum, detayı güzel yakalamış...

Konu yorumum ise;

O parayı çöpe atmayı göze alıyorsan tercih senin, yoksa değmez...
  • Merhaba arkadaşlar, Çok uygun fiyata ve çok iyi durumda bir araç buldum. Araç yabancıdan yabancıya. İşin açıkçası kaçırmak istemiyorum ama direksiyon sağda. Sizce alışılıyor mu? Ve bazılarının dediği gibi çok tehlikeli mi? Araç otomatik vites. Lütfen sadece demeyimliler yorum yapsın!!!

İyi forumlar.

• araca alışmakta sıkıntı olmaz yalnız türkiyede kullanacaksanız ve tr plaka çıkartmaya kalkışırsanız muayeneden geçmez ve aracı kullanamazsınız araç bağlanır ben yabancıyım aracı trde kullanacağım derseniz direksiyonu sola aldırmanız gerekmektedir yoksa trafikte kullanamazsınız yerli plakayla kıbrısta kullanılmsı için bir sıkıntı yoktur orda trafik terstir brde hadi aldınız diyelim kullaırken araç sollamada sıkıntı çıkar önünüzdeki aracı geçmekte zorlanırsınız vites otomatik olduğundan sorun olmaz ama farların üzerine bant yapıştırmanız lazımki karşıdan gelenin gözü kamaşmasın
  • Cok kisa bir sürede ölur gidersin o aracta muhtemelen. Sollama yapman imkansiz.

• Yasal yönden bir sıkıntı yok, ben araştırdım işin o boyutunu.sağdan direksiyon olduğu için çevremde bilip bilmeden olumsuz yorum yapan çok oldu. Ben biraz önce aracı test ettim, Kısa kullanımımda sadece sola parkederken lastiği hafifçe kaldırıma sürttüm. 😀 Onun haricinde bir sıkıntı yaşamadım.

• Otopark çıkışında o bilet okutma yerlerine falan yanaşamazsın vs. Gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit48

Otopark çıkışında o bilet okutma yerlerine falan yanaşamazsın vs. Gerek yok

+1

O da var köprüden geçerken,gişeden geçerken hep sıkıntıYa da tam köprüye,gişeye, geldiğinde hop el frenine asılacaksın arabayı ters döndüreceksin geri geri gireceksin gişeye ancak öyle uzanırsın,elin kolun uzanır.
  • Araçların farlar ayarlanıyor.Opel in kitapçığında yazıyordu.Sollama ve gişe olayı sıkıntı olur sadece.Muayeneden geçer mi araba bilmem.
  • Arabayı satın aldım ve ağustostan bu yana kullanıyorum. İnanın bana hiç yazılan çizilenler gibi zorluğu yok. Sadece bazı özel durumlara dikkat etmek gerekiyor. Mesela uzun yolda soldaki şerit çizgilerini değil sağdaki çizgileri takip etmek gerekiyor. Tek şeritli yollarda sollamalara dikkat etmek gerekiyor. Bazı zamanlarda da tam aksine görüş daha iyi oluyor. Bilginize.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar , geçen gün İstanbul, Edirnekapıda fatihe doğru giden bir mercedes gördüm. Araba yeniydi yani 2014 ve daha yeni olabilir. Gıcır gıcır ve direksiyondu sağdaydı. Özellikle dikkat ettim bildiğin damgalı mühürlü Tr plakalı araçtı. Tescili yapılmış yani. Bir ara haber çıktı artık tescil yapılmayacak diye . Konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • Kıbrısda yaşıyorum yaklaşık 2 senedir sağdan direksiyonu araç kullanıyorum Türkiye'ye sık sık geliyorum ve haliyle ordanda soldan direksiyon kullanıyorum. Burdada trafik soldan akmasına rağmen bir çok kişi sol direksiyonlu araç kullanıyor. Emin ol maksimum 2 günde alışırsın hiç bir kafa karışıklığına sebep olmaz.

• mihl M kullanıcısına yanıt
    O araç tr büyük ihtimalle misafir plakalıdır. M ile başlar. Benim aracım gibi yani. Misafir plakalı araç almak, çalışan veya öğrenci olarak ülkemizde ikamet eden yabancılara verilen bir haktır. Yani bizim halk tabirindeki yabancıdan yabancıya araba şeklinde satışı yapılır. Bu arabalar için çıkarılan plakalarda kişi diplomat değilse misafir plaka olur. Türkiye'de aynı statüde yaşadığı sürece araca binebilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.