Anayasa Mahkemesi, sağlık personeline döner sermayeden ek ödeme verilmesini öngören kanun hükmünü Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. ![]() Sağlık personelinin ek ödemesine iptal kararı https://www.memurlar.net/haber/1080842/saglik-personelinin-ek-odemesine-iptal-karari.html |
Sağlık personelinin ek ödemesine iptal kararı (tıp puanları rekor derece düşer mi?)

-
-
Akptıplı foruma geri döndü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boşverinn suriyeden mi geldiniz zaten aç kalmayacaksınız iptal edilsin ne olcak
30k yeter bana köy evi yaparım otururum küçükşehirde maç izlerim aksam bira içerim kitap filan cart vurt
-
Doktor sendikalarinda akıl yok olsaydi is buraya gelmezdi
30k size yeter de artar hocam o rakamı bulamayanlar var
-
Yeter hocam, peki vizyonsuz oldugum için mi yeter dediniz😂
Knk döner kesilirse doktor dışı sağlık personelinden kesilir tıp puanları niye düşsün ?
Döner sermayenin iptal olduğu falan yok. Başvuruyu chp yapmış. Döner sermaye ödemelerinin “yönetmelikle” yapılmasına ilişkin hüküm iptal edilmiş. Anayasaya göre kamu harcamaları yönetmelikle değil kanunla yapılır. Dolayısıyla döner sermayenin de yönetmelikle değil kanunla düzenlenmesi gerekir. Bu sağlık çalışanlarına yarayacak bi iş dolayısıyla zırt pırt ek ödeme sistemi değişmeyecek böylece
-
Bu karar zaten 9 ay sonra uygulanacakmış. O yönetmeliği kanunlaştırırlar. Ama haydi kanunlaştırıldığını farz edelim. Toplu sözleşmedeki (hekim olmayan sağlık çalışanlarına) iyileştirmeler ne olur bilemem. O iyileştirmelerin tamamı yönetmeliğe göre hesaplanmıştı.
Aslında tümden kaldırmaları daha iyi olur. Taban ve teşvik yerine döner sermaye ödeme yönetmeliği daha iyiydi. O zamanları hastanenin döner sermayesinin %49u dağıtılabilir dönerdi şimdi ne kadar olduğunu biliyorsunuz.
-
Ek ödeme için tıpa girmiştim lanet olsun böyle sisteme emeklerim boşa gitti şimdi geçiş yapmak zorundayım yatay geçiş başvurularına bakmaya başladım şimdiden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ceng öneririm hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maroonedd -- 28 Ekim 2023; 19:9:18 >
Hocam ciddiye aldim bir an UWKSUALAUAKAJLAJA
E ciddiyim zaten ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ek ödeme için tıpa girmiştim lanet olsun böyle sisteme emeklerim boşa gitti şimdi geçiş yapmak zorundayım yatay geçiş başvurularına bakmaya başladım şimdiden
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X