Şimdi Ara

Saglikli olmak gibi bir takintiniz varmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben utu yapmaktan nefret ederim

Utu dunyanin en gereksiz icadidir

• hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valbilken

Ben utu yapmaktan nefret ederim

Utu dunyanin en gereksiz icadidir

Bencede öyle

• Aşırı sağlıklıyım ve bu hastalık haline geldi ve çevremdeki arkadaşlar farklı düşünmeye başladı, algılayamıyorlar çünkü. Baklava geliyor getiriyorlar işletmedeki 10 kişi tepsinin başında ben geri plandayım, ''e sen niye yemiyorsun''? Yemiyorum istemiyorum ,zorluyorlar, adam getirmiş bak 1 tane bari ye gençsin birşey olmaz, (asıl gençken ne bulursan yersen birşey olur yeğenim) Bu baklava sadece örnek, kavun karpuz çay ve tüm lezzetli olan şeyler... ikram edildiğinde geri çeviriyorum. Yani karşıdaki kişide haklı , sonuçta adam hayır yapıyor almış alacağını dağıtıyor , sıra sana gelince teşekkür ederim ben yemiyorum almıyim diyorsun ısrar ediyor, artık alıyorum ve çöpe atıyorum yani ayıp olmasın diye. Gofret v.b. gibi paketli ürünleri alıp başkalarına veriyorum. Eğer çöpe atma imkanım yoksa kapalı çöp kovası olmayan biryerdeysekte yemiş numarası yapıyorum 1 tane yetti deyip uzaklaşıyorum, o an herkes tatlıya odaklandığı için benim numara yaptığımı anlamıyorlar nasıl olsa :D Diyetteyim, ağız tadı aramıyorum, ama cahil zihniyet olunca , yahı meyve yiyoruz karpuz yiyoruz gelsene bu meyve birşey olmaz, Ben şimdi bu adama anlatmakla zaman kaybedemiyeceğim, birine anlattım , yarm saatin sonunda hala daha 1 dilim ye birşey olmaz dedi, bende o günden sonra anlatıp zaman harcamamaya karar verdim, herseferinde birşekilde sıyrılıyorum işi içinden. Şehir dışına çıkamıyorum çünkü belli saatlerde yemem gereken öğünlerim var, yanımda saklama kablarıyla geziyorum, buluşuyoruz, hadi burgere gidelim, gidelim, sen ne söyleyeceksin? benim yemeğim yanımda ben dışardan yemiyorum. oradaki insanların tuaf tuaf bakışlarına mı yanarsın arkadaşlarınının sen o yemeği yerkenki sordukları sonu olmayan sorulara mı yanarsın. Kapa çenenin hamburgerini ye arkadaş. Yok bunun içinde ne var, bari biraz tuz ek, niye ayran içmiyorsun kuru kuru gitmez, al bi kez hamburgerimden ısır, al patates ye, işte durum bu ,hastalık boyutunda. ve sanırım sonsuza kadar bu şekilde gidicek. Biryere tatile yada bayrama gideceğimiz zaman 2 dün önceden alışverişimi yapıp tüm hazırlıklarımı bitiriyorum. Bayramda çoğu yer kapalı olacağı için erzaklarımı bavulum dışında başka bir erzak bavulu için hazırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

Aşırı sağlıklıyım ve bu hastalık haline geldi ve çevremdeki arkadaşlar farklı düşünmeye başladı, algılayamıyorlar çünkü. Baklava geliyor getiriyorlar işletmedeki 10 kişi tepsinin başında ben geri plandayım, ''e sen niye yemiyorsun''? Yemiyorum istemiyorum ,zorluyorlar, adam getirmiş bak 1 tane bari ye gençsin birşey olmaz, (asıl gençken ne bulursan yersen birşey olur yeğenim) Bu baklava sadece örnek, kavun karpuz çay ve tüm lezzetli olan şeyler... ikram edildiğinde geri çeviriyorum. Yani karşıdaki kişide haklı , sonuçta adam hayır yapıyor almış alacağını dağıtıyor , sıra sana gelince teşekkür ederim ben yemiyorum almıyim diyorsun ısrar ediyor, artık alıyorum ve çöpe atıyorum yani ayıp olmasın diye. Gofret v.b. gibi paketli ürünleri alıp başkalarına veriyorum. Eğer çöpe atma imkanım yoksa kapalı çöp kovası olmayan biryerdeysekte yemiş numarası yapıyorum 1 tane yetti deyip uzaklaşıyorum, o an herkes tatlıya odaklandığı için benim numara yaptığımı anlamıyorlar nasıl olsa :D Diyetteyim, ağız tadı aramıyorum, ama cahil zihniyet olunca , yahı meyve yiyoruz karpuz yiyoruz gelsene bu meyve birşey olmaz, Ben şimdi bu adama anlatmakla zaman kaybedemiyeceğim, birine anlattım , yarm saatin sonunda hala daha 1 dilim ye birşey olmaz dedi, bende o günden sonra anlatıp zaman harcamamaya karar verdim, herseferinde birşekilde sıyrılıyorum işi içinden. Şehir dışına çıkamıyorum çünkü belli saatlerde yemem gereken öğünlerim var, yanımda saklama kablarıyla geziyorum, buluşuyoruz, hadi burgere gidelim, gidelim, sen ne söyleyeceksin? benim yemeğim yanımda ben dışardan yemiyorum. oradaki insanların tuaf tuaf bakışlarına mı yanarsın arkadaşlarınının sen o yemeği yerkenki sordukları sonu olmayan sorulara mı yanarsın. Kapa çenenin hamburgerini ye arkadaş. Yok bunun içinde ne var, bari biraz tuz ek, niye ayran içmiyorsun kuru kuru gitmez, al bi kez hamburgerimden ısır, al patates ye, işte durum bu ,hastalık boyutunda. ve sanırım sonsuza kadar bu şekilde gidicek. Biryere tatile yada bayrama gideceğimiz zaman 2 dün önceden alışverişimi yapıp tüm hazırlıklarımı bitiriyorum. Bayramda çoğu yer kapalı olacağı için erzaklarımı bavulum dışında başka bir erzak bavulu için hazırlıyorum.

Anladığım kadarıyla siz abartılı derecede takınti yapmışsınız.Hayat sizin için çok daha zordur diye tahmin ediyorum.

• neye göre sağlıklı ? örneğin 2 kan testine bakılıp bu adam turp gibi denemez o takıntı dediğiniz şey okb hastalığının habercisidir düşük profilde seyrediyorsa sıkıntı yok ama eğer bu mevzu hayatınızı etkiliyorsa bir doktora gözüküp tam anlamıyla "sağlıklı" olabilirsiniz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendimden yola çıkarsam.Suanki bedenim bana emanet verildi Allah tarafından.Benim bu bedene en iyi şekilde bakmam gerekiyor.Bu nedenle ne zaman kola,ice tea veya nescafe içsem kendimi suçlu hissediyorum.Ancak diğer yandan da dusunuyorum ulan sanki burda ebedi kalacagiz istedigin kadar saglikli yasa sonunda ölüm var.Kast ettiğim şeyde bu sağlıklı olmak için çok çaba sarf eden varmı benim gibi bunu öğrenmek.

• BilgeCommandeR B kullanıcısına yanıt
    antrenman yapıyorum yemem ve yemem gerken şeyler belli, sadece kurallara uyuyorum, şu şartlarda kurallara bu şekilde uyuluyor, yani bazen sıkılıyor insan illaki ama yinede bir işi yapıyorsam tam yapayım yada hiç yapmıyim yani, her konuda böyle
  • Sağlıklısındır ya da değilsindir. Bu nasıl soru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Aslan. -- 1 Eylül 2016; 14:12:41 >
  • Sağlıklı olmadan doğru düzgün hayat yaşanmaz. Bu takıntı değil.
  • Simdilik yok. Ama ilerde bir tarafimdan kum dokulunce olacak :D

• Evet var.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Aslan.

Sağlıksındır ya da değilsindir. Bu nasıl soru?

Evet sağlıklı olmak var olmamak var.Ancak bunu takıntı haline getirmek yani sağlıklı olmak için çok çaba gösteren,zararlı şeyler yaptiginda ise kendini mutsuz ve suçlu hisseden takıntılı insanlarda var.Bu konuda o insanları bulmak için açıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BilgeCommandeR

quote:

Orijinalden alıntı: .Aslan.

Sağlıksındır ya da değilsindir. Bu nasıl soru?

Evet sağlıklı olmak var olmamak var.Ancak bunu takıntı haline getirmek yani sağlıklı olmak için çok çaba gösteren,zararlı şeyler yaptiginda ise kendini mutsuz ve suçlu hisseden takıntılı insanlarda var.Bu konuda o insanları bulmak için açıldı.

O zaman şöyle diyelim: sağlıklı yaşam var, sağlıklı olmak var. Sağlıklı yaşayıp sağlıklı olamayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

Aşırı sağlıklıyım ve bu hastalık haline geldi ve çevremdeki arkadaşlar farklı düşünmeye başladı, algılayamıyorlar çünkü. Baklava geliyor getiriyorlar işletmedeki 10 kişi tepsinin başında ben geri plandayım, ''e sen niye yemiyorsun''? Yemiyorum istemiyorum ,zorluyorlar, adam getirmiş bak 1 tane bari ye gençsin birşey olmaz, (asıl gençken ne bulursan yersen birşey olur yeğenim) Bu baklava sadece örnek, kavun karpuz çay ve tüm lezzetli olan şeyler... ikram edildiğinde geri çeviriyorum. Yani karşıdaki kişide haklı , sonuçta adam hayır yapıyor almış alacağını dağıtıyor , sıra sana gelince teşekkür ederim ben yemiyorum almıyim diyorsun ısrar ediyor, artık alıyorum ve çöpe atıyorum yani ayıp olmasın diye. Gofret v.b. gibi paketli ürünleri alıp başkalarına veriyorum. Eğer çöpe atma imkanım yoksa kapalı çöp kovası olmayan biryerdeysekte yemiş numarası yapıyorum 1 tane yetti deyip uzaklaşıyorum, o an herkes tatlıya odaklandığı için benim numara yaptığımı anlamıyorlar nasıl olsa :D Diyetteyim, ağız tadı aramıyorum, ama cahil zihniyet olunca , yahı meyve yiyoruz karpuz yiyoruz gelsene bu meyve birşey olmaz, Ben şimdi bu adama anlatmakla zaman kaybedemiyeceğim, birine anlattım , yarm saatin sonunda hala daha 1 dilim ye birşey olmaz dedi, bende o günden sonra anlatıp zaman harcamamaya karar verdim, herseferinde birşekilde sıyrılıyorum işi içinden. Şehir dışına çıkamıyorum çünkü belli saatlerde yemem gereken öğünlerim var, yanımda saklama kablarıyla geziyorum, buluşuyoruz, hadi burgere gidelim, gidelim, sen ne söyleyeceksin? benim yemeğim yanımda ben dışardan yemiyorum. oradaki insanların tuaf tuaf bakışlarına mı yanarsın arkadaşlarınının sen o yemeği yerkenki sordukları sonu olmayan sorulara mı yanarsın. Kapa çenenin hamburgerini ye arkadaş. Yok bunun içinde ne var, bari biraz tuz ek, niye ayran içmiyorsun kuru kuru gitmez, al bi kez hamburgerimden ısır, al patates ye, işte durum bu ,hastalık boyutunda. ve sanırım sonsuza kadar bu şekilde gidicek. Biryere tatile yada bayrama gideceğimiz zaman 2 dün önceden alışverişimi yapıp tüm hazırlıklarımı bitiriyorum. Bayramda çoğu yer kapalı olacağı için erzaklarımı bavulum dışında başka bir erzak bavulu için hazırlıyorum.

Arkadaş şu 3 günlük dünyaya 1 kere geliyorsun yok onu yemem bunu yemem sağlıksız vs vs. Bence hepsi boş takıntıdan başka bir şey değil,hatta boyut psikolojik sıkıntıya bile varabilir.Şahsen yanımda olsan bi pizza yiyelim dediğimizde çıkartıp ilkokul öğrencisi gibi beslenme çantasını yanımızda açtığında bırak başka gözle bakmayı bir daha da çağırmam hiçbir aktiviteye. Bizde az çok dikkat ediyoruz yani her gün cips çikolata tatlı yemiyoruz ama arada da tüketiyoruz.En basitinden şöyle düşün Allah sana bu vücudu emanet etmiş tamam ama atıyorum sen senelerce sağlıklı beslen kekonun teki yolda geçerken güzel kafayla taksın bıçağı ? Hani nerde kaldı sağlıklı beslenme,nerde kaldı baklava yememe keyfi,burger tüketmeme durumu.Bence abartıyorsun, ayrıca Allah'ın yarattığı vücudu koruyorsun kendi çapında ama verilen nimeti de çöpe atıyorsun.Bence bi doktora görün vardır elbet çözümü.

• Güncel

• Sağlıklı olmamak gibi bir takıntım var maalesef

• Var her önüne gelen sağlıksız şeyi yemem lakin kimi zaman ufak kaçamaklar yaparım. Şuan yediğimiz çoğu şey organik değil o yüzden zengin değilsek fazla takılmamak gerek. Ama zengin olsaydım kesinlikle takıntı haline getirirdim bunu yediğim her şeyin organik olmasına özen gösterirdim.
  • kesınlikle var hocam eskıden cok fazlaydı su an daha normal.Beyaz şeker tüketmiyorum çayda vs tuz cok az kullanmaya takılıyorum organık olmaması ürünlerin benı cok düşündürüyor. Katı yağ tüketmıyorum (margarin) abur cubur tüketmemeye çalışıyorum eskıden cok fazla tüketirdim.Belirli miktar su içmeye çalışıyorum vs vs gibi seylerım var
    .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.