Şimdi Ara

Sağlıklı Yaşamaya İlk Adımı Atacak Gence Öneriler Ve Tavsiyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim, ablalarım, arkadaşlarım hepinize iyi akşamşlar diyerek konuya girmek istiyorum.
    Şuan çaresizlikten sürünüyorum desem yeridir. Konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum...

Kilom 98
    Boyum 1.80
    Yaşım 20
    Okuduğum Bölüm Mühendislik

Fark ettiğiniz gibi pek iç açıcı bir durumda değilim. Kendime olan öz güvenim 0 evet yanlış duymadınız öz güvenim yok!!!
    Neden derseniz bundan önce 2 ilişkimde de benden daha iyisini bulup giden kız arkadaşlarım yüzünden. İkisi de beni hani nasıl söyleyeyim ben utanıyorum kendimden daha iyisi olduğunda tercih edilecek şekilde bıraktılar sebebi kilolu ve tercih seçenekleri olmadığı için tercih ettiler evet durum bundan ibaretti. Kötü hissettikleri zaman yanıma yaklaşan kişilerdi ikiside. Aslında onlara da hak veriyorum vücudum onlara yeterli gelmiyordum yanlarında ben varken utanıyorlardı. Haksız da sayılmazlar değil mi?

13 yaşımdan beri kilo alıyorum sürekli. 17 yaşımda bir ara yemek yemeyi kestim ve sonucu da güzeldi. O zamanlar gece atıştırmalarım yoktu, alkol veya sigara da kullanmıyordum. 75 kg ye kadar düştüm. Vücudum fit kas olmasada, güzel bir vücuda sahiptim, herşey güzeldi kendime olan özgüvenim yerinde ve her konu hakkında yorum yapma kabiliyetine sahiptim. Şimdi sarkan bir göbeğim, kadınlar da bile olmayan kalçalara ve popoya sahibin ve hiçbir şey yolunda değil.

Şimdi benim amacım vücudumu düzelterek özgüvenime geri dönmek yaşımın gereği olan cinsellik vb. konulara pek işim yok ama öz güvenimi vucudumla kazanabileceğimi düşünüyorum.

Öğrenciyim ama kendi çapımda yine para kazanıyorum, doğuda üniversite okuyorum. Hani para meselesi benim için sıkıntı değil son yaşadığım olaylardan sonra artık hiç gözüme gözükmüyor.

Neler yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim? Öğrenci olduğum için salata vb. diyetler yapabilirim (Zaman kısıtından).

Not: Dalga geçecek arkadaşlara burdan tek lafım var : Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız belki intihar ederdiniz.

Not2: Bu konular hakkında (diyet,kardiyo vb.) bilgisini olan kişilerin PM atmasını rica ediyorum.

• 8'den sonra yemeyi kes kilo verirsin.Verene kadar boyle devam et.Kilo verme kesildiginde baska yontemlere gec.Gunluk yediklerinib kalorisini azalt , spora git gibi.
  • Öncelikle kendini, vücudunu sev. Barışık ol kendinle,gerçekten istediğinde kilo verebileceğini bilmelisin. Sonuçta doğuştan obez değilsin ya da kilo alamama sorunu olan sıska vücutlu biri de değilsin. Tek derdin sonradan aldığın kiloları vermek. Sadece istemen, inanman ve en önemlisi sabretmen yeterli.
    Diyet yapıyorum psikolojisi yerine hayatın boyunca devam ettireceğil iyi bir yeme alışkanlığı kazanmakla başlamak iyidir bence. Mesela sık sık tüketilen çikolata,pasta,hamur işleri gibi şeyler yerine meyveleri; fast food tarzı yemekler yerine sebze ve et yemeklerini tercih edebilirsin. Yani kilo vereceğim diye ve öğrenciyim zamanım yok diyerek sadece salataya yönelmektense çeşit çeşit her şeyden dengeli yemen daha sağlıklı olur.
    Yemek alışkanlığı ile birlikte bıktırmayacak kadar hafif egzersizlere başlayabilirsin, birden yüklenirsen hem hamlık hem pes etme duygusunu getirir. Mesela günlük yürüyüşler, günlük 50 mekik çekmek gibi. Eğer bir spor aleti almak daha cazip geliyorsa step aleti kullanabilirsin, bacakları iyi çalıştırıyor. Ve mekikle de göbeğini eritmen işten bile olmaz. İnternette,kitap evlerinde ya da bazı form dergilerinde bunlar üzerine bir yığın bilgi var. Kendine en uygun bulduğunu seçmen belki daha uygun olur.
    Umarım faydalı olmuştur :)

• 2 sene önce 1.75 boy 97 kiloydum zayıflamaya karar verdim benim uyguladığım metod:

- Öncelikle kan tahlili yaptır endokrinolojik bir problemin varmı kontrol ettir.
    - Su tüketimini arttır ( En az 2,5 litre)
    - Paketlenmiş her türlü yiyecekten mümkün olduğunca az tüket (Özellikle Glikoz/Fruktoz Şurubu, Mısır Nişastası, Hidrojene Yağlar içeren gıdalar, Kola ve gazlı içecekler)
    - Her öğünde yiyeceklerle birlikte maden suyu tüket (Gıdaların sindirimini yavaşlatır kana karışması uzun sürer böylece insülin salınımı düşer)
    - Protein içeren gıdalarla birlikte karbonhidrat tüketmemeye dikkat et (Ben sabah 2 dilim tam buğday ekmeğine salça sürüp yanında 1 dilim peynir yiyorum üstüne maden suyu içiyorum, öğlen kendimi ödüllendirmek adına 1 paket bisküvi yiyorum maden suyu ile birlikte, akşam 150-200 gram dana bonfile haşlaması yanında maden suyu tüketiyorum bütçen yetmiyorsa tavuk göğsü tüketebilirsin ).

- Tabi spor yapman da önemli en az 20 dakika eliptik bisiklet/koşu yap ama 1 dakika orta tempo koşuyorsan en az 25-30 saniye depar at daha sonra ağırlık seti edin (en az 5 kg lık 2 dumbell başlangıç için yeterli) bunlarla vereceğim sitedeki başlangıç programını uygula (http://www.bod****tr.com/vbforum/vucut-gelistirme-egzersiz-hareketleri/evde-sadece-2-adet-dumbell-ile-calisma-programi-yapilis-sekli-8554.html )

Şuan 1.78 boy 76 kiloyum sağlık problemi yaşamıyorum, her vücut aynı değildir umarım sende de işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CunK -- 31 Ekim 2013; 0:57:33 >

• Cunk un dediklerine katılıyorum yalnız maden suyu mide için sıkıntılı olabiliyor. bende reflü vardı onun için öyle her öğün içmek rahatsız edebiliyor hatta gün de 1 tane bile fazla gelebiliyor.
    sitede mevcut olan insanity programı var onun videolarını indirip evde yapabilirsin çok etkili bir program zaten başlayınca göreceksin her yerin terliyor abartısız. ama zor bir program. ilk başta fit test var kendini test et. eğer yaparım diyorsan başla.ilk zamanlar alışmak zor oluyor ama alışınca olanları göreceksin.
    beslenme olarak sana protein diyetini öneririm. aslında diyet değilde beslenme şekli. kitabı var veya pdf olarak indir oku. bilinçli yaparsan sonucunu alırsın diğer alan kişiler gibi. ama okuyarak bilinçli yap. onun dışında su tüketimini arttır. hele ki kışa giriyoruz azaltmamaya çalış.
    zaten protein diyeti böyle aç kalarak yapılmıyor. hatta kola zero ya bile izin veriyor. ama protein ağırlıklı beslenmek çünkü protein besinini vücut yakmak için daha çok enerji harcıyormuş nedeni bu. ayrıca bir kişi bunu hayatında 2 kere yapabilir diyordu. onun için kitabı veya pdf yi dikkatli okuyup bilinçli yap. devamı gelir sonra

• Kola ve sigaradan uzak dur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.