Şimdi Ara

Saglıkta devrim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baş ağrısı ve halsizlik şikayetiyle devlet hastenesine gittim,2 saatin sonunda sıra bendeydi,doktorun odasına yanında bir adamla giriyorsun,adam oturduğu yerden" şikayetiniz ne diye"sordu baş ağrısı,halsizlik ve nefes almakta zorlanıyorum dedim,doktor başladı yazmaya alfabetik sıraya göre 5 tane ilaç verdi elime,bu ne dedim eczaneden öğrenirsin nasıl kullanacağını dedi odadan çıktım,yaklaşık 40-50 saniyede teşhis,tedavi ve sonuc.Sonra reçeteyi salladım çöpe en yakın özel hastaneye gittim 85 lira katkı payı SGK muayene ücreti,sgklı degilseniz 200liraymiş,gider gitmez adam ayakta karşıladı sedyeye oturdum kulak,burun,nefes hepsine baktı adam sonra migren şüphesiyle nörolojiye sevketti ardından nörolojiye gittik,sonra oda baktı ağrı seklini tarif ettim film istedi,oda 180 lira.bakalım bekliyorum sonuçları devletten ve başbakandan Allah razı olsun,fakirlere ücretsiz saglık hizmeti çok yerinde bir uygulama olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız bişey deyim mi?Bişeyin çıkmayıp aynı ilaçları yazarsa çok pis canın sıkılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panelci

Baş ağrısı ve halsizlik şikayetiyle devlet hastenesine gittim,2 saatin sonunda sıra bendeydi,doktorun odasına yanında bir adamla giriyorsun,adam oturduğu yerden" şikayetiniz ne diye"sordu baş ağrısı,halsizlik ve nefes almakta zorlanıyorum dedim,doktor başladı yazmaya alfabetik sıraya göre 5 tane ilaç verdi elime,bu ne dedim eczaneden öğrenirsin nasıl kullanacağını dedi odadan çıktım,yaklaşık 40-50 saniyede teşhis,tedavi ve sonuc.Sonra reçeteyi salladım çöpe en yakın özel hastaneye gittim 85 lira katkı payı SGK muayene ücreti,sgklı degilseniz 200liraymiş,gider gitmez adam ayakta karşıladı sedyeye oturdum kulak,burun,nefes hepsine baktı adam sonra migren şüphesiyle nörolojiye sevketti ardından nörolojiye gittik,sonra oda baktı ağrı seklini tarif ettim film istedi,oda 180 lira.bakalım bekliyorum sonuçları devletten ve başbakandan Allah razı olsun,fakirlere ücretsiz saglık hizmeti çok yerinde bir uygulama olmuş.

hocam geçmiş olsun ama aklıma şu video geldi :D

baş ağrısı tedavisi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Yalnız bişey deyim mi?Bişeyin çıkmayıp aynı ilaçları yazarsa çok pis canın sıkılacak.

Yok o standart grip ilaçları yazmış her 10 fakirden 9una yazılanlar.sanirim migren,basınçlı baş ağrısı teshis, inşallah değildir ama soğuk algınlığı belirtisi yok.

• şerefsizim 100 kere devlet hastanesine gitmişliğim vardır 1 kere sinüzit harici teşhis koydukları olmadı. kör olsam sinüzit diyecekler
  • her yeni reformda cebimizden daha fazla para çıkıyor. Muayene katılım bedeli, ilaç katkı payı, ilaçların son kullanma süresi, kazara elindeki ilaçları yanlışlıkla fazla içsen bile yeni ilaç alamıyorsun. Süre dolmamışsa paranla ilaç alıyorsun. Aile hekimliği sistemi getirdiler. Aile hekimleri ilaç yazmak ve rapor vermekten başka işe yaramadılar fakat her ay 6 bin lira maaş almaya başladılar. Şimdi bir de hastaneler birliği kurdular. Lüzumsuz insanlara makam yarattılar. Onların maaşları da yine hastaların cebinden çıkacak. Ben memurum, bu gidişle kendi sağlık sigortamı kendim yaptıracağım. Devlet benden sağlık sigortası primi kesmesin yeter diyecek noktaya geldim. Durmak yok, yola devam.
  • aynen öyle kardeş aynen öyle kardeşim rahatsızlandı öksürük ve grip vardı ailke hekimine götürdük ben bundan anlamam hastaneye götürün dedi dedim siz necisiniz ben anlamıyorum arkadaş öksürüğüde çözemiyosan ne iş yaparsın sonuc olarak bizi orda muayene etti gösterdi tabi ama hiç bi işe yaramadı bu aile hekimleride fasa fiso zaten bi dünyada maaş alıyolar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazı özel hastaneler hastadan daha fazla ücret almak için röntgen, test gibi gereksiz uygulamalara sokuyorlar.
    para tuzaklarına dikkat...
  • Sonra doktorlari niye dovuyonuz

• quote:

Orijinalden alıntı: pcgamebeer

bazı özel hastaneler hastadan daha fazla ücret almak için röntgen, test gibi gereksiz uygulamalara sokuyorlar.
    para tuzaklarına dikkat...

çok dogru tespit ordan oraya gönderip iyi kitliyorlar. parası olana bi şey değilde fakire gelmez özel hastane
  • aynen ya tıp fakületesinde yattım . bi doktorla takıştık geldi gecenin 11inde kan almaya bi ton yer aradı damar bulamıyormus heryerimi deldi kanı aldı gitti sonra kafayı odadan dışarı çıkardım bi baktım kadın çöpe attı kan tüplerini bende neden böyle bişi yaptı diye yanındaki erkek doktra sordum bilmiyorum dedi kadında buranın en kıdemlisi benim diye bağırmaya başladı sonuç: kadına kıdemli .rospu diye bağırdım kapıma polis geldi ifade verdim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarleyDavidson

aynen ya tıp fakületesinde yattım . bi doktorla takıştık geldi gecenin 11inde kan almaya bi ton yer aradı damar bulamıyormus heryerimi deldi kanı aldı gitti sonra kafayı odadan dışarı çıkardım bi baktım kadın çöpe attı kan tüplerini bende neden böyle bişi yaptı diye yanındaki erkek doktra sordum bilmiyorum dedi kadında buranın en kıdemlisi benim diye bağırmaya başladı sonuç: kadına kıdemli .rospu diye bağırdım kapıma polis geldi ifade verdim .

mantığım almıyor tiplere gel ya.
  • geçenlerde parmağın bi noktasında ezilmeden kaynaklı patlak oluştu onun haricinde en son ne zaman hastaneye gittiğimi hatırlamıyorum. bana kalsa yine gitmezdim ama kırık olabilir diye gittim. ha sonuçta bana her ay 36 lira zorunlu trafik sigortası gibi bi halta yaramıyan bir para geçiriyorlar mı evet yapacak bir şey yok ödemememeye devam
  • 18 yaş altı ve istanbuldaysanız tavsiyem kanuni sultan süleyman eğitim ve araştırma hastanesi 40 dan fazla doktor var ve tek kuruş para vermiyosunuz
  • devlete gittim adam 1 dokundu kas yırtığı dedi merhem verdi,, 1 ay sonra öğrendik ki kansermiş.
  • Çok para almışlar hangi hastaneye gittiğinizi söyler misiniz.

• bana göre ssk, devlet ve özel hastaneler fiyasko
    araştırma ve eğitim hastanesi en iyisi 2 tane sorunum vardı.1 tanesini halletim diğeri içinde 6 aylık tedavim var.
    muayeneye gidiyorum detaylı anlatıyorum doktorların hiç sallama iş yaptığını görmedim
    ssk ve devlete önceden gitmiştim resmen başlarından sağıyorlar kovmaktan bile beter ediyorlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.