Şimdi Ara

SAHBİNDEN.COM IPHONE 6 DOLANDIRICILIĞI!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: berlin007

benim başıma 300tl lik bir olay geldi bundan 2 sene önce ne yapıp ne edip sabrettim başka hesap açıp bunu takip ettim ve sonunda sabrıma deydi bu bir ilan verdi bende alıcı gibi bununla anlaştım ben istanbuldayım o izmirde ,tamam bende izmirdeyim dedim şurda şu saatte buluşak diye anlaştık ben istanbuldan çıktım uçakla izmire gittim bunu yakaladım hastanelik edip geri geldim üstünde para edecek herşeyi aldım cebindeki telefona kadar ibret olsun diye.

sanada tavsiyem git savcılığa ver, hiç kusura bakma ama senin gibi saflar oldukca bu dolandırıcılar bitmez .

Savcılığa vermeyi unutma es geçme

EDİT : YENİ FARKETTİM SAVCILIĞA VERMİŞSİN en iyisini yapmışsın

Ne sabırmış ama..
    Gerçekten takdir ettim seni
    Her dolandırıcıya böyle muamele yapılsa,o adam kimseyi kandıramaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

"Paranın yarısını şimdi yatır,kalanını sonra yatırırsın "demiş zaten
    Sen olsan telefon satarken,öyle söyler misin?
    Bana öyle dese,bir daha hiç inanmaz,telefonu yüzüne kapatırdım
    Yani "kaza geliyorum" demiş sana ama sen keklenmişsin :)
    Neyse erken uyanmışsın,paran da helalmiş
    Geçmiş olsun

Telefon ucuz olunca kendi inanmak istemis. O yuzden ne denirse yapmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, ne kadar dikkat edersek edelim, insanın başına gelmez diye birşey yok. EFT/Havale ile yapacağınız alışverişlerde, satıcı herşeye evet diyorsa dikkat edin. İndirim veya alacağınız ürünün yanında birşey istediğinizde, herşeye "evet" diyorsa kaçın o satıcıdan :) Genelde ne koparırsam kardır mantığıyla yaklaştıklarından, tekliflere evet diyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • şuana kadar sahibinden üzerinden bir çok telefon-bilgisayar alıp sattım, hiç birisinde sorun çıkmadı, birisi hariç, sizde şaşıracaksınız pc dükkanından aldıgım laptop çalıntı çıkdı, evet laptop geleli 3 gün olmadan polis aradı gelip aldılar laptop u, hoş ben sonra aldım elemandan paramı ama olsun, yaşadıgım üzüntü ve can sıkıntısı yetiyor, yani bu demek değil yüz yüze görüşmekde sağlıklı, hayır yüz yüze ve ürünün faturası olacak, yoksa almayın aldırmayın..

sizede geçmiş olsun hocam, paranız helal miş..
  • Dün yazdığım yoruma tepki gösteren, çıkışanlar için yazıyorum. Yüz yüze alışveriş gerçekleştirilmediği sürece sorun yaşama ve dolandırılma ihtimali her zaman yüksek. Millet kırk yıllık anasını babasını ayak üstü dolandırıyor da hayatında hiç görmediği, bir şey paylaşmadığı insanı mı dolandırmayacak ? Anasına babasına bunu yapan millete her şey yapar. Bu forum içerisinde de beni dolandırmaya çalışan üyeler oldu. Kaç bin TL'lik alım ve satım yaptım bir kez olsun paramı kaptırmadım veya sorunlu işlemim olmadı. Tüm işlemlerimi Ankara içi elden görerek ve deneyerek yaptım hep. Siz en başında tedbirinizi alırsanız ne paranız gider ne de savcılık ve polisle uğraşırsınız.

Daha da yorum yapmak istemiyorum. Herkese güvenen, başıma bir iş gelmez ayağına yatanlar bir kez para kaptırsın, dolandırılsın ki aklı başına gelsin. Bu sözümün de arkasındayım.

• Adamı şimdi arıyorum çalıyor cevap vermiyor suç duyurusu yaptığımı da mesajladım ne yapmaya çalışıyor anlamadım. Bu arada Victor Bramco arkadaşım 1000 tlm gitti adamdan 700 tlyi albildim içiniz rahat olsun.. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Dün yazdığım yoruma tepki gösteren, çıkışanlar için yazıyorum. Yüz yüze alışveriş gerçekleştirilmediği sürece sorun yaşama ve dolandırılma ihtimali her zaman yüksek. Millet kırk yıllık anasını babasını ayak üstü dolandırıyor da hayatında hiç görmediği, bir şey paylaşmadığı insanı mı dolandırmayacak ? Anasına babasına bunu yapan millete her şey yapar. Bu forum içerisinde de beni dolandırmaya çalışan üyeler oldu. Kaç bin TL'lik alım ve satım yaptım bir kez olsun paramı kaptırmadım veya sorunlu işlemim olmadı. Tüm işlemlerimi Ankara içi elden görerek ve deneyerek yaptım hep. Siz en başında tedbirinizi alırsanız ne paranız gider ne de savcılık ve polisle uğraşırsınız.

Daha da yorum yapmak istemiyorum. Herkese güvenen, başıma bir iş gelmez ayağına yatanlar bir kez para kaptırsın, dolandırılsın ki aklı başına gelsin. Bu sözümün de arkasındayım.

Ayrıca ben herkese güvenen saf biri değilim. Bu adamın üyelik kaydı 2001 tarihi. O tarşhten beri isim değiştirmeden üye olup internette bir dolandırıcılık işi olmayan adam güvenli gibi geldi. Bir de bu adamlar telefonda ikna etme tekniğini biliyor. Bu şerefsiz yüzünden prensiplerimi değiştirdim ama hata etmişim.. Bu benim her gördüğüne güvenen adam olduğum anlamına gelmiyor hocam dediğiniz kısmi olarak doğru da bu şekilde bir ifade benim için yanlış. Ayrıca kesinlikle büyük konuşmamak gerekiyor elden alırsınız adam hırsızlık malı satar size veya sahte para verir ruhunuz duymaz. Kimseye güven kalmamış millet dolandırıcılığı meslek olarak yapıyor bu ülkede...

• Geçmiş olsun ancak bir türlü anlayamadım bu işi. Yüzünü görmediğin adama bin değil bir tl bile yollanmaz. Size de tecrübe olmuş.
  • Savcılığa başvur girdiği pc ve cep ip si belli, şebekeden aradığı zaman o anki konum belli, uğraşılırsa bulunulur, sahibindenden lede iletişime geç, böyle bi adam karşıma çıksa paranı mı istiyorsun adamı dövmeyimi, adamı dövmeyi derim :) geçmiş olsun yine kardeş.

• Başlığa bak, konuya bak!!!
    Yanlış anlaşılmasın ama, alıcı ilk gördüğü telefona hiçbir güvence olmadan havale çıkartabiliyorsa yani daha kabaca söylemek gerekirse 'sazan gibi atlıyorsa', site ne yapsın ?
    Bazı insanlar ne zaman, kendi hatalarını bir başkasına/kuruma yıkmaktan vazgeçecek merak ediyorum doğrusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsunuz, ama alırken de satarken de yüz yüze gelmedikçe güvenemem ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdc29

quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Dün yazdığım yoruma tepki gösteren, çıkışanlar için yazıyorum. Yüz yüze alışveriş gerçekleştirilmediği sürece sorun yaşama ve dolandırılma ihtimali her zaman yüksek. Millet kırk yıllık anasını babasını ayak üstü dolandırıyor da hayatında hiç görmediği, bir şey paylaşmadığı insanı mı dolandırmayacak ? Anasına babasına bunu yapan millete her şey yapar. Bu forum içerisinde de beni dolandırmaya çalışan üyeler oldu. Kaç bin TL'lik alım ve satım yaptım bir kez olsun paramı kaptırmadım veya sorunlu işlemim olmadı. Tüm işlemlerimi Ankara içi elden görerek ve deneyerek yaptım hep. Siz en başında tedbirinizi alırsanız ne paranız gider ne de savcılık ve polisle uğraşırsınız.

Ayrıca ben herkese güvenen saf biri değilim. Bu adamın üyelik kaydı 2001 tarihi. O tarşhten beri isim değiştirmeden üye olup internette bir dolandırıcılık işi olmayan adam güvenli gibi geldi. Bir de bu adamlar telefonda ikna etme tekniğini biliyor. Bu şerefsiz yüzünden prensiplerimi değiştirdim ama hata etmişim.. Bu benim her gördüğüne güvenen adam olduğum anlamına gelmiyor hocam dediğiniz kısmi olarak doğru da bu şekilde bir ifade benim için yanlış. Ayrıca kesinlikle büyük konuşmamak gerekiyor elden alırsınız adam hırsızlık malı satar size veya sahte para verir ruhunuz duymaz. Kimseye güven kalmamış millet dolandırıcılığı meslek olarak yapıyor bu ülkede...

Çalıntı veya hırsızlık malı çıkma ihtimali olan ürünler için faturanın yanına sözleşme yapıyorum. Satan kişinin kimlik fotokopisini alıp üzerini paraflıyorum. Şimdiye kadar çalıntı veya hırsızlık malına denk gelmedim. Gelirsem de elimde kanıt oluyor. Yıllardır aktif şekilde ithalat-ihracat yapıyorum. Gerçek ve sahte parayı ayırt edebilecek konumdayım. Piyasanın epey altına gidiyorsa, satan kişi güven vermiyorsa almıyorum deyip geçiyorum. Zorla değil ya...

Geçmiş olsun, başınızın ağrıyacağını düşündüğünüz ürünler için sözleşme yapın. Satan kişinin kimlik fotokopisini alın. Kendinizi hukuki olarak güvenceye almış olursunuz. Bunu yapmaya yanaşmıyorsa o adamda bir pislik muhakkak vardır.

• Geçmiş olsun. Bize de tekrar tekrar ders olsun

• millet çılgın bende sahibindene bi ilan koymuştum t40 satıyodum neyse çocukla anlaştık iban yolladım parayı yolladı para hesabıma geçtiği gibi kargo firmasının önüne gittim bekliyordum adres atmadı bana bekle bekle sahibinden den mesaj atıyorum adres ver yollayayım diye başka bi tanıdığından aramıştı beni o numarayı aradım (çocukta telefon yokmuş) dedim böyle böyle adres yollamadı aldım ordan adresi yolladım

velhasıl kelam
    cahil cesareti denen olay bu işte ben yollamasam yollamazdım o telefonu uğraşır dururdu
    ya get ile alın ya yüzyüze yada almayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Başlığa bak, konuya bak!!!
    Yanlış anlaşılmasın ama, alıcı ilk gördüğü telefona hiçbir güvence olmadan havale çıkartabiliyorsa yani daha kabaca söylemek gerekirse 'sazan gibi atlıyorsa', site ne yapsın ?
    Bazı insanlar ne zaman, kendi hatalarını bir başkasına/kuruma yıkmaktan vazgeçecek merak ediyorum doğrusu.

Hocam ben siteye suç atmıyorum ama bu adam nasıl 2001 yılından beri üye?

• Son zamanlardaki sahtekarların bir tekniği bu bende bir kaç defa karşılaştım paranın yarısını gönderin diğer yarısınıda kargodan sonra gönderirsiniz diyorlar adam bana niye güveniyor yani telefon geldikten sonra yarısını göndermezsem nolacak burda bir soru işareti var yani düz mantık bakınca adam size güven veriyor gibi gözüksede aslında kazıklanan biz oluyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.