Şimdi Ara

Sahibinden.com yapılan araç satışlar ve zamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylardır araba bakıyorum , tabii ki sahibinden.com da en az 10 tane favori ekledim , ve sürekli herkes fiyatları abartı bir şekilde yükseltiyor . mesela bir 2005 model araba , 250bin km de bitmiş resmen ilk Şubat da 147bin TL ilana koyuldu , sonra korona çıktı hop 157, korona şiddeti arttı hoop 180bin, sıfır araç sıkıntısı çıktı hooop 195bin , pazar gecesi ÖTV zam geldi hooooop aynı anda 225 bin TL ! evet 2005 model araba , geçen sene 90 bine kimse almazdı (5.0 V10 TDI Touareg bu arada ) şimdi aylardır satamadigi arabayı galerici 225 bin e çıkardı . ki kesinlikle arabayı 80 bin bile vermemiştir . 2005 model bir arabanın sıfır arabayla ne alakası vardır ? ÖTV zam ne alaka ? alan var mı böyle zamlanmis ikinci el eski dökük araba ? çünkü var ise kendi suçumuz . almayacaksin araba , o parayı o arabaya vereceğime sıfır araba uzun dönem kiralarım (ki yaptım ) sırf o zihniyete para kazandırmamak için . elinde kalmış mal bile çürüyor ama fiyatı artıyor . Made in Turkey !

• Zamanında favoriye eklediğiniz fiyattan alacaktınız o zaman, şu an sızlanmanın bir anlamı yok.
  • Bu fırsatçıların arabası satılmaz insallah beter olurlar. 120 bin cıvarında piyasası olan araçlar son galerıcı ve fırsatçı zammıyla 250 bin oldu. Bir de yazmış ölücüler aramasın , pazarlık araç başında , temiz hasarsız açıklamaları okuyorum pert olmuş boya takıntısı olan aramasın. Ulan ne kıymetlı arabanız var . Bunlara paranızı ezdırmeyın sizden kazandıklarını pvyonlarda karı kızla yıyorlar.

• fas2802 kullanıcısına yanıt
    Şubat ayinda araci 147.000 e alsaydiniz ve bugün, olmaz ama oldu ya cok acil satmaniz gerekseydi araci

140.000 a mi?

180.000 e mi?

195.000 e mi?

Yoksa 225.000 e mi satardiniz?

Firsatcilar oldugu doğru. Ama olaya biraz da empati kurarak yaklasmak gerekiyor diye düşünüyorum. Adam 140 bin tl bagladim diye bakiyor olaya. O parayi dolara koysam şöyle olurdu, altina koysam boyle olurdu diyor. Ticaret kafasiyla yaklasiyor olaya.

Arabayi satar satamaz orasi ayri.

Bence asıl kan emiciler ve firsatcilar, sizden bizden 150 lik arabayi “Abi eşime alıyorum, abi cok ihtiyacim var, abi param çıkışmıyor” deyip 145 e kapatan, 2 gün sonra 160 a ilana koyan karaktersizlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 2 Eylül 2020; 18:54:57 >
  • Devlet %200 zam yapınca sorun yok ,insanlar artırınca mı suç ? devlete der bu şekilde yakınıyormusunuz ?

Madem alıcaksınız zamanında alsaydınız.ÖTV düşer diye beklediğiniz elinizde patladı şimdi yakınıyorsunuz.

1 ay sonrada şimdiki fiyata alamadığınız için konu açıcaksınız.
  • Yılmak yok takibe devam!

Edit: ağır ironi içerir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 2 Eylül 2020; 20:4:43 >
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Şimdi öncelikle tansiyonunu düşür. dediğimi anlamadan laf atmayın . bir araba listede 150 bin yazıyor ise aynı araba aynı listede 300bin yazan da var . biri 150bin yazıyor satamiyor ilan aylardır duruyor diğeri 300bin yazıyor pazarlık yok diyor . siz galiba olayın ne olduğunu anlamıyorsunuz . bir ürün 7 ! ay galeride durur mu ? 7 ! ay satamadigi bir arabayı sürekli fiyatını artırarak mi satacak ? akıl var mantık var . hepsi düzmece . o araç satılık değildir ona göre . o sadece ilanda durur . aradım sordum araç şu anda hazırlanıyor diyor sürekli . ama satılık değilmis . bir galerici araba tutacak 7 ay ! galerisinde öyle mi ? ayirca ÖTV zam ve anlatiyorsunuz . eyvallah yeni araba pahallandi ama yikik dökük araba 20 yaşında yenisi 1milyon diye eskisi 50 bin lira iken 300bin olmaz . ilanlara bakın , sirala en ucuzdan bakın bir . aynı model aynı hasarla aynı donanimla bakın karşılaştırın sonra afkurun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrettin_79

Devlet %200 zam yapınca sorun yok ,insanlar artırınca mı suç ? devlete der bu şekilde yakınıyormusunuz ?

Madem alıcaksınız zamanında alsaydınız.ÖTV düşer diye beklediğiniz elinizde patladı şimdi yakınıyorsunuz.

1 ay sonrada şimdiki fiyata alamadığınız için konu açıcaksınız.
    sanada şunu söyleyim kardeş , sen ilk arabani almaya gidersen dediklerimi anlarsın . hala dediğimi anlamadın sen , ben düzmece ilanlardan , milleti kaziklamadan bahsediyorum . bir araba sıfır fiyatı 150bin TL bayide , iki ay bekleyeceksin diyor bayi iki aya sonra teslim ederim diyor sen olmaz şimdi istiyorum diyorsun gidiyorsun önceden ucuza alıp dükkana koyan galericeye 200bin veriyorsun niye ? 2 ay beklemesin diye . git 2 ay 5bin TL ayda iyi bir arabaya ver kirala 10bin fark öde ama 50bin değil . listelere bakın , hele hele içini gösterilmeyen arabaları arayın bakın satılık mi ? yada bilmem kime opsyonlanmis satılmış yazan arabalara bakın neden hala ilanda . yalan dolan milletimin gerçek yüzünü görün . ama yok :) birden devlet yanlısı olmuşum amk , ben neyden bahsediyorsun siz neyden

• quote:

Orijinalden alıntı: Witwickyyy

Şubat ayinda araci 147.000 e alsaydiniz ve bugün, olmaz ama oldu ya cok acil satmaniz gerekseydi araci

140.000 a mi?

180.000 e mi?

195.000 e mi?

Yoksa 225.000 e mi satardiniz?

Firsatcilar oldugu doğru. Ama olaya biraz da empati kurarak yaklasmak gerekiyor diye düşünüyorum. Adam 140 bin tl bagladim diye bakiyor olaya. O parayi dolara koysam şöyle olurdu, altina koysam boyle olurdu diyor. Ticaret kafasiyla yaklasiyor olaya.

Arabayi satar satamaz orasi ayri.

Bence asıl kan emiciler ve firsatcilar, sizden bizden 150 lik arabayi “Abi eşime alıyorum, abi cok ihtiyacim var, abi param çıkışmıyor” deyip 145 e kapatan, 2 gün sonra 160 a ilana koyan karaktersizlerdir.
    Kesinlikle katılıyorum sana , fırsatçı onlar . ben nasıl satardım söyleyim sana . bir kategoriye girerim bakarım en ucuzu ne kadar bana yakın olan tercihen aynı model durumu olana , atıyorum 150bin den başlıyor . 155bin koyarım eğer benimki daha güzel ise . ama listede aynı arabayı 100bin km daha fazlası olan 300bin TL yazan da var galerici . şimdi akıl var mantık var . ben koydum ilana arayan soran yok , sadece galerici var . ne anladık ?

Madem duzmece olduğuna inanıyorsunuz bakmayin o satıcılara. Baska ilan mi yok? Baska araba mi yok? Siz fiyatlarin 7 ay icerisinde yükselişine isyan etmissiniz yazdıklarınızdan o anlaşılıyor.

Bende sordum ayni arac sizde olsa subat ayindan beri ayni fiyata mi satardiniz diye?

Bunun cevabini da herkes biliyor. Kişisel degil herkes icin gecerli bu. Gecen sene 145 e aldigin arabayi, su an piyasa ederi neyse ona satarsin bu kadar basit. İster 20 yasinda olsun ister 1. Yani buna isyan etmekte cok garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 9 Eylül 2020; 11:34:54 >
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Neyse anlamadınız siz dediğimi , yada Türkçem bozuk ben anlatamadım . elbet de geçen sene fiyatı olan başka bu sene başka . piyasada listelere bakın diyorum size aynı araba 150 bine satan var 300bine de . isyanım enflasyon bilmem ne değil . isyanım düzmeceler ve ondan doğan frirsatcilar . benim arabam var zaten . arabaşı önceden olanlara bişey olmadı herkesin yükseldi . ancak arabası olmayan insanlara yazık değil mi ? 150bine aynı araba 300bine keyfe keder koyulur mu ? evet koyulur fiyat yükseltmek için ! hala anlamadınız
    Ben 10 agustosta araba sattim. Ederinden 10 bin asagi koydum, 1 hafta bekledim buna ragmen fiyat dusurmeye kalktilar. Ederinden 10 bin üste koydum. Bi tane ayakli alsatci o donemki ederini verdi, bende baska arac alacagim icin sattım. Sonra gitti 30 bin fazlasina ilana koydu. Arabada hala ilanda bak 1 ay olacak nerdeyse.

O yuzden herkesin kendi bilecegi is, bosvermek lazim. İsine gelen arabayi alacaksin isine gelmiyorsa direkt uzaklasacaksin muhatap olmaya bile gerek yok. Onlar elbet belalarini bulurlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.