Şimdi Ara

sahibinden. com yıllık ilan limiti 1adet olmuş.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
216
Cevap
4
Favori
80.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen almazsan, ben almazsam, nasıl çıkar galericiler aydınlığa.

Mesajınızı okuyunca birden aklıma bu geldi.

sahibinden.com sitesine gerçekten sahibinden satanlar senede kaç ilan verir ki. Galerici olmayan bir insan senede kaç araba alıp satar. En fazla iki. Aslında limit 2 ilana çıkartılırsa yiy olur. Fakat yine de bence uygulama süper olmuş. Paralı olursa ilanların kalitesi de yükselir biraz. her önüne gelen ilan açamaz.
  • 15 gün sonra keyfe keder ilan veren ve süreleri dolanlar ilanlarını kaldırmak zorunda kalacakları için mevcut durumu yansıtan gerçek 2. el fiyatları oluşur sitede. İlan sayısında %20 lik bir düşüş olur, bu ilan sahipleri elendiği zaman.
  • Bence yerinde bir uygulama olmuş.
  • Sınırlama olması güzel ama meydan daha çok galericilere kalacak bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi olmuş. Az da olsa ayak takımı temizlenir
  • Para aklama işi en kolay otomotiv sektöründe yapılır, özellikle kiralık araç sektöründe. Buna benzer bir muhabbet dönmüş sanırımda yazayım dedim 😊

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar düzgün galericiye pek rastlamadım. Çoğu ağzının laf yaptığını, kendinin çok zeki ve ticaret dehası olduğunu sanan kırogiller oluyor. Hedefleri genellikle saf ve temiz gördükleri anadolu insanını söğişlemek olduğundan biraz anladığınızı görünce mod değiştiriyorlar.

Bir keresinde arkadaşıma araç bakarken galerideki eleman MMT şanzımanı överken, Toyota'nın otomatik vites dehası olduğunu ve mercedese bile otomatik vites sattığını söyledi. Arkadaşla az çok arabalardan anlarız, gözgöze geldik az daha kahkahayı basacaktık elemanın suratına. Oldu tamam deyip moon-walk yaparak oradan ayrıldık..
  • Bence tamamen ücretli olmali

Adam bedava diye 50.000 tl'lik arabaya 60,000 yaziyor ya satilirsa diye sonra baskasi bu 60.000 ediyor benimki daha temiz diye 61.000 yaziyor bu boyle devam ediyor

Bunun en guzel ornegini s2000'lerde gorduk

Delinin biri 100.000 yazdi sonra patladi gitti
     sahibinden. com  yıllık ilan limiti 1adet olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 26 Ocak 2015; 16:32:56 >
  • İyi olmuş, kapıda duran arabaya keyfe keder diye ilan açan uyanıkların önü kesilmiş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Gerçekten ihtiyacı olan ya da satan ilan açacak, ve onları da gidip galericiler alacak !

arkadaş anlamadığım galeriden ben almiyom , sen almiyon , o almiyo, tanıdığım kimse almıyo, formdan alana denk gelmedim ;
    Ulan arkadaş kim alıyor bu arabaları galeriden ????

Galericiler tefeci senetle taksitle satış yapıyorlar.
    sistem şöyle işliyor ihtiyaç sahibi 20.000tl için 25.000e arabayı galeriden alıyor götürüp 20.000e nakite çeviriyor aradaki farkı vade boyunca tefe olarak galericiye ödüyor şikayet olsa bile her şey yasal kılıfına uygun olduğu için mesele çıkmıyor.
    bu işlerle ençok haşir neşir olanlar kamyoncular rastlarsanız sorun çoğu galericiden peşin parayla araba alamazsınız
  • İlanlar bedava olmalı ama satıştan komisyon almalı sahibinden.com...O zaman herkes düzgün ilan verir aracını bir an evvel satmak için...
  • 15 gün - 1 ay içinde 60 tl vermeyi sindiremeyen gerçek satıcılar ayaklarını siteden kesince meydan galericilere kalacak,

site, üstte bir üyemizin yazdığı gibi, sahibinden değil galeriden.com olacak....

galericilere nasıl bakıldığı zaten yorumlardan belli....

sitenin gösterilirliği düşecek....

ben araçlarımı hep site üstünden alıp sattım, ama demek ki artık bu sitenin ömrü doluyor,

peki ne yapacağız...

araba.com
    arabam.com
    hurriyetoto.com
    .
    .
    .

site çok, insanlar sahibinden sitesini nasıl üstlere çıkardılarsa, bu siteleri de üstlere çıkartırlar....

olan yumurta veren tavuğu kesen sahibinden sitesine olur....

hayırlı olsun bakalım....
  • Alternatif site mi yok. Kendileri bilir.

Ayrıca gereksiz fiyat yükselten, arabam var diye hava atmaya çalışan amacı aracı satmak olmayan gereksiz tipler için gayet iyi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 26 Ocak 2015; 16:53:49 >
  • İyi olmuş bu işi ticaret amaclı yapmayan insan zaten yılda en fazla 1 araba değiştirir.Keyfe kederciler ,bir enayi bulursam satarım diye düşünenler azalır belki
  • Aslında bir yönden iyi, dolandırıcılar piyasayı yükseltmeye çalışanlardan arınır biraz.
    Galericiler aylık veya senelik ücret ödüyor diye biliyorum.
  • İyi haber. Pislikler temizlenir hiç olmazsa.

• Çok da iyi olmuş araç üzerinden ticaret yapanlar piyasayı bu hale getirmedi mi zaten.
  • İyi de 1-2 senedir böyleydi zzten

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Sınırlama olması güzel ama meydan daha çok galericilere kalacak bence.

Merhaba
    Galeriler kimseye zorla araba sattırmıyor.İsteyen alır isteyen almaz.
    Artı galeriler hem devlete hem de siteye vergilerini de veriyor.
    (Yanlış anlamayın galerici felan değilim galerilere de güvenmem.)
    Ama gerçek bu.
    Bu işi galericiler dışında ticaret haline getiren kişiler var.
    Benim tanıdığım doktor,avukat gibi meslek sahibi insanlar hemde.
    Aldıkları maaş yetmiyormuş gibi araba ticareti yapan açgözlüler var.
    Bu uygulama biraz da onun önüne geçmek için.
    Bana sorarsanız bu uygulama kesin çözüm mü asla değil.
    Sonuçta 2. ilanda 59 TL fark vermek bu işi yapanların gözünü korkutmaz.
    Daha farklı bir uygulama olmalı.
    Onu da ancak devlet yapabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.