Şimdi Ara

Sahibinden üzerinden dolandırıcılık hikayesi -turgay ekinci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz pazartesi görüntü vermeyen z97m anakartımın yerine sahibinden üzerinden anakart bakmaya başladım. Bana 4 ram girişli bir anakart lazımdı. İhtiyacımı karşılayan tek ilan TURGAY EKİNCİ isminde biri tarafından satılıyordu. Satıcı ile iletişime geçtim. Israrlarıma rağmen satıcı get veya param güvende ile satmadı, sebebine de alan kişiler ürünü bozup iade etmek istiyor dedi. Ürünüm sorunsuz, memnun kalacaksınız vs. parlatmalar... Dedim eyvallah, hata edip güvendim. Aslında güvenmek zorunda kaldım çünkü başka 4 ram slotlu matx anakart yoktu.

Bugün kargo geldi, tertemiz açtım kargomu kontrol ettim. O sıra satıcıya da bir mesaj atayım cevap verirse kart sağlam vermezse sıkıntı dedim. Beklediğim gibi cevap yok.

Neyse, evdeki psuya güvenmediğim için (acaba önceki kartı psu mu yaktı diye) akşam arkadaşımın sağlam olduğuna%100 emin olduğumuz kasasına bağladık.

Kart elektrik alıyor ancak start almıyor. Şöyle bir anakartı kaldıralım dedik. Resimdeki işaretli yere elim çarpınca kasa bir anda start aldı 5-6 saniye fan döndü ve reset attı. Daha sonrası kısır döngü..

Sahibinden üzerinden dolandırıcılık hikayesi -turgay ekinci

Satıcıyı arıyorum açmıyor.. belki anakart oldu teşekkürler dicem? Niye açmıyosun? mesaj atıyorum bakmıyor da yazmıyor da..

Gerçek niyetini bilemiyorum ama ben mağdur edildim.

Kısacası itelendik, geçmiş olsun..

Yarın hastane işlerim var, haftaya pazartesi savcılığa gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naber? -- 12 Ağustos 2021; 23:13:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helal olsun satıcıya,denemeden 2. El ürün alanlar hala varmış demekki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • piyasada yalnızca bir taneyse get met almıyorsa durup bi düşün be brownim

• Geçmiş olsun ne diyelim. Türkiye' de 2.el ürün almak da akıl işi değil. Ya sıfır alacaksın ya da yan yana deneyerek o ürünü alacaksın. Başka türlüsü olamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart 2.el almak çok riskli. Şimdi çalışsa bile birkaç gün içinde tuhaf hatalar vermeye başlayabiliyor.

• The Alim kullanıcısına yanıt

Hocam gerek bütçe gerek eski ürünün sıfırının bulunmaması insanları mecbur ediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Helal olsun satıcıya,denemeden 2. El ürün alanlar hala varmış demekki.

Türün son örneği olurum inşaallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düşündüm, çok düşündüm ama yanlış tarafa düşündüm. Hep bi polyannacılık...

• quote:

Orijinalden alıntı: CXath1

Anakart 2.el almak çok riskli. Şimdi çalışsa bile birkaç gün içinde tuhaf hatalar vermeye başlayabiliyor.

4. Nesil intel hocam, sıfır bulmak epey zor hep ebay, aliexpress. Sağolsunlar vergi getirdikleri için cesaret edemiyoruz

• Hocam bende zamanında evga anakart almıştım. Birkaç gün içinde bozuldu. Meğer anakartta ln2 soğutma yapılmış. Kart çöp oldu

• Geçmiş olsun hocam. imkan olsa da herkes sıfır alsa... Satıcı 400 lira için hakim karşısına çıkacak, hiç mi arlanmıyolar.

• naber? N kullanıcısına yanıt
    2. El ürünü denemeden almışsınız hakim karşısında bişey olacağını sanmıyorum. Karşı tarafın yargılama masraflarınında sizin üzerinize yıkılması muhtemel. Bir avukata tüm detayları ve gerçekliğiyle anlatmadan dava açmanızı önermem.

• Evet haklısınız, bu akşam detaylı bir şekilde konuşacağım

• satıcıya konunun linkini attım, bakalım gelip kendini savunacak mı

• bende dün eski laptopumu sattım, yarın yollayacağım. içindeki ram'leri ssd'yi alıp geri iade etmesinden korkuyorum.

• Geçmiş olsun.

Bu tarz ürünlerde anlık test videosu istenir, yok diyen olursa da teşekkür edilip yeni ilana bakılır. Başa gelmeden akıllanılmıyor maalesef...

• Netbook alasım var eski usül ama güvenim alasım gelmiyor :(

• bildiğim kadarıyla sizin de iadeye onay verme-vermeme durumunuz var.

• naber? N kullanıcısına yanıt

3 gün içinde onay vermezsen otomatik olarak onaylanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylisyum

Geçmiş olsun.

Bu tarz ürünlerde anlık test videosu istenir, yok diyen olursa da teşekkür edilip yeni ilana bakılır. Başa gelmeden akıllanılmıyor maalesef...

evet ısrarla param güvende, get, dolap vs hizmetleri reddedenlerden, henüz hiç dolandırılmamış arkadaşlara tavsiyem, uzak durun :))))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.