Şimdi Ara

Sahibinden Üzerinden Sattığım Ürüne Amerikalı Askerden Mesaj Geldi [Yeni Dolandırma Yöntemi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
14.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dışkı yollamayı deneyin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taklitçi karşıtı kullanıcısına yanıt
    Ya kargo çok tutmasa gönderirimde😁

• Hele hele gelen maile bak resimli filan. Şimdi adamı oyalıyorum. Dedim mesajda FBI yazıyor bu beni korkuttu, diyor yok o güvenlik için bazı satıcılar parayı alıyor ürünü göndermiyor, o zaman FBİ olaya el koyuyormuş :)

Sahibinden Üzerinden Sattığım Ürüne Amerikalı Askerden Mesaj Geldi [Yeni Dolandırma Yöntemi]

Sahibinden Üzerinden Sattığım Ürüne Amerikalı Askerden Mesaj Geldi [Yeni Dolandırma Yöntemi]

• İncirlik üssü içinde elektronik aletler satan mağaza var broşürü bi kaç defa elime geçti fiyatlar çok uygundu yani orda almak varken sıfır neden sizden dolandırıcı olabilir. Askerlere yasaktı alamadım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbey27 -- 3 Ağustos 2017; 8:58:15 >
  • zorbey27 kullanıcısına yanıt
    Bu tam bir dolandırıcı dostum. Sabahtan beri yazışıyoruz, beni FBI ile korkutuyor bende uğraşıp duruyorum adamla. Eğer yarım saat sonra ürünü göndermezsem FBI beni yakalayacakmış, sakın kaçmaya çalışma diyor 😁😁

Neyse benimde ona bazı süprizlerim var.

• Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu dolandırıcılık yöntemi 5-6 yıldır kullanılıyor. Forumdada bununla ilgili bir çok başlık var, Nijeryalı dolandırıcılar olarak geçiyorlar.

Bir kaç gün önce bana da bu yöntemi uyguladılar, küçük bir internet araması ile dolandırıcı olduklarını anladım.

Bu dolandırıcılık yöntemini özetlemek gerekirse;

Dolandıran kişiler;
    1) Nijeryalılar
    2) Genelde asker olduklarını söylüyorlar
    3) İngilizceleri vasat düzeyde, çoğu zaman harf hataları yapıyorlar. Bazıları google translate kullanıyor, sizinle Türkçe yazışıyor.

Dolandırma şekli;
    1) Sahibinden gibi ikinci el sitelerindeki ürünlere Whatsapp ve e-posta üzerinden satın alma teklifinde bulunuyorlar.
    2) Özellikle laptop, fotoğraf makinası, lens gibi elektronik ürünleri hedefliyorlar.
    3) Size farklı bir memlekette olduğunu söyleyip ürünü Nijeryadaki bir akrabasına hediye göndermek istediğini söylüyorlar.
    4) Pazarlık yapmıyor üstüne kargo parasını fazlasıyla göndereceklerini vaad ediyorlar (çoğu kişi bundan etkilenip kandırılıyor, örneğin 1000 liralık bir ürün satıyorsanız Nijerya için kargosunun 140 tutacağını ama size 200 lira yatıracağını söylüyor.)
    5) Parayı yatırmak için sizden IBAN, isim ve e-posta adresinizi istiyor.
    6) Size ödemeyi yaptığına dair sahte bir banka e-postası yada dekontu gönderiyor.
    * Bu sahte postalar bankadan size özel düzenlenmiş gibi göstermek sizin adınız, iban numaranız, ürün ve kargo tutarı bulunuyor.
    * E-posta metninde; paranın bankaya yatırıldığını, kargo takip kodunu bankaya ilettiğiniz takdirde paranın size aktarılacağı sistemi anlatan yazılar var. (Uluslar arası düzeyde böyle bir sistem yoktur)
    * İnandırıcılığı artırmaya yönelik banka şubelerinin, müdürlerinin, FBI'ın fotoğrafları var.
    * Sahte e-postalar genelde spam klasörüne düşüyor.
    7) Ardından kargoyu bir an önce göndermeniz için sizi baskılıyorlar.
    8) Kargoyu gönderdiğinizde iş işten geçmiş oluyor, ne bankadan para geliyor nede bir şey.
    9) Bazen işin devamını getirip WesternUnion (uluslar arası para transferi firması) üzerinden para göndermenizi istiyorlar.

Yöntem anladığım kadarıyla bu şekilde; bir şekilde bu yöntem ile kandırılmış yada kandırılmaya çalışılmış isek asıl önemli olan ne yapmamız gerektiği, bunla ilgili bir kaç önerim var;
    1) Sahibinden.com gibi ikinci el sitelerine müşterilerini uyarmaları konusunda mesaj çekmek.
    2) Nijerya konsolosluğuna bir dilekçe yada e-posta göndermek.
    3) PTT kargoya konuyla ilgili bir mesaj atarak kargo teslim alan personelin bu konuda bilgilendirilmesini sağlamak..

----

Önceki mesajlarımda bana musallat olan dolandırıcının fotoğrafını ve whatsapp mesajlaşmalarımızı paylaşmış, ona bir oyun oynayacağımı söylemiştim, ardından olaylar şöyle gelişti; ben buna FBI dan korktuğumu söyledim bu başladı FBI ile beni korkutmaya.
    UPS kargoya gittiğimi kargonun 187TL tuttuğunu fakat yanımda 140 lira olduğunu söyleyip hemen benim ibana 40TL yatırması konusunda ikna etmeye çalıştım, bana diyor ki PTT ye git (PTT nin ucuz olduğunu bile biliyor hıyar).
    PTTye gittiğimi ama kargo parasının 165TL olduğunu söyledim ama hesabıma para göndermeye bir türlü ikna edemedim.
    Buda bir yandan beni FBI ile korkutmaya devam ediyor, bende çok korkuyormuşum gibi rol çekiyorum.
    En son isyan bayrağını çektim, dedim ağlıyorum şu an, fotoğraf makinasını da parçalayacağım bu yüzden, yeter artık FBI gelsin alsın beni dayanamıyorum vs. vs.
    Bu dedi tamam tamam korkma ben FBI aradım, seni yakalamayacaklar. Ama onları çok strese soktuğun için o cebindeki 140TLyi onlara WesternUnion üzerinden yatırmalısın diyip gerçek adını ve adresini verdi.

quote:

Sulaiman YUSUF
    Navy Barrack Offa
    Kware State
    OFFA
    250101

Bende onu bu bilgiler ile biraz tehdit ettikten sonra photoshop ile hazırladığım aşağıda da ufak bir bölümünü koyduğum fotoğraflardan gönderdim ve bir iki ay içerisinde oraya gelip kendisini bulacağımı söyledim, bi an afalladı Nooooo diye mesajlar yazmaya başladı en sondada beni engelledi

• açç A kullanıcısına yanıt
    Süper yapmışsınız Hocam. Elinize, zekanıza sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamlar aynı şekilde aynı senaryo ile benide buldular. Laptop almak için. Adamlardan mail geldi para transferi hakkında. Heryerde FBİ falan yazıyor. Korktum bende. Siz nasıl atlattınız bu olayı? Dolandırıcı olduklarını anlayınca nasıl devam ettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirefeerez -- 21 Ağustos 2017; 3:6:29 >
  • Benim ilanım içinde yazdılar whatsupp tan bayağı yazıştık. Gerçekten kötü ingilizce var adamlarda. bazı yerleri translate yapıyorlar. Engelleyin gitsin uğraşmaya değmez :). selamlar.
  • Adamlar halen iş başında, 2 laptop koydum 1 ay ara ile ikisinede yazdılar. Aynı taktik. Parayı hesapta görmeden ürünü göndermem dedim engelledi beni :D
  • Aynı aynı ama çok komik :)))
    hikaye bire bir aynı ama bile bile lades yaptım bugun arkadaşı oltayı yutmuş gibi yapıp paketi belirttiğiniz adrese yolladım , amcanıza selam olsun umarım cihazı beğenir , hediye olarak 2 tanede titreşimli dildo pakete ekledim plastik olduklarından kargo paketinde ağırlığı çok etkilemediler o yüzden ekstra kargo parası vermeme gerek kalmadı amcanız ile birlikte karşılıklı oturup keyfini çıkartmanız dileğiyle yazdım daha okumadı bakalım okuyunca ne olacak. :)

saygılarımla

• Beraber iş görürler onla.

Ya varya ne diyim bunların bile b.ku çıkmış ulen sattığımız ürün zaten 1000 TL ve üstü dolandırsan nolcak ufacık paralara bile tamah ediyorlar kodumun zencileri niyeryaya hediye yollayacakmış.

• Nijerya ile baglantisi varsa dolandirici %100. Parayi yollamadan yollamayin. Basimiza geldi neyse ki caktik kofteyi.

• İşin içinde Nijerya varsa kesin dolandırıcı.

Bunun için değil, sürekli olması için söylüyorum. Ürün satacaksanız ya GET’le ya da parayı önce hesaba alarak ürünü satın.

• Bugün aynı konu başıma geldi. Amerikadan şahıs, ingilteredeki kuzenine satınalmaya çalıştı.
    Tabi bankadan fake mail geldi. Para bizde, gönderi kodunu bize verin parayı hesabınıza geçelim.
    Hiçbir bankada böyle bir durum görmedim.

Sakın kanmayın!
  • açç A kullanıcısına yanıt
    Yav haykırdim kardeş ibretlik ASDASDASDASDASDASD

Buda benden :D :D

• Delta Force timinin taktiği bu sakın oyuna gelme. Turan taktiğiyle zafer senindir inşallah arkadaşım.
  • bkz: dolandırı dolandırıcısı

konu ile paylaşım yapanlara teşekkürler, bilgilendirici bir konu
    up
  • Bunlar neyin kafası anlamadım. Bilgisayar benim lan kralı fbi gelse alamaz neyin kafası. Parayı verse sen onu dolandırsan neyse de millet korkutcaklar akıllarısıra

• Konuyu canlıdırıyorum arkadaşlae, son günlerde sahibinden.com’a satmak için koyduğum saatime 5 nijeryalı mesaj attı whatsapp üzerinden, bir kaçıyla dalga geçtim, bir kaçına küfür edip engelledim. Ülke kodu +234. Sakın böyle şeylere kanmayın. Bunları dolandırmak için bir yöntem olsa da ülkede ki derneklere 3-5 kuruş aktarabilsem diye düşündüm ciddi ciddi ya da en iyi ihtimalle bunların bilgisayarlarına zarar verecek virüslü mailler göndersek de olur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.