Şimdi Ara

Sahibinden vasıtasıyla iletişim kurduğum kişi tarafından dolandırıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. 28 Nisan günü sahibinden sitesindeki MSI laptop ilanını gördüm. Ürün normal şartlarda ikinci el piyasası 5000 - 6000 civarındaki 1050 Ti'li makine. Fakat ilanda 2500 lira fiyat yazılmış. İlanda her tülü ayrıntı var ürünün yurt dışından alındığı belirtilmiş. Fiyat konusunda her ne kadar şüphelensem de evet maalesef sazan gibi tuzağa düştüm ve mesaj attım. Letgo benzeri birçok siteden çok alışverişim oldu ve parayı önden göndermeme rağmen sıkıntı yaşamamıştım. Belkide fazla rahat olmamdan bilmiyorum. Bu ilanda makinenin güzelliği ve elime geçen sıcak para hevesiyle herhalde gözüm kör oldu ki dolandırıcılığı fark edemedim. Sahibinden sitesi üzerinden begüm ülüğ ismindeki kars ilinden verilen ilana mesaj attığımda bana bir cep telefonu numarası verdi ve bu numara üzerinden iletişim kuralım dedi. Bende mesaj attım kendisine. Bu sıralarda ilanı yayından kaldırdı sorduğumda ise başkası almak için kendisiyle anlaşmış o sebeple de kaldırdığını söyledi. Bende buna rağmen WhatsApp üzerinden görüştüm ve almayı istediğimi ürünlerin fotoğraflarını istediğimi söyledim. Kendisi ürünün videosunu attı. Bende kabul ettim ve IBAN istedim bana Yusuf Ataklı isminde birinin IBAN'ını ve TC'sini yolladı. Bende maalesef ücreti 2500 TL'yi EFT ile gönderdim. Kendisi bana EFT sonrası hemen kargolayacağını ve takip no paylaşacağını söyledi. 2-3 saat geçmesine rağmen attığım mesajlara cevap vermedi kendisi. Aradığımda da telefonlarına bakmadı. O an sonunda anlayabildim dolandırıcı tuzağına düştüğümü. Numarası hala aktif durumda elimde isim ve TC var. Tabii bu TC ve isimin kendisinin olduğu şüpheli ama telefon numarası belli ki kendisine ait. Durumu karakola bildirmeme rağmen kendileri benimle ilgilenmedi ve başından savarcasına biz bir şey yapamayız sen tüketici mahkemesine git. Oda virüs sebebiyle kapalıdır 1-2 hafta bekle öyle gidersin dediler. Tabii bende sinirlendim ama ne yapacağımı bilmez haldeyim. Çok uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın belki yardımı dokunan yol gösteren bir arkadaş çıkar diye derdimi yazayım dedim. Belki bana kızanlar veya böyle salaklar kaldı mı hala diyenler olacaktır, haklılar da. Ama insan bazen içine düştüğü hata ne kadar büyükte olsa çok geç farkına varabiliyor bunu yeni tecrübe ettim. Yardım çıkmasa da en azından bu isimleri buradan paylaşmış olayım belki başkaları zarar görmez. Dolandırıcının tel no: 0539 931 58 85.

• En yakın savcılığa git orada suç duyurusunda bulun. Eğer takipsizlik çıkarsa asliye hukukta dava açılacak . Satan kişi firma olmadığı için hakem heyeti bakmaz. Telefon numarası iban TC no ilan no gibi bilgileri not edin savcılığa verirsiniz.
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Karakola gittim başından savdılar hakem heyetine başvur biz birşey yapamayız dediler ayar oldum. demek yanlış yönlendirmişler. ben e devletten başvurmuştum ama birşey çıkmayacak demekki. çok sağolun bilgilendirme için. allah razı olsun. savcılıktan sonuç hızlı çıkarmı ve takipsizlik sonrası asliye hukukta davayı nasıl açmam gerek pek mahkeme, dava konularında geçmiş tecrübem yok kusra bakmayın.
  • kardeş bu ibana ben de 1950tl göndererek dolandırıldım 27 nisanda. polise gidip şikayet ifade tutanağı dolduracaksın.. almak zorundalar. almıyorlarsa savcılığa gidip şikayet dilekçesi yazacaksın. ben polisle hallettim. sonrası savcılık bu serefsizleri bulup arabuluculuğa devredecek orada alabilirsek paralarımızı alacağız...
  • erimer E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim geçmiş olsun. Aynı kişi demekki bu şeref yoksunu yaratıklar. Bende savcılığa gittim bugün suç duyurusu için virüs sebebiyle savcı başvuru kabul etmiyor dedi. Bende karakola tekrar gittim durumu iyice anlattım onlarda tutanak tutup ifade aldılar. Nöbetçi savcıya iletecğini söylediler belgeleri. Karakolda memur birara adamı aradı adam açtı telefonu sonra polis deyince kapattı tekrar. Adam numarayı kapatmadan numara takibi yapsalar keşke. Hocam İrtibat halinde kalalım istersen belki yararımız dokunur birbirinize. Bu arada adam başka suçtanda aranıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi all.ıs.well -- 30 Nisan 2020; 15:20:34 >
  • Ava giderken avlanmak işte bu
    Sen adamı resmen dolandırmaya kalkmışsın bak ağzınla diyorsun piyasası 5-6 bin arası diye
    Ne düşünmüştün ilk anlarda
    Ohhh kerize bak yarı fiyatına laptop aldım 1 sene kullanır birde 4000 e en kötü satar kâr aderimmi diye düşünmüştün
    Acınacak insanlar değilsiniz emin olun 😉
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.