Şimdi Ara

Sahibindende dolandırıldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eyvallah reis eleştiriye açığız niye öyle dedin :)
    Acılar paylaştıkça azalır, akıl akıldan üstündür. Bugün bana olan yarın sana senin yakınına olur...
    Vurdumduymaz olmamak lazım. Cevap için teşekkürler
    Selametle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özgüvene bak :) Ben 10 lira yollamam, millet 1000'lerce lira yolluyor! Geçmiş olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 4 Ekim 2020; 1:7:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim çok geçmiş olsun bu gerizekalı saçma sapan yorum yazanlarında şimdi deyip kalaylayacam.. ne terbiyesiz ahlaksız adamlarsınız siz ya adamın canı yanmış hala salak salak yorum yazıyorsunuz. bende süreci takip ediyorum kardesım inş hakkımızda hayırlısı

• Merhaba geçmiş olsun @warrior3442 , herhangi bir sonuç aldınız mı, savcılık süreci nasıl işledi?

• Kardeş 100-200 değil 4000 bin cesaretini tebrik ediyorum

• @fractal design hocam siber güvenlik uzmanı diye biliyorum sizi, acaba arkadaşa yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef :( . Bekliyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı.

• GecerkenUğradım kullanıcısına yanıt
    En son ek dilekçe vermeye gittiğimde dosyamın ne aşamada olduğunu sordum. Savcı bankaya ve sahibindene yazı yazmış. Ellerinde ne kadar veri varsa talep etmiş (IBAN bilgisi ATM den çekildi ise para kamera görüntüleri vs.) . Banka ve sahibinden daha cevap vermemiş. Ben de her ikisinin de müşteri hizmetlerini aradım ve sürecin hızlandırılmasına dair bir talep de ben oluşturdum. Son gelişmeler bu şekilde. En son koydukları ilanda bir daha yazdım konuştuk hatta telefonda. Bayağı rahatlar üstüne üstlük bir de küfür yedik :(

• ozanbey86 O kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yani işte bazen basiret kapanıyor. Olayı bağlamında ele almak lazım. 1 saat telefonda konuştuk. Adamdan ne istediysem attı. TC kimlik istedim direkt attı. Polis kimliğini istedim attı. Ürün çalıntı mı dedim fatura attı. IBAN attı orada da aynı isim olunca ve bu attıkları belgeler içinde bir tutarsızlık olmayınca ben de attım. O dönemde birkaç şey daha almıştım sahibindende onlar hep güzel insanlardı yani onların da etkisi var. Bunların böyle pis adamlar olacağı aklıma gelmedi bütün bu olanlardan sonra.

• geçmiş olsun bnimde başıma böyle bi olay 2015 de gelmişti o dönem çok yoğun çalıştığım için zaman bulupta üzerine düşemedim
    senin psikolojini çok iyi anlıyorum o para çalinsa yada kaybetsen bu kadar ağırina gitmez
    ama sen benim gibi yapma elinden geleni ardına koyma
    geçmiş olsun Allah can sağlığı versin diyorum

• Kusura bakmayinda sorun sizde.. Mezarcilik yapan insanlarin sirti hep yerde. Arkadaslarimla yemek yemeye giderim 100 200 neyse sofradan kalkariz gidipte baskalari gibi 10 20 tl hesabi yapmam bugun variz yarin ne olacagimiz belli degil para biriktirme ile kimse zengin olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda oldukça tecrübeliyim bir çok kez dolandırıldım ama her dosyada da ceza aldırdım karşı tarafa.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan başka yapacak bir şeyiniz yok ki zaten bunu da yapmışsınız.

Soruşturma aşamasında savcılık makamı ilgili bankaya paranın çekildiğine ilişkin kamera görüntüleri olup olmadığını

varsa kamera görüntülerini ve IBAN numarasının kime ait olduğuna ilişkin bilgi talebinde bulunur, banka 1 hafta içerisinde buna cevap verir.

Akabinde soruşturma detaylandırılır ve savcılık dava açılmasına yeterli delil olduğuna hükmederse iddianame düzenleyerek ilgili mahkemeye sunar.

Mahkeme iddianameyi kabul ederse dava açılır ortala 1 yıl içerisinde sonuçlanır.

Bazı durumlarda savcılık aslında bize göre dolandırılma olduğu aşikar olan olayı "HUKUKİ ALACAK/VERECEK" olarak yorumlayıp kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verebiliyor. Bu durumda da itiraz hakkınız var. Benim başıma gelmişti ve itiraz ettiğimde mahkeme itirazımı kabul edip dava açılması yönünde

iddianame düzenlenmesi için dosyayı savcılığa iade etmişti ve sonuçta 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı karakterli arkadaşımız =)

Şuan bu forumdan dolandıran (eminim bu konuları da okuyan) kişi, annesi ve internetin sahibi abisinin yargılaması devam ediyor, merak etmesin ona da saplayacağım =)

Yardıma ihtiyacınız olursa mesaj atmaya çekinmeyin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Eğer mahkeme iddianameyi kabul eder ve davayı açarsa dikkat edilmesi gereken bir husus var biraz detaya girecek ama forumdakilerin bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum; Dava eğer TCK 157/1 maddesi gereğince açılırsa uzlaşma kapmasında kalıyor ve dosyaya bir uzlaştırmacı atanarak her iki tarafla da görüşerek dava açılmadan uzlaşma sağlanmasına olanak veriyor. Karşı taraftan uzlaşma için her şeyi talep edebilirsiniz; Ben yine dolandırıldığım bir olayda, dolandırıldığım miktarın o günkü dolar kuru ile hesabını yaparak bugünün TL karşılığını talep etmiştim, başta çok mok dedi karşı taraf ama ödemek durumunda kaldı. Sonuçta siciline dolandırıcılık diye bir suç işlenecek. Ama dava TCK 158/1 maddesi gereğince nitelikli dolandırıcılık (bilişim sistemlerinin kullanılması yoluyla) üzerinden dava açarsa dosya uzlaşmaya girmiyor ve doğrudan ağır ceza mahkemesinde yargılama devam ediyor. Bu durumda eğer şahıs yargılama aşamasında paranızı iade ederse alacağı ceza yarı oranında düşürülüyor.

Geçmiş olsun...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.