Şimdi Ara

Sahibindende dolandırıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, iyi günler yaklaşık 10 gün önce sahibinden dolandırıldım. Üniversitede okuyorum kaç aylık bursumdu (4000). Ben de kolay kolay yaş tahtaya basmam ama basireti kapanıyor insanın bazen o yüzden nasıl kandın vs demeyin :( . Bana ciddi belgeler attı tabii ben o sırada bunların sahte olup olmadığını anlayamadım (tc kimlik ve polis kimlik, ürün fatura ve garanti belgesi) ben de bu olayla alakalı sahibindendeki ilan fotoğrafları ilan no vs her şeyin ekran görüntüsü var. Elimdeki tüm belge ve delilleri (yaklaşık 20 sayfa) savcılığa verdim. Sürecin başından beri sahibindeni sık sık kontrol ettim. Dün akşam aynı ilanı(fotoğraflar ve açıklama bile aynı) başka bir ilden verdiler. Beni tanıdıkları için ben yazmadım başka bir arkadaş müşteri gibi numara yapıyor. Şu anda elimizde biri aktif olmak üzere iki telefon numarası ve iki iban var (garanti ve iş). Başka bir iban daha almaya çalışıyor arkadaşım şu anda. Aktif bir ilan var yani şu anda sahibindende. Ben işin resmiyet kısmında elimden geleni yaptım savcılıktan ötesi yok ama o süreç de yavaş işliyor malum. Beni dolandırdıktan 3 gün sonra aynı ilanı tekrar koydular karakola gittim hiç ilgilenmediler ben de sahibinden müşteri hizmetlerine gerekli bilgilendirmeyi yapıp o hesabı kapattırdım başkalarının da canı yanmasın diye. Daha sonra konuştuğum birkaç kişi keşke kapattırmasaydın bir bağlantı kurabilirdik vs dediler ben de hep ilan takip ettim bu süre zarfında. Elimize bir fırsat geçti diye düşünüyorum. Grupta bana yardımcı olabilecek değerli insanlar ile konuşmaya hazırım. Bu işlerden anlayan ve elimizdeki bu verilerden daha fazlasına erişebiliriz diye düşünüyorum. Yardım ve fikirlerinize talibim… (hata yaptım biliyorum ama üstelemeyin lütfen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior3442 -- 3 Ekim 2020; 16:17:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu konuda oldukça tecrübeliyim bir çok kez dolandırıldım ama her dosyada da ceza aldırdım karşı tarafa.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan başka yapacak bir şeyiniz yok ki zaten bunu da yapmışsınız.

Soruşturma aşamasında savcılık makamı ilgili bankaya paranın çekildiğine ilişkin kamera görüntüleri olup olmadığını

varsa kamera görüntülerini ve IBAN numarasının kime ait olduğuna ilişkin bilgi talebinde bulunur, banka 1 hafta içerisinde buna cevap verir.

Akabinde soruşturma detaylandırılır ve savcılık dava açılmasına yeterli delil olduğuna hükmederse iddianame düzenleyerek ilgili mahkemeye sunar.

Mahkeme iddianameyi kabul ederse dava açılır ortala 1 yıl içerisinde sonuçlanır.

Bazı durumlarda savcılık aslında bize göre dolandırılma olduğu aşikar olan olayı "HUKUKİ ALACAK/VERECEK" olarak yorumlayıp kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verebiliyor. Bu durumda da itiraz hakkınız var. Benim başıma gelmişti ve itiraz ettiğimde mahkeme itirazımı kabul edip dava açılması yönünde

iddianame düzenlenmesi için dosyayı savcılığa iade etmişti ve sonuçta 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı karakterli arkadaşımız =)

Şuan bu forumdan dolandıran (eminim bu konuları da okuyan) kişi, annesi ve internetin sahibi abisinin yargılaması devam ediyor, merak etmesin ona da saplayacağım =)

Yardıma ihtiyacınız olursa mesaj atmaya çekinmeyin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Eğer mahkeme iddianameyi kabul eder ve davayı açarsa dikkat edilmesi gereken bir husus var biraz detaya girecek ama forumdakilerin bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum; Dava eğer TCK 157/1 maddesi gereğince açılırsa uzlaşma kapmasında kalıyor ve dosyaya bir uzlaştırmacı atanarak her iki tarafla da görüşerek dava açılmadan uzlaşma sağlanmasına olanak veriyor. Karşı taraftan uzlaşma için her şeyi talep edebilirsiniz; Ben yine dolandırıldığım bir olayda, dolandırıldığım miktarın o günkü dolar kuru ile hesabını yaparak bugünün TL karşılığını talep etmiştim, başta çok mok dedi karşı taraf ama ödemek durumunda kaldı. Sonuçta siciline dolandırıcılık diye bir suç işlenecek. Ama dava TCK 158/1 maddesi gereğince nitelikli dolandırıcılık (bilişim sistemlerinin kullanılması yoluyla) üzerinden dava açarsa dosya uzlaşmaya girmiyor ve doğrudan ağır ceza mahkemesinde yargılama devam ediyor. Bu durumda eğer şahıs yargılama aşamasında paranızı iade ederse alacağı ceza yarı oranında düşürülüyor.

Geçmiş olsun...

• 3000 tl'ye msi rtx 2070super'li laptop istermisin? daha kutusundan çıkarmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun inşaallah sonuç alırsınız. Sahibinden de benimde 130 liralık bir dolandirilma hikayem var. Olaydan sonra sahibindene mesaj attım bu adam beni dolandirdi. Başkalarını dolandirmasin diye. Enaz 10 ilanı var. Sahibinden cevap geçmiş olsun ama madem getli almamissiniz yapacağımız bişey yok dediler. Halbuki ben adamın başkalarının i dolandırılmayın önüne geçmek amacıyla mesaj attım

• Savcılığa şikayette bulunacan başka yolu yok. Elinde kanıt falan da varsa süreç hızlı ilerler.

• kemken K kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Gözümüzün önünde adam dolandırıyorlar

• eski_nesil kullanıcısına yanıt
    Onların hepsini yaptım hocam. Bayağı kanıt var. IBAN dan her şey çıkar ortaya iki tane IBAN iki telefon ki biri aktif hâlâ

• warrior3442 W kullanıcısına yanıt

O zaman sorunu savcılık çözer zaten. Geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DOLANDIRILDIM (Sahibinden.com)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eski_nesil kullanıcısına yanıt
    İnşallah inşallah..

• Şu dolandırılanlar olarak bir ekip kurmamız lazım. Hangi ildeyse o ildeki gidip bulacak toplanıp Allah ne verdiyse ...

• Cep telefonu numarası ve IBAN dan onun hakkında daha fazla bilgiye erişemez miyiz :)

• Bunu yapabilecek arkadaşların bu forumda olduğunu biliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: warrior3442

Cep telefonu numarası ve IBAN dan onun hakkında daha fazla bilgiye erişemez miyiz :)

Profesyonelse kullandığı Iban ve telefon hattı kendi adına değildir onlarıda çalmıştır muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 3 Ekim 2020; 18:28:40 >
  • Telefonu kontrol ettirdim. IBAN ve telefon aynı isme kayıtlı

• Parayı ilk sen gönderdiysen müstahak.

Bir de 4000 TL'ye ne alıyordun?

• askmeafavour A kullanıcısına yanıt
    Öğrenciyim ünide. Laptop um yoktu laptop için attım. Yani yaklaşık 1 saat falan konuştuk Telefonda. Sonra kendisi polis kimliği ve TC kimlik fotoğrafı attı. Ben de o ruh halinde pek sahte mi gerçek mi ayırt edemedim. Bir de faturası ve garanti belgesini attı. Ortada herhangi bir çelişki olmayınca parayı attım. Saat 16.15 gibi . Bana hemen kargoya vereceğim dedi. Sonra ses seda yok

• Hep aynı hikaye yani sorun!!! O da şu alacağı malı almadan parayı yollama sorunsalı!!! Ulen hayat kadını bile önce parayı alıyor sonra veriyor demi!? Bir akıllanmadınız gitti mk.

• Yıl 2020 ve hâla daha sahibinden de iban numarasına para gönderen insanlar var!

• thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt
    Eyvallah haklısınız fakat bazen öyle durumlar oluyor ki akacak kan damarda durmuyor. Acı bir tecrübe oldu benim için. Sizin şu pozisyonda bana verebileceğiniz herhangi bir yardım varsa buyrun yoksa zaten iş oldu bir kere bunu defalarca söylemenin ve can sıkmanin pek anlamı yok.

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Eyvallah haklısınız fakat bazen öyle durumlar oluyor ki akacak kan damarda durmuyor. Acı bir tecrübe oldu benim için. Sizin şu pozisyonda bana verebileceğiniz herhangi bir yardım varsa buyrun yoksa zaten iş oldu bir kere bunu defalarca söylemenin ve can sıkmanin pek anlamı yok. Hayat kadını konusunda pek bir tecrübem yok maalesef

• warrior3442 W kullanıcısına yanıt
    İlk defa okudum yorum yaptım. Madem eleştiriye tahammülun yok konu açmayacaksın buralara! Ne yapalım yas mı tutalım seninle!? Zaten savcılığa vererek yapacağın en iyi şeyi yapmışsın. Bundan sonra olayı hukuken takip edeceksin işte. Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.