Şimdi Ara

Sahibinden üzerinde dolandırıldım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
7.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir cep telefonu bakıyordum, yurtdışından toptan getiren birinden alacaktım. Ama aynı fiyata yerli alınmış cihazını garantili ve faturalı satan birine rastladım. Fiyatı daha yüksekti ama bir sorayım indirim yaparmı dedim, yaptı. (Yapar tabi. )
    Ürünü kapıda ödemeli göndermesini istedim, kabul etmedi. Adı bayan adı idi, uğraşmak istememişitr dedim. Telefon numarası istedim, başörtülü çekingen biriyse falan dedim. Zaten sık sık da yazmıyordu, sadece sahibinden üzerinden haberleşiyorduk.
    Neyse hesap numarasını gönderdi, kargo adresimi istedi, verdim onları falan. Tabi birkaç gün sürede günde birkaç kez yazışarak. Anlaştık sonra ben parayı verdiği hesaba yatıracaktım, o da kontrol edip kargoya verecekti cihazı. Öğle gibi hadi ama seni bekliyorum işim var, yoksa kargo falan yarına sarkar dedi; ben de gittim yatırdım parayı. Yatırdığım hesap şirket hesabı dedi, ben de kurumsal isim görünce bir şey düşünmedim ilk başta. Ben gidiyorum şimdi kargoya vermeye cihazı dedi, kargo bilgilerini dönecek oldu.
    Bir daha da ne ses var ne de seda. :D
    Hesabı da kontrol ettim bir elektronik para şirketine aitmiş, bilgilerimi verip oradan pin almış. Sahibinden'de gerçek adı ve şehri vs. yazmadığını düşünüyorum. SMS gönderme fonksiyonunu da kapatmış sahibinden.
    300 TL dönüp dolandırılmış oluyorum şu an.
    Öncesinde pek çok ilanı şüpheli diye görmezden gelmiş sallamamıştım, ama bunda da saflık ettim fazla bir şey aramadım hani. Tel. numarasını falan vermeyince aslında kesmeyi düşündüm irtibatı ama akıl geç geldi kafaya. :D
    Şimdi savcılığa vs. gidip de yapabileceğim bir şey var mıdır? Elektronik para firması yardımcı olmaya çalışıyor ama IP kaydı yok sanırım ellerinde. Savcılığa versem ne kadar takip edilir bu, adamın verdiği bilgiler muhtemelen sahte çünkü. Sahibinden'de de duruyor diğer ilanları daha. Oradan ve e-posta ile yazdıklarıma bir dönüş yapmıyor.
    Hata da bende de, meraktan alayım dedim cihazı, eskisini ne yapacağıma karar vermemişken. Almak da istemiyordum pek ama eskisi de 2008 model, artık işletim sistemi bile unutulmuştu onun. Daha önce de benzer alışverişler yaptığım için çok da takmadım dolandırılırım diye ki dolandıran sağlam fiyatlı modellerden biriyle rahat rahat dolandırır bununla niye uğraşsın demiştim. Daha önceki ilgilendiğim satıcı da zam yapmıştı ama onu elden ya da kapıda ödeme alabilme şansım vardı. Sahibinden'in suöu falan da yok burada, GET sistemi çıkarmış adamlar güvenlik için, kullanan yok. :D
    Neyse, işin peşini tutsam savcılık vs. ilgilenip bir sorun çıkarabilir mi, diğer işlerin peşinde bununla uğraşamayıp takipsizliğe mi düşürürler dersiniz?

• Hocam daha önceden hiç mi okumadın böyle bir şey, para yollanıp da ürünün gelmediği telefonun kapandığı cinslerden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam okumasına okudum, pek çok ilanı da bundan şüphelenip eledim ama eleye eleye tam ilanı kalmış elimde. :D
  • Çok yanlış eleme yapmışsınız hocam. Büyük geçmiş olsun. Allah'ın bulsunlar. Er ya da geç o para kat be kat çıkar ondan.
  • Ben parasında değilim ki, ah gitti cihaz gitti. :)
  • Savcılığa gidersen takipsizlik kararı alırsın. Çalınan 100 milyarlık araçlara bile takipsizlik çıkıyorken savcılık senin 300 liralık olayın için dosya açıp peşine düşmez. Geçmiş olsun ne diyelim. İnternetten kontor hariç her türlü alışverişe karşıyım.
  • Her şeyde bir hayır vardır dostum. Hiç üzülme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAHİBİNDEN DOLANDIRICILIĞI
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Savcılığa gidersen takipsizlik kararı alırsın. Çalınan 100 milyarlık araçlara bile takipsizlik çıkıyorken savcılık senin 300 liralık olayın için dosya açıp peşine düşmez. Geçmiş olsun ne diyelim. İnternetten kontor hariç her türlü alışverişe karşıyım.

Böyle düşünmeniz çok yanlış, ben bizat şahit oldum arkadaşımın kredi kartından google adwords adı altında 150,00 TL çalınmıştı savcılığa verdiği dilekçe ile aynı gün parası banka tarafından geri ödendi.

Savcılığa vereceğiniz bir dilekçe ile dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Emn.

quote:

Savcılığa gidersen takipsizlik kararı alırsın. Çalınan 100 milyarlık araçlara bile takipsizlik çıkıyorken savcılık senin 300 liralık olayın için dosya açıp peşine düşmez. Geçmiş olsun ne diyelim. İnternetten kontor hariç her türlü alışverişe karşıyım.

Böyle düşünmeniz çok yanlış, ben bizat şahit oldum arkadaşımın kredi kartından google adwords adı altında 150,00 TL çalınmıştı savcılığa verdiği dilekçe ile aynı gün parası banka tarafından geri ödendi.

Savcılığa vereceğiniz bir dilekçe ile dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz...

Aradaki bankanın prestiji söz konusu bu durumda. Araba çalınmasında ya da motosiklet çalınmalarında neden takipsizlik alıyoruz biz ? Bizzat yaşadığım olaylar bunlar. Sonuçlara burada bekleyeceğiz bakalım arkadaşın maduriyeti savcılık tarafından giderilecek mi? Eğer giderilirse bütün sözlerimi geri alacağım :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .Emn.

quote:

Aradaki bankanın prestiji söz konusu bu durumda. Araba çalınmasında ya da motosiklet çalınmalarında neden takipsizlik alıyoruz biz ? Bizzat yaşadığım olaylar bunlar. Sonuçlara burada bekleyeceğiz bakalım arkadaşın maduriyeti savcılık tarafından giderilecek mi? Eğer giderilirse bütün sözlerimi geri alacağım :)

Sizin farklı bir olay yaşamışsınız bu konuyu açan farklı olay :)
    Siz KYOK(takipsizlik) kararı aldınız diye bütün ülkenin hırsızlık vakaları kyok kararımı alacak :)

• Bilader çok geçmiş olsun :( üzüldüm dediğin gibi cihaz önemliydi :)

Valla bende s3 siparişini düşünüyordum sahibinden fiyat cazip geliyordu ama senin konuyu okuyunca tamam vazgeçtim 200-300 lira daha fazla vereyim gözümle görerek alayım telefonu!
  • Ben vazgeçtim savcılık muhabbetinden, çünkü nette gördüğüm her yerde takipsizlik ile sonuçlanır diyor. Kaldı ki bu kişi ile ilgili Sahibinden.com üzerindeki IP adresi ve telefon no izi hariç bir bilgi yok. Bunların da gerçek olması için pek sebep yok, halka açık bir alandan WiFi ile girmiş olabilir, telefon hattı da açık hatlardan olabilir vs.
    Keşke ona vereceğim parayı 300TL'ye 1GHz Android 4.0 S3 satanlara vereydim, onlar daha güvenilir çıktı be. :D
  • Hangi firmaymış o para transfer ettiğin? U k a s h mı almış karşıdaki kişi para karşılığında? Madem bu kadar paran gitti en azından şirketle iletişime geç.
    Ayrıca bankaya da yanlış ödeme yaptım diye itirazda bulun.

Kimi banka önemsemezken kimisi de şikayetini dikkate alıyor. 3 yıl önce benim arkadaşta sahibinden üzerinden bu şekilde dolandırıldı. Yapı Kredi Bankası'na aynı gün dilekçe verdi ve 5 gün içinde banka hesabına para geri geldi. En azından dene hiçbirşey kaybetmezsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirimr -- 4 Eylül 2012; 15:14:21 >
  • sahibindendeki adını ve soyadını yazsana dostum, bi bakışta anlaşılan şeylerdir bunlar yapma gözünü seveyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildirimr

Hangi firmaymış o para transfer ettiğin? U k a s h mı almış karşıdaki kişi para karşılığında? Madem bu kadar paran gitti en azından şirketle iletişime geç.
    Ayrıca bankaya da yanlış ödeme yaptım diye itirazda bulun.

Kimi banka önemsemezken kimisi de şikayetini dikkate alıyor. 3 yıl önce benim arkadaşta sahibinden üzerinden bu şekilde dolandırıldı. Yapı Kredi Bankası'na aynı gün dilekçe verdi ve 5 gün içinde banka hesabına para geri geldi. En azından dene hiçbirşey kaybetmezsin...

Evet, o sistem. IP adresini bulamadılar adamın, PIN aldığı e-posta da zaten benimle yazıştığı adres.
    Ziraat bankası ile ilgili bilginiz var mı peki, ben internette araştırdığımda uğraştırıyorlar ve o parayı yanlışlıkla yatırdığını kanıtlayabilmem gerekli vs. şeyler görmüştüm. Aradan günler geçti tabi, bunu kabul edeceklerini sanmam.

@jang
    esra korul

• hasta mısınız yahu adama resmen uğraşma paran gitti demişsiniz. tamam türkiyede adalet kör sağır ama bakarsın senin bölge savcın adam gibi adam çıkar da işini yapar ilgilenir durumla. mahallede misket oynarken misketlerimi çaldılar gibi bir durum değil bu.
    300tl ufacık bir rakam yeri gelir 1gecede yersin ama dolandırılmak hiç mi koymuyor? yarın savcılığa başvur.
    dolandırıcının muhakkak ip adresi vardır ayrıca elektronik ortamda 1cent bile rahatlıkla takip edilebilir. dolandırıcı **** hesabından nereye aktarıp kullandı sence parayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koray_Aykut

hasta mısınız yahu adama resmen uğraşma paran gitti demişsiniz. tamam türkiyede adalet kör sağır ama bakarsın senin bölge savcın adam gibi adam çıkar da işini yapar ilgilenir durumla. mahallede misket oynarken misketlerimi çaldılar gibi bir durum değil bu.
    300tl ufacık bir rakam yeri gelir 1gecede yersin ama dolandırılmak hiç mi koymuyor? yarın savcılığa başvur.
    dolandırıcının muhakkak ip adresi vardır ayrıca elektronik ortamda 1cent bile rahatlıkla takip edilebilir. dolandırıcı **** hesabından nereye aktarıp kullandı sence parayı?

İşte o savcı meselesi işi değiştiriyor. Burası Allah'ın unuttuğu bir yer, burada doğru düzgün bir şey yok. Polisi köpek gömerken Savcıyla ilgili de şikayet eden çok vardı, ama değişmiştir belki arada.
  • Savcılığa başvur ne olursa olsun ayrıca pin aldığı şirkete de söyle sana adı-soyadını versinler vermezlerse savcılığa dilekçe vereceğim siz aradan çıkın işlemler hızlansın istedim de hemen verirler büyük ihtimal genç biridir.
  • daha iyi ya adam gibi memurlar hep allahın unuttuğu yerlere sürülür
  • dostum öncelikle geçmiş olsun üzülerek diyorum sen o parayı unut.ama adamları cezalandırmak için peşlerini sakın bırakma her ayrıntıyı yakala.iş bizim devletimize hukukumuza kalırsa hem yavaş ilerliyor hem de çözüm üretilmesi çok zor oluyor.malesef böyle bir ülkedeyiz.

yaklaşık 1 sene önce sahibinden.com dan telfn almaya karar verdim samsung wave alıcaktım piyasası 350 400 tl civarıdı.derken birgün bi baktım 300 tl acil bir ilan.cihazın garantisi var aksesuar tam hafıza kartıda veriyor kim kaçırsın.sitedeki numaraya mesaj attım derken birkaç saat sonra farklı bir numara aradı abi şu an rent a car dayım acil para lazım ondan satıyorum dedi.8gb lık haf kartı var hatta bir tane daha var onuda koyarım dedi haliyle kabul ettim.hesap noyu falan yolladı yalnız öyle profesyönellerdi ki işi acele getirme de uzmanlar.aceleyle çıktım gittim parayı yatırdım. aradım yoldayım trafik var kargolamaya gidiyorum dedi.kapattı.yarım saat geçti tık yok.1 2 saat derken şüphelendim telefon numarasını internetten bi aratıyım dedim.gördüklerimle kan beynime sıçradı.aynı numaralarla birçok kişiyi kandırmışlar.mesaj atıyorum ulaşınca küfür yazıyor şe***siz bunu yanınıza bırakmamdedim.isim kadir sara adrersi izmir karabağlar gittim savcılığa verdim.elimdeki tüm belgeleri sundum.gelen karar takipsizlik evet yanlış okumadınız.benim param gitmiş hesap no elimde,bilgiler elimde ama karar takipsizlikti ama ben peşini bırakmadım.adam hergün saat 10 da telefon ilanı koyuyor 12 ye doğruda ilanı kaldırıyordu.aradığınızda satıldğını iddia edip ekstra para veya kapora almaya çalışıyordu.ps3,farklı telefonlar,ev sinema sistemi,bilgisayar birçok ilan açıyordu.farklı telefonlarla bunları bayaa işlettim.telefon alıcakmış gibi yaptım hatta dedimki 50 tl fazla vereyim ilk siz kargoya verin tuttular verdiler kargo takip numarasını aldım sonr a ben bastım küfürü.hemen siteye girip paketin nerde olduğunu öğrendim admalar bulunduğu yerden en az 50km uakta bir yerden kargoya veriyorlardı.eve gelen kargoya baktım tahmin ettiğim gibi telefon yerine araç tutamağı göndermişlerdi.mahkemeyle olmayınca diğer dolandırılanlarla irtibata geçip birbirlerimizin davalarına şahit olduk.para zaten gitmişti amacımız bu durumu başkalarınında yaşamamasıydı.sonra tutuklama kararı çıktı ve adamlar tutuklandılar.kullandıkları isim,hesaplar çalıntı nüfuz cüzdanıyla yapılmış onun için siz siz olun nüfus cüzdanınıza sahip çıkın kaybolduğu anda çalıntı ilanı verin ve gerekli belgeler elinizde bulunsun.adınıza şirket açmaktan tut insanları dolandırmaya kadar her yerde sizi kullanıyorlar.bırak kapıda ödemeyi ürünü açıp bakmadan memnun kalmadan parayı yatırmayın,mümkünse elden teslim alın,satıcının referenslarına,siteye üye olduğu tarihe ve memnuniyet yüzdesine dikkat edin.olayı şimdi düşünüyorumda bana insanlara güvenme konusunda büyük bir ders vermiş oldu.allah kimsenin başına vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 5 Eylül 2012; 13:09:30 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.