Şimdi Ara

sıfırdan ingilizce öğrenmek ne kadar sürer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
4
Favori
24.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba dh ailesi okulda öğrendiğim herşeyi unutup afedersin grameri falan diktiredip ingilizce konuşmayı öğrenmek nekadar sürer fikriniz nedir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x86 based human -- 20 Haziran 2013; 3:08:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıfırdan İngilizce Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

İngilizce öğrenmek için gereken süre, çeşitli faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Bu faktörler arasında mevcut dil becerileriniz, öğrenme yönteminiz ve ne kadar zamana ayırdığınız yer alır.

İngilizce Öğrenme Süresi

Ortalama olarak, sıfırdan akıcı İngilizce öğrenmek en az 2-3 yıl sürer. Ancak, günde birkaç saat pratik yaparak süreyi kısaltabilirsiniz.

İngilizce Öğrenme Faktörleri

• Mevcut Dil Becerileri: Ana diliniz İngilizceye ne kadar yakınsa, öğrenmeniz o kadar kolay olur.
    • Öğrenme Yöntemi: Geleneksel sınıflar, çevrimiçi kurslar ve dil değişim programları gibi farklı öğrenme yöntemleri mevcuttur. Seçtiğiniz yöntem, öğrenme hızınızı etkiler.
    • Zaman Taahhüdü: İngilizce öğrenmek için ne kadar çok zaman ayırırsanız, o kadar hızlı ilerlersiniz. Günde en az 30 dakika pratik yapmak önemlidir.

Akıcı İngilizce Konuşmak

Akıcı İngilizce konuşmak için gereken süre, öğrenme sürenizden daha uzundur. Akıcılık, doğal ve tereddüt etmeden konuşma yeteneğini gerektirir. Bu düzeye ulaşmak için ek 6-12 ay daha gerekebilir.

Özet

İngilizce öğrenmek için gereken süre, kişisel faktörlere bağlı olarak değişir. Akıcı İngilizce konuşmak için genellikle en az 2-3 yıl ve ek 6-12 ay çalışma gerekir. Düzenli pratik ve uygun bir öğrenme yöntemiyle, süreyi kısaltabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up cahiller sizii hiç biriniz ingilizce bilmiyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: x86 based human

up cahiller sizii hiç biriniz ingilizce bilmiyor mu
    2-3 dizi izle baştan sona. bülbül gibi ötersin. denenmiştir.
  • Cok iddali yerler var 4 ayda ogretebilen :D ama ortalama 5ay diyebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Cok iddali yerler var 4 ayda ogretebilen :D ama ortalama 5ay diyebiliriz
    9 ayda garanti diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

aslında izliyorumda ama olmuyor illa bir öğretmen gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Cok iddali yerler var 4 ayda ogretebilen :D ama ortalama 5ay diyebiliriz
    dostum 5 ay falan hikaye en akıllısını bile getirsen o sürede öğrenemez. bir kere yurt dışına falan girtmezsen en az 1 sene ayırman gerekiyor. çünkü sonuçta burada başka bir hayatınd a olacak ve bütün zamanını ingilizceye ayırmayacaksın. ama ingiltere gibi bir yerde ortalama bir kursla beraber 6 ay komple öğrenirsin. hatta prtaik falan iiçin yine 6 ay kısa ama yine de upper inter. çok rahat öğrenirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

9 ayda garanti diyorlar

Alıntıları Göster
    söyliyim mi?
    3 yıl, Çatır çatır ingilizce konuşursun.

Lise 1 0 ingilizce ile başladım.
    lise 1 sonunda çat pat konuşuyordum (haftada 14 saat ingilizce dersi)
    lise 2 de yabancı bir kız arkadaşım oldu ve arkadaşlar oldu, lise 2 sonunda ingilicem 85-90 olmuştu, konusabiliyordum.
    lise 3 sonunda ayrıldık ama olsun ben o sırada dizi şarkı vs. hem aksanım düzeldi hem daha iyi anlamaya ve konuşmaya başladım.

yani aslını sorarsan 1 yıl, ben hala yeterince iyi değilim Deyimler ve Atasözlerine iyice ısınmam lazım ama 2 yıl yeter çok iyi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: x86 based human

quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

aslında izliyorumda ama olmuyor illa bir öğretmen gerek

Alıntıları Göster
    Aslında lol dota tarzı oyunlarlada gayet gelişiyor çünkü takım ile konuşmak zorunda kalıyorsun ve böyle böyle gelişiyo şahsen benim oyunlar ve bide diziler ile iyileşti ingilizcem ama harbi hocaların dediği gibi bol bol kelime öğrenmen lazım ne kadar çok kelime bilirsen o kadar çabuk ingilizceni geliştirirsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Natsu Dragneel

Aslında lol dota tarzı oyunlarlada gayet gelişiyor çünkü takım ile konuşmak zorunda kalıyorsun ve böyle böyle gelişiyo şahsen benim oyunlar ve bide diziler ile iyileşti ingilizcem ama harbi hocaların dediği gibi bol bol kelime öğrenmen lazım ne kadar çok kelime bilirsen o kadar çabuk ingilizceni geliştirirsin.

Alıntıları Göster
    WoW oyna.Son levele geldiğinde öğrenmiş olcaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: lgndkgn

dostum 5 ay falan hikaye en akıllısını bile getirsen o sürede öğrenemez. bir kere yurt dışına falan girtmezsen en az 1 sene ayırman gerekiyor. çünkü sonuçta burada başka bir hayatınd a olacak ve bütün zamanını ingilizceye ayırmayacaksın. ama ingiltere gibi bir yerde ortalama bir kursla beraber 6 ay komple öğrenirsin. hatta prtaik falan iiçin yine 6 ay kısa ama yine de upper inter. çok rahat öğrenirsin

ingilizceyi komple bülbül gibi şakımak değilde bir temel atsam zaten zamanla konuşarak geliştiririm.tavsiye edebileceğin kurslar var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Natsu Dragneel

Alıntıları Göster
    abi senin ihtiyacın ne gramer mi yoksa günlük konuşmalıkmı.okullar da gramer öğrettikleri için bir işe yaramıyor.çocuk cümle kuramıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kasalik

abi senin ihtiyacın ne gramer mi yoksa günlük konuşmalıkmı.okullar da gramer öğrettikleri için bir işe yaramıyor.çocuk cümle kuramıyor

Alıntıları Göster
    3 yıl
  • quote:

bu konuda çok haklısın senelerdir ingilizce dersi görüyorum ve hala çok sınırlı konuşa biliyorum eğer düzgün bir eğtim alsaydı şimdiye 3-4dil konuşurdum bukadar zaman içinde.

• Benim İngilizcemi en çok bilgisayar oyunları geliştirmiştir, özellikle gta 3 ve vice city. Hem okul hem onlar derken bi bakmışım her haltı anlıyom.

• quote:

Orijinalden alıntı: anilaras

quote:

bu konuda çok haklısın senelerdir ingilizce dersi görüyorum ve hala çok sınırlı konuşa biliyorum eğer düzgün bir eğtim alsaydı şimdiye 3-4dil konuşurdum bukadar zaman içinde.

meb bildirim verilmesi lazımdı bence. günde çocuk 5 cümle öğrense gramer i alır zaten.
  • quote:

quote:

quote:

meb bildirim verilmesi lazımdı bence. günde çocuk 5 cümle öğrense gramer i alır zaten.

şu meb'e bir mail atayım amacınız ne neden hiç bir işe yaramadığı halde gramer öğretmeye çalışıyorsunuz diye bakalım ne cevap verecekler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lgndkgn

ingilizceyi komple bülbül gibi şakımak değilde bir temel atsam zaten zamanla konuşarak geliştiririm.tavsiye edebileceğin kurslar var mı ?

dostum bildiğim kurslar var ama daha önce bi ingilizce kursuna gitmedim. ancakkursa giden arkadaşlarımdan çoğu amerikan kültür ve just english tavsiye ediyolar. ha bana sorarsan fiyatı makul eğitim süresi uzun olana gitmek daha mantıklı çünkü sonuçta iş sende bitiyor. ha maddi durumun iyi ise burada herhangi bir yerde pre inter seviuesine kadar eğitim al ve 2-3 aylığına yurt dışına git ;)

• bak dostum ben kendimi nasıl geliştirdiğimi anlatayım sana belki az da olsa yardımcı olurum ;) ben şuan lise3ü bitirdim. 9da kadar ingilizcem hiç yoktu. yani whats your name falan. neyse işte sonra o zamanlar yabancı müzik dinlemeye ve film arşivi yapmaya başladım. dinlediğim her şarkının sözlerini ezberliyodum, anlamlarını gramerini falan hepsini öğreniyodum. filmleri de ing dublaj türkçe altyazı izliyodum sonradan altyazıyı da ing yapmaya başladım. altta taskbar da kaliteli bi sözlük var bende. filmde anlamadığım bişey çekince alta çekiyodum filmi, sözlükten yazıp bakıyodum hemen. tabi ilk zamanlar filmin tadını kaçırıyodu bu ama cidden bunun çok faydasını gördüm. bi de o zaman küçüklük aklı internetten bi iki pen-pal bulmuştum. onlarla da sürekli yazışıyodum falan o da çok katkı sağladı. bir de omegle/chatrouletteyi de o zamanalr keşfetmiştim. gerçi ben keşfettiğimde abazlar dolmaya başlamıştı ama yine de arada kafa tipler denk düşüyodu onları faceye ekiyodum konuşuyodum arada. sonra işte böyle yapa yapa kendimi bayaa geliştirdim. turistik yerlerde falan turistlerle konuşmaya başladım derken şuan hiç kursa gitmedim ama kursların sınavlarına falan girdim intermadiate seviyesi ingilizcem var. ama upper inter olan çoğu arkadaşımdan daha iyi konuşuyorum daha çok keliime biliyorum. bundan kastım şu kurslar falan çoğunlukla grammer öğretir ama günlük dilde grammer cidden çok az kullanılıyo. yani hiç bilmediğin şeyler geçiyo sokak dilinde. bu nedenle film şarkılar falan çok yardımcı oldu bana. ha baktın grammer yabancı geldi. grammeri internet bile öğrenebilirsin. yaz gooogleye ingilizce grammer konuları dşye onlarca döküman çıkıyo. en kötü burada açarsın bi konu yardım ederler elbet. umarım bi yradımım dounmuştur ;)

bir de bi örnek vereyim mesela grammer azlığına:

atıyorum evde iki arkadaş var, biri mutafağa gidiyo, diğerine soracak o da bişey istiyo mu diye.

+ hey, stop the movie. wanna anything?
    -yeah take an apple
    +coke ?
    -nope
    +sure ?
    -yea
    +all right.

gibi. "i will go to kitchen to get a banana. stop the movie, do you want to something from the kitchen ?","yes, please give me and apple", "do you want to anything to drink ? " gibi şeyler yerine kısa kısa şeyler kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarchistdoomer -- 20 Haziran 2013; 4:15:47 >

• @zorradam
    @lgndkgn
    @crazymania56

Ben şuanda günlük 5 kelime ingilizce sözcük öğrensem sözlükten bakaraktan. Hiç kural mural öğrenmeden yapsam iyi olur mu ? Hem ÖSYM sınavları hem İngizce başka nasıl çalışabilirim bilmiyorum. Sonradan da kuralları ezberlesem birinci sınıf bir ingilizcem olur mu ? Biraz karmaşık yazdım ama saat geç kusura bakmayın kafa ağrıttıysam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.