Şimdi Ara

sıfırdan ingilizce öğrenmek ne kadar sürer? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
4
Favori
24.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam burslu İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyorum ve şunu söyleyebilirim, o kursların çoğu 5 para etmez. Kursdan çıktığın gibi normal yaşantına dönüyorsun, okul döneminde öğrendiğin şeyi yazın unutmanla aynı olay oluyor. Yurtdışıda çözüm değil. Nereye gideceksin, İngiltere mi Amerika mı? Türk mahalleleri var heryerde yine birşey öğrenemezsin pek. En iyi yol diğer arkadaşların dediği gibi kültürleriyle öğrenmek yani film, dizi, müzik, kitap.
    Film ve dizi olarak pek ayrım yapmana gerek yok. Müzikte de sokak dili rap şarkıları başlangıçta kafanı karıştırır o yüzden uzak dur. Kafana göre bul birilerini. Bi bak belki The Cure, Alice Cooper, Kiss falan seversin. Kitaplarda başta ağır gelebilir o yüzden Bukowski, Hemingway gibi dili basit yazarlardan başlamanı öneririm.
    Ama öğrenmende en önemli etken bilinçaltından gerçekten isteyip istemediğin. İstersen zaten farkında olmadan kapıyorsun olayı. Ha birde pratik için bir hocamın öğrettiği bişe vardı; kendi kendine konuş. Geç ayna karşısına kendini tanıt. Yok efendim ben şöyle düşünüyorum tarzı bir açıklama yapıyormuşsun gibi konuş. Gerçekten faydası oluyor.

• cevap veren herkese teşekkür ederim inanın çok yardımı oldu iyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi izleyerek geliştirebileceğini düşünüyorum. Herkes alt yazısız tavsiye ediyor ama ben alt yazılı izliyorum. Eskiden alt yazıyı anlardım artık onu da anlayamıyorum çünkü aklım adamın dediklerine gidiyor doğal olarak ingilizce dediğini anlamaya çalışıyorum.

En iyi budur para vermene gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zen Man

@zorradam
    @lgndkgn
    @crazymania56

Ben şuanda günlük 5 kelime ingilizce sözcük öğrensem sözlükten bakaraktan. Hiç kural mural öğrenmeden yapsam iyi olur mu ? Hem ÖSYM sınavları hem İngizce başka nasıl çalışabilirim bilmiyorum. Sonradan da kuralları ezberlesem birinci sınıf bir ingilizcem olur mu ? Biraz karmaşık yazdım ama saat geç kusura bakmayın kafa ağrıttıysam.

20,000 kelime ingilizcen kelime bil sıfır grammar ortalığı yıkar geçersin
  • Hocam sürekli etkilesim icinde olun.Tv de salak sacma dizi izliyeceginizi yabanci kanali acin dinleyin

• ağırdan alırsan 3yıl daha kısada olabilir.
  • 9 ay.
  • eklemem gerekirse ingilizce öğretmenliği okuyorum 10 yaşından beri ingilizceyle alakadarım nerdeyse anadilim gibi ingilizce biliyorum şimdi 3. dile başlıyacağım italyancaya, japoncayıda anime izleyerek öğrenmeyi düşünüyorum işe yarar mı bilmiyorum şu an dizilerin çoğunu altyazısız anlayabiliyorum ama konuşma desen sıfır pratik yok çünkü sınıf önünde speech yapıyoruz ilerde drama dersleri olacak yani konuşmayı böyle ilerletiyorum gramer konusunda ise günlük dilde gramerin pek bi etkisi yok konuşmak istiyorsan dizi izleyecek veya skype vs yoluyla pratik yapcaksın, gramer öğrenicem diyorsan çok çalışmayla 2yılda öğrenebilirsin grameri(çok gözüküyor ama çok değil yıllardır gramer çalışıyorum ama hala bilmediğim gramer yapıları var) ne seçmek istediğini ssen belirleyeceksin tabi ingilizceyi niye öğrenmek istiyorsun önemli olan bu kolay gelsin.

• İlk başta çok hevesli olacaksın fakat zamanla hevesin kaçmaya başlıyacak,en sonunda bırakacaksın.Bıraktığın içinde unutacaksın.

sıfırdan ingilizce öğrenmek ne kadar sürer?
  • gel benim yanıma zenci ingilizcesi öğretirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zen Man

@zorradam
    @lgndkgn
    @crazymania56

Ben şuanda günlük 5 kelime ingilizce sözcük öğrensem sözlükten bakaraktan. Hiç kural mural öğrenmeden yapsam iyi olur mu ? Hem ÖSYM sınavları hem İngizce başka nasıl çalışabilirim bilmiyorum. Sonradan da kuralları ezberlesem birinci sınıf bir ingilizcem olur mu ? Biraz karmaşık yazdım ama saat geç kusura bakmayın kafa ağrıttıysam.

bu benim taktiğim ingilizce öğrenmek isteyenlere bunu söyledim.

günde 10 kelime öğrenin ama unutmayın konusmazsanız unutursunuz gerçi
    ve en başta basit cümle yapılarını öğrenin.
    biraz konusabılmeye basladıktan sonra kendisi gelecek sadece oyun oynayın.

• En az 3.5 4 yıl.Oyun oynayarak,şarkı dinleyerek ingilizce öğrenilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

2-3 dizi izle baştan sona. bülbül gibi ötersin. denenmiştir.

Hocam ben bu dizi izleyerek dil öğrenme konusunu harbiden merak ediyorum.Nasıl oluyor o iş ?

Türkçe alt yazı m izliyorsunuz dizileri ? İzledikten sonra nasıl öğrenmiş oluyoruz ? Kulak aşinalığı mı oluyor ingilizce kelimelere karşı.Yoksa diziyi durdurup o kelimenin anlamını öğrenerek tekrar izlemeye devam mı ediyorsunuz.
  • en az 2 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

2-3 dizi izle baştan sona. bülbül gibi ötersin. denenmiştir.

Hocam ben bu dizi izleyerek dil öğrenme konusunu harbiden merak ediyorum.Nasıl oluyor o iş ?

Türkçe alt yazı m izliyorsunuz dizileri ? İzledikten sonra nasıl öğrenmiş oluyoruz ? Kulak aşinalığı mı oluyor ingilizce kelimelere karşı.Yoksa diziyi durdurup o kelimenin anlamını öğrenerek tekrar izlemeye devam mı ediyorsunuz.

Şöyle herhalde ;

- Geçen Taxi Driver ' ı izliyorum. Efsane sahne varya başkanın posteriyle konuştuğu ... Orada " You talkin' me " diyor , mesela o söz hala aklımdan çıkmadı.

- Sonra adam ingilizce bişey söylüyor altta Türkçe'si yazıyor ya o zaman " ha bu söz bu anlama geliyormuş. " diyorsun. Atıyorsun hazıfaya. Başka türlü olacağını sanmıyorum.

• Sorularımı cevaplayan arkadaşlara teşekkürler ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• min 2 yıl diyorum bende 1 yıl gramer writing speaking listening 2. yıl imkanin varsa bir yurtdışı yap 2. sene bitiminde cok iyi konuşabilirsin 1 senem bitti hazirliği geçtim bir turistle konuşmaya kalksam heyecan yapiyorum bildiğimide unutuyorum tuhaf işler :D
  • Bi ara meb okullarda 1 yıl boyunca sadece ingilizce öğretilecek diyordu bence çok iyi olur haftada 30 saat ingilizce dersi çok iyi olur herke rahatça öğrenir

• bilgisayardan 9-12 ayda öğrenirsin konuşulduğu bir yere gidersen 4-5 ayda rahat anlaşmaya başlayabilirsin
  • 45 - 50 yıl.
  • I dont know

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.