Şimdi Ara

Şahin verip proton alamak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahinden kat kat üstün bir araç. Niye alınmasın alınır, mis gibi de binilir.
  • proton 415 sahibiyim.sormak istediğin bir soru varsa cevaplayabilirim.ayrıca eski bir 99 model şahin kullanıcısı olarak protonu ilk aldığında ben yıllarca neden bu eziyeti çektim demiştim kendime.

arkadaş pm atmış cevabı buraya yazıyorum herkes faydalansın.

aracın bazı kronik sorunları var ama hepsi çözülebilir.
    1.srs makarası bozulabiliyor bazen ama tamiri basit.protonclub.org forumunda tamiri anlatılıyor.
    2.km sayacı takılabiliyor ama onunda tamiri mümkün.yine aynı forumda tamiri anlatılıyor.
    3.415'lerin hararet sorunu var diyorlar ama ben yaşamadım.eğer çok kafaya takarsanız 416'ların radyatörünü takarsınız olur biter.
    4.otomatik camlar bazen takılıyor.sorunu da fitillerden kaynaklanıyor genelde.çözüm ya fitili değiştirmek ya da benim yaptığım gibi fitillere silikon sprey sıkmak.
    5.rolanti bazen sapıtıyor ama proton'dan anlayan iyi bir usta hemen halleder.yine dediğim forumda çözümü anlatılıyor.
    6.HB modellerinde yağmur yağdığında bagajdan su alma sorunu var diyorlar.benim ki sedan olduğu için böyle bir sorunum yok.alacaksanız bende sedan bakın.

bunların dışında kronik bir sorunu yok.bu yazdıklarım illa her arabada olur demiyorum şans işi.mesela benim aracın srs makarasında ya da rolantisinde bir sorun yok.hararet sorunuda yok.dediğim gibi şans işi.

bu araçlarda hidrolik debriyaj vardır.pamuk gibi çok yumuşak.özellikle trafikte acayip rahat ediyorsunuz.ayrıca kliması çok iyi soğutuyor.ama polen filtresi yok.benim için sorun değil olmaması ama toza alerjisi olan ya da bu konuda takıntılı olan biri için problem olabilir.

yalıtım 98 model bir araba iyi bence çok iyi.benim arabam 108 binde ve en bozuk yolda bile arabanın sağından solunda tıkırtı gelmiyor.

ben LPG taktırmadım benzinle kullanıyorum.40-45 kuruş civarı yakıyor.az kullandığım için pek sorun olmuyor.ayrıca aracın ivmelenmesi çok iyi.özellikle torku beni hayran bırakıyor.çok düşük devirlerde bile bayılma yapmıyor.

aklıma gelenler bunlar.soru varsa cevaplayabilirim.ayrıca yukarıda söylediğim forumu biraz araştırırsanız araba hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

eğer alacaksanız mutlaka temizini bulmaya çalışın.piyasa da çok fazla yorgun proton var.ve alırken iyi bir yere gösterin.ben ilk sahibinden almıştım ve aldığımda 105 bindeydi.kazasız temiz bir araba benimki.şu anda 2 kişi arabamı almak istiyor ama tabii ki satmam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih -- 14 Nisan 2013; 23:03:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Protonu o kadar araştırdım. Kullanıcıları parça sıkıntısı çekmiyordu. Bir şekilde parçaları bulunuyor. Proton adı altında bulamassınız ancak atıyorum Mitsubishi adı altında bulursunuz. Zaten motor komple Mitsubishi.

Kulaktan dolma bilgilerle konuşanlar da parçası bulunmuyor diyor. Sadece nasıl arayacağınız bilmeniz gerek.

Nokta (.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: winxp41

öncelikle merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı benim 95 model temiz bir şahinim var bu aracı 98 model proton415 le takas etmeyi düşünüyorum ne dersiniz?
    üste daha konuşmadık ama tahminimce 1.500-2.000 arası isteyecek fazla isterse olmaz tabi sizinde yorumlarınızı almak istedim şimdiden teşekkürler

araç diri şahine göre konodrlu ama sağlamlık aynı e birazda yakıtı da aynısdr ama sana önerim başa baş değiş üste en fazla 500 veririm
  • Şahinle protobu bir tutan zihniyeti kınıyorum yürüyen tabutu verip protonda alınır roverda alınır. parçası pahalı ama canımızda bence pahalı canınız o kadar ucuzsa bilemem.
  • protonun birçok parçası mitsubishi carisma ile ortaktır. parça sıkıntısı olmaz olsa da kargo ile çözersiniz. Proton şahinin yanında mercedes kalır. Hiç düşünmeden alın.
  • arkadaşlar aracı aldım alalı 3-4 hafta oluyor herkese tavsiye derim tüm parçaları mevcuttur heryerde servisi var şahin gibi yerliye bineceğinize protona binin klima havayastığı gibi bir sürü artıları mevcut

daha fazla bilgi içinwww.protonclub.org
    hayırlı günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Protonu o kadar araştırdım. Kullanıcıları parça sıkıntısı çekmiyordu. Bir şekilde parçaları bulunuyor. Proton adı altında bulamassınız ancak atıyorum Mitsubishi adı altında bulursunuz. Zaten motor komple Mitsubishi.

Kulaktan dolma bilgilerle konuşanlar da parçası bulunmuyor diyor. Sadece nasıl arayacağınız bilmeniz gerek.

Nokta (.)

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Şahinle protobu bir tutan zihniyeti kınıyorum yürüyen tabutu verip protonda alınır roverda alınır. parçası pahalı ama canımızda bence pahalı canınız o kadar ucuzsa bilemem.

İmza

• internet elinin atında olduğu sürece parça sıkıntısı yaşamazsın
  • kardeşim alma proton şahin herzaman ondan iyidir. ve kolay satılır protonun son sahibi olursun diyim sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-34

Aldığınız protonla kovalent bağ yapmak zorunda kalabilirsiniz

çok yaratıcı bir cevap.. ve kesinlikle doğru..proton malesef ki son sahibini arayan bir araçtır ve alıcısı talihli ise onu satabilir.. bir arkadaşta sıfır aldığı bir proton var modeli gen sanırım ve 2 yıldır ne takas ne de alıcı bulabiliyor.. şahin nispeten daha kolay ulaşılabilir bir araç hem parça ve hem de satış imkanı daha kolay..Ama proton ve şahini kıyaslamak malesef alakasız.. proton daha konforlu bir araç pek çok yönden daha güvenli.. şahinlerin emniyet kemerinin yerinden koptuğuna şahit oldum hemde hiç zorlamadan ve çekiştirmeden düştü kemer, inanamamıştım.. insan canını bu kadar hiçe sayıp acayip bir teneke tabut satmak vicdanen ne derece doğrudur.. protonda yol tutuş ve güvenlik daha gelişmiş.. en azından hidrolik direksiyon, hava yastığı yeter.. bazı modellerde abs ve klima var sanırım.. bence şahin yerine proton almak daha doğru olur.. her malın alıcısı ve satıcısı olur..

Ben istanbul ankara arasında istanbuldan bir arkadaşın kardeşi için aldığımız 416 GLXİ otomatik vites kullanmıştım ve çok hoş bi araçtı. alırken korktuk ve çekindik ama motor mitsubishi ve parça sorunu vs yok çünkü araç şahinler gibi zırt pırt arıza vermiyor..kokpit ve konfor ve aracın yol tutuşu hoş cidden.. şahin, broadway vs alıp o eziyeti çekmek cidden anlamsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haven -- 9 Mayıs 2013; 20:56:33 >

• Adam arabayı aldığını söylemek için kendi açtığı konuyu hortlatmış ve memnun olduğunu söylemiş. Bizimkiler sadece başlığı okuyup girdiğinden hala "alma son sahibi olursun" diyor. Arkadaş kapısında "japon araç parçası" yazan heryerde parçası var merak etmeyin. Yıllarca elden ele gezen araclara hala son sahibini arıyor diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notredame_kamburu -- 9 Mayıs 2013; 20:57:20 >
  • Çok afedersiniz ama genele söylüyorum, şahin' in son kurbanı olacağınıza proton' un son sahibi olun, ki doğru olduğuna da inanmıyorum bunun, kâr etme gözüyle bakmayıp uygun fiyat verdikten sonra her araç satılır.

Ekleme: Önemli kısmı yazmayı unutmuşum :) Hayırlı olsun aracınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg83 -- 9 Mayıs 2013; 21:39:42 >
  • Son sahibi olursun diyenlere : ben 2 günde sattım

Aracınız hayırlı olsun. Cok mantıklı bir secim yapmışsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Şahine göre değerlendiyorum kolay satamazsınız, parçası zor bulunur ve de pahalı olur, fazla yakar şahine göre yani ben olsam almazdım

şahine göre fazla yakar?şahinin motor teknolojisi kaç yılının ki haberiniz var mı?şahin doğan kartal yakmaz içer ama bir Allahın kulundanda duymadık bu araç 100km de ne yakar :) parçası ucuz olsun bizimkine ne olursa olsun koltuğu olmasada olur
  • Bu paraya konfor rahatlık arıyorsanız kesinlikle alın. Şahinden çok daha dolu bir araç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Son sahibi olursun diyenlere : ben 2 günde sattım

Aracınız hayırlı olsun. Cok mantıklı bir secim yapmışsınız.

abim de 5-6 günde satmıştı, boşverin bu milletin bilgiç bilgiç "son sahibi olursun" laflarını, böyle söyleyince araba uzmanı oluyorlar akıllarınca.
  • Wira ( Proton 4xx) 1993 yılında 4 kapılı sedan olarak 1992 CB2A-CB4A-CD9A Mitsubishi Lancer platformu üzerine kurulmuş, Lancerdan modifiye edilmiş bir araçtır. Belli başlı modifiyeleri ön far takımı 1992 Mitsubishi Colttan, arka far takımı 1987 Mitsubishi Galant Hatchbackten, tamponlar Mitsubishi Miragedan.

416i serisi için motor yine mitsubishi den 1597cc 4G92 kodlu 111beygirlik Çok noktadan enjeksiyonlu 1.6 Litre 16V SOHC motor.

Platform: 1992 Mitsubishi Lancer
     Şahin verip proton alamak?

Ön Farlar: 1992 Mitsubishi Colt
     Şahin verip proton alamak?

Bilgiler Wikipedia'dan alıntıdır:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Proton_Wira

Ölçüt olmasa da 1998 Mitsubishi Lancerın euroncaptaki içler acısı durumu:
    http://tr.euroncap.com/tr/tests/mitsubishi_lancer_1998/38.aspx

• cevaplar için saolun şahini sattığım yer 3 haftadır satmaya çalışıyor birde modifiye ettiler ama daha 6500 üstünde veren olmamış proton süper bir akadaşım bugün 11.500 tl verdi vermedim çok konforl herkese tavsiye edeerim
  • Şahin lpgde 35-40 kuruştan az yakmıyor. (4 yıl kullandım.) Protonun şahinden fazla yakacağını hiç sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.