Şimdi Ara

ŞAHİNDEN ANLAYLANLAR BİR BAKARMISINIZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
32.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşıma 1998 model Şahin S LPG'li araba almak üzereyiz...

Araç 38.000 km.de, beyaz,

Sormak istediğim şey şunlar..:

- Bu araba kaç binde km sıfırlıyor?

- Taksiden çıkma olup olmadığını nasıl anlarız

- Başka nelere dikkat etmek lazım...

Yardımcı olursanız seviniriz...Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şahin Kilometre Sayacını Anlamak

Şahin araçların kilometre sayaçları, aracın kat ettiği mesafeyi ölçen 5 veya 6 haneli bir göstergedir. Kilometre sayacını doğru bir şekilde okuyabilmek, aracın geçmişini ve bakım ihtiyaçlarını anlamak için çok önemlidir.

Kilometre Sayacı Okuma

• 5 Haneli Kilometre Sayacı: En yaygın kilometre sayacı türüdür. Her hane sırasıyla yüz binler, on binler, binler, yüzler ve onlar basamaklarını temsil eder. Örneğin, "12345" kilometre sayacı okuması, aracın 123.450 kilometre kat ettiği anlamına gelir.
    • 6 Haneli Kilometre Sayacı: Bazı Şahin modellerinde 6 haneli bir kilometre sayacı bulunur. Altıncı hane, on binler basamağını temsil eder ve bu da kilometre sayacının 999.999 kilometreye kadar ölçüm yapabileceği anlamına gelir.

Sıfırlama İşlemi

Şahin araçlarının kilometre sayaçlarını sıfırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Kontak anahtarını "Kapalı" konuma getir.
    2. Kilometre sayacı düğmesini bul ve basılı tut.
    3. Kontak anahtarını "Açık" konuma getir, ancak motoru çalıştırma.
    4. Kilometre sayacı düğmesini yaklaşık 10 saniye basılı tut.
    5. Kilometre sayacının sıfırlandığını göreceksin.

Km Sıfırlama Hakkındaki Önemli Bilgiler

• Kilometre sayacını yalnızca aracın gerçek kilometresiyle eşleştiğinde sıfırlamalısın.
    • Yanlış kilometre bilgileri yasal sorunlara yol açabilir.
    • Bazı Şahin modellerinde kilometre sayacı sıfırlama özelliği olmayabilir.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• Tofaş km kaç binde sıfırlar - 5 veya 6 haneli kilometre sayaçları 99.999 veya 999.999 kilometrede sıfırlanır.
    • Tofaş kaç km de sıfırlar - Km sıfırlama özelliği olan modellerde, kilometre sayacı 99.999 veya 999.999 kilometrede sıfırlanır.
    • Tofaş km nasıl okunur - 5 haneli kilometre sayaçlarında haneler sırasıyla yüz binler, on binler, binler, yüzler ve onlar basamaklarını temsil eder. 6 haneli sayaçlarda altıncı hane on binler basamağını temsil eder.
    • Şahin km kaçta sıfırlar - 5 veya 6 haneli kilometre sayaçları 99.999 veya 999.999 kilometrede sıfırlanır.
    • Tofaş km nasıl sıfırlanır - Kilometre sayacını sıfırlamak için öne çıkan adımlar takip edilebilir.
    • 6 haneli km nasıl okunur - Altıncı hane on binler basamağını temsil eder.
    • 5 haneli km nasıl okunur - Her hane sırasıyla yüz binler, on binler, binler, yüzler ve onlar basamaklarını temsil eder.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: selotus5

Bir arkadaşıma 1998 model Şahin S LPG'li araba almak üzereyiz...

yanlış hatırlamıyorsam 99999 dan sonra sıfırlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: albea05

quote:

yanlış hatırlamıyorsam 99999 dan sonra sıfırlıyor
    99999 dan sonra sıfırlar o model aracın okilometrede olması çok zor kesin olarakta kaçta olduğunu anlayamassın ama kaç el değiştirmiş ona bak gerçekten o kilometreyse hiç bir yerinin yıpranmaması gerekir taksiden çıkmaysada aracın kayıtlarından bulursun zaten birde fiyatı hesaolıysa onada dikkat et kilometreye güvenme genel görünüme bak o araçlar doğru düzgün kullanılmışsa kilometrenin çok önemei yok zaten bide arbi kazasuı olmasın

• quote:

1 - Bu araba kaç binde km sıfırlıyor?

2 - Taksiden çıkma olup olmadığını nasıl anlarız

3 - Başka nelere dikkat etmek lazım...

1 - 99999 devirir

2 - kaportacıya baktır en sağlamı o

3 - eğer o araba 38000 km de ise hiçbir yerinde eskime olmaması lazım. benim bi tanıdığında 20.000 km de 95 model şahin vardı. araç sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi duruyordu.

(önceki arabam 98 model şahin s ti. seviyodum o arabayıda ama namussuz çok yakıyordu)

• quote:

Orijinalden alıntı: utkucay

quote:

1 - Bu araba kaç binde km sıfırlıyor?

2 - Taksiden çıkma olup olmadığını nasıl anlarız

3 - Başka nelere dikkat etmek lazım...

1 - 99999 devirir

2 - kaportacıya baktır en sağlamı o

3 - eğer o araba 38000 km de ise hiçbir yerinde eskime olmaması lazım. benim bi tanıdığında 20.000 km de 95 model şahin vardı. araç sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi duruyordu.

(önceki arabam 98 model şahin s ti. seviyodum o arabayıda ama namussuz çok yakıyordu)
    geleceği olmayan bir araç. 5.000 ytlye her yer şahin kaynıyor.

bu model bitti usta tipo bakın en azından,

bir de bu yaştaki bir araç için 38.000km çok az geldi bana. eğer araçla bu kadar az km yapmış olsalardı zaten LPG takmazlardı, düşünün yani. senede 3.500km için LPG taktırımıydın..?

bu araçların dreksiyonundaki plastik aşınması km için dişe değer bir açıktır. eğer dreksiyon simidini değiştirmişlerse zaten pırıl pırıl parlar, yok kendi dreksiyonu ise üzerindeki plastiğin az aşınmış olması gerekir.

araç eğer 38.000 değilde 138.000 km ise dreksiyon simitinde hiç parlama olmaz mat ve çok aşınmış bir görüntüsü olur. yanları delik delik noktacıklar şeklinde açılmıştır. vites körüğü aşınmış eğer deri vites topuzu ise deri körükte yırtıklar oluşmuştur. eğer körük pırıl pırıl ise hiç bir yırtık yoksa yeni değişmiştir.

bu arada 138.000 km yapan şahinlerde klasik olarak arka difransiyelde genelde 110-130km arası hafif ötmeler başlar bu seste önemlidir. 100.000km devirmiş şahinlerde genelde şanzumanda hısırtıya benzer sesler gelir, kapılar düşmüştür, camlarda sıkışmalar başlamıştır. fren pedalının demiri çıkmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

geleceği olmayan bir araç. 5.000 ytlye her yer şahin kaynıyor.

bu model bitti usta tipo bakın en azından,

bir de bu yaştaki bir araç için 38.000km çok az geldi bana. eğer araçla bu kadar az km yapmış olsalardı zaten LPG takmazlardı, düşünün yani. senede 3.500km için LPG taktırımıydın..?

bu araçların dreksiyonundaki plastik aşınması km için dişe değer bir açıktır. eğer dreksiyon simidini değiştirmişlerse zaten pırıl pırıl parlar, yok kendi dreksiyonu ise üzerindeki plastiğin az aşınmış olması gerekir.

araç eğer 38.000 değilde 138.000 km ise dreksiyon simitinde hiç parlama olmaz mat ve çok aşınmış bir görüntüsü olur. yanları delik delik noktacıklar şeklinde açılmıştır. vites körüğü aşınmış eğer deri vites topuzu ise deri körükte yırtıklar oluşmuştur. eğer körük pırıl pırıl ise hiç bir yırtık yoksa yeni değişmiştir.

bu arada 138.000 km yapan şahinlerde klasik olarak arka difransiyelde genelde 110-130km arası hafif ötmeler başlar bu seste önemlidir. 100.000km devirmiş şahinlerde genelde şanzumanda hısırtıya benzer sesler gelir, kapılar düşmüştür, camlarda sıkışmalar başlamıştır. fren pedalının demiri çıkmıştır.

Alıntıları Göster
    kapı lastikleride belli eder

• quote:

*** 99.999 km den sonra 0 dan başlar
    ***taksiden çıkan araç yorgun olur zaten dışarıdan bakınca yıkık gözükür.ayrıca taksiler için beyaz üzerine dışdan dışa sarı boya atılır.tekrar satış için beyaza boyanır.aracın her tarafını dikkatli kontrol et taksiyse mutlaka bir yerde sarı boya bulursun.
    ***taksiden çıkan aracın değişeni oldukça fazladır.
    *** motor-şasi iyiyse boya ve kaporta istemesse makul fiyata alınıp binilebilir parça-işçilik ucuz ve bol olduğundan sıkıntı yaşatmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: geremy

quote:

*** 99.999 km den sonra 0 dan başlar
    ***taksiden çıkan araç yorgun olur zaten dışarıdan bakınca yıkık gözükür.ayrıca taksiler için beyaz üzerine dışdan dışa sarı boya atılır.tekrar satış için beyaza boyanır.aracın her tarafını dikkatli kontrol et taksiyse mutlaka bir yerde sarı boya bulursun.
    ***taksiden çıkan aracın değişeni oldukça fazladır.
    *** motor-şasi iyiyse boya ve kaporta istemesse makul fiyata alınıp binilebilir parça-işçilik ucuz ve bol olduğundan sıkıntı yaşatmaz.
    fiyatını göremedim ama ne kadar?

• quote:

fiyatını göremedim ama ne kadar?

Alıntıları Göster
    temiz ise 5.000 YTL yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

temiz ise 5.000 YTL yapar.

Alıntıları Göster
    Bize seneler önce taksiden çıkmayı satmışlardı.Ama arabayı bir görseniz sıfır gibi yapmı9şlar.Dışı süperdi ama her hafta bir yerş bozuluyordu.Aman dikkat.Biz 6 ay zor bindik.taksi çıkması filan olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

Bize seneler önce taksiden çıkmayı satmışlardı.Ama arabayı bir görseniz sıfır gibi yapmı9şlar.Dışı süperdi ama her hafta bir yerş bozuluyordu.Aman dikkat.Biz 6 ay zor bindik.taksi çıkması filan olmasın

Alıntıları Göster
    138 bin km. dir araba. Taksiden çıkma olduğunu anlamak için şöyle yapabilirsin. Eğer araba taksi olarak 1998 yılında sarı olarak alınmışsa eğer;
    Arabanın rengi beyaz diyorsun, kapı içlerine bak beyazmı? Kaputu açınca çamurluğun arkasına denk gelen (motorun olduğu bölgeye) yere bak, beyazmı? Aynı şekilde bagajın içine bak bakalım beyazmı? Çünkü bazı taksiciler sonradan herhangi bir renk arabayı alıp sarıya boyatırken bu dediğim yerler farklı renk ama araba sarı taksi renk. Ama araba beyaz diyorsun ve zaten bakarken bu dediğim yerleride görmüşsündür. O yüzden taksiden çıkma olduğunu nasıl anlarsın bilemem. Araba kaçıncı el? Sen kaçıncı sahibi olacaksın? Kapı eşiklerinde, ön ve arka cam fitillerinin altında ve köşelerinde paslanma olup olmadığına bir bak derim. Arka çamurluk içlerinde paslanma, çürüme varmı yokmu oralara bir bak. Mesela bizim 1990 Şahin 96yılında başlamıştı arka çamurluk içleri paslanmaya ve ben fazla ilerlemeden yaptırmıştım. Araba eğer ilk sahibindense ve gerçekten de 138 bin km. yapmışsa doğru olabilir. Ama tabi oynatmada olabilir. Baktırmak lazım. Şahsen benim bir zamanlar kullandığım, sahibi olduğumuz ve sıfır km. aldığımız 1990 model Şahin 2000 yılında 147 bin küsür km. deydi. Nerden hatırlıyorsun dersen, 146bin km. de 99 yılının sonunda lastikleri değiştirmiştik. 2004'de Şahini değiştirdiğimde 170527 km. deydi.
    Bu dediğim noktalara dikkat eet bence.

Ayrıca Cevizkabuğu isimli arkadaş çok güzel belirtmiş.
    Direksiyondaki plastik aşınmasını, eğer 38 bin km. ise direksiyonun mat olması gerektiğini, vites kolunun kullandıkça aşınıp parladığını vs. ve hatta dediği gibi pedallarının bile lastikleri aşınıp demeri çıkar. Mesela benim 14 yıllık emektar Şahin'in fren ve debriyaj pedallarının kenarları aşınmıştı ve demiri gözüküyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 4 Ocak 2008; 8:40:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

138 bin km. dir araba. Taksiden çıkma olduğunu anlamak için şöyle yapabilirsin. Eğer araba taksi olarak 1998 yılında sarı olarak alınmışsa eğer;
    Arabanın rengi beyaz diyorsun, kapı içlerine bak beyazmı? Kaputu açınca çamurluğun arkasına denk gelen (motorun olduğu bölgeye) yere bak, beyazmı? Aynı şekilde bagajın içine bak bakalım beyazmı? Çünkü bazı taksiciler sonradan herhangi bir renk arabayı alıp sarıya boyatırken bu dediğim yerler farklı renk ama araba sarı taksi renk. Ama araba beyaz diyorsun ve zaten bakarken bu dediğim yerleride görmüşsündür. O yüzden taksiden çıkma olduğunu nasıl anlarsın bilemem. Araba kaçıncı el? Sen kaçıncı sahibi olacaksın? Kapı eşiklerinde, ön ve arka cam fitillerinin altında ve köşelerinde paslanma olup olmadığına bir bak derim. Arka çamurluk içlerinde paslanma, çürüme varmı yokmu oralara bir bak. Mesela bizim 1990 Şahin 96yılında başlamıştı arka çamurluk içleri paslanmaya ve ben fazla ilerlemeden yaptırmıştım. Araba eğer ilk sahibindense ve gerçekten de 138 bin km. yapmışsa doğru olabilir. Ama tabi oynatmada olabilir. Baktırmak lazım. Şahsen benim bir zamanlar kullandığım, sahibi olduğumuz ve sıfır km. aldığımız 1990 model Şahin 2000 yılında 147 bin küsür km. deydi. Nerden hatırlıyorsun dersen, 146bin km. de 99 yılının sonunda lastikleri değiştirmiştik. 2004'de Şahini değiştirdiğimde 170527 km. deydi.
    Bu dediğim noktalara dikkat eet bence.

Ayrıca Cevizkabuğu isimli arkadaş çok güzel belirtmiş.
    Direksiyondaki plastik aşınmasını, eğer 38 bin km. ise direksiyonun mat olması gerektiğini, vites kolunun kullandıkça aşınıp parladığını vs. ve hatta dediği gibi pedallarının bile lastikleri aşınıp demeri çıkar. Mesela benim 14 yıllık emektar Şahin'in fren ve debriyaj pedallarının kenarları aşınmıştı ve demiri gözüküyordu.

Alıntıları Göster
    Fiyat 4.5 5.000 YtL. Arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: BatıkanÖĞÜT

Fiyat 4.5 5.000 YtL. Arası.

Alıntıları Göster
    Taksi çıkması değilse 98 şahini 5 bin ytl ye vermezler.. Bu kadar ölücü olmayın canım Geçen ay bizim arkadaş sattı 93 şahini 6000 ytl ye.
  • quote:

Hocam bu soruları sormana bile gerek yok. Eğer araba taksiden çıkmaysa, aracın sahibi bunu gizlemez, gizleyemez de. Trafikte her arabanın dosyası var.. Gidin trafiğe, size arabanın seceresini çıkarırlar. Kontrol için de götürün bir Tofaş servisine, verin 40 ytl, alım satım kontrolü adı altında arabayı inceleyip size rapor verirler.. Motor şase numarasına kadar bakarlar..

38000 km olayına gelince, o kilometresi gerçekse araba kendini her halde belli eder zaten. O kilometredeki bir şahinin sıfır gibi durması lazım(kazası darbesi yoksa) 38000 de olmaz diye de bir şey yok, olabilir. Daha düşük km de tofaşlar gördüm ben.

Şahin Doğanda kilometre önemli değil. 138000 de de olabilir. Karoseri yürüyeni iyiyse mesele yok. Bu arabaların motorları 700-800 ytl ye rektefe olur, parası da dert değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Taksi çıkması değilse 98 şahini 5 bin ytl ye vermezler.. Bu kadar ölücü olmayın canım Geçen ay bizim arkadaş sattı 93 şahini 6000 ytl ye.

Alıntıları Göster
    98 model temiz bi şahin s 8-8.5 civarı gider
    ben geçen sene 8350 ye sattım ki aracım çok temizdi

ahanda resmi

• quote:

98 model temiz bi şahin s 8-8.5 civarı gider
    ben geçen sene 8350 ye sattım ki aracım çok temizdi

ahanda resmi

Alıntıları Göster
    arkadaşlar doğru söylüyor. daha 3 ay önce 93 model 100 binde olan boyası darbesi olmayan şahinimi 6250 ytl ya sattım. dikkatli olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: BySerkan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BySerkan

106 larla piyasası aynı o zaman :)

kuş serisine zam mı geldi?
    pejo 106 lar mı ucuzladı ?

98 1,6 xs yi 9000 e satmıştık

evet aynı

bunda bi gariplikte yok gibi geliyor bana

biri sedan aile tipi araba, diğeri gençlere hitap eden alıcı kitlesi çoğunlukla gençler olan bi araç

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Alıntıları Göster
    evet kesinlikle o araba 7000-8ooo civarı gider
    quote:

Orjinalden alıntı: tahsin053

• quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

evet kesinlikle o araba 7000-8ooo civarı gider
    quote:

Orjinalden alıntı: tahsin053

Alıntıları Göster
    Kardeş galiba Araç Tercih Kıyaslamaya da yazmıştın orda da cevap yazmıştım sana taksi çıkmasını nasıl anlayacağını yazmıştım araç 9.000ytl civarı 8.000 o civarlardır

• quote:

Orijinalden alıntı: karaman26

Kardeş galiba Araç Tercih Kıyaslamaya da yazmıştın orda da cevap yazmıştım sana taksi çıkmasını nasıl anlayacağını yazmıştım araç 9.000ytl civarı 8.000 o civarlardır

Alıntıları Göster
    Alma kardeşim gaza benzine çalışırsın yazık o paralara
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.