Şimdi Ara

Sahte IMEI'li kaçak telefonlara operasyon başlatıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
18.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden bir telefon kendine 2 telefon devlete alıyorduk şimdi onuda elimizden alıyorlar 😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2022 olacak uğraşılan işlere bak. Telefon almak bile lüks olmuş.

• quote:

Türkiye’ye getirilirken gümrüğe beyan edilmeden sokulduğu, bu telefonların gizli depolarda toplandığı ardından kuryeler vasıtasıyla cep telefonu satıcılarına dağıtıldığı belirlendi.

Kaçak telefonu gümrüğe beyan mı etmeleri gerekiyordu :D

• Herkes Recep Tayyip Erdoğan vergisini verecek durumda değil maalesef. RTE önce ekonomiyi düzeltsin alım gücünü eski haline getirsin sonra kaçak göçek var mı ona baksın. Ne yalan söyleyeyim son aldığım telefonda acaba ben de mi şöyle bir IMEI'li cihaz alsam diye düşünmüştüm. Elimdeki bozulursa gelecek sefere kesinlikle düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Kasım 2021; 17:31:19 >
  • deniz006 kullanıcısına yanıt

Yok yok, ben sordum yasalmış...

• 4000 TL ucuza almışsın. Güle güle kullan hocam...  

• Adamlar bizi uluslararası suça itiyor resmen 😅 sonra onu da geri topluyorlar çok değişik memleket.

IMEI kaydı ve kontrolü de dünyada sadece Türkiye de var. Avrupa da IMEI olmayan sim slotunda bile çalışıyor hat.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 110 bin makam aracı var adamlar vatandaşın telefonuna göz dikmiş.bide bakmışsın kapıcılarda bile telefon var diye bağırıyormuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcan_91 kullanıcısına yanıt

ödediğin vergi sana koymasa yukarıdaki mesajında ödediğin vergiden dolayı ağlamazdın.

alınan vergiden şikayet edeceğine tepki verdiğin şeye bak.

Suçu yanlış kişilerde arıyorsun.

• 200 dolar altında girişi olan cihazlara 1000 tl ye varan ek vergi koyarken düşşnselerdi keşke.... kaçak alan ne yapsın.. en uyduruk cihaz 3000 TL olmuş...

• Yapılmasın zaten.

2 bin liralık telefonun üstüne 2 bin lira daha vergi verecek halim de yok param da yok benim.

Verdiğim o vergiler zaten beşli çete ve kokoculara gidecek. Niye dert edeyim.

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    İki ucu foklu değnek hocam, kacakcilardan alinan paranin nereye gittigi de belli.

• Kaçağın önüne geçmek istiyorlarsa koydukları ütopik vergileri kaldırsınlar, bak bakalım ondan sonra kim kaçak telefon alıyor. Resmen alay ediyorlar ya, her şey ateş pahası. Litvanya'nın çöpe atın dediği telefonlara bizim ülkede 4-5 bin birim para isteniyor.

• Yapabilse 1dk düşünmez. Yapamıyorlar çünkü tuşlu telefon kullanan daha milyonlarca insan var bunları ayırt edemezler.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Yok hocam genede ben aldığımda 5900 civarı fiyata 5400 e indirip satıyorlardı

• Yani vatandasa Operasyon yapiliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaptırmıyorlar daha doğru olur. Bu işlerden para kazanan siyasi olmaz mı
    Bir suç işlemeye özendirme kaçağa özendirme var. Gariban çay alır kaçak. Gençler telefon ağalarda kaçak mercedes.

• Şu imei kayıt olayı bir tek Türkiye’de var diye biliyorum zaten. (Başka ülkede varsa belirtirsiniz). Kanada, ABD, Portekiz’de yaşadım, Türkiye’den satın aldığım telefona herhangi bir kayıt yapmadan, vergi ödemeden kullandım. Cep telefonu gibi temel ihtiyaçlardan olan bir ürüne dışardan aldık diye vergi koymak nedir zaten? IMEI kayıt nedir yahu. Kaç yılında yaşıyoruz. Bir de pasaporta tek telefon kaydedilebiliyor 2 yılda bir. Pasaportun da yurtdışına çıkmış olması gerekiyor vs. Saçma sapan kurallar. Millet telefon alamasın diye özel çabalanmış resmen.

• Nasıl bir ülkedeyiz ya tonla vergi veriyoruz ama bir türlü kalkınamıyoruz. Birisi şu kaçak deliği tıkasın artık.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.