< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sahte IMEI'li kaçak telefonlara operasyon başlatıldı (5. sayfa)
-
-
Neden sonuç ilişkisi ile etki tepki döngüsü. Ülkede bazı politikalar inatla yapıldığı için umursanmıyor bile.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anca zaten halka
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece bu kadar mı? IMEI telefon modeli bilgisi falan içermiyor mu? Öyleyse çok iyi. Ben zaten ikinci el alıyorum. Eskiden yurtdışından ikinci el alır, pasaportuma kaydettirirdim. Kayıt ücreti uçuk yerlere gidince Türkiye'de çok tutulmayan ve kamerası dandik olan Asus'a yöneldim. Çok memnunum da, telefon eskimeye başladı.
IMEI konusunda rasgele imei çakmayı hiç düşünmedim. Çaresiz kalırsam eski telefonumun İmei'sini çakarım diyordum. Ama pek de istemiyordum. Mesele sadece model yılı ise o iş kolay. Zaten iki yaşında telefon alacağım (atıyorum). İki yaşında bir tuşlu telefon alıp, imei'sini çakıp geçebiliyorum bu durumda?
Bu arada ben zaten aldığım telefonları satmıyorum. Bozulana kadar kullanıyorum. O yüzden satınca başıma bela olması gibi bir durum da yok bende...
IMEI meselesinde tek olay model yılı mıdır gerçekten? Bir de 3g, 4g meselesi var deniyordu. O doğru mudur?
-----
Ben kaçakçı beslemem. Esnaftan da hazetmem. IMEI çakılmış kaçak telefonu asla almam. Ama kendim yurtdışından ikinci el telefon alıp, ülkeye getirip, kendim kendi telefonumun İmei'sini çakıp kullanırım yani. Şimdiye kadar hiç yapmadım da, alternatif geliştiremez isem bir gün yapabilirim. Ama kendi işimi kendim görürüm. çakal çukal tayfası ile işim olmaz. Baba telefon zaten almıyorum. Sıkıyorum, yurtdışından 200 dolara ikinci el telefon alıp 6 yıl kullanıyorum. Bozulana kadar. Bozulmazsa da zaten 8 yaşında iken 400tl eder etmez. Satmaya kasmam yani. Bu tarz telefonları uzaktan kumanda falan yapıyorum ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Kasım 2021; 23:58:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Amaç vergi ise milyonlarca lira vergi kaçıran büyük şirketlere neden operasyon yapılmıyor neden düzenli olarak büyük şirketlerin vergi borcu siliniyor
Bu iş köprüye ikinci elemanı yolla bari diye padisahın huzuruna çıkan köylülerin hikayesine dönmüş. Beline kuvvet yiğidim.
Uyduruyor sazan arıyor atlama
doğubanka girseler demek ki tüm hanı alıp götürecekler :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
OP8 Pro telefonum çakma imeili. Yine cakma imeili telefon alacagim. Kimse de hesap soramaz. Yazik, insanliktan cikti bunlar iyice.
Ülke ne hale geldi zam zam zam TL yerlerde sürünüyor dünyanın en değersiz parası oldu yazık ettiniz ülkeye Allah size hesabını sorsun
-
Millet 3 kuruş kara geçicem diye ülkesini satıyor. Hatta işlediği hatayı doğrusu buymuş gibi savunuyor. Kafalara gelin.
Size bilale anlatır gibi anlatıyorum.
Vergiler çok yüksek alamıyoruz diye ağlıyan garibanın alacağı imei atılabilen telefon en fazla note 9 ya redmi note 10s yada note 8 pro'dur.
Kaçakcı HIRSIZLARIN fiyatları (sarı sitede bulabilirsiniz)
rn10s 6-128'lik modelleri 2650-2750 bandında
note 9 (4-128) 1900-2000 bandında
note 8 pro (6-128) 2300 tl civarında
Normal bir şekilde alacağı fiyat
note 10s (6-128'lik) 3500 tl (xiaomi tr garantili(ithalatçı değil) cimri com fiyatı)
note 9 (4-128) 2399 tl (ithalatçı garantili)
note 8 pro (6-128) 3100 tl (ithalatçı garantili)
Fiyat farkları
note 10s = 700-800 tl
note 9 =500-600 tl
note 8 pro = 700-800 tl
Peki fiyat farkına değer mi bakalım
1) En önemlisini baştan yazıyorum. SUÇA ortak oluyorsunuz.
2) Saçma sapan band sorunlarını yaşıyabiliyorsunuz.
3) Çift hatlı telefonu tek hatlı kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
4) Tek hatlı kullandığınız telefonu sim2'ye takmak zorunda kaldığınız için hibrit tepsili modellerde sd kart takamıyorsunuz.
5) İyi kötüde olsa telefonunuz bozulduğunda garanti bulabiliyorsunuz.
6) At hırsızı tipli garantisi benim kardeşim gibi tiplerle uğraşmıyorsunuz.
7) Attırdığınız imeiyi başkasına çakabiliyor, at hırsızı vergi kaçıran zibidiler tarafından. Sonra tekrardan uğraşabilirsiniz. (Format vs. atılıp imei atılması ile)
Bence bu fark her türlü ödenir.
Haa birde oneplus, rog phone, zte nubia vs. pahalı kaçak telefonlar alan tayfa var.
Bunlar hiç ağlamasın. Vergiden alamıyoruz diye. Aldıkları paralar ile düzgün telefon alma şansları varken VERGİ KAÇAKCILIĞINA en büyük ortak oluyorlar.
6000 tlye kaçak oneplus alan biri aynı paraya s20 fe alabiliyor.
Vergilerin yüksek olmasına yakınanları anlayışla karşılıyorum. Hukümete kızan hırsızları savunuyor. Bu durumlar için bir deyim vardır. G*te g*t demeyi bilmeliyiz. Bende isterim daha ucuza teknolojiye erişebilmeyi fakat vergi kaçakcılarının terör örgütleri ve çetelerle bağlantılı insanlardır. Ayrıca isterse polyanna olsunlar kendi cebimizden çalıyorlar. Ayrıca fiyatları da göründüğü gibi kârlı değil. Çok büyük kar marjları var. Ayrıca kazançlarının illegal örgütlerle paylaşıyorlar. Yani kötülüğü kötülükle kapatmaya çalışmayın.
Daha yok devletine söyle yapsın. Yok buradan niye yapılıyor diyenlere art niyet ararım.
Hadi Eyvallah.
@Sacred Spirit adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Amaç vergi ise milyonlarca lira vergi kaçıran büyük şirketlere neden operasyon yapılmıyor neden düzenli olarak büyük şirketlerin vergi borcu siliniyor
Bu iş köprüye ikinci elemanı yolla bari diye padisahın huzuruna çıkan köylülerin hikayesine dönmüş. Beline kuvvet yiğidim.
@spencermilas adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
hocam ozaman söyle devletine üretenden fazla para üretmeden almasın sadece bir kagıda imza attım tamam demekle bu iş olmaz...
@AzuLA adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Amerikada avrupada bu kadar zulmeden hükümeti inletir halk.
Bir düşün millet neden sıkıntısız ürün almak varken bu işlerle uğraşıyor.
İmkani olan benim gibi yurt dışından alir; olmayanda devletin zorlamasıyla bu yollara yönelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dugers -- 3 Kasım 2021; 1:37:39 >
-
Şuna alkış tutup destekleyenin de, ya tuzu kurudur ya da gram beyni yoktur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 3 Kasım 2021; 1:42:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şu üstteki yorumu okuyunca aklıma nedense nadide insan Aysun kayacı geldi
İstese 1 günde hepsini kapattırır, telefonun gerçek model bilgisi ve imeiden gelen model bilgisi operatörlerde tutuluyor bunun dışında , 2G,3G destekleyen telefonla 4G sinyali alıyorsun, volte yapıyorsun.
Evet görüyorlar hocam :) isteseler 1 gecede hepsini servis dışı bırakırlar çakma IMEI olan telefonlari operatörlere bir alo demeleri yeterli :)
Bir keresinde sıfır aldığım telefon kolonlanmıştı, fatura ile tek hatta açtırdım.
seri numarasını kopyalamak kadar saçma bir olay yok, sanki kullanaaksında kopyalıyorsun.
Tabi birkaç hafta alan kullanır sonrası satanı bağlamaz. Cukkayı cebe indirdikten sonra çokta önemli değil.
-
Genelde imha etmiyorlar. Tasiş üzerinden ihale ile satıyorlar.
Bir telefon kendimize bir telefon hükümete alıyoruz
Bilmiyorum yazdıkların teoride doğru. Bu da yaşının ufak olduğunu gösteriyor. Gerçekler böyle işlemiyor.
Tekrar ediyorum biz bunları alsak devlet 1000 lira vergi kaybı yaşasa başkası vergi kaçırarak 1 milyon lira vergi kaçırıyor. Devlet 1000 liranın peşine düşeceğine 1 milyon liralık verginin peşine düşse o zaman sana hak verirdim.
Turkiyede vergiler adil şekilde alınmadığı gibi adil şekilde harcanmıyor.
Elmas, pırlanta ve yattan alınan özel tüketim vergisi 0 iken telefondan alınan otv yüzde 50 sence bu devlet neyi planlıyor amaçlıyor. Bunu açıkla susacağım.
Yurtdışında 5-10 dolar fiyatı olan kullan-at diye tabir edilen telefonlar Türkiye'de 350-400 arasına gidiyor. Sebebi ülkeyi yönetenler sonra kacak telefon getirmis diye milleti kovalıyor. Sen milyon tane vergi alıp 10 liralık şeyin fiyatini 400 yapmasan kimse kaçak kullanmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X