Şimdi Ara

Sahte IMEI'li kaçak telefonlara operasyon başlatıldı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
18.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonları 1500 den verdiniz de biz mi almadık hayırdır. Kimse kusura bakmasın ben alırım gardaş salak gibi bir kendime bir devlete alamam

• Resmen telefon senin neyine alım gücün yoksa taş devri gibi yaşa diyorlar verginin de artık suyunu çıkardılar yabancılar gelir krallar gibi yaşar kendi vatandaşını süründürür onlara oy verenlere 1grnacımıuorum ama olan garibanlara oluyor

• Türk halkı senin neyine telefon kullanmak senin kullandığın telefon bile gözlerine batıyor açlıktan ağzın koksun onlara muhtaç ol söz dinle istiyorlar...Aşağıda şahsın birisi de boş boş yorum yapmış neymiş sırf kamerası işlemcisi biraz daha hızlı diye telefon alırsan devlet vergi alırmış böyle beyni olmayan insanlar oy kullandığı sürece malesef bize böyle muamele etmeye devam edecekler... Neymiş 5 yılda 1 telefon alsak bu vergiler olmayacakmış 10 yılda 1 buzdolabı çamaşır makinesi alıyoruz onlar neden pahalı şuan düzgün bir televizyon 12 13 bin tl den başlıyor 2015 de almıştım en son 2500tl di...

• dndd D kullanıcısına yanıt

Alman olmak, kendi başına bir şans ve niteliktir.. Alman olmayı, dünyanın sayılı ileri ülkelerinden birinin vatandaşı olmayı, normal bir şey sanmışsın bana o komik geldi.. Sen Alman, 150 euro'ya alıyor derken, önce bir bismillah de, sonra 40 hatim indir..

Sen kıytırık bir ülkede, kıytırık bir milletin, garip yöneticiler seçtiği, gudubet bir yerde yaşayan adam olarak, Alman, İngiliz ABD'li olmayı çok fazla küçümsemiş ve çok fazla beklentiye girmişsin...

Alman he?  

Dünyanın her yeri diye de bir şey yok. Sağlam ülkeler (Almanya, İngiltere, Amerika, AB ülkeleri hariç) her yer leş ve o telefonları almak için insanlar böbreklerini satıyorlar..

Sen de sat al veya üstün ALMAN ülkesine git kabul edilmek için ağla..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 3 Kasım 2021; 13:55:58 >

• şu forum iyice ergen doldu kimlerle muhatap oluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski telefon İMEİ'i ile kayıt olmuş bir cihazı engellemek bence çok zor olmamalı. Mesela eskiden arkadaşta vardı operatörü aradığında telefonunuz eski model gözüküyor diyerek 4.5g mi vermemişlerdi bişey vardı da unuttum bu tarz bir önlem lazım. Bir de bu kadar vergi mi olır vicdansızlaaar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sahte imei diye birşey yok. Başka telefonun imeisini kopyalıyorlar. Dünyanın neresinde böyle saçma şeyler var?

Elin rusu gidip aliexpressten telefon alıyor kapısına geliyor takıyor kartı kullanıyor. Bizim ülke vergi çarpmak için böyle imei gibi şeylerle uğraşıyor.

• erturkcan2 E kullanıcısına yanıt

Kullanılmayan eski telefonlar zaten iptal ediliyor ama eski olup kullanılıyorsa, iptal edemezler. Milletin malına zarar verme durumu olusur. Benim çekmecemde hat takılı 8210'a ne hakla yasak koyacaklar? Aslında kullanılmayan eski telefonu bile iptal edemezler bu da mala zarar verme sucu ama ülke de hukuk kanun bir şey yok..

Ayrıca o çin telefonuna imei yazmak çok kolay. Farklı marka telefonlar IMEI değişimine daha güç izin veriyor. Onlar kapattıkça bunlar random sallar TR'ye yeni gelmiş turist telefonu gibi yine salladıkça kullanırlar.

Bu işi bitirmek için, telefonculara çökmeleri gerekiyor ki, zaten de çökmüşler. Bence bu işi sağlam şekilde bitirecekler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 3 Kasım 2021; 13:24:30 >
  • Sırf böbreğini satsa iyi daha nerelerini satanlar var

• dugers kullanıcısına yanıt

Uzun uzun yazararak edebiyat yapmışsın. Evet değer. Suça ortak oluyorsunuz kısmından sonrasını okumadım. Ortada hükümet tarafından resmen suç dediğin şeye teşvik var. Şaka gibi vergi oranları, şaka gibi IMEI kayıt ücretleri var. Yapılması gerekeni yapıyor insanlar da. Suçu ve suçluyu yanlış yerde arıyorsun. Ayrıca insanlar istediği telefonu alır? Neden sadece Redmi Note 9 Note 8 alıyormuş? İsteyen istediği telefonu alır. Sen insanların ne alıp ne almayacağına vergi resim harç vs ile karışamazsın.

• Bu iş Türkiye'de bitmez göstermelik show bunlar..

• zero fear kullanıcısına yanıt

Sebep-sonuç ilişkisi. Sen insanları açlığa, fakirliğe mahkum edip insanların üç kuruşuna göz dikersen, gelirine kâbus gibi çökersen tabi ki insanlar da hayatta kalmak için birtakım önlemler alacaktır. Ortadaki durumun kendisi suça teşvik zaten. Bunu şey gibi düşünün bir nevi protesto. Iphone 1000 lira iken gelir ne peki? Varsayımsal örnek ütopik olmuş. İlla ki kaçakçılık hep olacaktır ama kaçakçılığı besleyen tüketici oranı da farklı olacaktır. Hükümet seni soyup soğana çevirmese neden gibi kaçak ürünler için uğraşasın ki? Alırsın güvenilir tekno mağazadan keyfine bakarsın. IMEI kayıt ücreti şu an 2000 küsür TL, 2021 için 2700 küsür TL olacağı öngörülüyor. Bir telefon parası kadar IMEI kayıt ücreti alınıyor. Bu fakirliği filan da geçtim soygun değil midir? Asıl suç burada.

• Allah nasip ederse bende kaçak telefon alacağım :)

• çift simli babaanne telefonlarının tek imeisini çalıp üst segment telefonlara kopyalıyorlar.. özellikle samsung telefobinlarda bu çalma olayı daha sık görülüyor..

• Dolar 5 ₺ düşer bu operasyonla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hahahahahahah. Aynen birşeyin gerçeğini yazarsak yaşımız küçük gösteriyormuş.

Anlamak istememen gerçekten komik. Bak ne yazdım tekrardan oku.

Sistemi eleştirebilirsin. Bende kızıyorum mesela her sene vergi affı gelmesine vs. Ama vergi kaçıranları savunmak bambaşka bir boyut.

Ha birde bunu miktara indirgemek tamamen odağı değiştirmeye yönelik.

Bu arada dipnot:

Yatlardan özel tuketim vergisi alınmaması sebebi marinalara kazanç sağlıyor. Niye mi dersen hemen yanımızda Yunanistan var. Guney Kıbrıs var. Hatta İtalya, Balkan ülkeleri bandıraları var. Yat sahiplerinin ülkede durma zorunluluğu yok. Türkiye'de yüksek vergi öderse gider öbür sene Yunan adasında geçer. Hatta Yunan bandırasını takar. Ülkeye hiç kazanç saglayamazsın.

Elmas pırlanta gibi ürünler altın gibi tasarruf yapma aracı olarak ta göründüğü için ÖTV alınmıyor. Dediğim gibi Türkiye'den değil. Yurtdışından alabileceğin ve denetimin yapılamayacağı ürünlerde devlet vergide rekabetçi olmak zorundadır. Bu sayede yatın alışverişi ve temel ihtiyaçlarını giderirken istihdam oluşturduğu gibi iç pazarda para hareketi sağlar.

• dugers kullanıcısına yanıt

Ne dediğini anlamıyorum ama fakirler zenginleri savunuyorsa o ülke batmaya mahkum olur.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.