Şimdi Ara

Sakal Düzeltme ve Şekillendirme İçin Traş Makineleri Tavsiyesi Tek Başlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
9
Favori
86.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu alanda Panasonic Dünyanın En iyisidir. Ben çok araştırdım ve birebir hepsini inceledim.

Orijinal ve Made in Japan. Zaten başka hiçbir firmanın bu ürün gurubunda (trimmer) bu kadar ürünü bulunmuyor. Dikkat ederseniz braunun 1-2 Philipsin de 2-3 ürünü var. Oysa panasonic yaklaşık 10 modeliyle amatöründen profesyoneline herkese hitap ediyor. Saç kesim için bende ER 147 modeli var. Adeta Mercedes gibi. Sakal düzeltme v.s için de ER214, ER203 ve hatta ER211 modelleri var. Özellikle tıraş olamayan cildi hassas kişiler için süper.

Bahsedilen Braun ve Philipslerin tüm modelleri çin malıdır. Panasonic alın ve sizden sonra çocuklarınıza verin.

Zaten Sinbo ve Premier'i hiç mukayeseye dahil etmemek gerek.

Unutmayın; "güzel ile çirkin yanyana gelince belli olur."

Kolay gelsin
  • Hocam ben 15 diyorum sen 150yi yapıştırmışın.
  • ben bir şey söylemiyorum ama
    bu alet
     Sakal Düzeltme ve Şekillendirme İçin Traş Makineleri Tavsiyesi Tek Başlık

en son baktığımda En Çok Satılan Philips Saç Ve Sakal Bakımı Listesi de %70 i vurdu ve şu an itibari ile sitede

Bu ürün geçici bir süre temin edilememektedir.

yazmakta...

fazladan iki yorum daha gelmiş..

(PHILIPS PHILISPHAVE TURBOVAC QG 3020 ŞARJLI VAKUMLU SAKAL-BIYIK DÜZELME MAKİNESİ
    YORUMLAR TIKLAYIN)

sizce neden olabilir ?

• quote:

Orjinalden alıntı: MicroCube

Arkadaşlar benim de ucuz bir sakal düzeltme makinesine ihtiyacım var.
    PHILIPS PHILISPHAVE TURBOVAC QG 3020 ŞARJLI VAKUMLU SAKAL-BIYIK DÜZELME MAKİNESİ benim de aklımda.
    Yalnız ben saç kesme makinesi de istiyorum.
    SINBO SHC-4307 SAÇ KESME MAKİNESİ ve PREMIER PSH-523 SAÇ KESME MAKİNESİ hepsiburada'da çok satanlar arasında. Acaba bunların da performansı nasıldır? Saçı 3e 5e vurulabilir mi ,en uzunu 20mm=2cm den ne kadar olur ? Ayrıca becerebilir miyim?

Selam dostum ben konu ile epey süredir ilgiliyim saç kesme makineleri ile ilgili olarak benim fikrim kafa derisi daha sert olup saç kesme makineleri ona göre yapılıyor aynı makineyi daha hasas olan yüzünde kullanırsan o senin cildine kalmış bir durum ben simtel in saç kesme makinesini yüzde sakal için kullandım 1,5 ay alışamadı yüzüm sonunda bıraktım, yani benim için iyi bir tecrübe olmadı haberin olsun dedim..

• Arkadaşım Merhaba,

Fazla para ödemeden sakal için çok kaliteli birşey almak istiyorsan, Panasonic ER240 modelini tavsiye ederim. Bendeki 7.senesini doldurdu. Sadece geçen sene bıçağını değiştirdim. okadar. Makine orjinal Japon Malı. Garanti veriyorum. Piyasada daha iyisini de bulamazsın. Alırsan düşüncelerini burada yaz lütfen.
  • as_hasan hocam saç kesme makinesini sadece saç için kullanacağım ama sağol söylediğin iyi oldu belki yüz için de kullanabilirdim.

"Bu ürün geçici bir süre temin edilememektedir. " durumu da toptancıda mal kalmadığı için olabilir sanırsam..

Yalnız bu ürün artık üretilmiyor da olabilir..

http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/PERSONAL_CARE_GR_TR_CONSUMER/PEC_MENSGROOMING_CA_TR_CONSUMER/catalog.jsp?language=tr&country=TR&catalogType=CONSUMER&proxybuster=XHSZXLPURVZPVJ0RMRESHP3HKFSEKI5P
    Bu adreste sadece

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=21010&productid=sgphqt4040
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=21010&productid=sgphhqs964

Şu 2 makine var. 2.si yüksek hassasiyetli diye geçiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: MicroCube

as_hasan hocam saç kesme makinesini sadece saç için kullanacağım ama sağol söylediğin iyi oldu belki yüz için de kullanabilirdim.

"Bu ürün geçici bir süre temin edilememektedir. " durumu da toptancıda mal kalmadığı için olabilir sanırsam..

Yalnız bu ürün artık üretilmiyor da olabilir..

http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/PERSONAL_CARE_GR_TR_CONSUMER/PEC_MENSGROOMING_CA_TR_CONSUMER/catalog.jsp?language=tr&country=TR&catalogType=CONSUMER&proxybuster=XHSZXLPURVZPVJ0RMRESHP3HKFSEKI5P
    Bu adreste sadece

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=21010&productid=sgphqt4040
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=21010&productid=sgphhqs964

Şu 2 makine var. 2.si yüksek hassasiyetli diye geçiyor.

Selam dostum emin değiim ancak üretiminin durduğunu sanmıyorum bence yoğun talepden dolayı stoklardaki ürün tükenmiş olabir bu arada sadece saç kesme makinesi düşünüyosan ben simteli alırken berberime danışmıştım ama işte sakal da işe yaramadı ama berberlerin kullandıklarına dikkat et derim bu arada arkadaşın söylediği panasonicler bana çok pahalı geldi ama tercih meselesi genelin görüşü braun yada philips .

Verdiğin linklerdeki makinelerede baktım 1. ile ilgili olumlu yorumlar gelmiş 2. makine de güzel ama QG 3020 daha ucuz tabi test etmeden makinelere ve arada ki fiyat farkının deyip deymeceğine dair birşey söylemek yalan olur..

O yüzden traş makinesi tercih etmek biraz zor ve tecrübeleri paylaşmak gerekiyor örneğin ben simtelden korumak istedim alacak olanları bu şekilde tecrübe edinenler msj attıkça seçmek kolaylaşacak

• bu arada en çok satılanlar listeside bir ürünün çok talep alması konusunda fikir veriyor ancak tek ona güvenmemek gerekiyor örneğin braun cruzer 3
     Sakal Düzeltme ve Şekillendirme İçin Traş Makineleri Tavsiyesi Tek Başlık

resimdeki alet de hepsiburdada en çok satan braun ürünü ancak son yorumları okuyunca (yorumlar) insanın içine şüphe düşüyor ki bence pahalı bir cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as_hasan -- 15 Ekim 2006; 0:50:50 >

• Evet beni de cruzer3 yorumları şaşırttı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tropikando

ya bende traş makinesi almak istiyorum ama kısaltma özelliğide olsn hangi ürünlerde kısaltma özelliği war bilmioyorm
    mesela philipsin üç kafalı ürünlerinin ve braunun cruzerlerının sakal kısaltma özelliği war mı?

arkadaşım kısaltmadan kastın istediğin uzunlıkta sakalsa eğer, bir çok makinede var mesela 13 ytl lik simenslerin bile 4 tarağı var, yada yukardaki phlipsin görünürde tüyleri alan dışında hatları algılayan tek taragı var ama onun 9 uzunluk ayarı var, braun cruzer da kullanmadım ama vardır tahminimce o kadar pahalı makine, diğer ikisini kullandım biliyorum.
  • Valla ben yıllardır sinbo kullanıyorum. Hiç problemini de görmedim. Kafaydı, sakaldı istediğim uzunlukta dümdüz gidiyorum. (İsteyen daha ileri devam edebilir! )

Yere düştü bozuldu, tipine gıcık almaya başladın, kaldır at! Hepi topu yenisi 10 kaat değil mi? İstersen kıy paraya, üst modellerini al, kazık da yedin diyelim, taş çatlasa 20-30 YTL.

İlle "mercedes" e binecem diyorsan, obaşka tabii. Parana geçer hükmün...
  • braun cruzer3 kullanıyorum kirli sakal için çok da kullanışlı bir alet değil bence .. ilk çıktıgında almıştım sırf kirli sakal için ama bir süre sonra sadece o makinayla sinek kaydı yaptım. bu bakıma düşünürsen güzel bir makina.. cift ozellikli ayrıca kucuk duzelticisi baya işe yarıyor. ama ben aldıgım zaman bir arkadaşım da migrosta satılan zannedersem sinbo marka yanılıyo olabilirim bir set almıştı baya bi ucuza o kirli sakal için baya kullanışlı bendekinden daha iyi bizzat test ettim:P berberde kullanılan aletlere benziyor.. başka bir arkadaşımdan eminönünden aldım dedi baya ucuza o da iyiydi.. kirli sakal için düşünüyorsan brauna bulaşma pahalıya kacar ve işlevsiz bence
  • Konuyu hortlatıyorum ama forumculara fikir vermesi adına bugün aldığım philips qg 3020 bakım seti hakkındaki izlenimlerimi yazmak isterim.

Öncelikle promosyon resimlerindeki görünen tüm aksesuarlar pakette mevcut ve paket gayet zengin:
    Düzeltme makinası, led.li adaptör, 9 ayarlı kısaltma başlığı, burun için düzeltme başlığı, tarak, bakım fırçası ve de bunların konduğu platform.
    Ayrıca ürün kurulunca gayet derli toplu duruyor ve aks. pratik, kanımca bu tarz bir üründe daha fazla aksesuara da gerek yok.

Plastik ve malzeme kalitesi ise ortalama kalitede, ne çok dandik izlenim veriyor, ne de çok elit bir izlenim bırakıyor. Ürünün malzeme olarak standart kalitede olduğunu söyleyebilirim. Bu yargım ürün hakkındaki genel izlenimim içinde geçerli.

İlk olarak kurulum için adaptör ucunu, platformun altından geçirerek sabitlemeniz gerekiyor. Böylelikle malzemelerin konulduğu mavi platform
    bir şarj istasyonuna da dönüşüyor ve ürünü yerine oturttuğunuzda şarj işlemi başlıyor, bunu adaptördeki yeşil led yandığında anlayabiliyorsunuz.
    Kesinlikle güzel bir özellik ama daha komplex bir mekanizma ve sistem sunulsa (dect telefonlarda olduğu gibi) daha da güzel olurmuş.
    Sanırım philips bu paraya bu kadar diyor

İkinci olarak biraz şarjdan sonra sakalımı düzeltmeye başladım. Bu arada hemen belirteyim, ürün kablolu olarak kullanılamıyor
    yani adaptör takılı olsa bile, pilde şarj yoksa makina çalışmıyor. Şarjlı kullanım ise 35-40 dk sürüyor.
    Ayrıca şarj piline ulaşım veya değiştirmek için üst kısmı sökmek gerekiyor.
    Keşke uzaktan kumandalarda bulunan kapaklı mekanizma bu alettede olsaydı. Kesinlikle pile ulaşım daha pratik olurdu.

Bu iki husus kesinlikle negatif bir özellik. Çünkü kullanıcıyı seçenek ve şarj süresi açısından kısıtlıyor ve pilin şarjı yoksa, 10-15 dk lık kullanım için 3 saat pilin şarj olmasını beklemeniz gerekiyor.

Gelelim asıl konu olan sakal düzeltme performansına

Öncelikle 9 ayar kademesi bulunan düzeltme başlığı çeşitli uzunluklarda, yeterince düzeltme seçeneği sağlıyor.
    Makinaya takıp çıkartılması ve uzunluk ayarlarının yapılması da oldukça kolay ve pratik.
    Ayrıca başlığa entegre olan, yay mekanizmalı plastik tarak benzeri bir klavuz da, karışık olan sakalları bıçağa ulaşmadan önce ayırıyor ve düzeltiyor.

Sonuçta, belkide ürünün en can alıcı kısmı olan sakal düzeltme başlığı konusunda philips hiçbir hata yapmamış ve iyi bir tasarım oluşturmuş.
    Gündelik ve amatör kullanım için gayet ideal.

Burun kesme aparatı da görevini iyi bir şekilde yerine getiriyor. Yalnız başlıkları sık sık - gündelik değiştirmek pek pratik olmayabilir.
    Tarak ise hacı sakallılar için düzeltmeye başlamadan önce iyi bir yardımcı olabilir Bakım fırçaları da aletdeki dar kısımları temizlemek için gerekli. Ürünü, su ile temizlemek mümkün değil, keşke bu özellik de mümkün kılınsaydı. Dediğim gibi bu paraya bu kadar diyor Philips.

Bunların haricinde motor gücü hakkında bir yorum yapamayacağım ama benim oldukça sert olan sakallarımı problemsiz bir şekilde aldı
    yani bu konuda, motor yeterli güçte diyebilirim. Ses olaraksa, motor rahatsız edici bir gürültü üretmiyor. Bıçaklarda gayet kaliteli gözüküyor.

Fiyat olaraksa alet, 70 ytl olan fiyatını biraz haketmiyor gibi, yani f/p oranı biraz vasat.

• Sayin dostlar !
    1963 yilindan beri cesitli marka elektrikli tiras makineleri ile gunluk tiras olmaktayim.
    Ilk makinem 1963 yilinin PHILIPS i idi. Degirmen tasi gibi dondurmekten biktim, iyi de kesmedigi canimi acittigi icin bir yilin sonunda yari fiatina sattim.
    Bir arkadasim Remingtonun uzerine yoktur dedigi icin ben de ondan aldim. Elek masrafi da olmadigi halde, ondan da memnun kalmadim. Tras sirasinda hem acitiyor hem de killari gomlegin yakasina dokuyordu.
    1970 yilinda BRAUN aldim. En iyisi o idi. Uzun yillar kullandim. Hep gunluk tras olarak.
    Su anda elimde bulunan ve beni terketme dusuncesindeki makinem 15-16 yillik BRAUN.
    Simdi 70 yasinda emekli biri olsam da sarntlanmisim tras olmadigim gun mutsuz olurum ve mutlaka gunluk tras olurum. Artik daha iyi ve cabuk kesen ve tahris etmeyen bir marka almak istiyorum.

Bir cok arastirma yaptim. Braun ve Panasonic modellerini arastirdim. Ust modeller jel ve temizlik sivisi gibi ekstra masraf istiyor. Oysa simdiye kadar kuru tiras olmustum, yine olurum dusuncesindeyim.
    Yaptigim incelemelerde, jel ve temizlik sivisi istemeyen hem de gerektiginde kablolu olarak da kullanilabilen bir model buldum, fiati da uygun. Panasonic ES8017N Tiras Makinesi.
    Bilenler ya da kullananlar varsa bu markanin benzeri olan Brauna gore durumu nedir? Iyi ve cabuk keser mi ? Baska avantaj ya da dezavantajlari nelerdir. Bunlara ihtiyacim var.
    Lutfen bilenlerden rica ediyorum.

Not: Bu metinwww.turkcekarakter.com sitesinde Turkce karakterlerden ve ">" isaretlerinden arindirilmistir.

• Iyu gunler
    Yukaridaki aciklamalarimdan sonraki gelismeleri eklemek isterim.
    Bana yardimci olacak yanitlar gelmedi. Uzun sureli incelemelerimden sonra kendi kararimi verdim ve uyguladim. Zaten bu yasima kadar ( 70 ) baskalarinin ogutlerine bakarak verdigim kararlardan cok kez pisman oldum ama kendi kararlarimdan pek az pisman oldum.

Panasonic disindaki markalari 44 yildir kullanmakta idim. Baska markalari derken elbette su anda uretimi yapilmayan modellerdir bunlar. En sonuncusunu 16 yil once aldigima gore teknigi gelismis yeni modellere terkettiler yerlerini.

Evet gelelim simdiki uygulamama:
    Jel mel kullanmadigima gore oyle bir ozellige de gereksinimim yoktu.
    Otomatik temizleme siveisina da ek para yatirmak istemedigimden o ozelligine de gereksinimim yoktu.
    Benim istedigim, tiras suresi kisa olsun, hizar gibi ses cikmasin, ayni noktaya on kez surmek zorunda kalmayayim.
    Zamaninda Philipsden hic memnun olmadigimdan o markayi otomatikman disladim.
    Remingtonu da memnun olmadigimdan disladim.
    Geriye kaldi ucuncu makinesini halen kullanmakta oldugum Braun ve hic kullanmadigim Panasonic

Braunun gelismis modelleri var. Devirleri degismemis gibi. Emin degilim. Panasonic yuksek devirli. Ozel temizleme sivisina bagli kalmak hosuma gitmediginden her iki markanin da o tur modellerini liste disi yaptim. Bir de akan dusun altinda tiras olma hevesim yoktu.
    Geriye kalanlarin icinde Panasonic ES 8017 modelinde karar verdim. Fiati da neredeyse yari. Devir ayni.Islak kuru almak istemedim. Ayrica diyelim ki pili bozuldu, onlarla kablolu tiras olamiyorsun, bununla oluyorsun.

Ilk gun hevesle basladim tiras olmaya... O da ne alistigim sakallarin kesilme sesini ve cildimdeki surtunmeyi duyamadim. Eyvah dedim 300 lirayi bosa mi verdim. Eski makineyi alip denedim, cizir cizir sakal kesme sesine ve cildi kazima duyusuna tekrar kavustum.
    Ertesi ve ertesi gunler tekrar denemeye karar verdim. Ucuncu tirastan sonra anladim ki, makineyi yuzumde gezdirirken yuksek devirli oldugu icin cabuk kesiyormus ve ben cizirtilari duyamiyormusum. Artik her gun zevkle tirasimi bununla oluyorum. Ne jel istiyor ne de ozel temizleme sivisi. Daha yapmadim ama tarifesinde, temizlemek icin sunu oneriyor. EGlek uzerine sivi sabun damlatip calistirin sonra suya tutup durulayin diyor. Bunu denemedim.
    Sonuc: Yazin terletici sicaklarinda yine jilet kullanacagim, onun disinda bu makineden memnun kalacagimi saniyorum.
    Yardimci olabildiysem nue mutlu.

Not: Bu metinwww.turkcekarakter.com sitesinde Turkce karakterlerden ve ">" isaretlerinden arindirilmistir.

• philips palavra yaa sakalda değil dvd de iyi philips , braun bu işin mucidi bende düşündüm buradaki yazıları okudum baktım ettim araştırdım braun ep 50 aldım ve çok memnunun normalde her aldığım elektronik alet bozuk çıkar belkide o yüzden memnunumdur çok pratik bi makina at çantana kes heryerde saçıda çok güzel düzeltmeler yapabiliyo ama 3 numaraya vurmayı denemedim bunu denicem nasıl olcak bakalım ama ben genelde sert sakalımı çok uzatıp jiletlede kesemediğim için böyle bir şey almaya karar verdim oyüzden çok işime yarıyor güzel kesiyor her yer aynı boyutta kesebiliyor sanki biraz uğraştırıyor gibi ama 2 aylık sakaldı yani sonraki denemelerimdeyse çok daha da iyi kesti eşitlik daha iyidi. hem sakal hem saç istiyordum bununda sebebi enselerimi kendim halletmem ve issiz bir görünüm vermekti bundanda iyi not aldı benden ve son olarak saçımı tamamen kesmek ,pek verim alamam belki ama deniycem meraktan:) braun crucer 3 alıcaktım ama bunu aldığıma daha çok sevindim enselerimi de alıo saçıda kesio, crucer 3 te ise sadece sinek kaydı olabiliosun onunda bunun kadar pratik olacağını hiç sanmıyorum hem onlara yüzün alışmassa tahrişten kadayıf gibi olur. jilet 3 ten iyisi yok. bide ep 50 kitapçığında kablosuz 30 dk kullanım diyodu benimki 30 dk yi geçiyo gibi zaman tutmadım ama öyle galiba. ep 50 ile ep 100 aynı hemen hemen arkdşta 100 aldı çünkü benkiyse 50 ben ucuz olsun diye aldım çünkü fark yok. belki 1 kaç kişiye yardımcı olmuşum kararsızlık kötü çünkü, kolay gelsin

• arkadaslar merhaba.
    kirli sakal bırakmak amacıyla ucuz bir makine almaya karar verdim.sinbo 4314 baya ucuz.kullanan varsa işe yarıyor mu söyleyebılır mı?yalnız sakallarım cok sık diil.
    tesekkurler
  • hemen bozuluyorlar benden söylemesi biz boşuna paralar vermiyoruz yani :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: f3lix

philips palavra yaa sakalda değil dvd de iyi philips , braun bu işin mucidi bende düşündüm buradaki yazıları okudum baktım ettim araştırdım braun ep 50 aldım ve çok memnunun normalde her aldığım elektronik alet bozuk çıkar belkide o yüzden memnunumdur çok pratik bi makina at çantana kes heryerde saçıda çok güzel düzeltmeler yapabiliyo ama 3 numaraya vurmayı denemedim bunu denicem nasıl olcak bakalım ama ben genelde sert sakalımı çok uzatıp jiletlede kesemediğim için böyle bir şey almaya karar verdim oyüzden çok işime yarıyor güzel kesiyor her yer aynı boyutta kesebiliyor sanki biraz uğraştırıyor gibi ama 2 aylık sakaldı yani sonraki denemelerimdeyse çok daha da iyi kesti eşitlik daha iyidi. hem sakal hem saç istiyordum bununda sebebi enselerimi kendim halletmem ve issiz bir görünüm vermekti bundanda iyi not aldı benden ve son olarak saçımı tamamen kesmek ,pek verim alamam belki ama deniycem meraktan:) braun crucer 3 alıcaktım ama bunu aldığıma daha çok sevindim enselerimi de alıo saçıda kesio, crucer 3 te ise sadece sinek kaydı olabiliosun onunda bunun kadar pratik olacağını hiç sanmıyorum hem onlara yüzün alışmassa tahrişten kadayıf gibi olur. jilet 3 ten iyisi yok. bide ep 50 kitapçığında kablosuz 30 dk kullanım diyodu benimki 30 dk yi geçiyo gibi zaman tutmadım ama öyle galiba. ep 50 ile ep 100 aynı hemen hemen arkdşta 100 aldı çünkü benkiyse 50 ben ucuz olsun diye aldım çünkü fark yok. belki 1 kaç kişiye yardımcı olmuşum kararsızlık kötü çünkü, kolay gelsin

ep50 mi hc 50 mi ?

• arkadaşlar philips in coolskin serisi gibi duşta kullanılan su geçirmeyen pratik krem salgılayan bunun yanında da kirli hacı sakalı düzenleyici özellikte bir makine var mı??philips qg 3020 uygun kirli skal için ama coolskin gibi de ferah değil gibime geliyo...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.