Mimarlık ofisine sistem önerisi.
Arkadaşlar merhaba,
ofisimizde mimari çizim ve render programlarında aktif olarak kullanılmak üzere bilgisayarlara ihtiyacımız var.
bütçe 1 bilgisayar için 25.000= toplam 2x25.000 =50.000TL monitör dahil.
(çok fazla olmamak kaydıyla bütçeyi bir miktar daha arttırabiliriz.)
kullanılacak programlar; skecth-up, lumion, enscape, vray, autocad vb. 3B ve 2B çizim programları.
resim ve video render'ları alınacak.
hazır sistemler hakkında da görüşünüzü almak istiyoruz.
Kosgeb girişimci destek kredisi ile alımlar gerçekleştirileceği için. önce faturanın kesilmesi, faturanın bankaya gönderilmesi ve bu fatura karşılığında bankanın direk faturayı kesen kuruma bizim adımıza ödeme yapması gerekiyor. hal böyle olunca her bir parçayı ayrı ayrı yerden alıp bu sistematikle uğraşmak yerine hazır sistem satan yerlerden tek seferde iki bilgisayar almak bizim için çok daha kolay olacaktır. bu yüzden bu konu hakkında da düşüncelerinizi bekliyoruz.
şimdiden yardımcı olacak, olmayacak, bu mesajımızı okuyup zaman kaybedecek herkese çok teşekkürler.
arkadaşlar merhaba.
Hem ofisimizde render ve çizim bilgisayarı olarak kullanılmak üzere bir notebook almak istiyoruz.
mimari çizim ve render programları kullanılacak: 3dmax, vray autocad, enscape, skecth up vb. gibi
masa üstü bilgisayar elbette ki daha performanslı olacaktır ama mobilite de önemli olduğu için laptop almaya karar verdik.
mevcut başlıkları ve başka sitelerdeki tavsiyeleri de okuyarak kendim bir sistem oluşturdum ama bütçeyi aştım.
15.000 tl bütçemiz var bütçey biraz daha arttırabilmemiz mümkün.
araştırmalarıma göre işlemcinin bu tarz programlar için daha önemli olduğunu okudum. tabi ki işlemci kadar olmasa da ekran kartı da çok önemli.
bütçeme uygun modellere bakarken şu iki model uygun gibi geldi
Asus Zephyrus G14 GA401IV-HA037 AMD Ryzen R9 4900HS 16GB 1TB SSD GeForce RTX 2060 Freedos 14" QHD Taşınabilir Bilgisayar.
bunun artısı işlemcisi.
pil ömrü güzel.
1tb ssd.
eksileri:
web cam yok
monitör 14 inç. bilgisayarı yakından görme fırsatımız olmadı ama yeterli olur mu bilemedik. 15 inç istiyorduk normalde ama mobilite için de cezbedici. bu bilgisayarı ofiste ikinci bir monitörle kullanma şansımız var mı. bunun için bilgisayarın hangi özelliğine bakmamız gerecek. bir de türkiyede satılan model 60hz ekran yenilemesine sahip modelmiş diye okudum. programların çalışmasına negatif etki etmez diye düşünüyorum.
Asus ROG Strix G15 G512LW-HN170 Intel Core i7 10875H 16GB 512GB SSD RTX2070 Freedo 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar
bunun işlemcisi intel g14ün işlemcisi zannedersem daha iyi.
ekran kartı daha iyi
15 inç monitör
eksiler
512 gb ssd.
sizce hangisi daha performanslı olur bizim için. veya bunlar dışında önerebileceginiz bir model var mıdır?
g14 ile ilgili bir sürü inceleme mevcut herkes övüyor ama insanın içinde bir soru işareti kalmıyor değil.
sizce bunlar fiyatının ürünü müdür. çünkü bu bütçe bizi gerçekten bizi zorluyor biraz daha uyguna ne önerebilirsiniz?
|
|
cihaz kampanyaları yardım lütfen
|
Windows Media Player Hatası
|
1000-1200 tl arası notebook tavsiyesi
|
Satranç Masası/Sehpası Arıyorum Yardım lütfen
|
Sevgililer Günü için Telefon Tavsiyesi (Bayan İçin)
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 548
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 18.660 (Bu ay: 103)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar