Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.365
Cevap
53
Favori
296.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ~H!ddeN

quote:

Orijinalden alıntı: Galois_

saü'de okuyorum. sorusu olan yazsın elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Sorum 3 mesaj yukarda hocam.Cevaplarsanız sevinirim.

hendek hakkında pek bir bilgim yok. sadece merkez kampüse yakın olmadığını biliyorum. hendekte okuyan arkadaşlarımın anlattıklarına göre sosyal hayat sıfırmış orada.

okula yakın yurtlarda kalmayın arkadaşlar merkeze yakın yurtları araştırın orada kalın sonra pişman olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83

quote:

ulasım icin istanbuldan gelirken trenden sakaryadaki son durakta inip otobuse mi bincecegiz ?

adapazarı ekspresine binip son durakta ineceksiniz. gar'ın hemen yanında kampüs minibüsleri kalkıyor.

www.gencsau.com/forum sizin için gerekli tüm bilgiler bu sitede mevcut arkadaşlar burayada bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 21 Ağustos 2011; 3:39:09 >
  •  Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu

Yeni bişey yaptım.

@Galois_

Haftasonları İstanbul'a giden çok oluyor mu ? Birde tren bileti ne kadar Sakarya-İstanbul biliyor musun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu

Yeni bişey yaptım.

@Galois_

Haftasonları İstanbul'a giden çok oluyor mu ? Birde tren bileti ne kadar Sakarya-İstanbul biliyor musun ?

haftasonları değilde dersler ne zaman biterse o zaman giden olur. cuma günü dersi olmayanlar cuma döner istanbul'a. okulun %40'ı istanbul'lu :)
    yanlış hatırlamıyorsam tren 6.75'ti galiba haydarpaşa-adapazarı arası. yalnız ocaktan itibaren tren seferleri 30 ay boyunca durdurulacak.

• eğitim fakültesi olduğu için mecbur hendekde kalıcam orda bana yüksek ücretli yurdun çıkma olasılığı nedir çıkarmı sizce
  • quote:

quote:

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu

Yeni bişey yaptım.

@Galois_

haftasonları değilde dersler ne zaman biterse o zaman giden olur. cuma günü dersi olmayanlar cuma döner istanbul'a. okulun %40'ı istanbul'lu :)
    yanlış hatırlamıyorsam tren 6.75'ti galiba haydarpaşa-adapazarı arası. yalnız ocaktan itibaren tren seferleri 30 ay boyunca durdurulacak.

30 ay mı ? Nasıl yani ya bildiğimiz 2buçuk sene yani ?
    Şanssızlığa bak ya nedenmiş bilgin var mı ?

• quote:

quote:

quote:

Sorum 3 mesaj yukarda hocam.Cevaplarsanız sevinirim.

hendek hakkında pek bir bilgim yok. sadece merkez kampüse yakın olmadığını biliyorum. hendekte okuyan arkadaşlarımın anlattıklarına göre sosyal hayat sıfırmış orada.

okula yakın yurtlarda kalmayın arkadaşlar merkeze yakın yurtları araştırın orada kalın sonra pişman olursunuz.

Teşekkürler hocam hazırlık merkez kampüste mi veriliyor?

• @bilm-i yorum tüm istasyonlar yeniden yapılacakmış kocaeli'nin kuzeyinden hızlı tren geçecekmiş adapazarı gar binasının taşınma ihtimali varmış.

@~H!ddeN evet merkez kampüste.

Sakarya'dan İstanbul'a giden 2 tane otobüs firması var. Metro ve Sakarya VİB. metro anadolu yakasına 15 tl, avrupa yakasına 18 tl. anadolu yakasında samandıra tesisleri ve harem'de duruyor, avrupa yakasında esenlerde. sakarya vib'e hiç binmedim ama metroyla fiyatları hemen hemen aynıdır. o da harem ve esenler otogarında indiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 21 Ağustos 2011; 4:06:52 >
  • Sakarya VİB 15 TL Harem'e bırakıyor ben baktım şimdi.İnternetten alırsan 13,5.

@Galois_

Şu anda şansıma sövüyorum resmen böyle şey mi olur ya benim ayda rahat bi 6-7 kere gidip gelmem gerekli.
    Otobüsle yaparsam bu işi trenin 2 katı para vermiş olucam hatta daha fazla
    Neyse ya peki otobüs dışında gitme şansım yok mu ?Ne bileyim ya da Metro ve VİB dışında daha ucuz firmalar gitmiyor mu İstanbul'a ?
    Şansa bak yaa
  • tcdd bununla ilgili birşeyler düşünüyor belediylerle iş birliği yapıp adapazarı, izmit ve istanbul'a otobüs seferleri koyabilirlermiş.

hocam yarın devam ederiz gözlerim kapanmaya başladı artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 21 Ağustos 2011; 4:18:28 >
  • Kazanan arkadaşlar tebrikler ve hoşgeldiniz

Bende İzmit'ten git gel yapıyorum...
  • Trenle gidip gelmeye hevesim vardı böyle şans olmaz ya
  • @Galois_

İyi geceler teşekkürler bilgiler için

Hadi hayırlısı bakalım inş tcdd bişeyler yapar.

@mumy2121

Hoşbulduuuk
  • quote:

Hendek nasıl biyer esentepeye yakınlığı vs. anlatırsanız çok makbule geçer aklınıza geleni yazın işte

quote:

Hocam genel ve yüksek fiyatlı yurdu merak ediyorum oradaki. İmkanlarını ve kampüse mesafelerini karşılaştırır mısınız?

Ulaşım şu şekilde. Sakarya merkeze gelen tüm otobüslerin şehir terminali son duraktır. Buradan şehir merkezine otobüs firmalarının ücretsiz servisleri mevcut. Şehir merkezinden üniversite kampüse ya da terminalin (200 metre) önündeki ana cadde üzerinden sau kampüsüne dolmuşlar var. 15 -20 dkda kampüse varırsınız.

Hendek'e gitmek içinse, terminalden hendek minibüslerine binersiniz. bu minibüsler hendek - adapazarı arasını yaklaşık 30-40 dakikada alıyor. (yaklaşık 40 km civarı) Geri dönüş aynı şekilde Hendek'ten terminale...

(Yani Hendek'ten Sau kampüsüne 1 saatte gidebilirsiniz. Bu süreyi aşabilirsinizde... )

Hendek çok küçük bir ilçe. Eğitim fakültesi zaten merkezde. Öyle büyük, ahım şahım bir kampüs değil. 3-5 tane binanın olduğu bir yer. Binaları yenilenmiş gerçi, şimdi biraz daha iyi olabilir sınıf ortamları ve kampüsün içi. Üzgünüm çünki kendinizi üniversitede imişsiniz gibi hissetmeyeceksiniz bu ortam yüzünden. Hele de sau kampüsü ya da diğer üniversitelerin kampüsünü görmüşlüğünüz varsa. İstanbul'daki bir çok lise bile daha kapsamlı kampüs olarak. Spor yapabileceğiniz bir kompleks, kütüphane vs. sosyal aktivite yapabileceğiniz mekan yok. Genellikle üniversite gençlerine yönelik yapılmış cafeler var bolca. Güya üniversite öğrencisinin tek işi okey, kağıt oynamakmış gibi hepsi tıkışır oralara... Neyse...Hendek'in gençlerinin - üniversitelerinin ve bu kampüs ve kafelerin etrafına takılan apaçilerin büyük çoğunluğı kabadır. Zaten gidince göreceksiniz. Bu tiplemelere bulaşmassanız sıkıntı çıkmaz. Esnafı öğrenciyi sever, çünkü Hendek esnafı öğrenciye muhtaçtır, öğrencinin değerini bilir.

Merkeze yakın olduğundan, şehrin merkezinde yurt var. Yürüme mesafesinde. Hatta kampüsün hemen karşısında bile yurtlar var ama ben hiç yurtta kalmadığım için imkanları bilemeyceğim. Ama dediğim gibi, yurtların hepsi (kyk yurdu ve 2-3 yurt hariç) hepsi 3-5 dklık yürüme mesafesinde. Tavsiyem, Eylül gibi gidip, ya da daha önce olabilir bilemiyorum, yurtları dolaşmanız sizin yararınıza olabilir.

Şimdi web sitesiden baktım da bilgi şu şekilde;

"Eğitim Fakültesi yaklaşık 11500 m2 kapalı alana sahip 5 binada faaliyetine devam etmektedir." yazılı. Bu 5 bina öğretim elemanları, sınıflardan ibaret. derslikler ise bildiğiniz lisedeki - ilköğretimdeki sınıflar gibi. Kampüsün içinde bir adet yemekhane ve kapalı ve açık olmak üzere 2 adet kafeterya mevcut başka hiç bir şey yok.
    zaten websitesine girdiğinizde
    www.ef.sakarya.edu.tr
    Sakarya Üniversitesi | Eğitim Fakültesi
    http://www.ef.sakarya.edu.tr/index.php
    hiç fotoğraf olmamasından durumu anlayabilirsiniz :) Bu yüzden üniversitede sosyallik beklemeyin...

Özetle, elbette eğitim fakültesi mezuyunum, eğitimi kaliteliydi, bu bakımdan memnunum. Ama maalesef kendimi hiç bir zaman üniversite okumuş gibi hissetmedim bu -sözde- kampüste.

Buyrun fiziki mekanlarla ilgili videolar varmış youtube'da, bakabilirsiniz;

http://www.youtube.com/watch?v=rFkyoGrxHjQ
    http://www.youtube.com/watch?v=b6kCaIY_FF0

Hülasa, tüm çıplaklığıyla yazmaya çalıştım. Sorularınız varsa yine cevaplamaya çalışırım...

ekleme:
    http://youtu.be/I3cJessTb0E
    Böyle elemanlar bolca göreceksiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 21 Ağustos 2011; 11:01:21 >

• Gunaydin beyler
  • Beni de eklerseniz sevinirim.
    Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • herkeste ya bilgisayar ya bilişim sistemleri kazanmış, endüstri başka yok mu ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

herkeste ya bilgisayar ya bilişim sistemleri kazanmış, endüstri başka yok mu ya

endüstriyi alta yazmıştım hocam yoksa geliyordum ben de
  • Hoşgeldiniz çömler.
  • Merhaba arkadaşlar sakarya üniversitesinin merkez esentepe kampüsünün hemen yanında eylül 20 gibi bitecek olan apart daire inşaatımıza kiraya vermeye başladık Sakarya Üniversitede okuyan veya yeni kazanmış olan arkadaşlar buradan bana ulaşabilirler. Odalar 2 veya 3 kişiliktir. Aslında biz emlakçıyada verdik fakat Buraya bu konuyu açmamın nedeni emlakçıya en az 500-1000 tl komisyon vermemeniz içindir. Bizde öğrenci olduk sonuçta.

Dairelerin özellikleri 1+1 ve 2+1 açık mutfaklı daireler
    -24 saat sıcak su,
    -Her dairede banyo,
    -Her dairede lcd tv ve mini buzdolabı,
    -Kablosuz İnternet
    -Her dairede 2 veya 3 adet tek kişilik yatak ve 1 adet koltuk takımı
    Kira aylık 1000 tl ve depozito 500t dir. Aylık kiraya herşey dahildir(elektik, su,doğalgaz,internet) 3 Kişi kalınsa kişi başı 350 tl gibi bir rakama geliyor ve herşey dahil fiyatlardır.

Bana buradan ulaşabilirsiniz veya esentepe merkez kampüsün girişinin solunda tabelamız var ordanda telefonla ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.