Şimdi Ara

Sakın Fem [ Cemaat ] Dershanelerine Gitmeyin. [ Tecrübe İçerir ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Malatyadaki Tüm cemaat dershaneleri de öyle adam haklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben feme kayıt olmustum bu sene 3 derse girdim ve hocaların ne bk olduğunu anladım direk kaydı sildirip finale yazıldım.
  • Beyler en iyi dersane kesin olarak söylüyorum femdir. Tabi ki en iyi öğretmenler en iyi öğrencilerin olduğu yerlerdedir. Bazı yerlerde başka dersaneler önde olabilir. Ama bu femin otoritesini değiştirmez. En iyi kaynaklar femdedir. En basitinden teknofem gibi müthiş bi uygulama başka hiç bi dersanede yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan femde ilk 2 sınıf hocakar mükemmeldi.Din baskısı vs. hiçbir olay olmadı.Hatta sınıfta ateist biri bile vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: 4697

Beyler en iyi dersane kesin olarak söylüyorum femdir. Tabi ki en iyi öğretmenler en iyi öğrencilerin olduğu yerlerdedir. Bazı yerlerde başka dersaneler önde olabilir. Ama bu femin otoritesini değiştirmez. En iyi kaynaklar femdedir. En basitinden teknofem gibi müthiş bi uygulama başka hiç bi dersanede yok.

kaynaklar dışardan alınabilir,teknofem youtubeda bedava ayrıca bedavaya teknofem üyeligi açıp çözemedigin soruları izleyebilirsin.fem bir egitim kurumu ve bir egitim kurumunun kalitesini ögretmenler belirler.femin ögretmenleri açık diyorum berbat ve gerizekalı.çünkü oradaki slayt ve föy sistemi o ögretmenleri gerizekalı yapıyor.adam okuyup geçiyor çünkü sistemi öyle. bu derhsnalere gimeyin
  • Bende 12.sinifta femdeydim.Kaynaklari cok cok kaliteli gercekten piyasanin en iyi kitaplari.Ama ben tam bir hayal kirikligi yasadim hoca,rehberlik,ders yonunden.

Geometri ygsde 8 soruda 5.5 netle basladim sonra hic yapamaz oldum cok berbat bir hocaydi ve bende derece grubundaydim.

Sonra baktim turkceci berbat bir alt sinifa gitmek istedim.Alt sinifin daha iyiydi matematikcisi ama o da sonradan bozdu adam dersanenin en iyi hocasi oldugu icin cok yogundu.

Cografyaci desen elindeki testten okuyordu zaten o testte derginin aynisi.Tarihci desen elimizi agritiyordu.Felsefeci bizle munakasaya giriyordu.Hocalar zaten bolum mezunu birebir soru cozme imkani yok onu birak soru sordugunda yeter diyordu bide

Kamp programlari aslinda cok faydali ama hocalar cok abartiyorlar.Yani bir insan el insaf kahvalti yapmadan 4 saat araliksiz nasil calissin ya?

Fem eskisi gibi degil mesela zorla video izlettiriyorlar.2 gruba ayiriyorlar sinifi siyasi goruse gore yani videoyu izlemek isteyenler,istemeyenler diye.Soruncada oyle bisey yok diyorlar haliyle.Mesela tercih yapmayi bilmiyorlar bayan hocalar icin diyorum.Kadin 5 saatlik yere uzak diyor ama mecbur puanimiz tutmuyor keske gelse diyoruz.Kapidan girer girmez aman kalacka yer dert etmeyin falan basliyorlar.

Ha ben kendi subemden bahsediyorum baska subeden arkadasimda var Turkiyenin en iyi subesinden o da ayni sorunu yasamis.

Ben sadece Femi degil hicbir dersaneyi onermem.Aralarinda yine kaynaklari yuzunden Fem en iyi.Diger dersaneler daha berbat.Zaten 2500den asagi dersane yok gidin ozel ders alin behzat rasuliden video alin kitap alin o parayla emin olun hem zamaniniz hem paraniz kârli olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Humi

Beyler şöyle söylim. Adana'da oturuyorum. Adana'da Cemaat dershanesi "Işık Dershaneleri" olarak geçer. FEM ise Cemaatin VIP dershanesi oluyor. Fiyatı baya fazla IŞIK'lara göre. Bu Cemaatin VİP bölümü bile böyleyse normallerini düşünemiyorum bile.

Umarım açıklayabilmişimdir.

merhaba, bende adana'da oturuyorum ve yazını okuyunca direkt katıldım yorumlara bakınca katılmayanlar varmıs sonradan baktım adana yazmışsın. Dibine kadar haklısın sen..
  • Cemaat için önemli olan para ve insan kaynağıdır. Dershaneler ise bu iki ihtiyaç için biçilmiş kaftandir.disari da olsa para verip de yanına getiremeyecegi insanları dershaneler aracılığı ile paralarını alarak yanlarına cekmekteler( zaman denemeleri için aldıkları para da cabasi) Hükümetin dershaneleri kapatmak istemesi iste bu yüzden, yani yılanın başını koparmak istemesindendir. Çünkü alttan takviye yeni jenerasyon gelmediği müddetçe 10 seneye cemaatin işi biter.

Dershanelerine gelince, eğer çalışkan dereceye girebilecek bir tip değilseniz fem e gitmeyin. Esasen hiç gitmeyin fakat dershanenin adını reklam edecek bir sıralama yapamayacaksanz gidip de paranızla rezil olmayın. Fem için önemli olan çalışkan ve parası çok olan insanlardır. Bakmayın fakir edebiyatı yaptıklarına paran yoksa cemaatin gözünde koca bir HİÇ sin. Ben derece sınıfında idim edebiyat hocası foylerden okuyup geçiyordu sadece matematikçi yüzeysel olarak hızlı hızlı anlatıp geçiyordu bi cacık anlamiyorduk. Soru sorma saatlerinde saat 6 oldu mu adam çözdüğü soruyu yarım bırakıyordu neredeyse ( recep ivedik 3 psikolok sahnesi )

Kaynakları övülmus burada, evet haklılar kaynakları iyi sınavda soru da tutturuyorlar fakat bu hocalarının kaliteli olmasının bir sonucu değil, soru hazırlama komisyonlarına soktukları adamların marifeti. Hiçbir şey göründüğü kadar masum değil arkadaşlar, ister inanın ister inanmayın gerçek bu.

Bana Boğaziçi ne herhangi bir bölümüne gir sana 500 lira burs bir de kalacak ücretsiz yer verelim dediler 2013 senesinde sınava ilk girdiğim zaman. Ama kalacağın yerde evin abisi olacaksın dediler. Yani bir nevi 500 lira maaşla beni pis işlerinde kullanacaklardi. O sene sozelim biraz iyiydi ama Boğaziçi gelmiyordu benimde edebiyata yatkınlığım vardı biraz. Puanım pdr ye yetmesine rağmen biraz benim safligim biraz da rehber hocasının yılların verdiği tecrübe ile beyin yıkama alanın da master yapmış olması hasebiyle bana fatih Üniversitesi edebiyat yazdirdilar. Salak misin yazmasaydın diyeceksiniz haklısınız ama adamlar mobbing yapmayı çok iyi biliyorlar.

Sonuç da ne mi oldu? O bölüme gitmedim tabii ki ve geçen sene de obp puanım kırıldığı için nü sene sınava girdim ve çok şükür güzel bir sıralama yaptım. Merak edenler için bu sene sınava gittim ama mecburiyetten yani esasen hiç gitmeyecektim fakat disiplin olsun düzenli denemelere gireyim diye gittim ama dershane fem kadar berbattı. Mat hocasına soru sormuştum bi keresinde bana o konuyu unutmuşum canım ya demişti.

Yani arkadaşlar bence dershaneye gitmeyin Nejdet kirpi tüm dersler 80 90 lira mı ne ediyor ve dershanedeki hocalardan kat be kat iyi anlatıyor. Alın evde çalışın, ne bu dershanelere para kaptırın ne de zamanınız boşa gitsin.

Ama ben ille gidicem diyorsanız da fem ve femle bağlantısı olan kurumlar ile sınava gitmeyin. Yoksa benim gibi 2 sene sonra burada entry giriyor olabilirsiniz mazallah

• Femde ben de aynı sorunu yaşadım cemaatçi değilsen yüksek puanlar şart dersanede yüzüne bakılması için. Hiçbir etkinliğine katılmadım bu yüzden şimdi arayan soran yok tercih yaparken bile doğru düzgün ilgilenmediler, öğretmen kalitesi değişebilir evet ama şöyle de bir olay var ki dersane bünyesine öğretmen alacakken iyi kötü diye bakmıyor bizim evlerimizde yurtlarımızda kalmış mı bizim üniversitelerimizden mi mezun olmuş diye bakıyor, haftalık toplantılarında daha çok boy gösteren öncelikli oluyor. Bu durumda en iyi hocalar femde demek de yanlış oluyor zaten aldığınız derslerde inşallah maşallah lafları beyninize kazınıyor bir kere felsefecinin bir derste kaç kere inşallah dediğini saymıştım fırsat buldukça "biz zaten inanıyoruz" cümlesini aralara sıkıştırması da cabasi. durum tarih edebiyat derslerinde siyasi mesajlara, gaflara(!) dönüyordu. en iyi sınıftaydım dersler bizde böyleyken son sınıfları düşünemiyorum bile. Söylediğim gibi öncelik öğretmen kalitesi değil ama yine de iyi öğretmenlerim vardı tüm bunların yanında

Ek olarak, danışman hocam bogazicinin asla fatih kadar iyi bir üniversite olamayacağı gibi bir fikrin ateşli bir savunucusuydu. Birilerinin parasını birilerinin de beynini istiyorlar, olayları bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadalinserceparmagi -- 22 Temmuz 2015; 13:24:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nadalinserceparmagi

Femde ben de aynı sorunu yaşadım cemaatçi değilsen yüksek puanlar şart dersanede yüzüne bakılması için. Hiçbir etkinliğine katılmadım bu yüzden şimdi arayan soran yok tercih yaparken bile doğru düzgün ilgilenmediler, öğretmen kalitesi değişebilir evet ama şöyle de bir olay var ki dersane bünyesine öğretmen alacakken iyi kötü diye bakmıyor bizim evlerimizde yurtlarımızda kalmış mı bizim üniversitelerimizden mi mezun olmuş diye bakıyor, haftalık toplantılarında daha çok boy gösteren öncelikli oluyor. Bu durumda en iyi hocalar femde demek de yanlış oluyor zaten aldığınız derslerde inşallah maşallah lafları beyninize kazınıyor bir kere felsefecinin bir derste kaç kere inşallah dediğini saymıştım fırsat buldukça "biz zaten inanıyoruz" cümlesini aralara sıkıştırması da cabasi. durum tarih edebiyat derslerinde siyasi mesajlara, gaflara(!) dönüyordu. en iyi sınıftaydım dersler bizde böyleyken son sınıfları düşünemiyorum bile. Söylediğim gibi öncelik öğretmen kalitesi değil ama yine de iyi öğretmenlerim vardı tüm bunların yanında

Ek olarak, danışman hocam bogazicinin asla fatih kadar iyi bir üniversite olamayacağı gibi bir fikrin ateşli bir savunucusuydu. Birilerinin parasını birilerinin de beynini istiyorlar, olayları bu

Son cümlen cemaatin özeti hocam altına imzamı atarim

• Burda dershaneye kayıt olucak arkadaşlar dershanenin adına değil şubesine göre kayıt yaptırırlar bir sorun çıkmaz.Siyasi ,dini vs konular bizim sınıfta hiç konuşulmuyordu.Hatta hoca öğrencileri konuşmamalarını söylüyordu.Vatan fem F1

• Ben 10. Sinifta(bu yil) bursa osmangazi feme gittim(bursada merkez şubedir. Her biri birer sap olan Yaklasık 1600 ögrencisi olan 10 katli bir binaydi) biz fen lisesindeydik en iyi siniftaydik ve bizim okuldan 13 kişi vardi sadece bu sinifta.toplam 6 tane 10. Sinif şubesi vardi. Öncelikle konu anlatim kitaplari kasimda dagitildi,ama fiziki vermediler hocanin yanina en az 10 kez gittim yok. Sonra muhasebeye gittim(bilirsiniz herbiri tam bir çakaldir) bunlar da saçma sapan yok kalmamis yok depoya bakiyoz yok bilmem ne falan da filan da. Sonra müdure gittim dedim ben bu kitabi istiyorm diye. Sonra müdur de gitti kız şubesini aradi(o an kahkahalarla gülesim geldi) işte onlar da bizde kalmamis falan dediler ve derken ben pes ettim artik.::::::::arkadaslar sonra femsetler tabii sinifa sayili geliyor her dagitimda 10 tane e tabi dagitim sirasinda biz 3 arkadas saf gitti rehber hocanin odasinda onun masal gibi anlattigi ve uykumuzu getirdigi hikayelerini dinledik ve derken femset 1 i alamadik. Yine muhasebedeki çakallarin yanina gittik yine ayni şeyler ve biz yine pes ettik.bu durumu fem dergilerde de yasadik 7 8 ve 9. Yani son üç dergiyi sadece 5 arkadas alabildi cunku bize dagitmadilar. Elde sadece bunlar var dediler. Sanki bulunmaz hint kumasi.e durumlar boyle olunca ocaktan itibaren her hafta maximum 7 kisi geliyodu(sadece sinav haftasi millet tam kadro geliyodu onun haricinde gelen 7 kisi yurtta kalmayanlardi digerleri okul yurdunda yatiyorlardi.:::::::ders anlatimlarina gelince matematikci ikinci dönemdeki adam milleti derse cekmek icin durmadan cinsel şakalar yapan bir sapıktı.fizikçi birinci donemde bursa zumre baskani fena degildi ikinci dönem 1.95 lik izbandut gibi bi adam geldi millet bi sey anlamiyodu sadece korkudan dersi dinliyolardi.kimyaci çok iyi bir adamdi çalisan adamla ilgilenirdi.özel olarak sorularini çözerdi.biyolojici dersi anlatmak için konu anlatim kagitlarini tekrar tahtaya yazardi kendisi faydali olucagini soylerdi ama bence pek olmadi fakat sorularimi hep sorardim o da hep cevaplardi. Geometriye de alaninda oldukca uzman bir adam gelmisti gercekten çok iyiydi hatta gitmemin tek nedeni geometrcinin iyi olmasiydi denilebilir.::::::kız şubedeki arkadaslarima sordugumda onlar bana sizinle hiç ilgilenilmiyorlar falan demislerdi :::::ayrica bina 10 katli oldugundan bazen hocalari bulamioduk:::: bursa osmangazi fem icin durum böyleydi takdir sizlerin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D8783DAC6 -- 22 Temmuz 2015; 14:23:04 >

• 4 yıl gittim ygs lys sonucum 80 bindi. bi sene başka dershaneye gittim 12 bindeyim.

• Can Verip Nam Alırız kullanıcısına yanıt
    Hocam dersaneye gitmeden konular tamam da soruları ne yapacağız?

• Kocaeli deki femlerde şakirt değilsen boşa gidip gelirsin

• revolutionx kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mantıken dershaneler en iyi hocalarını VİP bölümlerine gönderirler : Final , Ekstrem , Doruk vb. . FEM'in iyi hocaları böyleyse devamına allah yardım etsin :)
  • seekandestroy kullanıcısına yanıt
    Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama o öğretmenler yüksek ihtimal sizden büyüktür. Bence böyle hakaretler yanlış. Açıkçası ben fem dışında başka dersaneye gitmedim bilmiyorum. Ama keşke şu dersaneye gideydim demedim. Slayt meselesinde ise evet slayt öğretmenin işini oldukça kolaylaştırıyor. Bazısı ezberleyip anlatıyor. Ama ben trabzon merkez şubedeydim hocalarımız çok iyiydi. Slaytlar erken bittiğin çok rahat bizim eksiklerimizle ilgileniyorlardı. Bu başka dersanelerde oluyor muydu bilemiyorum. Ama bu sene tekrar girsem tekrar fem derim.

• seekandestroy kullanıcısına yanıt
    Ha birde bildiğim kadarıyla teknofem videoları youtubedan kaldırılıyor. Ama kaldırılmasa bile. Teknofem orjinal sitede tüm kaynakların neredeyse çözümü bulunuyor. Ve bunlara youtubedan ulaşamıyorsun. Ha illa da ben fem istemiyom diyosanız şunu söyliyim bulundugunuz bölgeye gore arastirma yapin örneğin trabzonda birey derim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.