Şimdi Ara

Salondan çalışma odasına ethernet kablosu döşemem lazım yardım edin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçenlerde taşınmış olduğum bir ev var ve bu evin salonundan çalışma odasına yaklaşık 10-15 metre mesafe var. Benim sorunum şu ben bu ethernet kablosunu benim hanım kızmadan nasıl ve nereden geçireceğim direkt yerden süpürgelikten geçireyim desem mutfağın boşluğuna denk geliyor yardım edin acilen çözmen lazım bu işi dediğim kapı aşağıdaki fotoda. Çalışma odasıda en sondan sola dönünce
    (Edit)
    Kabloyu çekeceğim yerler aşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2defaVACyiyen -- 27 Şubat 2019; 18:47:32 >

• Evin içinde her odaya telefon hattı gidiyorsa duvarların içindeki kablo kanalından geçirebilirsin.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    O nasıl olacak zor değil mi
  • Her odaya hat kablosu gidiyorsa duvarların içinde kablo kanalı var demektir. Her odadan koridora giden bir kablo kanalı var. koridorda bir bugat içinde, diğer odalardan gelen kablo kanalları toplanıyor.
    Sen koridorda iken kablonun bir ucunu salona diğer ucunu çalışma odana giden kablo kanalından geçireceksin. Kablo duvardan çıkınca prizde sonlandırmak için keystone yani dişi ethernet girişi kullanabilirsin, data prizi de diyorlar.

Zor mu? İki kişi rahatça yapar ama kanaldan 2 kalın kablo geçirmeye uğraşma, zor olur.
    -Çalışma odasına giden telefon hattı kablosunu iptal et, sadece cat6 ethernet kablosu gitsin koridordan.
    -Salona giden hat kablosu olarak 4 telli reçber 23awg bakır hat kablosu kullan, kablo ince olduğu için cat6 kalın ethernet kablosu ile rahatça borunun içinden geçer.
    -Viko kare numeris priz kullanabilirsin hat kablosunun ucunu sonlandırmak için. Ethernet için cat6 keystone alırsın, aynı prizin ikinci yuvasına takarsın.
    www.hepsiburada.com
    Viko Karre Beyaz Nümeris Telefon Prizi Rj 11 Çerçeveli Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/viko-karre-beyaz-numeris-telefon-prizi-rj-11-cerceveli-p-HBV000007RU0D

• emre1393 kullanıcısına yanıt
    Pek birley anlamadım ama yapmayı deneyeceğim saol
  • yoldayım hatırlamıyorum tam ismini 2 adet aparat var. 1 tanesini modeme takıyorsunuz diğerini de yatak odasında ki prize. Sizde yatak odasında ki aparatın cat 5 yada 6 olabilir tam hatırlamıyorum ufak metraj ile kaboyu yatak odasının prizinden laptop vs ye çekebilirsiniz.
  • Layığıyla döşe hocam sonradan bi sorun çıkmasın 😂
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BigMuffin kullanıcısına yanıt
  • menzil arttırıcı kullanmayı düşünmüyormusunuz.
  • Sorununuzu yazmışsınız fakat pek açıklayıcı olmamış biraz daha Detay verebilir misiniz yani 15 metrelik bir mesafe var siz modemin arkasından Ethernet kablosu ile bilgisayarınıza kablolu bir bağlantı yapmak istiyorsunuz doğru mu anlamışım Yani bu çok basit bir şey Ne var ki bunda ya da siz sorununuzu anlatamadığınız için bize basit geliyor Lütfen daha fazla Detay veriniz
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf paylaştım konuyla ilgili
  • 2defaVACyiyen kullanıcısına yanıt
    Şimdi sizin ekonomik durumunuzu bilmiyorum Fakat eğer bütçeniz varsa bu kadar uğraşmanıza gerek yok 1 adet repeater ya da Range extender cihazı edinin kablosuz olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz isterseniz kablo yanında bağlayabilirsiniz fakat sizin zaten kablo ile ilgili sorununuz var anladığım kadarıyla bu tür cihazları kablosuz olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz uğraşmanıza gerek yok
    Hayır bikiyorum evdede aktif olarak kullanıyorum ama oyunlarda ping olmasın diye kablolu istiyorum aynı zamanda yayın yapıyorum o yüzden kablolu olsa daha iyi olur
    Anladım siz verimlilik ile ilgili sorun yaşamak istemiyorsunuz haklısınız o zaman yapılacak şey belli Yanılmıyorsam Ethernet kablosu diye Piyasada satılan kablolar var bunlara cat6 kablosu da deniyor Bu kablodan ihtiyacınız kadar uzunlukta alacaksınız modemin arkasında Yaklaşık 4 tane daha Port olması gerekiyor Boş Her neyse siz boş olan portun birine kablonun Bir ucunu takacaksınız daha sonra kabloyu halıların altından geçirerek ilgili odaya götüreceksiniz diğer ucunu bilgisayardaki ethernet girişi ne takacaksınız hepsi bu daha sonra bilgisayarın ağ ayarları üzerinden kablolu bağlantı kur seçeneği üzerinden kablolu bir bağlantı kuracaksınız Bu kadar basit yani siz şunu soruyorsanız ben bu kabloyu Nasıl görünmez yaparım doğrusu benim ona verecek bir cevabım yok
    Evet işte benim sıkıntımda o halı olsa çok rahat sıkıntı o
    Yani iki tane yönteminiz var bu ethernet kablosunu ya çivi ile yerden çakarak tutacaklar ile Çaka şaka yani böyle uydu kablosunu yaparlar ya o şekilde dersen ki bu masraflı olur ve güzel gözükmez o zaman bir tane yol kalıyor geriye bu kabloyu milimi milimine hesaplayacak sın yani mesafeyi milimi milimine öleceksin O kablo de ona göre alacaksın ki o kabloyu bağladığın zaman eşyaların arkasından geçireceksin hiç Sırıtma yağacak sanki duvarın bir parçasıymış gibi gözükecek ama Fotoğraflara baktığım kadarıyla Yanılmıyorsam orada mutfağın var işte orası sıkıntılı ister istemez kapının önünden geçecek yani orada ne yapabilirsin ince bir mermer alıp oraya uygunu kapıya uygun böyle ayaklık gibi çok ince Nasıl anlatacağımı da bilmiyorum Ya işte bizim evde var onu oraya monte edeceksin o Orası otomatik olarak yüksek olacağı için insanlar adım atarken daha dikkatli olacaklar öyle bekle kabloya takılmaz var diye düşünüyorum ama karar senin Ha şu da olabilir bak şimdi aklıma geldi duvarın üzerinden nalbura git ya da bir elektrikçi bu konuyu konuş bu kabloyu yapıştırarak duvara yapıştırma tekniği ile odana aktarabilirsin diye düşünüyorum ama dediğim gibi elektrikçiler ya da bir Nalbur ile görüş böyle bir malzeme var mı diye Kusura bakma yani aklıma gelen bu

Çok saol valla
    Sorununuzu çözebilmiş isem ne mutlu bize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.