Şimdi Ara

Şalter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde kısa devre yapıp şalter atması gerekecek bir durum olduğunda daire içindeki şalter kutusundan anında kaçak akım rolesi ve ilgili odanın şalteri olan 16 amperlik şalter atıyor ama bina içindeki saatte takılı olan ana şalterde atıyor ve beni her seferinde zor durumda bırakıyor çünkü bulunduğu yer kitli ve her seferinde apartman görevlisine söyleyip kaldırtmam gerekiyor kural gereği anahtarıda kimseye vermiyorlar.
    Simdi bu sorunu düşündüğüm kadarıyla iki şekilde çözebiliriz sizden yardımlarınızı bekliyorum.
    1.si saatteki ana şalterlerin seri nosu vs. si varmı yani rahatlıkla değiştirilebilirmi bilmiyorum yani saat okumaya geldiği zaman görevli farkederse problem olurmu bilmiyorum öncelikle bunu söyleyerek duyduğum kadarıyla bu şalterlerin geç atan tipleri varmış bunun 32 amperi olanı ile değişirsem bu sorun çözülürmü sizce ? Birde bunların c eğrisi l eğrisi felan gibi tabirleri oluyo galiba bu konuda da bi bilgim yok nasıl bir tip almalıyım tam olarak.

2.si o biraz uğraştırır ana şalterle uğraşma derseniz sizce evdeki sigorta kutusuna ekstra bir şalter takılıp ta halledilebilir mi saatteki ana şalterin tepki vermesine atmasına fırsat vermeden atacak ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşşekkürler.
    Evdeki sigorta kutusu resimdekidir.
     Şalter sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evde zaten mevcut sigorta bulunmakta, siz dışarıdaki şalteri 40 ile değiştirin.. Bizde yeni eve geldiğimizde,, klima- frınlı ocak, su ısıtıcı- tost - soba - banyosu ısıtıcı,, olunca, evin kurulu sigortaları sıkıntı çıkarıyordu..
    İçerdeki şalterleri 10 ise 16 ile,, 16 ise 20 ile... tabiki sadece atanları.. kapıdaki saatteki şalter 40 dı galiba, onuda 50 ile değiştik,, apartmanın altındaki her daireye ait olan sigortalar vardı, oda 40 dı galiba, bir kaç defa attı, dediğiniz gibi anahtar al, panoyu açtır,,, o sigortayıda ya 50 yada 63 taktım..... Şu anda sorun yok, hinede biz tedbirimizi alıyoruz, duşa girerken klımayı kapatmak gibi, veya hem bulaşık hemde çamaşır makinasını aynı anda çalıştırmamak gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Evde zaten mevcut sigorta bulunmakta, siz dışarıdaki şalteri 40 ile değiştirin.. Bizde yeni eve geldiğimizde,, klima- frınlı ocak, su ısıtıcı- tost - soba - banyosu ısıtıcı,, olunca, evin kurulu sigortaları sıkıntı çıkarıyordu..
    İçerdeki şalterleri 10 ise 16 ile,, 16 ise 20 ile... tabiki sadece atanları.. kapıdaki saatteki şalter 40 dı galiba, onuda 50 ile değiştik,, apartmanın altındaki her daireye ait olan sigortalar vardı, oda 40 dı galiba, bir kaç defa attı, dediğiniz gibi anahtar al, panoyu açtır,,, o sigortayıda ya 50 yada 63 taktım..... Şu anda sorun yok, hinede biz tedbirimizi alıyoruz, duşa girerken klımayı kapatmak gibi, veya hem bulaşık hemde çamaşır makinasını aynı anda çalıştırmamak gibi..

anladım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben evdeki sigorta kutusunun resmini atmıştım yalnız oradaki B10 veya C20 gibi yazan kodlardaki rakamlar amperimi kastediyor muallakta kaldım çünkü. dediğiniz gibi 10 amper yüksek değerde bir şalter takılırsa ana saattekinin yerine iş hallolur mu diyorsunuz ? peki bu geç tan tipleri duymuştum hakkındı bir bilgim yok sizin var mı bunlarda iş görür mü dersiniz ?
    Birde siz evin içindeki sigortalarıda biraz büyüğüyle değiştirmeyi söylemişsiniz fakat benim asıl son bulmasını istediğim sigorta atıcağı zaman evdeki kutudan atsın sadece sizin bu probleminiz çözüldü mü acaba ?

• mesut.tekci M kullanıcısına yanıt
    C ve B değerlerinden anlamıyorum,, fakat 10 - 16 - 20 - değerleri amperdir.

Bizim durum şu şekilde oldu;
    Önce içerden atmaya başladı, içerdeki atan 16a ise, 20a ile değiştirdik... aradabir evin kapısındaki saatteki atıyordu, oda 32 idi,, onuda biraz önce baktım 40 takmışım.. bodrumdaki sigortayada 40 desek, onuda 60 ile değiştim.. şu anda sorun yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

C ve B değerlerinden anlamıyorum,, fakat 10 - 16 - 20 - değerleri amperdir.

Bizim durum şu şekilde oldu;
    Önce içerden atmaya başladı, içerdeki atan 16a ise, 20a ile değiştirdik... aradabir evin kapısındaki saatteki atıyordu, oda 32 idi,, onuda biraz önce baktım 40 takmışım.. bodrumdaki sigortayada 40 desek, onuda 60 ile değiştim.. şu anda sorun yok..

Anladım gerçekten saolun ilginiz için teşekkürler.
    Bende bu arada biraz araştırma yaptım b ve c değerleri hakkında b tipi şalterler erken atan tip, c tipi şalterler geç atan tip şalterlermiş. b tipi olanlar kendi katının 5-10 katı kadar ampere, c tipi olanlar ise kendi değerinin 10-15 katına dayanabiliyormuş. ev içindeki kutuda bu yüzden erken atan tip kullanmak gerekli imiş saatteki sigortanın c değerli olması gerekiyormuş. benim evin içindeki sigorta kutusundakilerin çoğu c tipi takılmış bu yüzden bir sıkıntı olduğunda ana hattaki saatte kadar attığını düşünüyorum. ana sigortaya karışmak yerine evdeki c değerli olanları b ile değiştireceyim inşaAllah problemin çözüleceğini umuyorum.
    şunuda eklemeliyim ki kutudaki bazı sigortaların farklı amperde olup hepsinin 16 olmadığını gördüm bunuda öğrendiğim kadarıyla prizlere giden hatlara 16 amper aydınlatmalara giden hatlara ise 10 amper takılıyormuş.

• mesut.tekci M kullanıcısına yanıt
    Anladım, o zaman siz atan güç hattını bir tık kuvvetlendirin,, baktınız bu sefer aşağıdaki yetmiyor, en son onu kuvvetlendirirsiniz, Hayırlı Günler

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    sağolun teşekkür ederim yardımlarınız için sizede hayırlı günler bu konuda fikir belirtmek isteyen bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum yinede konuya daha hakim olmak adına.
  • Öncelikle, bina girişinde atan sigorta mı yoksa kaçak akım rölesi mi bunu belirtmeniz gerekli. Hangisi olduğunu bilmiyorsanız fotoğrafını çekip buraya ekleyin.

Normal şartlarda ev kullanıcısı için kısa devre milyonda bir olması gereken bir durum? Sizde neden sık oluyor? Öncelikle bunu çözmek lazım.

Sizin bahsettiğiniz konu sigortalar veya koruma elemanları arasındaki selektivite konusudur.

Sigorta akımları ile oynamayın, ezbere sakın değiştirmeyin. Ana panoyu açmayı düşünmeyin bile. Orada yapacağınız en ufak bir hata hem kendi canınız, hem komşularınızın can güvenliği, hemde mal güvenliği açısından son derece risklidir.

Saygılar.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Öncelikle, bina girişinde atan sigorta mı yoksa kaçak akım rölesi mi bunu belirtmeniz gerekli. Hangisi olduğunu bilmiyorsanız fotoğrafını çekip buraya ekleyin.

Normal şartlarda ev kullanıcısı için kısa devre milyonda bir olması gereken bir durum? Sizde neden sık oluyor? Öncelikle bunu çözmek lazım.

Sizin bahsettiğiniz konu sigortalar veya koruma elemanları arasındaki selektivite konusudur.

Sigorta akımları ile oynamayın, ezbere sakın değiştirmeyin. Ana panoyu açmayı düşünmeyin bile. Orada yapacağınız en ufak bir hata hem kendi canınız, hem komşularınızın can güvenliği, hemde mal güvenliği açısından son derece risklidir.

Saygılar.....

Teşekkürler ilginiz ve tavsiyeleriniz için öncelikle.
    Benim bahsettiğim durum evdeki sigorta kutusundan önce geneyde ana sigorta yani saattekinin atması bazerde hem ev içindeki resmini attığım kutudan hemde yine saatteki ana sigortadan atması durumuydu kaçak akım rolesi değil yani.
    Sigorta atma durumu ise sık olan bir durum değil nadiren kendim bir proje ile uğraşırken benim kısa devre yapıp atması durumundan kaynaklı. Benim rahatsız olduğum durum nadirende olsa bu durum ana sigortanın saattekinin yani bazen evin içindekinden bile erken davranıp atması durumu ve saatin bulunduğu bodrumun anahtarı görevlide ve her atışında ona söyleyip kaldırtma durumunda kalıyorum bunu ortadan kaldırmaktı niyetim ve yaptığım araştırmalar sonucu vardığım sonuca göre saateki şaltere dokunmayıp evdeki kutuda bulunan C tipi sigortaları B tipi olanlarla aynı amperde değiştirme kararı aldım sizin başka bir öneri veya tavsiyesiniz varsa buyrun ?
    Saygılarımla..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.