Şimdi Ara

samimice soruyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizden bir konuda yardım isteyeceğim arkadaşlar.4 senedir kullandığım Lg G2 telefonumu kırdım.Dokunmatiği çalışmıyor yeni bir telefon aldıracağım.
    Babam küçük esnaf aylık gelirimiz 2500 3000 civarı.
    Telefonun ön ve arka kamerasının çok iyi olması ve 3 yıl bana yetecek performansı vermesi yeterli benim için.
    S8 tasarımıyla kamerasıyla performansıyla çok iyi bir telefon ama bir aylık gelirimizden daha fazla sizce S8 yerine Xiaomi Mi6 OnePlus 5 ya da paralel ithalat Huawei P10 plus alsam pişman olur muyum?
    Aileme fazladan para ödetip yük olmak istemiyorum.

• Selamlar güzel kardeşim;
    Şimdi karışmak istemiyorum düşüncelerine fakat bende samimice soruyorum,bu kamera takıntısı niye?

İnan bana tamamen şişirme reklam piyasası var,normal kullanıcıların %90dan fazlası 1000 tl bandında ki tüm telefonların kameraları yetiyor.Aralarındaki kalite farkı %5-10 ancak var.Yok ben profesyonel foto çekiyorum diyorsan ayrı fakat inan bana bence ihtiyacın o kadar yok.(varsa zaten bundan altını görmezden gel,ama git bir aynasız veya aynalı slr al) Şuan piyasa tamamen rezalet halde iken,tavsiyem incelemelere çokçok iyi bakman,özellikler kafanı karıştırmasın.İhtiyacını iyi belirle,en iyi işlemci olup 200k puan alınca inan bana o işlemci en iyi işlemci olmuyor.ihtiyacının %10u bile anca olacak o güce(evet 4 sene kullanacağını göz önüne alınca bile!).

Aynı şekilde foto ile ilgilendiğin için bolca örneklere bak, sen aradaki farkı anlayabiliyormusun? Aralarında fark o kadar belirsiz ki? Ha diyorsan bana yok 4ax stabilizasyon var vs,cidden fotoda neredeyse hiç farkı yok binlerce kez kullandım ve video yu yılda bir çekersen onunda bi anlamı fazla yok.Minnacık, yılda bir kere kullanmayacağın şey için +1000 tl vermek nasıl mantıklı geliyor bilmiyorum?
    http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=8507&idPhone2=7260&idPhone3=8531

Yaşın kaç fikrim yok fakat yazık günahtır,gereğinden fazlasını düşünme bile ilerde pişman olursun,ben ki iphone 3den beri iphone kullanıyorum(zorunlu),geçen yıllarda hertürlü android elime geçti kullandım fakat şuan ek olarak kullandığım redmi note 4 ve redmi4x bile aynı kaliteyi veriyor bana(hatta iphonedan fazla).Açamadığı oyun yok,fotolar gayet kaliteli zaten basacak halimiz yok,anca sosyal ortamlarda kullanıyoruz,ee elimizdeki makinenin minnacık kamerasından ne fark bekliyorsun ki_? 4bin ile bin arasındaki fark %5-10 anca var ki o da deymez.

Ailen o kadar bütçe verdiyse bile al o parayı başka şeye değerlendir,git gerçek bir kamera al,git ekstradan tablet al,pc nin ihtiyacı varsa onu yükselt ama telefona ihtiyacından fazlasını harcama Anlamsız yüksek telefon fiyatları şuan.

Not: Ekonomi iyi olsaydı gerçekten bunları söylemezdim ama 2 yıl önce aldığım 50bin lik araba 100 bin olunca,2 yıl önce 2000-2500 e aldığım telefon 4-5 bin olunca eskiden zaten yolunuyormuş hissi varken (vergilerden dolayı) şuanki durum resmen enayilik oluyor.

Umarım garip karşılamazsın yazımı,kolay gelsin Tavsiye oalrak sorarsanda kesinlikle Mi5S (veya plus)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 20 Temmuz 2017; 5:14:57 >

• XnetaS kullanıcısına yanıt
    Ben de telefon alırken sizin gibi düşünüyordum.Sonra alınca fikrim değişti.

Hocam şöyle şu anki kullandığım telefonumun diyafram aralığı f 2.4 olduğu için gece çekimleri kum gibiydi.
    Otomatik odaklaması falan da baya kötüydü ois dengesizdi.
    Muzdarip oldum kamera konusunda o yüzden şimdi para koymuşken iyisi olsun istiyorum.

Bir de çok sık telefon değiştirebilen biri değilim en az 3 sene kullanmak zorundayım.
    Kamera karşılaştırmalarında ve de dxomark örneklerinde s8 hepsinden daha iyiydi ama aradaki fark ne kadar fazla o konuda siz haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alig07 -- 20 Temmuz 2017; 13:20:54 >
  • Gece çekimlerinde mi6 da iyi değilki..Arkadaşım 10 gün evvel mi6 satın aldı, loş ışıkta bile kötü fotoğraf çekiyor.

4 yıl evvel üretilen Lg g2 de olan Nfc özelliği hiç bir xiaomi modelinde yok..

2017 nin en iyi kamerası olan telefonları olarak ingilizce aratın, bir fikir sahibi olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 20 Temmuz 2017; 13:50:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi kamera htc u11 de diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi5 al geç istediğin her şeyi yaparsın 1000tl Hepsiburada gibi yerlerden bulursun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi aralar düşünüyordum almayı ama 3800 lira fiyat biçtiler S8 şu an 3250 liraya bulunabiliyor 2500 liradan fazla vermeyi düşünmüyorum telefona.

• Sanırım 2500 liraya Huawei Türkiye garantili P10 alacağım.Pişman olur muyum sence?

• https://www.dxomark.com/mobiles/column-right/mobile-scores. Burdan foto sıralamasına bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

Gece çekimlerinde mi6 da iyi değilki..Arkadaşım 10 gün evvel mi6 satın aldı, loş ışıkta bile kötü fotoğraf çekiyor.

4 yıl evvel üretilen Lg g2 de olan Nfc özelliği hiç bir xiaomi modelinde yok..

2017 nin en iyi kamerası olan telefonları olarak ingilizce aratın, bir fikir sahibi olursunuz.

Nfc nasıl yok???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mi5s sana yeter artar bile 3-4 sene gitsin diyorsan 128/4 luk modelini al.

• 1000tl ye bi telefon al
    800 tl yede xiaomi yi 2 4k al keyfine bak
  • RoNNiE- kullanıcısına yanıt
    Mi6 ve 5S de varmış.. Yanlış yazmışım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.