Arkadaşlar türkiye ligi hiç şampiyonlar ligine 3 takım verme hakkı yakaladımı.Bu soru önemli yani eleme vs oynayarakta olur.3 takım verme hakkı yakaladıkmı hiç
quote:
Orijinalden alıntı: spooky61
Arkadaşlar türkiye ligi hiç şampiyonlar ligine 3 takım verme hakkı yakaladımı.Bu soru önemli yani eleme vs oynayarakta olur.3 takım verme hakkı yakaladıkmı hiç
sanırım 1 sezon için olmuştu.
bende çok emin değilim ama kıl payı kaçırdığımızı hatırlıyorum sanki.herhalde biriyle iddiaya girdin sen.biraz araştıralım bakalım.
kesin bilgi bulamadım ama şöyle bir yazıya rastladım.
Fenerbahçe'nin sıfır puanla Şampiyonlar Ligi'nden elendiği sene, eğer 1 puan dahi alabilseydi seneye 3 takımla katılacaktık denmişti. Saldırı amaçlı söylemiyorum sadece hatırladığım bu. Gerçeklik payından emin değilim.
3 takımla Şampiyonlar Ligi'ne hiç katılmadık diye biliyorum
Ben de böyle bir durum hatırlamıyorum.Ama inşallah o günleri görürüz.
quote:
Orijinalden alıntı: tuğra_
Fenerbahçe'nin sıfır puanla Şampiyonlar Ligi'nden elendiği sene, eğer 1 puan dahi alabilseydi seneye 3 takımla katılacaktık denmişti. Saldırı amaçlı söylemiyorum sadece hatırladığım bu. Gerçeklik payından emin değilim.
3 takımla Şampiyonlar Ligi'ne hiç katılmadık diye biliyorum
ben o sene mi bilmiyorum ama öle birşeyin olduğunu hatırlıyorum.
katılsak nolcakki ön elemede eleniyoruz zaten avrupa ligine + diyelim biz ona
3 takımla katılma hakkımız oldu ya 2001li senelerde ama baya bir eleme oynaması gerekiyordu takımlarımızın yani gruplara en fazla 2 takım katılabildik diye biliyorum.
Galatasaray kupalar aldıktan 1 veya 2 sezon sonra böyle bir durumun eşiğinden dönmüştük sanırım. Ama o yıllarda Avrupa'da ailecek tüm takımlarımız mıçınca o fırsatı kaçırdık.
Aslında 3 takım gidebilsek futbolumuzda o kadar büyük gelişme olacak ki.
Misal şimdi sadece 1. ya da o olmadı 2. olalım diye kasıyor büyük takımlar. Bu yüzden eğer uefa'ya filan gittiyse o sene sallamıyor avrupa maçlarını lige asılıyor sadece. Ama 3 ŞL 4 Uefa gönderebilsek adamlar sadece lige konsantre olmaz avrupayı da düşünürlerdi...
Bir sezon olmuştu ama hangi sezondu bilmiyorum. 1 galibiyet ya da 1 puan daha fazla alabilseydik ertesi sene 3 takımımız katılacaktı. Belki detaylar farklıdır ama böyle birşeyin olduğuna eminim.
Ekşi Sözlük'ten alıntı
Turkiye nin bu alanda geldigi en yuksek nokta 2001 yilinda bulundugu poziyondur. turkiye o yil siralamada 7. sirada yer almis, fakat 6. sirayi 0.3 puanla kacirmisti. eger o sene kupalara katilan takimlarimiz, yada onceki 5 senede kupalara katilan takimlarimiz 1 galibiyet fazla almis olsaydi, turkiye 2003-2004 sezonunda sampiyonlar liginde 3 takimla yer alacakti. turkiye bir daha ona yaklasir mi bilinmez ama o zaman kacan firsat buyuk olmustu. bahsi gecen yilin siralamasi icin;