Şimdi Ara

Samsung Galaxy A53 Ana Konu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
628
Cevap
17
Favori
50.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babam a23 almış kamerasını hiç beğenmedim. Bendeki a52 den çok memnunum. Eşimin j7 tam 7 senelik oldu artık iyice kasmaya başladı ona güzel kameralı samsung bakıyorum oyun falan oynamaz, sade instagram Facebook WhatsApp dolap uygulaması çalışsın yeter. Dediğim gibi kamera önemli benim için vede uzun süreli Android güncellemesi alması. A53 sanırım 3 büyük güncelleme ve 4 güvenlik güncellemesi alacak. A34 birer tane fazla. Hangisini tavsiye edersiniz? 10 k üst limit.

https://www.youtube.com/watch?v=_paiCXKya1Q&feature=youtu.be

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/749534-844696/samsung-galaxy-a53-5g_samsung-galaxy-a34/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de A23 ile A33 arasında çok kaldım. En son A33 tercih ettim.

A34 ile A53 arasında devasa farklar olmayacak. A53 Exynos 1280 ile geliyor A34 ise Dimensity 1080 ile gelecek.

A34'te Always On var mı yok mu belli değil. A53'te kesin var. Ekran bir tık daha büyük 6.6". A53'te ekran 6.5". A34'ün ekranı Infinity U çentikli ekrana sahip. A53 ise Infinity-O çentiksiz delikli ekrana sahip.

Çipsetleri neredeyse birbirine denk, MC core çekirdekleri belli değil Exynos 1280'in fakat MC4 ile MC6 arası bir tahmin mevcut. Dimensity 1080'de ise MALI G68 MC4 GPU bulunuyor.

A34 ile A53 arasında bir güncelleme fark var dediğiniz gibi.

Deneyimde aşırı bir fark yaşayacağınızı sanmıyorum açıkçası. İki cihaz da oldukça dolu, başarılı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

Always on display faydalı mı? Ben hiç kullanmadım onu ve 90 hz özelliğini çünkü güç tasarrufunda onlar aktif olmuyor. Kameraya çok önem veriyorum zaten oyun oynanmıyor 8gb ram olmalı dediler uzun ömürlü olması açısından. 6-7 sene gitsin istiyorum.

Hocam TR'ye 6 8 hangi versiyonun gelrceğini bildirmedikleri için kesin yargı belirtemedim.

Umarım 8 olanı gelir. 6 olanı gelir ise evet haklısınız A53'ün bir artısı daha oluyor

A54 fiyatı 12k altında olursa onu almak istiyorum. Onun özellikleri hakkında ne dersiniz güzel bir cihaza benziyor

Exynos 1380 ile geliyor.

2 büyük artı var.

Gpu yine aynı MALI G68 fakat MC6 versiyonu. Exynos 1280 de MALI G68 kullanıyor fakat MC çekirdek sayısı belirsiz. Ya MC4, MP6 ya da MC6 ile geliyor ama hangisi bilmiyorum.

Exynos 1380'de 4x Cortex A78 + 4x Cortex A55 şeklinde çekirdek dizilimi var

Exynos 1280 ise 2x Cortex A78 + 6x Cortex A55 şeklinde çekirdek dizilimi var.

Yani performans çekirdeği sayısı fazla.

Yanlış değilsem A34'teki Dimensity 1080 ile A54'teki Exynos 1380 çipsetlerinin ikisi de Wi-Fi 6 destekli. Modem destek veriyor ise yüksek kablosuz hızlarını sunabiliyor bu iki çipset. 1280 Wi-Fi 5 ile geliyor.

Sence A54 ve A34 kaç paralara almaya değer?

A53 de bi opsiyon oda 10200 tl civarında

Yanlış değilsem Tolga Cem Küçükyılmaz ilk bakış tadında içerik videosunu çekti A34 için ve Samsung için 12 aya kadar taksit seçenekleri ile sunulacak dediğini hatırlıyorum.

Buna göre Samsung zaten Hindistan Türkiye Vietnam gibi pazarlarda kendi özel fiyatlandırma, kar marjı belirleme yöntemlerini kullandığı için ve belli oranda ÖTV'den düştüğü için Samsung bu aralıkta fiyat biçebilir rahatlıkla. Samsung gerçekten Türkiye piyasasına aşırı önem veriyor. A serisi telefonların tamamı Çerkezköy fabrikasında montajlanıyor. Samsung Eurasia üretim fabrikası işini tamamen buraya kaydırdı Pakistan, Hindistan, Macaristan, Slovakya, Romanya vs ihtimaller dahilinde iken. Devlet yardımları, katkısı çok faydalı oldu bunda. Oppo biraz sıkıntı yaşıyor fakat Samsung agresif fiyatlandırma ve pazar liderliği ile 4 OS güncellemesi ve servis ağı ile ister istemez en önemli seçenek haline geliyor. Hele de Huawei gibi bir lideri kaybetmiş iken. Huawei ise AR-GE konusunda İstanbul'u 2. Merkezi olarak seçti. Hâlâ fiber, 4G, 5G ekipmanları konusunda rakipsiz.

Bu sene A serisi asıl çıkışını yaptı bu gerçek. A73 kalktı, Snapdragon cihaz yok tamamen Exynos Mediatek, fiyat maliyet odaklı modeller ve aşırı güçlü seçenekler.

A04E 4999 TL, A04S 5499 TL iken A14 modeli 6399 TL ile çıkış yaptı 4/128GB versiyonu.

A24 çıkacak tahminimce 7699-7899TL arası bir fiyatlandırma yapılacak diye düşünüyorum.

A34 için de 9999TL düşünüyorum. Belki kulaklık vs hediye kampanyası da yapılırsa 10499TL olabilir. Neden diye soracak olursanız Samsung shop üzerinde A33 fiyatı 8199 iken bir anda 9999 oldu ve A53 A73 stokları eridi. Şimdi bu fiyatlara çıktığı için büyük ihtimal bu aralıkta bir A34 göreceğiz.

A54 için de 11999 TL ile sınır ucundan 12 ay taksite bağlayacak Samsung. Üstü olursa 12 ay taksit seçeneği sunamaz. A73, A52S, A23, A53, A32, A33 de sırasıyla satıştan kalkacak. Yani A33 A53 yakın zamanda piyasadan kaybolacak. Daha üretilmeyecek Çerkezköy fabrikasında. Türkiye'deki modeller de imalat ürünü olduğu için stok azaldıkça fiyat artacağından A53 ve A73 özelinde bilginiz olsun isterim.

Ben olsam A73, A54 sonra A34 şeklinde planlama yapardım. A33 ve A53 için yolun sonu gözüküyor çünkü. A73 fiyatları da yakında uçar A54 gelmeden. A54 satışları özendirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 20 Mart 2023; 21:17:33 >

A73 12 bin tl şuan, dediğin gibi a54 de aynı fiyat olursa daha güncel olduğu için a54 seçilmesi daha mantıklı değilmi?

J7 modelini 7 sene kullanan eşim için arayıştayım, kamerası çok önemli oyun hiç yok telde, normal sosyal medya uygulamaları var WhatsApp Facebook Instagram dolap. 4 sene güncelleme alması iyi yenilerin. A54 de binlik parlaklık var, a73 deki 108 mp ön kamera diğerine göre gerçekten kalitelimi acaba? Sensör falan olayları oluyormuş. 4. Kamera yok a54 de. A54 de 5nm çip var diğerinde 6 nm.

Qualcomm Snapdragon 778G vs Samsung Exynos 1380 karşılaştırmasında hangisi daha önde sence? A54 de Bluetooth 5.3 diğeri 5.1 vede sar değeri çok farklı.

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/758097-844335/samsung-galaxy-a73-5g_samsung-galaxy-a54/

Hocam biri Snapdragon öbürü Exynos.

Exynos zamanında uygulamalarda uyumsuzluk yapabiliyordu yer yer fakat bu uzun zaman önceydi. Bu Note4, S6 zamanlarına kadar böyle gidiyordu. Bu dönemden sonra hele de 8890 çipseti ile düzelme yönelimine girdi. Exynos 990 çipseti hariç çoğu orta üst segment çipte de performans gayet stabil yollar sonra dahi.

Elimde Exynos 7420 Note5 var. Hala canavar gibi. Günlük olarak her işi yapabilecek konumda. Şimdi elimdeki A33 Exynos 1280 ile geliyor aynı şekilde.

Şimdinin Exynosları OneUI arayüzü ve destekli uygulamaları ile o kadar optimize çalışıyor ki eskiden iddia edilen kötü pil tüketim sorununu yaşamıyor bile.

Artık Samsung da mecbur kaldığı için üst segmentte Snapdragon'dan vazgeçmiyor. Yoksa aynı Huawei gibi sırf Exynos çipleri ile çıkaracak cihazlarını.

3 kamera artık yeni standart. Derinlik algılamayı AI da yeterli biçimde yapabildiği için 4 kamera kurulumları artık tercih edilmiyor.

Snapdragon 778 ile Exynos 1380 arasında devasa bir fark olmayacak. Aynı çekirdek tasarımı var, GPU bakımından belki bi nebze fark oluşur o kadar.

Bence A54 beklemeye değer bir cihaz olacak. Sadece kamera konusunda bilgim bulunmuyor henüz bir test örneği elimize ulaşmadığından. A73 yeterli sonuç veriyordu. A54 ile gece çekimini AI ile güçlendiren nightography özelliğini ekleyecekti Samsung.

Bu arada lütfen bu konu üzerinden yazışmayalım. Burası A53 konusu. A73, A54 tartışmak hiç doğru değil. Eğer merak ettiğiniz bir husus olursa, özel mesaj kutum açık, yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 20 Mart 2023; 21:58:38 >

Tamamdır çok teşekkür ederim ilginiz için.

• Mart ayı güvenlik yaması güncellemesi geldi. Samsung Galaxy A53 Ana Konu

• su an kontrol ettım baNada gelmıs mart guncellemesı.

• Son güncellemelerle birlikte A53'deki Exynos 1280 performansından memnun musunuz? Oyunu falan geçtim, Exynos'un amirallerinin bile oyun performansı belli.

Kamera deneyimi, günlük hayat deneyimi, ısınması pili falan nasıl?

Ona göre sırf inceleme çekmek için A54 almayı düşünmüyor değilim.

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 23 Mart 2023; 18:19:24 >
  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt

A53 u kırpıp a54 yapmışlar iyi araştırıp almanızı tavsiye ederim şahsen ben olsam yine a53 alırım

• yusuf683 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Bi de telefon 202 gr olmuş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tirabzonli kullanıcısına yanıt
    Bide anlamadığım ekran içi siyah çerçeveler neden kalınlaşmış onu anlamadım ben daha ince olması gerekirken .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt
    Exynos 1380'de 2+6 yerine 4+4 çekirdek dizilimi yapılmış.

Neye göre kırpılmış onu anlamadım, kamera mı?

Samsung tasarım dili konusunda standart tasarıma geçti S23'teki tasarım A04s'te de var. Eğer şikayetiniz bu konuda ise haklısınız.

Bu saatten sonra A53 ve A33 almanın bir anlamı yok.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.