Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 40d 7000 için en uygun ses sistemi hangisi olabilir..örneğin z5500 alsam tavsiye edermisiniz.?
  • Samsung 27D5000 için fikriniz varmı arkadaşlar acaba, monitör olarak kullanmak istiyorum biraz yer problemim var. teknosada yaklaşık 1000tl civarına gördüm ama klasik lcd tv lerin monitör olarak derinlik problemleri var aynı çözünürlük olsa bile.

27" 27D5000 alan, kullanan varsa fikir vermesi açısından sevinirim.
  • arkadaşlar 55d7000 6299tl fiyattan (2. gözlük ve Blueray player hediyeli) elektroworld de kaçırdım geçen hafta bu fiyattan aşağı fiyat görürseniz haber verin

teşekkürler
  • FlatpanelsHD.com Samsung D8000 İncelemesi

Panelin kutudan çıktığı renk değerleri Samsung'un birçok panelinde olduğu gibi aşırı vivid bulunmuş.
    Bir takım kalibrasyonlar sonucu daha doğru renklere indirgenmiş.

Paneldeki renk geçişleri için mükkemel değil ama oldukça iyi ifadesi kullanılmış.Renk geçişlerinde ve özellikle koyu alanlarda bazı ayrıntı sorunlarından bahsedilmiş.Yarı siyah alanlarda bazı bantlar görülmüş ve ayrıntı performansının çok iyi olmadığına değinilmiş.SD performansı genel olarak iyi.SD yayınlar için kalibrasyon sonrası daha net görüntü alındığı eklenmiş.Yine SD de Samsung'un geçen seneki C8000 modeline göre bazı geliştirmeler yapsada Panasonic VT30 modelinin daha ayrıntılı ve net bir görüntü verdiği söylenerek karşılaştırma yapılmış.

HD görüntü performansına gelince harika bulmuşlar ve siyah seviyesinin geçen senenin modellerine nazaran artırıldığına vurgu yapılmış.
    Tepki süresi oldukça hızlı bulunmuş.Hareketli objeler çevresinde bozulma farkedilmemiş ve yine bu yıl ki seride hız konusunda daha iyi bulunmuş ki bence en önemli nokta burasıdır.
    Panelde kullanılan arka aydınlatma sisteminin hızlı sahnelere etkisinden bahsedilmiş ve bluring efectini azalttığı söylenmiş.
    Sanırım bu sistem dedikleri Micro Dimming olsa gerek.200/240 Hz Motion Plus özelliği görüntü akışı sırasında yeni kareler ekleyerek daha performanslı bir izlenim bıraktığı iddia edilsede bu özellik aktifken görüntü yapay bulunmuş.

İnput-Lag Motion Plus kapalı iken 42ms,Motion Plus açık iken 72ms ölçülmüş.Daha az olarak ilk değeri ele alacak olsak dahi ne yazık ki oldukça yüksek.

Diğer bir önemli konuda siyah seviyesi.Kutudan çıktığı hali ile 0.08cd/m2,kalibre sonrası 0.03cd/m2 değerleri elde edilmiş.Normal kullanıcı olarak bu şekilde bir kalibreye tabi tutamayacağımızdan bizim için ilk değer söz konusudur ki çok iyi bir değerde değil.

Tamamen karanlık bir odada yapılan Backlight Bleeding ve Clouding testinde şu görüntü çıkmış.

Özellikle sağ ve sol allta biraz göze çarpıyor.Fakat bu 55inç olduğu için daha küçük modellerde daha az kanama olacağını söylemişler.

3D görüntülerde ise derinlik hissi konusunu daha ileriye taşıdıklarını belirtmişler.Bu gelişmelere rağmen 3D ve 3D oyun için LED lere göre Plasmaların daha doğru bir tercih olacağı vurgu konusu olmuş.
    D8000 geçen yıl ki 3D modellere göre daha önde ama Panasonic VT30 kadar değil diyerek 2. kıyasıda burada yapmışlar.
    Viewing angles(görüş açısı) ında çok olmamakla birlikte renklerde yoğunluğun azaldığı hissedilmiş.Mesela bu görüntüde;

Sonuç olarak bir çok sıkıntının tamamen olmasada geçen senenin C serisine göre azaldığı görülmekte.Tipik bir takım sorunlar devam etsede,bunların ne ölçüde olduğunu tam olarak anlamak için biraz daha beklemek gerektiği kanaatindeyim.

• samsung 46 D 7000 Transformers 2 Blu-Ray by FELIX DOSYA boyutu 40 gb bunu kasmadan usb den oynatıyor + bunuda denedım 2012 Blu-Ray by FELIX dosya boyutu 29 gb usb den oynattı kasmadan sonuç mukenmel ben sasırdım bunları oynatmasına c7000 sadece mkv lerı usb den oynatıyordu bu 40 gb lık bluraylerı usb den oynatmıyordu denemıstım yanı bence d 7000 modelı alanların gıdıpde bluray player olsun hd medya player olsun almasına hıçbır sekılde gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astalagulu -- 9 Mayıs 2011; 19:58:24 >

• dosya bu sekılde Transformers 2 Blu-Ray by FELIX 40 gb

• quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

dosya bu sekılde Transformers 2 Blu-Ray by FELIX 40 gb

/>

hocam ayıptır sorması bu dosyaların hangisine tıklıyorsun bide bunu nerden indirden pm atarmısın??
  • kardesım stream dosyasının içine gırıyorsun içındekı dosyayı çalıstırıyorsun pm

• merhaba arkadşlar uzun araştırmalar sonucunda 55 '' d7000 aldım sonunda .. ankara panora güreller mağazası... yarın kurulacak tv 6500 tl.. hediyelerini fiyattan düşerek almadım...
  • Arkadaşlar 40" D7000 yada D8000 alacağım ancak arada 500 tl gibi bir fark var. Teknik olarak ne gibi bir farklılıkları olduğunu sorduğum da ise: Hiçbir fark olmadığını, sadece D7000 çerçevesinin cam, D8000'in metal olduğunu söylediler. :S Başka bir satıcıda D7000 kasasının çok ısındığını söyledi. Tahmin ediyorum ki aralarında farklılıklar vardır ama ne olduğunu bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ve bir de Samsung bayisinden aldığım taksitli fiyatlar :

40 D 8000 3.899 TL
    40 D 7000 3.464 TL Sizce aldığım fiyatlar uygun mu?

Teşekkürler.
  • Dünyanın en büyük 3D TV'si duyuruldu.Samsung D9500.Tam 75 inç. Ve yine C9000'deki gibi o müthiş fırçalanmış titanyum tasarımı uygulamışlar.Fırçalanmış titanyum dizaynı Samsung'un bugüne kadar yaptığı en iyi dizayn olarak biliniyor.Kore'de 75 inç olanının fiyatı 17.600 dolar olarak belirlenmiş.

http://www.log.com.tr/dunyanin-en-buyuk-3d-led-televizyonu-samsung-d9500/
    http://www.log.com.tr/tag/samsung-d9500/
    http://samsungd9500.com/samsung-d9500-the-worlds-largest-led-3d-t-v

Bu arada şunu belirtmeden geçemeyeceğim.Çoğu kişi görüntü kalitesi olarak D8000'in C9000'den iyi olduğunu sanıyor.Ama öyle değil arkadaşlar.Bir çok yabancı sitede karşılaştırmasını okudum.D8000'in özellikleri daha fazla ve iyi gözükmesine karşın C9000'in görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu söylüyorlar.Ki C9000 , D8000'den 2 kat pahalı.Aradaki bu fiyat farkı da D8000'in LED panelinin C9000'den kötü olmasından kaynaklanıyormuş.Ama şöyle birşey var D8000'in görüntü yenileme oranı daha yüksek olduğu için tabi ki hızlı sahnelerde görüntü kalitesi daha iyi.Özellikle 3D'de D8000 daha iyi sonuçlar ortaya koyabiliyor.Zaten iki TV'nin de ekranına parmağınızı sürttüğünüzde D8000'in çok değişik bir his verdiğini anlayabiliyorsunuz.Çok fazla yansıma yapıyor.C9000'in derinlik oranı başka hiçbir TV'de bulunmuyor

Ama D serilerinde çok daha fazla özellik var o ayrı mesele.

Yine aynı sitelerde okuduğum karşılaştırma ve incelemelere göre D9000'in görüntü kalitesinin C9000'den tabiki daha iyi olduğundan bahsetmişler.

Yani durum şöyle arkadaşlar D9000>C9000>D8000

Bilgiler kendi fikirlerim değil otoriterlerin söylediği şeylerdir.

Kendim C9000 kullanıyorum kesinlikle çok memnunum ve D9500'ü bekliyorum alacağım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 9 Mayıs 2011; 22:42:33 >

• Arkadaşlar film izlerken aklıma geldi hemen filmin ilk sahnesi karanlık olunca çektim bir resim inşallah fikir verir.Ayrıca time shift özelliği sadece kendi uydu alıcısında veya analog yayında oluyor deneme şansım olmadı.

• Şimdi dikkatli baktımda üstteki diğer resim gibi sağ ve sol alttan kanama var...
    Şeytan diyor hanıma haber verme git d8000 al
    Bu kanama olayı çok ciddi bir sorun teşkil edermi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackpixel

Arkadaşlar 40" D7000 yada D8000 alacağım ancak arada 500 tl gibi bir fark var. Teknik olarak ne gibi bir farklılıkları olduğunu sorduğum da ise: Hiçbir fark olmadığını, sadece D7000 çerçevesinin cam, D8000'in metal olduğunu söylediler. :S Başka bir satıcıda D7000 kasasının çok ısındığını söyledi. Tahmin ediyorum ki aralarında farklılıklar vardır ama ne olduğunu bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ve bir de Samsung bayisinden aldığım taksitli fiyatlar :

40 D 8000 3.899 TL
    40 D 7000 3.464 TL Sizce aldığım fiyatlar uygun mu?

Teşekkürler.

İnternet üzerinden araştırdığım kadarıyla aralarındaki tek fark estetik farkı. Çerçeveleri farklı. Bir de sanırım D8000 in çercevesinde aydınlatma var. Bana kalırsa D7000 in çerçevesi daha güzel ama zevkler farklı farklı olabilir.

Trustedreview adli sitede yapılan 46D7000 incelemesinde şu şekilde bir açıklama var:
    "For there doesn’t appear to be any difference at all in terms of features or specifications. In other words, unlike last year’s C8000 and C7000 ranges, which were substantially different, the only difference this year is an aesthetic one."
    Anladığım kadarıyla; D8000 ile D7000 arasında özellikler açısından hiç bir fark olmadığını, Geçen yılki C8000 C7000 modelleri arasındaki önemli ölçüdeki farklılıkların D8000 ve D7000 arasında olmadığını, tek farkın estetik farkı olduğunu söylüyor.

• webdensiparis.com

2 adet pilli gözlük hediye ediyor. Başka bir firma ise hemen hemen aynı fiyata 1 adet şarjlı gözlük hediye ediyor. Pillerle uğraşmak istemiyorum ya
  • webden bilmem nerden siparis gibi yeni acılmıs yerlerden görmeden tv almak kumardır. teshır çıkar ölü pikseli çıkar veya urun gelmez bekletirler ugraşıp durursunuz. 3-5 kurus fazla verin gidin dükkandan alın bir muhatabınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 10 Mayıs 2011; 14:23:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

webden bilmem nerden siparis gibi yeni acılmıs yerlerden görmeden tv almak kumardır. teshır çıkar ölü pikseli çıkar veya urun gelmez bekletirler ugraşıp durursunuz. 3-5 kurus fazla verin gidin dükkandan alın bir muhatabınız olsun.

3-5 kuruş dediğin 600-700 lira farkediyor maalesef. Ve burasıda samsung garantili olduğunu belirtiyor. Burdan alan arkadaş var. Bi sorun yaşamadı

50-100 için değmez ama bu fiyatı zor toparlamışken daha fazlası verilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 10 Mayıs 2011; 14:49:39 >
  • alan kim eski üyemi rütbelimi sonra kendi adamları çıkmasın dikkat edin. forumda bir arkadaş isteevegelsin mi ne ordan d8000 aldı 2-3 hafta once alırken sallıolar vallah billah dokumatık kumanda elımızde cihaz mevcut hemen yolluoz falan. tabi para yattıkdan sonra sallama başlıyor d8000 yok d7000 verelim kumanda normal v.b durumlar yaşamısdı parasını zor kurtardı. onceki sayfalardada zaten konu gecmisdi gene.

dikkatli olalım arkadaşlar evt 400 500 iyi para ama midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım. ölü pikseli var cloodingi var bleezingi var. ugrasıp durmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

alan kim eski üyemi rütbelimi sonra kendi adamları çıkmasın dikkat edin. forumda bir arkadaş isteevegelsin mi ne ordan d8000 aldı 2-3 hafta once alırken sallıolar vallah billah dokumatık kumanda elımızde cihaz mevcut hemen yolluoz falan. tabi para yattıkdan sonra sallama başlıyor d8000 yok d7000 verelim kumanda normal v.b durumlar yaşamısdı parasını zor kurtardı. onceki sayfalardada zaten konu gecmisdi gene.

dikkatli olalım arkadaşlar evt 400 500 iyi para ama midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım. ölü pikseli var cloodingi var bleezingi var. ugrasıp durmayın.

İlk önce 20 gün sonra fln electro world media markt ve samsung bayiilerinden son fiyatları alıcam. 4400 fln denk gelirse alırım. Sanki bi arkadaş 46d7000 i electro world den 4300-4400 e almıştı gibi geliyor. Ama tam hatırlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 10 Mayıs 2011; 15:02:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elekesiz

merhaba arkadşlar uzun araştırmalar sonucunda 55 '' d7000 aldım sonunda .. ankara panora güreller mağazası... yarın kurulacak tv 6500 tl.. hediyelerini fiyattan düşerek almadım...

2 hafta once elektroworldde hediyeleri ile 6300 satıldı 1-2 gün öncesine kadarda darty de 6600 hediyeli fiyatıydı
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.