Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: passengerX

Arkadaşlar bu ssg-3300 serisi gözlükleri sormuştum özelden mesaj geldi sağolsun bir arkadaş atmış ama stoklarında yokmuş sizin uygun fiyata aldığınız yer oldumu bir de 3300cr mi 3300gr mi iyi,farkları varmı?

Alabiliyorsan 3700 serisi al 1-2 saat boyunca aralıksız taksanda pek etkilemez.
  • Merhabalar
    46d7000 mı alınır yoksa sony 46hx800 mü.
    Hangisi alnirsa sizce neden alınır.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackmagicman

Merhabalar
    Teşekkürler

İlla bu iki panelden birisi alınacaksa;HX8x alınır(sanırım 2010 Modelden bahsediyorsun??? yoksa 2011 Modelmi??)

Neden alınır?? çok basit;işlemci performansı ve özellikle stabilitesi çok daha iyi olduğu için(şuanda piyasadaki en iyi TFT-LCD
    Processor Sony de(2011 Modeller olarak-aynı şekilde 2010 model olarakta!)

Samy ise "diğer özelliklerde"(aklına ne gelirse artık netten,MKV ye veya diğer tüm işlere)öne çıkar
    veya yakışıklı panel arıyorsan çok ciddi öne çıkar gibi özellikleri vardır!
    Ancak Processor olarak Sony nin gerisinde kalıyor daima!

Bu arada 3D için panel arıyorsan ya acele etme,yada en doğru tercih Pany PDP ler olacaktır(3x serileri) veya Sony
    HX9x olacaktır veya Sony HX8x

Bunlar "bugün" için veya bir kaç aylık süreç için piyasadaki bulunabililirlik açısından ele aldığım panellerdir!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Mayıs 2011; 14:06:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: blackmagicman

Merhabalar
    Teşekkürler

İlla bu iki panelden birisi alınacaksa;HX8x alınır(sanırım 2010 Modelden bahsediyorsun??? yoksa 2011 Modelmi??)

Neden alınır?? çok basit;işlemci performansı ve özellikle stabilitesi çok daha iyi olduğu için(şuanda piyasadaki en iyi TFT-LCD
    Processor Sony de(2011 Modeller olarak-aynı şekilde 2010 model olarakta!)

Samy ise "diğer özelliklerde"(aklına ne gelirse artık netten,MKV ye veya diğer tüm işlere)öne çıkar
    veya yakışıklı panel arıyorsan çok ciddi öne çıkar gibi özellikleri vardır!
    Ancak Processor olarak Sony nin gerisinde kalıyor daima!

Bu arada 3D için panel arıyorsan ya acele etme,yada en doğru tercih Pany PDP ler olacaktır(3x serileri) veya Sony
    HX9x olacaktır veya Sony HX8x

Bunlar "bugün" için veya bir kaç aylık süreç için piyasadaki bulunabililirlik açısından ele aldığım panellerdir!

++

Sanki D7000 ve hx800 le beraber yatıyo kalkıyo gibi konuşuyorsun

Ben ikisinide izledim bana göre hx800 görüntüsünde bi cacık yok. Sen hx800 alırsın ben D7000 alırım. Bi işlemciye bakıp panel önerilmez. Ki D7000 işlemcisi cacık değil. Siyah kalitesi olsun 3D kalitesi olsun SD yayın kalitesi HD yayın kalitesi, tasarım olsun Her konuda önde D7000

Sende samsunglara karşı bi düşmanlık var. O yüzden milleti samsungdan uzaklaştırmaya çalışıyorsun. Ama görmüyorsunki. Sony pazar payında %5 lerdeyken samsung 30 larda ve açık ara lider. Alanların %100 üde bilgisiz cahil insanlar değil dimi. Yarısı bilgisizce alsa yine kalan yarısı %15 eder Ki yurtdışında sony samsung arasındaki 200-300 dolarlık fark kimseye koymaz. Almak istediklerini alıyorlar. Bizim gibi ucuz olanı değil

Ayrıca samsungun yeni seri bluethootla çalışan gözlükleri insanı c serisinde olduğu kadar rahatsız etmiyor. Ve vt20 den iyi seviyede olduğu söylenir. Vt 30 ne durumda onu bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 17 Mayıs 2011; 14:16:31 >

• Sn.Emre

-Yazılarını takip ediyorum ve sana belliki çok fena Samy Dxx gazı vermişler

Panel konuları hk.hiç bir bilgin yok ne yazıkki!

-Ben ayrıca cacıktan bahsetmedim ama sana afiyet olsun!

Kısaca sen işi öğren sonra burada millete ahkam kes!

Zira "işlemciye bakılarak panel önerilmez" gibi bir dahiyane teşhiste bulunmuşsun,tebrikler

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Mayıs 2011; 14:53:33 >
  • Aha gavga var
  • Yaman selamlar

Konunun yeri burası değil ama Samy lerin verdiğim kodları UK içindir!! sen bunların DE(veya D/DG/G v.s gibi olanlarına bakacaksın "B" OLMAZ,dalgaya düşme,
    takılırsan bana telefon et OK+

-Ferhat 1 tane daha 52F96 var demişti bana geçenlerde! bulursa sana yerini söylesin,onuda Italyadan bir arkadaşıma aldıracağım!!!(yine Servis için!)

-Samy Dxx lerin 60/65 OK dir+(Sharp UV2a Modül)bana fiyat bildir öncelikle ama şuanda çok pahalı!(Gamer için kesinlikle tavsiye etmiyorum!!! unutsun o zaman bunu)
    ^3D yi şimdilik geçiyorsun,ama sana eMail den bizim Fin lin gerçek Pany 3x lerin 3D testini vereceğim(bunu Süloya verirsin)bu arkadaş prof.panel uzmanıdır ve elinde
    tüm test aletleri vardır ama herifin zamanı yok yaw,aylar sürüyor testi bitirmesi ama bundaki bilgiler "Ticari" olmadığı için malum Test Sitelerininkiler gibi sallama
    değildir! hatta kendisi şu sıralar AVF ilede ayrıca DAVA lık!!!

CAN++

Edit;bu ID ile arayın!
    UE65C8790
    UE65C8790XSXZG
    EAN 8806071116440

Şu sıralar açılış fiyatı € 6.000/6.500 gibi,ancak bu fiyatı Almanya da "yemeyecekleri" için 1-2 ay sonra düşecektir!
    Bana bunun testide geliyor Fin liden ama bir kaç ayı bulur bu işlem!
    Paneli henüz almadılar çünkü,daha ürün giriş yapmamış!ayın 20 si gibi elimde olacak demişti!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Mayıs 2011; 18:46:45 >

• Can abi ve yandaşları

@yamanci35 : bişey yazmayacaktımda senin hatırına yazayım 1-2 şey

Ben uzman değilim forumdan okuduklarımı ve gördüklerimi aktarıyorum Sana noluyo avukatmısın ? adam kendini gayet iyi savunuyor zaten. Bu kadarda yağ yapmana gerek yok yazdıklarını okurken ben utanıyorum be. O adam senin ananmı babanmı töbe töbe

Tek derdim albaninin samsungu sabah akşam eleştirip durması. Dünya lideri samsungu TV listesinde ilk 5 e almayan ben değilim Senin söylediklerin dünyada samsung tv alan %30 luk bölüme gidiyor. Hepsinin adına konuşuyorum. Görüyorumki benden başkada bu forumda dur dicek adam yok. Can abi ne söylemişse doğrudur modundalar. O zaman sen üret bi panelde onu alalım herşeyin en iyisini sen biliyorsan?

Ben herşeyin en iyisni bilmiyorum. Kendime bi tv alma derdindeyim. Gördüklerimi duyduklarımı okuduklarımı millete aktarıyorum. Rant yapma peşinde değil sadece yardımcı olma peşindeyim.

Sen ise adam diyor şunumu alayım bunumu. Sen başlıyorsun pio al ordan girip burdan çıkıyorsun alakasız şeyler söylüyorsun. Bende biliyorum gidip 10 milyarlık tv almasını 3 milyarı zor toparlayan adamın hevesini kırıp 3D de onlar tırttır git vt30 al 6 milyara dersen bunada karşı çıkarım artık. Hep aynı şeyleri dönüp dolaşıp aktarıyorsun. yok SPVA iyidir benim favorimdir. bi ton teknik ekstra bilgi. Konusunda git ver bilgileri tavsiye bölümünde bari adama yardımcı olcak 2 laf et. Ya bu bilgilerden adama ne? Adam tv almak için burda. Tv üretmek için değil. Tv nin paneli iyiyse paneli sağlam diğer özelliklerinede bakıp karar ver dersin bu kadar basit. Ama geçen bi 3D gözlüksüz tv konusuna 3-5 sene yaygınlaşmaz demişiz kalkıp konuyla alakasız şeyler yazmayın diye laf ettin. Orda sesimi çıkarmadım çünkü çıkaran olmuş zaten o konuda.

@Zira "işlemciye bakılarak panel önerilmez" gibi bir dahiyane teşhiste bulunmuşsun,tebrikler

Bi işlemciye bakıp panel önerilmez

Okuduğunu anlyrak okumanı öneririm. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 17 Mayıs 2011; 19:33:09 >

•  SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]
  • @Yusuf Miroğlu

kanka sende samsung konusuna hx920 resmi koymuşsun sanada kızacak can abi Ben toshiba gözlüksüz tv çıkartıyor konusuna 3-5 sene sürer yaygınlaşması yazdım diye beni dövdüydü

senin suçun çok daha büyük sony konusuna samsung resmi koysaydın hiç şansın yoktu ama samsung 60/65'' panel OK!dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 17 Mayıs 2011; 19:40:43 >

• kavga edecek bişi yok canım herkes fikrinde hür. albani bazen öyle karışık öyle degişik şeyler yazıyorki hiçbirşey anlamıyorum hatta okumuyorum. çok bilgili bir insan belli ama forumda bu işe yeni başlıyan insanların bişi anladıgını zannetmiyorum. ama gerçekden çok uzun yazıyor emek harcıyor.

benimde kişisel fikrim şuanda sony hx925 piyasada olan en iyi tv dir. plazmalar beni ilgilendirmiyor hiç bakmam bile plazmalara. burn in olayından.

bu iş maddiyata bakar tabi sony hx925 samsungdan en az 2 milyar daha pahalı çıkar. samsung kötümü hayır oda çok güzel. ben daha önce çerçevesiz olsun diyordum sonra baktım hx925 nin gerçek fotosunu gördüm daha çok hoşuma gittti. hem piano siyahı hem çok şık duruyor çerçevesi falan sırıtmıyor ve daha heybetli büyük duruyor. bizde bir aksilik olmazsa sony hx925 alıcaz %90 adamlar yapmış ciddden.

hx925 yi alsak 46x3500 diger eve gidecek bir 5 yıl tv bölümüne girmem daha. 5 yıla kadar 46x3500 olur 9-10 yıllık o zaman işi biter bu sefer hx925 u o eve yollarız eve amoled gözlüksüz 3d alırız :) tabi allah ömür verirse.

bu saatten sonra eger d8000 alırsak inanın kendimi dandik adi bir tv almış gibi hissederim çok odaklandık sony e çünkü (yanlış anlaşılmasın samsung çöp demiyorum illada sony dedikden sonra alırsak hayal kırıklıgını diyorum) yoksa sony çok pahalı olursa d8000 alıcaz.

2007 yılında gene aynı olay başıma gelmişdi. ilk defa lcd alıcaktık ve para sorunu yokdu. samsungun en üst modeli ile sony nin en üst modeli arasında kalmışdık. sony ve samsungu yanyana getirdim magazada çeşitli testlere tabi tuttum sonuç sony x3500 samsungu yerle yeksan etti.

bu seferde böyle olacagına eminim.

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

@Yusuf Miroğlu

kanka sende samsung konusuna hx920 resmi koymuşsun sanada kızacak can abi Ben toshiba gözlüksüz tv çıkartıyor konusuna 3-5 sene sürer yaygınlaşması yazdım diye beni dövdüydü

senin suçun çok daha büyük sony konusuna samsung resmi koysaydın hiç şansın yoktu ama samsung 60/65'' panel OK!dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 17 Mayıs 2011; 19:58:16 >

• d7000 ve d8000 kaç ms tepki süresi var ? fps oynamak için ideal midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

kavga edecek bişi yok canım herkes fikrinde hür. albani bazen öyle karışık öyle degişik şeyler yazıyorki hiçbirşey anlamıyorum hatta okumuyorum. çok bilgili bir insan belli ama forumda bu işe yeni başlıyan insanların bişi anladıgını zannetmiyorum. ama gerçekden çok uzun yazıyor emek harcıyor.

benimde kişisel fikrim şuanda sony hx925 piyasada olan en iyi tv dir. plazmalar beni ilgilendirmiyor hiç bakmam bile plazmalara. burn in olayından.

bu iş maddiyata bakar tabi sony hx925 samsungdan en az 2 milyar daha pahalı çıkar. samsung kötümü hayır oda çok güzel. ben daha önce çerçevesiz olsun diyordum sonra baktım hx925 nin gerçek fotosunu gördüm daha çok hoşuma gittti. hem piano siyahı hem çok şık duruyor çerçevesi falan sırıtmıyor ve daha heybetli büyük duruyor. bizde bir aksilik olmazsa sony hx925 alıcaz %90 adamlar yapmış ciddden.

hx925 yi alsak 46x3500 diger eve gidecek bir 5 yıl tv bölümüne girmem daha. 5 yıla kadar 46x3500 olur 9-10 yıllık o zaman işi biter bu sefer hx925 u o eve yollarız eve amoled gözlüksüz 3d alırız :) tabi allah ömür verirse.

bu saatten sonra eger d8000 alırsak inanın kendimi dandik adi bir tv almış gibi hissederim çok odaklandık sony e çünkü (yanlış anlaşılmasın samsung çöp demiyorum illada sony dedikden sonra alırsak hayal kırıklıgını diyorum) yoksa sony çok pahalı olursa d8000 alıcaz.

2007 yılında gene aynı olay başıma gelmişdi. ilk defa lcd alıcaktık ve para sorunu yokdu. samsungun en üst modeli ile sony nin en üst modeli arasında kalmışdık. sony ve samsungu yanyana getirdim magazada çeşitli testlere tabi tuttum sonuç sony x3500 samsungu yerle yeksan etti.

quote:

@Yusuf Miroğlu

Valla arkadaşım yazdığın herşeye katılmakla beraber tek ortak olamadığımız nokta var oda sahip olduğumuz ve olacağımız tv markaları.Ama benim aklımdan geçenleri çok güzel özetlemişsin.Benim maddi sıkıntım vardı ayrıca şekil olayınada girince samsung aldım emde çok uygun fiyata(Burada yazamam ayıp olur) onun için tercihimi samsungtan yana kullandım.Ama inan param olsa albani hocanın dediği panellere yönelirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: adoni

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

kavga edecek bişi yok canım herkes fikrinde hür. albani bazen öyle karışık öyle degişik şeyler yazıyorki hiçbirşey anlamıyorum hatta okumuyorum. çok bilgili bir insan belli ama forumda bu işe yeni başlıyan insanların bişi anladıgını zannetmiyorum. ama gerçekden çok uzun yazıyor emek harcıyor.

quote:

@Yusuf Miroğlu

Valla arkadaşım yazdığın herşeye katılmakla beraber tek ortak olamadığımız nokta var oda sahip olduğumuz ve olacağımız tv markaları.Ama benim aklımdan geçenleri çok güzel özetlemişsin.Benim maddi sıkıntım vardı ayrıca şekil olayınada girince samsung aldım emde çok uygun fiyata(Burada yazamam ayıp olur) onun için tercihimi samsungtan yana kullandım.Ama inan param olsa albani hocanın dediği panellere yönelirdim.

zaten bi tv ye 10 15 milyar verebilcek bütçemiz olsa forumda pek takılmazdık. reinada eğlencenin dibine vurduyduk

sony hn920 ekranda siyah birşey oynarken çok şık duruyor ama normal birşey açınca d6500 ün kalın çerçevelisi gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

d7000 ve d8000 kaç ms tepki süresi var ? fps oynamak için ideal midir ?

Fps oynamak için ideal değilse kafamı kırarım valla,dün aldım 55d7000i,kargo sürecinde ürünü bekliyorum.6bin verdiğim tvde fps oynayamayacaksam ps3 ile balkondan aşağı atarım o tvyi :))) şimdi ps3 deyince aklıma geldi 2d-3d çevrimi yapıp ps3 oyunlarını gözlükle 3d gibi oynayabilirmiyiz?
  • quote:

quote:

Fps oynamak için ideal değilse kafamı kırarım valla,dün aldım 55d7000i,kargo sürecinde ürünü bekliyorum.6bin verdiğim tvde fps oynayamayacaksam ps3 ile balkondan aşağı atarım o tvyi :))) şimdi ps3 deyince aklıma geldi 2d-3d çevrimi yapıp ps3 oyunlarını gözlükle 3d gibi oynayabilirmiyiz?

bende 46C750 var ama fps performans ı çok kötü. umarım bu tv de bu durumda değildir.
  • quote:

quote:

40 inç falan olsa neyse de 55de zaten fps işi yalan samsungların genelinin tepki süresi yüksek
  • Haydaa,yapmayın hocam ya,kare kare mi olacak tepkime süresi uzun ise oyunlar? birde 2d-3d olayına ne diyorsunuz? oyunu oynarken gözlük takıp 3d gibi oynayabilirmiyiz ps3de oyun 3d olmasa da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak reis

quote:

quote:

bende 46C750 var ama fps performans ı çok kötü. umarım bu tv de bu durumda değildir.

46c750 de game moddada sorun yaşamaman lazım 40 ms deniyor. Buda seni etkilicek bi durum değil. Bazı arkadaşlar sanıyorki 60 ms 1 sn ediyor. Öyle değil. 1000 ms 1 sn ediyor. Yani saniyenin 100 de 4 ü kadar bir gecikme söz konusu. ama 100 ms lere çıknca online oyunda lagla birleşince etkiliyor oyunu.

• quote:

quote:

-Kardeş sen Hard-core Gamer mısın acaba???

-Ayrıca paneli almadan önce,sen eline PS3 ü alıp mağazaya gidip hızlı/çık hızlı bazı oyunları "Game Mode" a alarak test etseydin(diğer modlarda lag değeri yüksektir)
    olayı anlardın! 6 kağıt para veriyorsun ki bu çok fazla!! üstelik hızlı gamer isen 55" ve TFT-LCD panel alıyorsun riskini dahada yükseltiyorsun
    Ne paneli at nede PS3 at!! bir şekilde zaten bunu kullanacaksın nasılsa!

-Dxx serilerinde input-LAG olarak bir kaç yerden gerek kullanıcı yorumu gereksede test olarak gördüğüm değerler,oldukça yüksek olduğudur(sanırım 1-2 sayfa önce
    yazmıştım 43-64ms gibi değerler ölçmüşler ama bunları CRT ilemi yoksa Referance Samsung 52F96 ile ölçmüşler bilemiyorum!! ancak bu değerler gerek CRT gereksede
    Samy 52F96 için ciddi yüksek değerlerdir ve 3-4 frame kaybı demektir! 1-2 olması gereken değerdir,zaten çoğu panel günümüzde Game mode ile bunu veriyor
    ama çoğu 3. ve 4.frame veriyor!!)

-40-60ms latency değeri normal standard mod çalışmasında(Game hariç tabiki!) bir TFT-LCD için "normaldir" hatta 40ms çok iyidir çünkü piyasada hiç bir panel 40ms değildir
    ve üstündedir 50-60ms den başlıyor!! buna bile iyi deniyor nedense!!100-180ms lere kadar gidiyor (Marka/Seri/Ebat v.s bazlı olarak)

-Gözlerin ve tepkilerin fazla hassas ise zaten olayı şak diye anlarsın ya panel sana çok yavaş gelecek yada bir şekilde idare edecek ama asla bir "TN" panelli
    Monitör gibi olamayacaktır!! hele hele CRT gibi olması zaten düşünülemez bile
    Kendini40ms ye göre ayarla şimdi,ancak senin en büyük dezavantajın 55" panel almandır ve asıl riski bu doğurmaktadır! 46" da riskin çok daha az olacaktı!
    Bu durum PDP ler içinde söz konusudur ve PDP diye lag çok düşük olmaz(olamaz)ve PDP lerde 42" ile 50/54 arasında ciddi fark eder Game mode çalışmasında ve
    genelde PDP lerde(en hızlı olan Pany leri konuşursak)Game mode ile 42/46 panelde 5-15ms inputLAG oluşur(ortalama)1frame kayıpta zaten sorun değildir!
    ama ebat 50 oldumu bu değer 15-25ms olacaktır(min)ve 40ms ye kadarda çıkacaktır!!daa üstüde söz konusu olur!

Günümüz TFT-LCD panelleri eskiye oranla hızlandılar özellikle Game mode işleminde,hıza etki edecek sistemlerin çalışmaması sebebiyle ama yinede pixel tepkimesi
    bu panellerde(Samsung/AUO/CMO/Innolux v.s gibi Modüller de) B2B RT değeri 15-20ms dir(aslında bununda üstündedir!!!) G2G nin 5/6/8ms olarak verilmesi
    tamamen ticari bir palavradır!!!(bu işte en düşük LAG değeri sadece Sharp Modüllerdedir ve o bile 4ms G2G çalışır)ama B2B değeride oldukça düşüktür ve 10-12ms yi geçmez!

Bugün dünyada TFT-LCD panel klasmanında en düşük "GAME" lag değeri Sharp lardadır 0ms bile olabiliyor(arada!!) veya çalışması 0-5 veya 0-10/12ms olarak çalışmaktadır!
    ANCAK Sharp lar bu çok düşük lag değerini sadece Game mode ile yakalarken normal yani standard mod çalışmasında lag değeri 100-150ms lere kadar çıkıyor(Seri/Model/Markasına göre)!!

++

Edit;özellikle LCD leri GAME testi etmek için,çoğu insan PS3/Notebook v.s yanında götürüp bunu yapabiliyor! yurtdışında bu olay daha revaçtadır!
    özelliklede 46 ve üstü panel alanlar buna dikkat etsinler,sadece Sharp alırsanız gerekmez test etmek için(ama bununda diğer bir durumu vardır yukarıda anlattım!)

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Mayıs 2011; 0:48:51 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.