Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: passengerX

Mkv olsun avi olsun hertürlü dosyayı altyazılı oynatıyor. Altyazı karakterleri ve boyutu B serisinde değiştirilemiyordu fakat 32'' te bile 3-4 metreden rahat okunuyordu. D serisinde durum ne bilmiyorum. Fakat oynatıcısı gerçekten çok kaliteli. Dts sesi çözmesi zaten başlı başına bi olay. 50-60 gb lık blu-ray filmleri C serisinde oynaatmıyordu fakat D serisinde bunları bile rahatlıkla oynatıyor. 400 hertzde özellikle Hd görüntüler resmen kayıyor.

hangi model oynatmayan? benim TV de öyle bir sorun yok
  • Bugün bluray iso denedim 55d700 görmedi
  • TV ler iso oynatmıyor zaten. 60 GB bluray de henüz çıkmadı
  • Merak eden arkadaşlar için bilgi vereyim:

D sersinin üzerindeki dahili HD Receiver Digiturk ve Dsmart kartları ile uyumlu değilmiş.
    Teknosa'ya sordum, bizim bildiğimiz sadece teledünya ile uyumlu dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

TV ler iso oynatmıyor zaten. 60 GB bluray de henüz çıkmadı

Bahsettiğim film inception filmi 55 gb. Fakat içinde 2 cd şeklindeymiş. ve tron legacy filmide 47 gb. 50-60 derken neyi kastettiğimizi gayet iyi anladınız. Artistliğin lüzumu yok.

İso yu açıp tanıtacaksınız, bluraye çekip ps3 de fln izliceksini yada pc de oynatıp vlc player yardımıyla tv ye aktaracaksınız yapacak birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 16 Mayıs 2011; 0:15:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Mkv olsun avi olsun hertürlü dosyayı altyazılı oynatıyor. Altyazı karakterleri ve boyutu B serisinde değiştirilemiyordu fakat 32'' te bile 3-4 metreden rahat okunuyordu. D serisinde durum ne bilmiyorum. Fakat oynatıcısı gerçekten çok kaliteli. Dts sesi çözmesi zaten başlı başına bi olay. 50-60 gb lık blu-ray filmleri C serisinde oynaatmıyordu fakat D serisinde bunları bile rahatlıkla oynatıyor. 400 hertzde özellikle Hd görüntüler resmen kayıyor.

bu yorumu açar mısınız? c serisinin oynatmadığı ve D nin oynattığı filmler olayını
  • Peki oynatabilmesi için tv nin,bluraylerin nasıl olması gerekiyor acaba?Açabilirmisiniz?
  • quote:

quote:

bu yorumu açar mısınız? c serisinin oynatmadığı ve D nin oynattığı filmler olayını

Dostum bir arkadaş
    quote:

quote:

Dostum ben kullanmadığım için forumda yazılanlardan bahsediyorum. Büyük boyutlu bir transformers filmi vardı. Arkadaş 2-3 topiğe yazmış. C serisinde oynatamamıştı Ama D serisi açmış bu filmi sorunsuz oynatmış. Ayrıca C serisinde takılarak oynattığı bikaç filmi D serisinde sorunsuz oynatmış. Codec desteği artırılmış olsa gerek yada işlemcisiyle alakalı olabilir. Kullanmadığım için teknik detaylara giremiyorum. Ama samsung oynatıcısı C serisine göre D serisinde daha gelişmiş durumda

• bilgi olması açısından söylüyorum, c serisi kullanıcısı olarak, benim TV eskiden her şeyi sorunsuz oynatırdı, 3007 ve 3008 yazılımından sonra mkv lerde takılmalar, 3d de gölgelenmeler başladı. TV yi ilk aldığımda üzerinde bulunan firmware, en iyisiydi. D serisi alan arkadaşlar, TV için çıkan güncellemeleri sonuçları görmeden yüklemesin. çok ekstra bir özellik filan gelmiyorsa mevcut yazılımı kullansınlar
    şu an bir çok c serisi kullanıcısı, eski yazılımı nasıl geri yükleyebilirim derdinde, ben dahil
  • Evet tv için ödeme yaptım yarın kargoya verilecekmiş 55d7000 bu ürün için şarjlı gözlük alacağım ebayde ssg-3300 cr ve 3300-gr modelleri var samsunga sordum 3300 diyor,siz hangisini kullanıyorsunuz bunların bir farkı varmı? d serisi içinmiş bu gözlükler,tanesi 96 dolar ücretsiz kargo demiş başka yerden daha ucuza alınabilirmi?
  • Sayın arkadaşlar bu bu D serilerindeki d smart ve digitürk olayı için deneyen arkadaşlar varsa aydınlatsınlar lütfen..herkes farklı söylüyor..kimi uyumlu değilmiş diyor kimisi olur diyor..varsa tecrübe eden gerçeğini söyleyebilir mi..Ayrıca bu dahili hd ile biz hangi şifreli yayını nasıl seyrederiz biliemiyorum..galiba dahili uydu alıcısı boşa bir özellik ülkemizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: modfix74

Sayın arkadaşlar bu bu D serilerindeki d smart ve digitürk olayı için deneyen arkadaşlar varsa aydınlatsınlar lütfen..herkes farklı söylüyor..kimi uyumlu değilmiş diyor kimisi olur diyor..varsa tecrübe eden gerçeğini söyleyebilir mi..Ayrıca bu dahili hd ile biz hangi şifreli yayını nasıl seyrederiz biliemiyorum..galiba dahili uydu alıcısı boşa bir özellik ülkemizde.

arkadasım ben samsung servisi aradım dsmard ve digiturk uyumlu değil dediler.dreambox gibi olabilirmi dedim serverla .hayır nşimdilik öyle bir sey yok dediler..anladığım kadarıyla bu dahili hd ile pek bişey seyredemeyeceğizz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: davidsel3

quote:

Sayın arkadaşlar bu bu D serilerindeki d smart ve digitürk olayı için deneyen arkadaşlar varsa aydınlatsınlar lütfen..herkes farklı söylüyor..kimi uyumlu değilmiş diyor kimisi olur diyor..varsa tecrübe eden gerçeğini söyleyebilir mi..Ayrıca bu dahili hd ile biz hangi şifreli yayını nasıl seyrederiz biliemiyorum..galiba dahili uydu alıcısı boşa bir özellik ülkemizde.

arkadasım ben samsung servisi aradım dsmard ve digiturk uyumlu değil dediler.dreambox gibi olabilirmi dedim serverla .hayır nşimdilik öyle bir sey yok dediler..anladığım kadarıyla bu dahili hd ile pek bişey seyredemeyeceğizz...

Dahili hd alıcısı sadece trt yi seyretmeye yarayacak gibi. Biss keyde girilmiyor bildiğim kadarıyla. Ntv spordaki maçlar için atv deki dünya kupası maçları için biss key istiyordu. 2. bi uydu alıcısı şart sanırım. Uydu alıcısı problem değilde dahili uydu alıcısındayken iphone ile kumanda gibi kontrol edilebiliyor. Ama diğer uydu alıcılarına geçildimi işe yaramaz. Onun için duruma göre sök tak yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 16 Mayıs 2011; 16:33:47 >

• quote:

TV teknik özelliklerinde DVBS ve DVB S2 var ve CI modul yuvası var görünüyor. DVBC (kablo) ve DVBT(karasal) zaten var. bu bilgiler, resmi samsung sitesinden. d-smart'ı almaması için hiç bir sebep yok, tabiki modül takmak kaydıyla. ben c870'ın dahili uydu alıcısından çok memnunum, kablo vs derdi yok, 2. kumanda yok, kabloyu tak, izle. siz de menun kalırsınız arkadaşlar. şu kablo bu kablo, altın uç vs olayına girmezsiniz
    modül takmadan, şu an ATV, AHaber, TRT yi izleyebileceğinizi düşünüyorum, bunlar FTA şu an. en net olan 2 HD kanal da ATV ve TRT şu an

• agtr arkadaşım umarım dediğin gibidir.ve CI modül yuvası bir işe yarıyordur..en doğrusu denemk gerek..D serisi kullanan arkadaşlar acaba bu PIP özelliğini denediler mi..? ben uygulayamadım..yani benim bildiğim PIP bir kanalı seyrederken diğer kanalı ekranın sağında seyretmektir..yanılıyor muyum acaba..?
  • quote:

quote:

Arkadaşım emin ol servis uğraşmamak için kestirip atmıştır. Bilmedikleri zaman da hep hayır yok derler. Modül ile gayet rahat kullanırsın D-Smart'ı. Hatta Digiturk bile kullanabilirsin fakat malesef Digiturk modül için sadece şifre çözücü kartı vermiyor. Yani digiturk olayı televizyondan değil Digiturk'un kart vermeyişinden dolayı olmuyor. Teledünya'da zaten sorun yok. Herkes emin olabilir, bu televizyonda modül için uygun karta erşebilirsen her türlü şifreli platformu izlersin.

• En kısa zamanda 55d8000 veya 55d9000 alacağım, sony daha iyi bir panele sahip olabilir ama, bunları salona koyuyoruz, o çerçeve nedir öyle ya eyefinty çıktığından beri bu çerçevesiz tvleri bekliyorum, yeni evime inşaallah taşındığımda ( 5 ay sonra ) Hersene 1 tv alıp bunları eyefinity yapmayı planlıyorum (oyun için)

Yalnız bir noktayı anlamadım, uzun yıllardır cable tv kullandığım için bu konuya çok uzağım, Bu " D " serisi ile digiturkplus gibi yayınları, sadece kartını tvye takarak izlememiz mümkün olabilirmi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: santhora
    quote:

quote:

Arkadaşım emin ol servis uğraşmamak için kestirip atmıştır. Bilmedikleri zaman da hep hayır yok derler. Modül ile gayet rahat kullanırsın D-Smart'ı. Hatta Digiturk bile kullanabilirsin fakat malesef Digiturk modül için sadece şifre çözücü kartı vermiyor. Yani digiturk olayı televizyondan değil Digiturk'un kart vermeyişinden dolayı olmuyor. Teledünya'da zaten sorun yok. Herkes emin olabilir, bu televizyonda modül için uygun karta erşebilirsen her türlü şifreli platformu izlersin.

Arkadaşlar,

Bazı teknoloji market çalışanları ve bazı servis personeli doğru olmayan bilgileri verebiliyorlar. Eğer ki forumdan bir akradaşımız ben denedim olmuyor demedikçe ve bunu birkaç arkadaşımız daha doğrulamadıkça bu tip her söylenene itibar etmeyiniz. Bende çalışmıyor diyen de ayarları yapamamış veya uyumsuz , sorunlu ,arızalı ,sahte ,klon kart-modül kullanmış olabilir. Birkaç kişi daha aynı şeyi yazarsa o zaman durumu Samsunga bildirmek gerekir.

C serisi yazılım güncellememlerin değişim bilgilerinde bazı avrupa ülkelerindeki özel yayın platformlarında yaşanan sıkıntıları düzeltmek için yazılım çıkartmışlardı. Eğer bir ülkemiz için de bir sıkıntı varsa düzeltebilirler. Tabiki VARSA

D serisi tvlerin bluray filmi oynatması ile ilgili olarak oynattığı filmlere ait Bitrate, Reframes ve Kodlama profili (High@5.1) gibi değerlere bakabilirler mi? Samsung tvler filmin gb olarak boyutuna değil de kodlama özelliklerine göre açıyor veya açamıyor. 20.000 kb/sn den büyük , 5 reframesden büyük ve High@5.1 seviyede kodlanmış filmeri açamıyor. Bu özellikleri mediainfolite programı ile öğrenebilirsiniz. Forumda resimli olarak bu programın kullanımını anlatmıştım.http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/tm.htm

D serisine ait kullanma kılavuzuna bakmıştım ve film oynatma özellikleri anlatan sayfa C serisi ile aynı görünüyordu.

Bluray konusunda bir başka nokta da B ve C serilerinde M2TS uzanlılı dosyalar tvnin medya oynatıcısında listelenmezdi. Uzantıyı TS yapınca tv tarafından listelenir ve kodlaması uygun ise tv oynatırdı. D serisi m2tsyi listeliyorsa bu bir değişimdir.

Link :http://www.2shared.com/file/rgwA8MZU/Media_Player_Test_Ender.html

adresine 6 kblık bir dosya yükledim. İçinde resim, video ve ses için aklıma gelen her uzantıyla adlandırılmış dosyalar koydum. Eksik kalan uzantı varsa onları da ekleyebiliriz.

Bunların hangilerini listeliyorsa tv onları oynatabilir demektir. Klasör isimlerindeki sayılar ise içinde kaç tane dosya tipi olduğunu gösteriyor. Kaç dosyadan kaçını listeledğini buradan kontrol edebilirsiniz.

Audio 21 : MP3 . mp3 , FLAC.flac, WAV.wav, DTS.dts, AC3.ac3, AMR.amr, .....
    Video 27 : AVI.avi , MKV.mkv, MPG.mpg, VOB.vob, DIVX,divx, FLV.flv , ISO.iso , ....
    Photo 7 : JPG.jpg, JPE.jpe ,JPEG.jpeg, GIF.gif, BMP.bmp, PNG.png, TIFF,tiff

Bu dosyaların içleri boştur (0 kb) o sebeple oynatamazsınız. Amaç sadece o dosya uzantısının desteklenip desteklenmediğini görebilmektir. Dosya adı ile uzantılarını aynı yaptım ki eğer tv veya cihaz dosya uzantısını gizlerse bile siz hangi format olduğunu dosya adından anlayabilirsiniz.

Yani ekranda büyük harfle MKV görürseniz , cihazının mkv oynatabileceğini anlarsınız. MKV.mkv diye görürseniz zaten uzantı ve isim açıkça göründüğü için ne olduğunu anlamak sorun olmayacaktır. Bunu sadece tvde değil, harici film oynatıcı ve film oynatabilen yeni nesil uydu alıcı gibi cihazlarda deneyebilirsiniz.

D serisi tv sahipleri filmde altyazı boyutunu en büyük yapıp ekran görüntüsü koyabilirler mi? Altyazının rengini , yerini değiştirmek mümkün mü? Altyazıyı daha kolay okunur yapmak için harflerin etrafında gölge veya çizgi var mı? Mkv içinde eklenmiş altyazıyı görebiliyor mu ?

Bu özellikler 2010- C serilerinde yoktu, acaba D serisinde değişim oldu mu?

Düzenleme: Aşağıdaki ekran görütüsünü ekledim.

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 17 Mayıs 2011; 14:36:44 >

• Dostlar Lg pasif gözlükler çıkardı. Fakat bence bir süre sonra samsungda tv leriyle uyumlu pasif gözlükler çıkarabilir.

Ayrıca şöyle bir yazı buldum.
    ''3D ev sinemasındaki savaşın bir kısmı da hangi üreticinin hangi gözlük teknolojisini seçeceği yönünde kopacak. Sony ile işi bitiren RealD, JVC ve Samsung’un yeni ekranlarıyla birlikte kendi gözlüklerini de sunacağını duyurdu.JVC’nin 3D LCD’leri dairesel polarizasyonlu pasif gözlükleri kullanacak, Samsung ise hem aktif örtücülü LCD hem de pasif gözlük modellerini destekleyecek''

Şu 3700 gözlükler çok kaliteli deniyor. Ekranda kararma yapmıyormuş derinlik ve kontrastı arttırıyor ayrıca lcd tepkime süresini düşürüyormuş. Acaba başağrısı fln yapıyormu bu gözlükleri deneyen varmı? Panasonic in aktif gözlükleri başağrısı yapmıyordu. 3700 gözlüklerde ciddi derecede hafif ve önemli + ları var.

@http://3dtvshop.tv/review-smart-tv-with-cinema-3d-from-lg/

bu linkte tv yi detaylı bir şekilde incelemişler. Sonuçta anladığım kadarıyla 3D görüntülerde aktif gözlüklere göre belirgin bir kalite farkı olduğunu idda etsede bunun doğru olmadığını fakat aktif olmadığı için 3D yi izlemeyi kolaylaştırdığını rahatlattığını, beklentisi büyük olanları hüzne uğratacağından bahsedilmiş son bölümde. Yanlış çevirmişte olabilirim fakat bahsetmek istediği bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 17 Mayıs 2011; 2:52:49 >

• Arkadaşlar bu ssg-3300 serisi gözlükleri sormuştum özelden mesaj geldi sağolsun bir arkadaş atmış ama stoklarında yokmuş sizin uygun fiyata aldığınız yer oldumu bir de 3300cr mi 3300gr mi iyi,farkları varmı?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.