Şimdi Ara

Samsung 225BW || ViewSonic G2230WM 22' Karşılaştırması - RESİMLİ - TARAFSIZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
5.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: signomis

tv kartın oldugu muddetce butun lcdler uyduya baglanır. . .

yok hocam ben direk salonda bulunan ve tv ye bağlı olan uyduya bağlamaktan bahsediyorum...
    ancak sanırım mumkun değil ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: tej90

İki monitörde de HDCP var mı ??? Bence en önemlisi bu ....

HDCP şuan olsa ne olmasa ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: XmysticX

quote:

HDMI ve HDCP ilişkisi...HD TEKNOLOJİLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaztebeşir -- 26 Ocak 2007; 22:41:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyaztebeşir

quote:

Orjinalden alıntı: XmysticX

quote:

HDMI ve HDCP ilişkisi...HD TEKNOLOJİLERİ

Evet ama ne zaman dan itibaren kullanılmaya başlanacak o önemli??

• Öncelikle herkeze selamlar...

Bende sonunda viewsonic vg2230wm lcd mi aldım. Gerçekten güzel bir monitörmüş ve gerçekten de çok beğendim.
    Yorumlarıma geçmeden önce şunu belirteyim olabildiğimce objektif olmaya çalışıcam. Ben ilk olarak widescreen bir lcd
    olarak samsung 940 bw modelini alıcam diye yola çıktım. Takii bu monitörü(samsung 940bw) görünceye kadar fikrim aynıydı
    ama gördükten sonra fikrim değişti baya küçük göründü gözüme (samsung 940 bw modeli olan arkadaşlar kızmasın bana lütfen )
    Sonra 20'' samsung 205bw modeline yöneldim bu monitör kendini baya bir gösteriyordu. Fiyatıda uygun gelmişti. Biraz daha araştıp
    biraz daha bilgi edinmek için forumları takip etmeye başladım ve samsung225 bw & viewsonic vg2230wm incelemeleriyle karşılaşınca
    fikrim yine değişti. Testlerde, 225bw ' nin daha iyi görüntü verdiğini düşünüyodum daha çekici gelmişti gözüme ama gri tonlarında
    maviye çalan renk ve backlight yoğunluğu viewsonice göre daha çok olduğunu görünce viewsonice yöneldim ve karar kıldım.
    Şimdide kullanıyorum. Samsung alıcam diye önyargılıydım aslında ama durum ortada!! Kendimi biraz kandırılmış hissediyorum şaka tabii...

Şimdi bu monitör büyük ama evinize gelip masanıza koyunca ne kadar büyük olduğunu dahada bir anlıyorsunuz.
    Hoparlörlerine gelirsek alırken aklımda çelişkiler vardı(Darkchild arkadaşımın kulakları çınlamışmıdır acaba)
    ama gayet sade yapılmış bir monitör hoparlörlerin varlığını bile hissetmiyorum. Backlight bleeding var herkezin bildiği gibi ama az,
    çok fazla kafaya takılıcak birşey değil bence. Onboard ekran kartıma bağladım(şimdilik) ve kendi çözünürlüğüyle windowsda iyi çalışıyor
    ama oyun oynama kısmından hiç bahsetmiycem bile. Hareket kabiliyeti çok iyi çok kolay çevirebilip, aşağı yukarıya oynatabiliyorsunuz.
    İlk olarak dikkat çeken yerleri yazdım daha sonra aklıma geldikçe daha başka şeyler eklemeye çalıcam ve resimlerde dahil olmak üzere.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manci -- 28 Ocak 2007; 13:22:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: manci

Şimdi bu monitör büyük ama evinize gelip masanıza koyunca ne kadar büyük olduğunu dahada bir anlıyorsunuz.
    Hoparlörlerine gelirsek alırken aklımda çelişkiler vardı(Darkchild arkadaşımın kulakları çınlamışmıdır acaba)

Saygılar...

slm.. :))

ya ben viewsonicn görüntüsüne bir türlü alışamadım.. yani daha alıcam LCD ama sınav çıkıyo habire.. sürekli bütünlemeye kalıyorum.. 10 gün içinde alıcam ama 225 bw alıcam kesin.. viewsonic hopalörrü itiyo beni mmalsef.. ama gerçekte görmedim .. vwe görüpte çok hoşuma giderse 225 bw den vaxgeçerim .. ama az bi ihtimal..

• ben sana söliyim tasarım açısından çok çok daha güzel wiewsonic..ama sende bu konuda biraz önyargı görüyorum wiewsonice karşı..git yakından bak tabiki zevk meselesi ama bana kalırsa samsungtan çok çok daha hoş gözüküyor..fikrinin değişiceği kanısındayım monitörü görünce..
  • Bence tasarım ve malzeme kalitesi olarak(kozmetik olarak) samsung u viewsonic e rakip bile görmem, samsung olsa olsa sadelik abidesi olur
  • intel - amd
    gigabyte - asus
    ve sahnelerde en son kapışma
    viewsonic - samsung
  • bi göriim ona göre karar vericem.. artık.. novada bakıcam artık duruma..

nvidia ile atiyi unuttun dostumm
  • arkadaşlar sıcak fırsatlara bi bakın isterseniz aynı wiewsonic i jackiechan adlı arkadaş en son kampanyasında 505 ytl ye satıyodu kdv dahil
    faturalı, garantili. kampanya bitmiş ama tekrar gelcekmiş sanırım 540 ytl den
  • 226bw geliyomus...
  • fiyat farkı ne kadar olucak acaba ???

,gözümü 226 bw ye diktim valla..

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2079

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 29 Ocak 2007; 18:00:42 >
  • Hocam Samsungun tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden birisi de yerinde garanti. Çekmeyen bilmez tabi bunun ne kadar değerli birşey olduğunu. Samsungu bilemem ama Philips yerinde garantide gelip monitörü kapınızdan aldığı gibi bir de size kullanmanız için bir monitör bırakıyor. Bunlar önemli detaylar. Bence tabi. Sırf bu yüzden Philips almıştım ben LG den ağzım yanınca. Hatırlatayım dedim.
  • bende wiewsonic aldım.monitörün tasarımı çok güzel ufak bir dokunuşla inanılmaz şekilde dönüyor.bunun dışında aldıktan 1 saat sonra monitör den görüntü gitti elektrik gelmedi yarım saat fişten çektim daha sonra görüntü geldi .firmasıyla konuştuğumda bir daha aynı şeyi yaparsa göndermemi ve birebir değiştireceklerini söylediler monitör çok güzel ancak kullanan bilir.samsung tasarım olarak daha kötü duruyor bence.bu arada 226bw ye laf yok tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memphis1tr -- 8 Şubat 2007; 11:53:42 >
  • Arkadaşlar

Viewsonic 2230wm i hepsiburada.com dan aldım. Ürün 2 iş günü içerisinde elime ulaştı. hepsiburada da bu üründe kampanya var ve fiyatı kdv dahil 631.48 YTL. Aslında kafamda 19" lcd monitör almak vardı ancak 100 ytl farkla 22" alabildiğimi görünce bu ürünü almakta karar verdim.

Şimdi sanal ortamdan bu ürünü almanın bazı dezavantajları var. Örneğin piksel kontrolü yapamadığımız için ölü pikseller yanında bonus olarak gelebiliyor. Dolayısıyla bir risk. Ancak bana gelen üründe şansıma herhangi bir ölü piksel çıkmadı. Görüntü olarak oldukça güzel ancak henüz tam anlamıyla deneme şansım olmadı. Yalnız şimdi önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum. Bugüne kadar okuduğum yorumlarda malesef kimse bundan bahsetmemiş yada çok az değinmişki bence çok çok önemli bir nokta.

şimdi iki ürün var

birincisi
    Viewsonic 2230wm
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83428&productid=bd48672

ikincisi ise Samsung 225bw fiyatı ise 691.46 yani viewsonicten 60 ytl daha pahalı.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1351&productid=bd48520

İki ürün birbirinin tıpatıp aynısı özellikler içeriyor. Baz arkadaşlar Samsungdaki backlight sorunundan bahsetmişler.

Samsung Lcd üretiminde viewsonice göre çok çok önde olan bir firma. Ancak tabi bu bir kriter değil. Bence kimsenin bahsetmediği en önemli kriter şu

HDCP desteği

Viewsonicte bu destek yok. Günümüzde satılan bir çok ekran kartında HDİ çıkışı bulunmaktadır. Bu çıkışı kullanarak pc inizi lcd veya plazma ekranınıza kolaylıkla bağlayıp High definition görüntü alabilirsiniz. Aslında temelde dvi ile hdi arasında görüntü kalitesi çok büyük değil yalnızca hdi seside iletiyor. Ancak herkesin dediği gibi hdi türkiyede yaygın değil mantığı çok çok yanlış.

Hdi teknolojisi çok çok yakında hayatımızın tüm alanlarında geçerli olacak. Örnek mi? Digiturk 2007 yılı içerisinde HD yayına geçiyor. İlk deneme de Ligtv de olucak. Tüm maçlar HD kameralarla çekilip yayınlanacak. Hd görüntü kalitesini ki özellikle bir maç yayınında görmeyen arkadaşlar ne önemi var diyebilir. Ancak görüntü inanılmaz net olucak.

Şimdi piyasada azı kablolar var. Bir ucu hdi diğer ucu dvi. Hd yayın yapan bir tuneri siz Samsungunuza bağladığınızda hdi çıkışını dvi girişine bağladığınız zaman görüntüyü normal yayınlara göre(normal dvd standartına göre) çok daha yüksek çözünürlüklerde seyredebileceksiniz. Ancak bu hdi girişini viewsoniğe bağladığınız zaman malesef görüntü alamayacaksınız. Çünkü view sonic de HDCP desteği yok. Bunun dışında ps3 xbox gibi oyunlarıda oynayamayacaksınız. Ha ben sadece işimde kullanıcam öyle şeylerle alakam yok derseniz ok. Ancak aynı zamanda ekran kartı aldım lcd tv den ucuza geldi dien arkadaşlar büyük bir yanılgı içerisine giriyorlarki ekran kartınada ayriyeten 150ytl lik bir masraf yapacaklar.

Bunun dışında hd yayınlar yakında DVD lerdede ortaya çıkacak. Çok uzak zamanda sanmayın. şimdiden hd filmler satılmaya başlandı. Özellikle bu standard yaygınlaşmaya başlayınca viewsonic monitörünüz günümüzün crt si gibi olacak ve fiyatları çok çok düşecek. Digitürkün yaptığı açıklama ile 2007 yılında hd yayına başlanacağını düşünürsek hd nin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.

HDİ bir ekran kartınızdan görüntüyü hd desteği ile aktarmak başka dvi üzerinden aktarmak bambaşka. Arada sadece 60 ytlfiyat farkı var. Almadan önce bunları sorun ve iyi araştırın. Şu an 1280*1024 çözünürlükle yazılar biraz bozuk. Ancak sanırım bunun sebebi ekran kartımın onboard laptop ekran kartı olması sanırım.

Ancak ben bu ürünü değiştirmeye karar verdim ve hepsiburada.com ile temasa geçtim. Samsung alıcam. En azından hdcp desteği olucak.

Bu konuda fikri veya bilgisi olan arkadaşlar burda yazabilirse sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar.

• saol berkans iyi açıklamışsın.. madem öle samsung al yaww
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sith

yaw bir allahın kulu bu 22" lerle nasıl oyun oynanıyor , görüntüde problem oluyormu yazsa :) ... özelikle 1024 çözünürlükte...

Oluyor valla, widescreende oyun oynamak ayrı bir sanat, çok gıcık bir iş. ancak en son çıkan oyunlarda pek problem yok, ekran kartı da güçlü ise sıkıntı yaratacak bir şey yok. Bazı oyunlarda ekranın kilitlendiğine şahit oldum FSAA yüzünden. ilginç.
  • ben samsung alıcam dıe solemıyorum bu konuda yorum beklıyorum.
  • Merhabalar;

Geçen hafta Viewsonic 2230wm aldım fakat uzun yıllar crt kullandıktan sonra alışmak zor geldi halada pek alıştığımı söyleyemem bilmiyorum banamı öyle geliyor kafamı hafif sağ sla yatırdığımda beyaz renklerde sararmalar oluşuyor düz baktığımda herhangibir problem yok.Sitelerde olsun görüş açılarına 170°(H) / 160°(V) diyorlar ama ben bundan pek emin olamadım yada benim monitörde bir problem var bu monitörden kullanan varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim yoksa diğer bütün lcdlerde böyle bir problem var mı?

Şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.