sapphire x1650xt ekran karti Samsung 225BW icin yeterlimidir. Forumda bir arkadas min olarak ATI 1950 Pro ve 7900GS demis. X1650XT ekran karti ile bu monitoru kullanan var mi arkadaslar. yorumlarınızı beklerim.
monıtor ıcın yeterlıdır ama oyunlar ıcın aynı seyı soyluyemem...Cunku oynuyacagın cozunurluk 1680x1050...Sahsı fıkrım en dusuk 1950 PRO yada 7900 GS....Bu kartlarda bıle yuksek detay ve aa yada af sonunan kadar acarsan bıraz kasar.....
Dogrusunu soylemek oyunun detayına baglı olarak X1650XT bazı oyunlarda yeterli gelmeyecektir. Ben Battlefield 2142 'yi 1024*768 çözünütlükle ATI X700 ekran kartında ortalama 35-45FPS arası oynayabiliyorum kasıldıgında ise 15FPS ye kadar dustugu olabiliyor. Artık bu olaydan bıktıgım icin kendime bugun yeni bir makina siparişi verdim ve icersinde EVGA nVidia GeForce 8800GTS 640MB siparişi verdim. Artık 25-30FPS ile oyun oynamak istemiyorum.
+ 40 dolar daha ekleyip Ati Radeon 1950 pro alayım o zmn. X1650XT 19 " WS icin yeterli 1440x900 cozunurlukte ama dediginiz gibi 1650x1050 cozunurlukte FPS duser ve PC de kasma yapar.
İleriye donuk dusunmek lazim ztn ekran karti konusunda ATI 1950 pro ve sapphire x1650Xt arasinda kararsizdim. Simdi 22" monitor e terfi edince mutlak 1950 pro almak gerekli die dusunuyorum
arkadaşlar bugun vg 2230 viewsonic monütör aldım şu an için çok memnunum fakat iki sorum var yanıtlarsanız sevinirim.birincisi cd nim icinde driver yok setup var o da hata verıyor internetten yükledim drıverini yükledi fakat ek bır program yok yani samsung gıbı drıverını yukledıgımızde magıc tune gıbı bır program yok geldı bana yada var da ben mı yukleyemedım.ıkıncısı tum sıtelerde novada dahıl dıkey tarama hızını maxımum 85 dıyor.tüm çözünürlüklerde denedım fakat ben oyle bır tarama hızı gormedım hep 75 hz.inanılmaz moralim bozuk sebebı ben 85 hz dıye alıyorum 75 cıktı cunku ben bu monütörü hz85 dıye aldım yoksa samsung alırdım.sımdı acaba yazılımsal bır 85 hz olayı mı var ben bılmıyorum lütfen bana yardımcı olun.sımdıden tessekurler
lcd monitor de crt gibi 85/90/100 mh yenileme hizlari olmaz dostum. ideal 60hz dir. en yuksek 75 hz dir.
uzmanlar 60hz de kullanin tavsiyesinde bulunuyorlar. :))
arkadasım ilgine tesekurler onu bılıyorum fakat lcd monütörlerdde çözünürlügü düsürürsen maximum hz yakalarsın viewsonic 2230 ıcın maxımum hz 85 dıye yayınlanmıs tum sıtelerde.benım aldıgım 2230 maxımum(çözünürlügü düsürüyorum)75 oluyor onu anlamadım yanı tum sıtelerde hatta vıewsonıc in sitesinde bile dikey tarama 85 hz yazıyor.ben bu monütörü çözünürlük düserse 85hz oluyor dıye aldım ama ben ya yapamadım ya da bu sıteler hepsı yanlıs bılgı verdı nova bılgısayar da dahıl.konu basına gıdersen ne dedıgımı daha ıyı anlarsın.sımdı bana yardım edebılecek ve bu monütörü kullanan bir arkadas benı aydınlatırsa bu konu hakkında sevınırım.
quote:
Orjinalden alıntı: Darkchild
570 ytl ye 22" ha.. ?? parası olmayan biri olsaydım bunu alırdım direk ..
yani sen parası çok olan birisin ne kadar güzel.
arkadaslar bana yardımcı olabılecek bırı yokmu
quote:
Orjinalden alıntı: TorwaK
Ben aslında hiç tereddutte kalmadım... Benim fikrime göre, Viewwsonic 'in kasası çirkin. Kendi panelini üretmiyor bildiğim kadarıyla ve SAMSUNG, LG gibi firmalardan temin ediyor. Bugun SONY/PHILIPS dahil SAMSUNG panel kullanıyor, LCD televizyonların kasasının içini açarsanız görebilirsiniz. Netten 2D, 3D ve oyun testlerini arastırıp inceledim.
Bu yüzden seçimim 100YTL daha ödeyip SAMSUNG 225BW almak oldu.
Viewsonic Auo optikden alıyor panelini. Samsung kendisi üretiyor. Sony philipsden alıyor. philips ve lg ortak üretior.
bunları görmek içinde kasa açmaya değmez AlimAllah elimizde kalır filan bence internette ki bilgilerle idare edelim
Nova bilgisayara karşılaştırma için teşekkür ederim, şuan samsung 940bw 19" kullanıyorum ama değiştirmeye karar verdim, ya 22"samsung yada 22"wievsonic diyorum ama tam karar veremedim. biraz daha yorumlara bakmalıyım ama şunu söyleyeyim yinede gönlüm wievsonic
quote:
Orjinalden alıntı: met.in
quote:
570 ytl ye 22" ha.. ?? parası olmayan biri olsaydım bunu alırdım direk ..
yani sen parası çok olan birisin ne kadar güzel.
hoca parası çok olan biriyim demedim ama imkanım varken daha kalitesi markası belirli şeyler alabileceğimden dolayı öle dedim.. kimse yanlış anlamasın
Samsung alın, Samsung sahibi olmak bir ayrıcalıktır
valla herkes 19" lcd sini satmaya başldı özellikle 940 bw si olanlar..
quote:
valla herkes 19" lcd sini satmaya başldı özellikle 940 bw si olanlar..
Sen hala almadın mı kardeş yaw
ya kusura bakmayın bu soru belki cok sorulmustur ama ... viewsonic uyduya bağlanma durumu var mı ???
tv kartın oldugu muddetce butun lcdler uyduya baglanır. . .
bende anlamadım viewsonic in tipini nasıl beğenmediniz. samsung u da gördüm viewsonic i aldım samsungun tasarımında ne var da beğendiniz diktörken siyah çerçeve sağa sola ne kada dönüyor yukarı aşağı hareket edebiliyor mu hepimiz saatlerini bilgisayar başında geçiriyoruz herkeste bilirki lcd monitörlerde görüntü belirli açı aralıklarında ideal hale gelir bütün gün aynı pozisyonda oturmuyoruz ki viewsonic öyle güzel bir harekete mekanizması kurmuş ki kullanmayanlar bilemez gidip mağazada görenlerde bilemez çünkü arkada küçük bir metal mandal var kutuda sallanmasın diye takılı o mandal çıknca monitör sanki yerçekimsiz ortamdaki gibi rahat haraket edebiliyor samsung da böle bişi görmedim inanın bu çok büyük bir özelllik.
samsung sade ve şık bence.. viewsonic i hoparlör batırıyo
İki monitörde de HDCP var mı ??? Bence en önemlisi bu ....