Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son 3 yılda kullandıgım TN ekranları tam olarak yazayım iyice düşündüm topladım;

hyundai f22 diye bir model almıştım 2 vga girişi 1 dvi girişi vardı . Bu en kötüsüydü o kadar cansızdı ki renkler ekran karti panelinden açıyordum renkleri 1 hafta da satmıştım 180 tl ye.

Aoc f230fs sanırım. Bu ekran fena değildi cıvıl cıvıldı ancak renkler cok cirtlakti, hdmi girişi vardi xbox baglamistim hdmi dan renkler cok ayarsiz oluyordu ama bunu 2 hafta kullandım.

Samsung tv ile uyumlu olsun diye samsung p2250 aldım bu ilk full hd monitörüm dü... Renkler aoc kadar canlı degildi ama daha duzgundu fakat siyahlar ve filmlerde renk gecislerinde cok fazla dalgalanma yapıyordu .. Bunu 10 gun kullandım samsunda bir arkadasa sattim. Hatta o kadar sıfır gibiydi ki naylonları falan uzerindeydi daha onceki tecrübelerim den bu ekranı da satacağım icime dogmustu. Alan arkadaş abi neden sıfır ekranı sattın diye mesaj attı sonra.

Lg e2350V ..Bunu da aslında forumda yazan led ekran popularitesine kanarak aldım. Yok led panel de siyahlar simsiyahmış renkler cıvıl cıvılmış LED süper teknolojiymiş vs... Halbuki bildigin TN Resmini koydum bunun siyahları da diger tn lerden farklı degil gri idi fakat hiç backlight bleed yoktu . LED tn almanın tek güzel tarafı benim icin backlight bleed çıkması zor. Neyse renkler in üstünde mavi bir ton cokmustu bunda da ayrıca sanki titreşim yapıyordu. Diğer özellikleri bildigin TN işte sanırım 12 gunde sattim bunu . Sattigim gun bir daha monitör almaya tovbe ettim ta ki bu ekrana kadar. Bakalım ne olacak.

• Maşallah sen aşmışsın olayı ben 6 senedir 793df kullanıyorum gerçi efsane monitördür ama ekranda yatay kahverengi çizgiler çıkıyor,değiştirmeye karar verdim artık.
  • @iorfa

Hocam 1. öncelik film. Elimde bol miktarda 720P-810P ve 1080P film mevcut. Yeni indirdiğim filmlerinde BR olamsına dikkat ediyorum.
    Ama arada bir oyun oynamayıda düşünüyorum. Hatta yılbaşından sonra yada şubat gibi GTX570 almayı düşünüyorum. Ghosting çok fazla olmazsa alıcam bu 2333T den
  • bugün akşam vatan bilgisayardan Samsung 2333T aldım. daha önce de Samsung 960BF 19" kullanıyordum.
    açıkcası TN panelden PVA panele geçiş açısından kafamda soru işaretleri vardı.
    ancak ben profosyonel fotoğrafçıyım ve kullandığım TN panel hiç memnun etmemeye başladı beni. bu yüzden de değiştirme kararı aldım.
    ilk olarak 2333T ye geçince kullandığım eski monitör ile arasında ki renk farkı inanılmaz geldi.
    muhteşem bir renk skalası yakaladım ve ilk defa bir LCD de gerçek siyah alabildim. renklerin bu kadar farkedeceğini tahmin etmiyordum. çektiğim fotoğraflar ayrı gözüktü şimdi bana.
    bu arada oyun testi yapamadım çünkü aktif olarak oyun oynayan birisi değilim. o yüzden 8ms benim için önemli değil. sinema performansı ise gerçekten harika. özellikle karanlık sahnelerde TN panellerdeki griye kaçma ve görüntü bozulmaları, detay kayıpları bu monitör de göremedim.
    açıkcası çok memnun kaldım
    umarım nazar değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 19 Aralık 2010; 2:04:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mageji

bugün akşam vatan bilgisayardan Samsung 2333T aldım. daha önce de Samsung 960BF 19" kullanıyordum.
    ancak ben profosyonel fotoğrafçıyım ve kullandığım TN panel hiç memnun etmemeye başladı beni. bu yüzden de değiştirme kararı aldım.
    ilk olarak 2333T ye geçince kullandığım eski monitör ile arasında ki renk farkı inanılmaz geldi.
    muhteşem bir renk skalası yakaladım ve ilk defa bir LCD de gerçek siyah alabildim. renklerin bu kadar farkedeceğini tahmin etmiyordum. çektiğim fotoğraflar ayrı gözüktü şimdi bana.
    bu arada oyun testi yapamadım çünkü aktif olarak oyun oynayan birisi değilim. o yüzden 8ms benim için önemli değil. sinema performansı ise gerçekten harika. özellikle karanlık sahnelerde TN panellerdeki griye kaçma ve görüntü bozulmaları, detay kayıpları bu monitör de göremedim.
    umarım nazar değmez

Hayırlı olsun güle güle kullan.

Öngörülerim doğru çıkıyor sanırım. Diğer taraftan çok negatif bir yönü var bir daha TN panelli ekran kullanamazsın attan inip eşeğe binmeye benzer isterse milyarlık TN olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

quote:

bugün akşam vatan bilgisayardan Samsung 2333T aldım. daha önce de Samsung 960BF 19" kullanıyordum.
    umarım nazar değmez

Hayırlı olsun güle güle kullan.

Öngörülerim doğru çıkıyor sanırım. Diğer taraftan çok negatif bir yönü var bir daha TN panelli ekran kullanamazsın attan inip eşeğe binmeye benzer isterse milyarlık TN olsun.

teşekkür ederim. 19" den sonra 23" biraz dev gibi geldi ama alışırım sanırım dünden beri test yapıyorum. ben fotoğrafçılıkta strobist çekimler yapıyorum. farklı ışık kaynakları ile konuyu arka plandan ayırmak için dolgu flash kullanıyorum. bu sayede konu arka planı zifiri karanlık oluyor. TN panel de bu karanlık tam karanlık olmuyor veya göz yanılması yapıyordu. bu panel'e geçince gerçek karanlığı yakalayabildim. bu benim için çok çok önemliydi. sanırım bundan sonra ki monitör seçimlerim mümkün değil TN olmaz.
    bu monitör TN panellerden ucuz. ancak arz talep meselesi diye bir durum var. piyasada çok fazla oyun oynayan insan var. oyuna odaklanmış kişilerin TN panellere yönelmesi normal. çünkü daha hızlı bir panel. ehh böyle olunca üreticilerin TN panellere daha çok para koyması anlaşılır bir yan.
    2333T de HDI yok. bu fiyatının geriye düşmesinde bir etken. HDI önemli olmayan kullanıcılar için sorun teşkil etmiyor ( benim gibi ) USB bağlantısı yok. bu da fiyatını geriye çeken özelliklerden. ancak USB baglantılı monitör de kullandım ama bağlama ihtiyacı duymadım. ihtiyaç duyan için önemli bir özellik tabiki. anlıyacağınız bazı noktalardan kısmışlar fiyatı. ancak bu panelin TN panelin gerisinde olduğunu göstermiyor. inanın en pahalı TN paneli getirin şuraya. öyle iki fotoğraf açarım ki iki panelede. o pahalı TN i alanın psikolojisini bozarım şu halde. ben enayimiydim der gider evine.
    elbette kusurları vardır. bunu kullana kullana bulacağız. ancak ne olursa olsun bu fiyat için alınabilecek en iyi cihazlardan biri. umarım nazar değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 19 Aralık 2010; 9:49:14 >

• aralık ayında 9-23 tarihleri arası bu monitör yani samsung 2333T 23" lcd metroda satılıyor 349,99 kdvli
    (istanbul merter hariçmiş)
    tepki süresi 8ms
    çözünürlük 1920x1080
    kontrast 50000:1 DCR
    parlaklık 300cd/m2
    dvi çıkış - dvi kablo

ve 300tl ve üzeri tek seferde taksitli alışverişe %15 world puan hediyeymiş

bende vga çıkışlı var ama oyun oynamadığım için pek bişey farketmiyorum...
  • vatanda INCA 23.6" IL-1023L3 GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR 309 tl indirimli hali arkadaşlar...

inca monitör tıkla

Özellikler
    Monitör Tipi LCD
    Ekran Boyu(inch) 23.6" Geniş Ekran
    Tepki Süresi(Ms) 2 (GTG)
    Nokta Aralığı(mm) 0.27
    Maksimum Çözünürlük 1920 x 1080 FULL HD
    Monitör Bağlantısı DVI
    Kontrast 10.000:1 DC
    Parlaklık 500 cd/m2
    Ekranda Multimedya Hoparlör Dahili Multimedya Stereo
    Renk Siyah
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: droogi

iorfa üstad ben bugün 9:30 da bostancı vatana gittim bu monitörü almaya, saat 10da açıktıkları benimde vaktim olmadığı için alamadım, ama yarın gidip almayı düşünüyordum, senin inceleme kötü de çıksa 23'' dvi'lı modeller hemen hemen aynı rakam, ben o kadar ekran arasında bir ona vuruldum, kötü bişey çıkacağını zannetmiyorum, yanlız ekranı en erken pazartesi akşamı kullanabilecem, daha önce hiç inceleme yapmadım ama belki beraber yayınlarız kendi incelemelerimizi

Benimkini de ancak bu aksam verdiler kargoya Pazartesi gelir, dediğin gibi inca marka dvi li monitör fiyatına yakın geliyor. Bakalım en son kullandığım 550 tl lik 5 milyon kontratlı TN led mi daha iyi yoksa bu mu
    Sen magaza ortamında bile kendini belli ediyor dedigine gore emin ol dandik tn lerden cok daha iyidir. Hayırlı olsun.

Hocam incelemeni bende merakla bekliyorum eğer denildiği kadar varsa 5 yıllık Sony monitörümü satıp bundan alacağım inş umduğumuz gibi çıkar..

• o link yanlış spec leri koymuş heralde.Bizim bazı sitelerde de TN ekranözellikleri var. Kutusunun üstünde kocaman 178" viewing angle yazıyor.Tn lerde olmaz oyle bir not. Ayrıca ekran 1000 degil 4000 kontrast.

http://www.all-monitors.com/monitors/manufacturers/pos/samsung_syncmaster_2333t

http://www.samsung.de/de/Privatkunden/Buero/Displays/ConsumerDisplays/2333t/LS23CMZKFZEN/detail.aspx

Artikelname SyncMaster 2333T
    Artikelnummer LS23CMZKFZ/EN
    EAN 8808993955596
    Panel LCD Technologie a-si TFT/cPVA
    Bildschirmgröße 58,42 cm Wide (23 Zoll)
    Pixelabstand 0,265 mm
    Helligkeitswert 300 cd/m²
    Kontrast (dynamisch) 50.000:1
    Reaktionszeit 8 ms (G/G)
    Betrachtungswinkel (h/v) 178°/178°

Frequenzen Horizontal 31 - 75 kHz
    Vertikal 60 - 75 Hz
    Auflösung Auflösung nativ 1.920 x 1.080 Pixel
    Farben Anzahl der Farben 16,7 Mio.
    Signal Signaleingang analog, digital
    Signalanschlüsse DVI-D, 15pin D-Sub
    Plug & Play DDC DDC 2B
    Energiemerkmale Netzteil intern
    Leistungsaufnahme DPMS < 1 W

Seite: 1
    Der SyncMaster 2333T ist mit einem 58,4 cm (23 Zoll) großen Full HD cPVA Panel ausgestattet, das vor allem durch einen extrem hohen statischen Kontrast von 4.000:1 und einen sehr hohen Einblickwinkel von 178°/178° (h/v) zu überzeugen weiß. Neben einem analogen 15pin-D-Sub-Anschluss ist noch ein DVI-D-Anschluss mit HDCP-Unterstützung vorhanden. Das schlichte schwarz-glänzende und zugleich stilvolle Gehäuse mit der sanft blau leuchtenden Power-LED lässt den SyncMaster 2333T zudem gut auf dem Schreibtisch aussehen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 19 Aralık 2010; 20:13:16 >

• bu arada önceki monitörümde köşelerde çok az da olsa bir ışık sızması mevcut. ondan önceki monitörümde de vardı. bunda da var. bu lcd'lerde neden sık karşımıza çıkıyor? ölü pixel gibi zararlı bir durum değil sanırım. ancak neden olduğu konusunda bir fikri olan var mı ve neden bu oran çok fazla lcd lerde? değiştirmeme gerek varmıdır? yani bu da nazarı mı olsun? her monitörüme bu ışık sızması nazar diyorum kurtulamadım şu kaderimden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 19 Aralık 2010; 20:42:39 >
  • Duruma gore degisir. Alttan ustten 1 2 parmak sızma normal hatta benim led e2350 de bile yarım parmak kadar vardı resimde de belli oluyor. Standart aydınlatmalı lcd lerde cok sık gorunen bir durum ancak ledl lerde bile oluyor .

Şunun gibi bir durumsa oldukça kötü
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi

Bu da çok karşılaşılan 4 koseden projektor tipi bleed en sevmedigim

Bir de bulutlar var ki en kötüsü. Sony spvalı televizyonda vardı tüm ekran bulur kğmesiydi Sony e gore arıza degil normal di.

bunlar gibi degilse sorun oldugunu sanmıyorum. Resimler temislidir.

• quote:

Duruma gore degisir. Alttan ustten 1 2 parmak sızma normal hatta benim led e2350 de bile yarım parmak kadar vardı resimde de belli oluyor. Standart aydınlatmalı lcd lerde cok sık gorunen bir durum ancak ledl lerde bile oluyor .

Şunun gibi bir durumsa oldukça kötü

Bu da çok karşılaşılan 4 koseden projektor tipi bleed en sevmedigim

Bir de bulutlar var ki en kötüsü. Sony spvalı televizyonda vardı tüm ekran bulur kğmesiydi Sony e gore arıza degil normal di.

bunlar gibi degilse sorun oldugunu sanmıyorum. Resimler temislidir.

kçşelerde var ama çok belirgin degil. sadece akılda olduğu için bakıldıgında dikkat çekiyor. diğer monitörlerimde de vardı. verdiğin örneklerde kadar yok. yarım parmak kadar 4 köşede var. ama alttakiler belirsiz. üstteki sag ve sol köşedekiler sadece biraz belirgin yarım parmak kadar

• Hiç bir problem değil o zaman dostum keyfine bak, insallah benmki de o kadar olur
    Bu yollladığım senin ekranın resmi mi?
    O ise çok başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 19 Aralık 2010; 21:32:51 >
  • quote:

Hiç bir problem değil o zaman dostum keyfine bak, insallah benmki de o kadar olur
    Bu yollladığım senin ekranın resmi mi?
    O ise çok başarılı.

evet benim ekranın görüntüsü. aslında dikkatli bakınca şu senin en sevmediğin şekilde 4 köşeden sızma var. ama herhangi bir film izlerken dikkat edilirse göze batıyor. köşelerden hafif sızma. alttakiler belirgin değil. üsttekilerden soldaki belirgin oluyor yerine göre.
  • orijinal ışık ayarında o ekranda görüldüğü şekilde. photoshop da backlight'ı epey bir açtım ki bleed belli olsun diye. yoksa ekran bu şekilde değil
  • quote:

orijinal ışık ayarında o ekranda görüldüğü şekilde. photoshop da backlight'ı epey bir açtım ki bleed belli olsun diye. yoksa ekran bu şekilde değil

Mükemmel değil ancak gayet kabul edilebilir seviyede. o projector olayı ekranın ortasına kadar 4 koseden gidiyor bazı ekranlarda.Ustelik zamanla azalacak bu bu bleed 50 100 saat arası.

Sorun yok

• bu monitörü alan arkadaşlar bi inceleme yapabilirlermi acaba
    lg 2286lpf aldım 1 hafta önce vatandan
    çok memnun olduğum söylenemez
    bununla değiştirmeyi düşünüyor gibiyim
    ayrıca bi sorum olacak
    monitörün kutu içeriği eksiksiz
    ama üzerindeki ve arkasındaki yapıştırmaları çıkardım.
    vatan geri alımda sorun çıkarır diyorum %90
    yanılıyormuyum yoksa
  • Photoshop kullanan arkadaşlar, Samsung 2333T için;
    CMYK'da Siyah/Cyan/Magenta/Sarı renklerinin %1-2'lik renk değerleri sorunsuz gözüküyor mu bakabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.