Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni monitörünüz hayırlı olsun güzel bir seçim yaptıgınızı düşünüyorum 40'' olan samsungu TV olarakmı kullanyrsnz bende böyle bişi düşnyrm odaya yoksa bi tv tuner alsam pc e yeterli olurmu acaba
  • @iorfa
    Bu monitörü alacak olanlara yapmış olduğun fedakarlıklar için ve sorulara samimiyetle cevap verdiğin için teşekkür ederim.
    Umarım gelecek pazartesiye kadar stoklar tükenmezde bende bu monitörden alabilirim.
  • Bende oyun testlerini sabırsızlıkla bekliyorum bir sorun olmazsa perşembe günü siparişini vereceğim güzel inceleme teşekkürler.
  • Arkadaşlar konsol icin almayın,http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php iu sitedeki beyaz ve siyah testlerinde %100 başarı için gamma ve kontrast ayarı yapmam gerekiyor ekran kartı menüsünden. HAdi beyaz o kadar muhim degil ancak Full range rgb de karanlık oyunları oynamak icin mutlaka lazım monitorun menudeki gamma modları kesinlikle care değil. Parlaklık 55 kontrast 95 , gamma mode 1, magic bright zimbirtilari kapalı. Siyahın ve beyazın tüm tonlarını gormek icin catalyst menüsünden 1.25 ye cikartmak, kontrasti 85 e indirmek gerekiyor ps3 de ancak gamma ayari olan oyunda yapilir.
    Pc de bu ayarlari yapinca KUSURSUZ siyah ve beyaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 21 Aralık 2010; 2:54:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

Arkadaşlar konsol icin almayın,http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php iu sitedeki beyaz ve siyah testlerinde %100 başarı için gamma ve kontrast ayarı yapmam gerekiyor ekran kartı menüsünden. HAdi beyaz o kadar muhim degil ancak Full range rgb de karanlık oyunları oynamak icin mutlaka lazım monitorun menudeki gamma modları kesinlikle care değil. Parlaklık 55 kontrast 95 , gamma mode 1, magic bright zimbirtilari kapalı. Siyahın ve beyazın tüm tonlarını gormek icin catalyst menüsünden 1.25 ye cikartmak, kontrasti 85 e indirmek gerekiyor ps3 de ancak gamma ayari olan oyunda yapilir.

hayırlı olsun. incelemelerini beğeni ile takip ettim. monitör ile tv karşılaştırma görüntülerine baktım. iki monitör arasında renkler biraz farklı ama çok değil. ancak merak ettiğim bir konu var. monitör de magic calor açıkmıydı? sanki tv de renklerin sıcaklığı daha fazla. magic color açık değilse birde öyle karşılaştırırmısın?
    benim monitör ayarlarında hem beyaz hem siyah için en uygun değerlerim şunlar

catalyst de
    1.30 gamma
    0 parlaklık
    77 kontrast

monitorden
    80 parlaklık
    95 kontrast
    gamma mode 3

yapıp magic color'dan "akıllı" moda getiriyorum. diğer ayarım da "kişisel" de

bu sayede hem beyazlarda hem siyah alanlarda test de çok başarılı buldum.
    TN panele göre renklerin inanılmaz canlı olması beni çeken özellik oldu. Fotoğraflarımda gerçek renk skalasını sadece bu monitörde yakaladım. dediklerine katılıyorum yani.
    ufak tefek kusurları olsada fiyat / performans da bana göre en kral TN paneli yere serer bu kadar da iddialıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 21 Aralık 2010; 5:55:47 >

• @iorfa detaylı incelemeler için teşekkürler,güzel bir bilgilendirme oldu,tn paneller nedense bende göz yorgunluğu-kuruluğuna sebep oluyor.Bu monitör daha iyi seçim olacak gibi.Monitörü alacak olanların dikkatine Media markt 'ta 349 liraya satıyorlar test edip alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick72 -- 21 Aralık 2010; 10:21:09 >
  • Bende siparişi geçtim hayırlısı olsun bakalım.Bu konuda gayet bilgilendirici açıklamalar yapan iorfa arkadaşımıza teşekkürler.Monitör gelince daha fazla soru sorabilirim yalnız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mageji

quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

Arkadaşlar konsol icin almayın,http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php iu sitedeki beyaz ve siyah testlerinde %100 başarı için gamma ve kontrast ayarı yapmam gerekiyor ekran kartı menüsünden. HAdi beyaz o kadar muhim degil ancak Full range rgb de karanlık oyunları oynamak icin mutlaka lazım monitorun menudeki gamma modları kesinlikle care değil. Parlaklık 55 kontrast 95 , gamma mode 1, magic bright zimbirtilari kapalı. Siyahın ve beyazın tüm tonlarını gormek icin catalyst menüsünden 1.25 ye cikartmak, kontrasti 85 e indirmek gerekiyor ps3 de ancak gamma ayari olan oyunda yapilir.

hayırlı olsun. incelemelerini beğeni ile takip ettim. monitör ile tv karşılaştırma görüntülerine baktım. iki monitör arasında renkler biraz farklı ama çok değil. ancak merak ettiğim bir konu var. monitör de magic calor açıkmıydı? sanki tv de renklerin sıcaklığı daha fazla. magic color açık değilse birde öyle karşılaştırırmısın?
    benim monitör ayarlarında hem beyaz hem siyah için en uygun değerlerim şunlar

catalyst de
    1.30 gamma
    0 parlaklık
    77 kontrast

monitorden
    80 parlaklık
    95 kontrast
    gamma mode 3

yapıp magic color'dan "akıllı" moda getiriyorum. diğer ayarım da "kişisel" de

bu sayede hem beyazlarda hem siyah alanlarda test de çok başarılı buldum.
    TN panele göre renklerin inanılmaz canlı olması beni çeken özellik oldu. Fotoğraflarımda gerçek renk skalasını sadece bu monitörde yakaladım. dediklerine katılıyorum yani.
    ufak tefek kusurları olsada fiyat / performans da bana göre en kral TN paneli yere serer bu kadar da iddialıyım

Dostum sen Fotografci oldugun icin renke konusuna herkesten fazla hakimsindir, senin ayarlarını yapacagim mutlaka. Acikcası ince ayarlara fazla dalmadan inceledim farkındaysanız. Sadece internet ve az biraz video izleyecegim icin saatlerce kalibrasyona ihtiyacım yok. Bu haliyle benim gibi temel işlerde kullanacaklar icin süper. Tv vs monitöre gelince, bilgisayarım ayni anda 2 ekrana goruntu veremedigi icin tv yi ps3, monitörü pc ye bagladim ayni videoyu oynattim. Monitör ne kadar başarılı olsa da tv ile renk canliligi ve parlaklık konusunda kapisması mumkun degil ayrica tv de arka isik full açikti. Tv nin kendi resim iyilestirme opsiyonları var zaten 10bit panel bide parlak ekran! belki pc moduna alsaydim daha yakın olabilirdio zaman iyileştirmeleri kapatiyor sanirim.
    magicolor kapalı tüm reismlerde... Açacağım bir kaç saat sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 21 Aralık 2010; 17:10:10 >

• iorfa hocam
    şöyle bi durum varmı monitörde
    http://www.youtube.com/watch?v=03gVDMG7AMg&feature=related
  • öyle bi durum varmış bu arada monitörü aldım.
    ama renkler muazzam olduğundan kafam rahat şu an
  • Hocam oyun için ideal mi herhangi bir ghosting falan olayı varmı? Bende bir monitör almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedim kafam çok karıştı ne yapacağımı bilmiyorum.
  • ghosting bariz var
  • Tamam hocam çok sağolun şansımı başka monitörlerde deneyeceğim teşekkürler iyi geceler.

• görüş açısı renk kayması ne kadar anaşılırsa dandik kameradan.

• üstad ayarlarını paylaşırmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: faust13

üstad ayarlarını paylaşırmısın

Her monitör farklı ayar ister ayrıca herkesin begenisi farklıdır .

2 gunluk kullanımdan sonra an tam gozume gore bir ayar buldu internet sorf ve film icin.Canlı ekran sevenler brightnessi arttirsin, bu ayar zifiri karanlık oturma odama gore yapılmıştır. Siz kendi gozunuze gore yapın.

pc ayarları

catalyst veya nvidia

gamma +1.35
    brightness 0
    kontrast 81

monitor ayarlari
    brightness 35
    kontrast 70

renk ayarlari bunu alman forumundan aldım begendim kullanıyorum

Calibrated to 120 cd / m² and white point to 6500 Kelvin

R 56
    G 51
    B 35

bu ayarlarla lagom testinde siyahın tüm tonları , beyazda son 2 kutu hariç başarılı şekilde görünüyor. Yine karanlık film testim Alien da mükemmel siyahlar yakaladım golgelerde kayıp yok yani black crush yok! Ancak bunu ps3 veya medya playera bagladiginizda gamma ayarı olmadığı icin black crush olacak daha once yazdigim gibi ps3 e tavsiye etmiyorum.

• iorfa

hocam selam. renkler ve ışık algısı herkesde farklı işliyor dediğin gibi aslında. örneğin ben şuan kendi ayarlarım ile hem black testinde 1. kareyi hem beyaz testinde son kare hariç hepsini rahatlıkla seçebiliyorum. ama tabi herkesin göz algı merkezi farklı.
    monitörden nazar değmesin ama çok iyi. hızlı sahnelerde bile çok başarılı buldum. evet default ayarlarda bahsettiğin olay var. ancak gamma ve ışık ayarlarını en optime değerlere getirince sorun kalmıyor.
    renkler gerçekten inanılmaz. bana göre bu fiyatta alınacak en mantıklı seçim. daha önceden en ufak şekilde koltuğumun yeri değişse ekranda ne var diye bakmak için karşısına geçiyordum. şimdi böyle bir durum yok.
  • Dostum ekrandan ciddi ciddi 1 adet daha almayı düşünüyorum yedek olarak, hadi yurtdisinda olsak 50 cesit ips pva alternatifi var ancak bizim toptancılar getirmiyor bu ekranlari getirselerde fiyatlar fahiş olur . Bu düşeş geldi daha da gelmez Tn den ucuz pva ekran yıllarca Vatan bi %25 indirim daha yaparsa alacağım
  • Benim monitörde az önce geldi.Bunca zaman 17'' crt ile geçirdiğim zamana izlediğim filmlere yazıkmış.Yalnız monitör ile birlikte dvi kablo sipariş etmiştim monitörün dvi çıkışına uygun değil.Bu nasıl dvi çıkışı nerden kablo alacağız,gerçi vga bağlantıda pek sorun yok gibi ama olsun.
  • Bende bu 233t yi almayı planlıyordum fakat vatana px2370 gelmiş bu monitör nasıldır 2333tye göre 200 tl farka değermi sizce?bide bu px2370 Tn panel heralde dimihttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-px2370-23-px2370-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=51385
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.