Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hokagé

quote:

Orijinalden alıntı: iorfa
    mesajını şimdi gordum ben hdmi to dvi kablo kullanıyorum ps3 icin almistim cok eskiden, dvi kablom olmadigi icin boyle kullanıyorum giriş normal dvi girisi olması lazım senin kablo degisik tür dvi olmasın?

Dün yie ps3 bagladim bu arada, oyunların cogunda gamma ve brightness ayari var ama gt5 de sadece 1 ayar var o da yapamıyor. fallout vegas , ninja gaiden gibi karanlık oyunlarda sorunsuz oynadım full range rgb açık açıkçası goruntu cok keskin ve guzeldi tabi kucuk ekran olmasının etkisi buyuk, tv de bu kadar keskin olmuyor. Tabi sadece 1 adet dvi girisi olması , hdmi girişi olmadığından audio out olmaması aynı anda hem ps3 ve pc baglamayı imkansız yapıyor, hadi ps3 u bagladın audio out olmadıgı icin ses icin ps3 e kablolar baglaman lazım . Hadi yaptın diyelimn girişler cok kazık yerlerde ekranı yatırıp takman lazım kabloyu girişler cok kotu. Pratiklik açısından berbat. Tek bir is icin kullanılır bu ekran .

Dvi çıkışı 24+1 pinmiş monitörü alıp yanında sipariş verecekler akıllarında bulundursun zira piyasadaki bir çok dvi kablosu 24+5 çıkışmış.Seninde dediğin gibi çıkışlar çok kötü yerde ,kabloları takıp bir daha kurcalamayacaksın.Ama genel itibari ile monitörü beğendim,daha fps türü oyun denemedim gerçi ama çok fazla sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Hokagé senden ricam 2333T yi herhangi bir fps oyunda yada araba yarışında deneyip ghosting olayı ne derece, bilgilendirirsen sevinirim zira ben de almayı düşünüyorum.

• Video kalitesi iyi değil ama ghosting i test etmek açısından yaralı olabilir.

Edit: Buraya eklediğim CS videosunu kaliteli olmayan bir fotoğraf makinası ilse çekmiştim. Bu yüzden Ghosting etkisi videodan seyredildiğinde çok fazlaymış gibi görünüyor.
    Yanlış bilgi paylaşımı için özür diliyorum ve alıntı yapan arkadaşlarında mesajlarından silmelerini rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 11 Ocak 2011; 0:57:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flexnacht

ÖNCELİKLE YAKŞAMLAR HERKESE...

TAM PX2370 PANEL ALICAKTIMKİ ARKADAŞLARIN 2333T HAKKINDAKİ YORUMLARINI OKUDUM.. OYUN KONUSUNA ZAMAN AYIRAMADIĞIMDAN DOLAYI MONİTÖRLE SADECE FİLM İZLEYEN BİR KULLANICIYIM... PX2370 NEREDEYSE 2333T NİN İKİ KATI PAHALI VE RENKLER KONUSUNDA 2333T İN DAHA BAŞARILI OLDUĞUNU PAYLAŞMIŞLAR...

SONUCUNDA MONİTÖRE 2 3 SENEDE BİR DEFA PARA VERLİYOR. TN PANEL OLMASINDA RAĞMEN PAHALI PX2370 Mİ YOKSA 2333T Mİ YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞKLER...

Film ve grafik uygulamalarda en iyi TN panelin bile bu mnitörün yanına yaklaşabileceğini düşünmüyorum.
    Ancak işin içerisine oyun girdiği zaman TN modüller görüntü kalitesi yönünden olmasa bile hız yönünden daha iyiler

• (((DELL ST2210 DELL 21.5" FULL HD LED MONITOR))) VATANDA 351 TL nedersiniz samsung 2333t ye göre ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemophoN

(((DELL ST2210 DELL 21.5" FULL HD LED MONITOR))) VATANDA 351 TL nedersiniz samsung 2333t ye göre ???

samsung 2333T ile kıyaslanamaz bile desek sanırım abartmış olmayız. hem boyut olarak kıyaslayamazsın hem panel olarak. biri TN panel biri PVA panel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Video kalitesi iyi değil ama ghosting i test etmek açısından yaralı olabilir.

hocam benim 17 inç kare monitörüm var 12ms bu kadar ghosting olmuyor bu nasıl bişi ya acaba 60 hz diyemi benmki 1280x1024 75 hz??? neden??

• Videoyu dijital fotoğraf makinası ile çektim. Videyu çektikten sonra izlediğimde ghosting efektinin çok fazla olduğunu gördüm.
    Buda videonun kare/sn oranıyla ilgili olsa gerek. Çünkü oynarken ghosting neredeyse belli bile olmuyor.
  • quote:

Video kalitesi iyi değil ama ghosting i test etmek açısından yaralı olabilir.

Hiç beğenmedim hatta berbat desem yeridir. En ufak harekette görüntü resmen buğulanıyor. Anlaşılan oyun için iyi bir monitör değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: electhrolic
    Hokagé senden ricam 2333T yi herhangi bir fps oyunda yada araba yarışında deneyip ghosting olayı ne derece, bilgilendirirsen sevinirim zira ben de almayı düşünüyorum.

Şuan F1 2010 var onda denedim herhangi bir sorun yok,minimal seviyede ghosting var ama hiç rahatsız etmiyor yok denecek kadar az.Pes 2011 de ciddi derecede var gözünüz alışıyor bir müddet sonra ama başlarda oldukça rahatsız edici.İlerleyen günlerde Stalker Clear Sky , Bioshock ve Metro 2033'ü kuracağım hepsiyle ilgili bir şeyler yazarım.
  • quote:

Videoyu dijital fotoğraf makinası ile çektim. Videyu çektikten sonra izlediğimde ghosting efektinin çok fazla olduğunu gördüm.
    Buda videonun kare/sn oranıyla ilgili olsa gerek. Çünkü oynarken ghosting neredeyse belli bile olmuyor.

Tmm hocam bende tam yazdıktan sonra aklıma geldi fotog. mak. ilgilidir diye tşkler. normalde cs de siz oynarken nasıl hissediliyormu ben 12 ms tn de hissetmiyorumda :D
  • Çok az bişey hissediliyor ancak oynanabilirliği etkilemiyor. 12ms TN den bu monitöre geçince yavaş değil dahada hızlı olduğunu düşünürsünüz.
  • Benim merak ettiğim konu SAMSUNG 2333T ile SAMSUNG 2333TN ayni ekranmi yoksa farkli ekranmi acaba?

Benim baktiğim SAMSUNG 2333TN'nin fiyati 279 TL almayı düşündüm fakat forumlarda okuduğum kadarıyla çelişki içinde kaldım.

yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsagatci

Benim merak ettiğim konu SAMSUNG 2333T ile SAMSUNG 2333TN ayni ekranmi yoksa farkli ekranmi acaba?

Benim baktiğim SAMSUNG 2333TN'nin fiyati 279 TL almayı düşündüm fakat forumlarda okuduğum kadarıyla çelişki içinde kaldım.

yardımcı olursanız sevinirim.

o ekranda dvi giriş yok galiba.
  • Arkadaşlar konuya yeni dahil olanlar bir daha yazayım;
    Bu ekran sadece pc kullanımı icin alınır yukarılarda detaylı anlattım. Oyun oynayacaksanız konsol baglayacaksanız diger ekranlara kayınız
    Konsol ve oyunda sizi üzer ozellikle futbol oyunlarında.
    Renkler ve siyah basarısı zaten resimlerde goruluyor sağolsun Helvetia ve mageji .
    Film internette surf fotografcilik vs... gibi işlerde kullanacaksanız bu fiyata daha iyisi yok.

ekleme
    Tv vs monitor yeniden. Ayrıca gorus acisina dikkatinizi cekerim,tv nin arka ışığı adil bir karşılaştırma icin 5 yaptım
    Tv de hiç bir ayar yapmadan sadeced dinamik kontrastı kapatarak siyah tüm kutular ve beyazın 254 u haric gozukuyor ne diyeyim adamlar yapmis monitorde ayar işkence

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 27 Aralık 2010; 23:53:00 >

• incelemen için tşkler bende cuma günü vatandan gidip almayı düşünüyorum. bu arada bazı sitelerde led bazı siteleder normal aydınlatmalı oluğu yazıyor.. led aydınlatma değil sanırım ?
  • Led aydınlatmalı değil,çok fazla oyun oynamayacak arkadaşlar da bu monitörü alabilir zira Pes hariç ciddi derecede insanı rahatsız eden bir ghosting söz konusu değil
  • mrb.bende yeni aldım,benimkinde 2333 yazıyor sadece.bunun özellikleri nedir bilgiverirseniz sevinirim.
  • Kutunun üzerinde de, monitörün kasasının üzerinde de 2333 yazıyor. Ancak Model olarak 2333T. Bunun sebebi de şu;
    Sanırım ilk sayfada @iorfa arkadaşımız bahsetmişti, Samsung F2380 modelinde kullandığı panelleri biraz daha iyilerştirerek 2333 kasalarına montajlamış ve 2333T adı altında satışa sunmuş.

Dikkat ettiyseniz monitörün sağ tarfında 2-3mm kadar bir boşluk var. Bunun sebebi panelin kasaya tam oturmaması.
    Alacak olan arkadaşlara ellerini çabuk tutmalarını öneririm. Sanırım 2 ay sonra bu monitör satışta olmayacak
  • Teşekkürler.
  • pes 2011 de bi durum oluyor.
    ne desem bilemedim.
    sahada ilerledikçe saha dalgalanır gibi oluyor.
    oyun açısından pek iyi sayılmaz
    hatta oyun özürlü denebilir monitöre
    araba yarışlarında sorun yok.
    fpslerde hissediliyor çok fazla.
    nba denemedim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.