Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arakdaşlar bende vatanın %25 indiriminden 2333t siparişi verdim inşallah memnun kalırım... bakalım sipariş kaç günde gelicek :)
  • Arkadaşlar monitörü aldım,görüntü-renkler çok güzel ama şöyle ilginç bir durum var,panelin kenardarındaki siyah şerit mesafesi kasaya eşit değil örneğin sağ altta siyah şerit 3 mm ise sağ üstte 2mm. panel hafif eğri gibi,görüntüye etkisi yok ama gözüm takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick72 -- 30 Aralık 2010; 8:56:48 >
  • @maverick72

Hocam bu durumun sebebini 6-7 mesaj yukarıda belirtmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 30 Aralık 2010; 13:33:15 >
  • Lg W2286L kullanıyorum bildiğiniz gibi panelinin doğası gereği monitöre uygun açıdan bakmazsanız görüntünün bazı kısımlarında bozulmalar oluyor, bu da benim canımı sıkıyor acaba Samsung'un bu modelinde aynı sıkıntıyı yaşar mıyım? Lg'yi satıp 2333T almak mantıklı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_1

Lg W2286L kullanıyorum bildiğiniz gibi panelinin doğası gereği monitöre uygun açıdan bakmazsanız görüntünün bazı kısımlarında bozulmalar oluyor, bu da benim canımı sıkıyor acaba Samsung'un bu modelinde aynı sıkıntıyı yaşar mıyım? Lg'yi satıp 2333T almak mantıklı olur mu?

Lg W2286 nasıldır ve monitörü hangi amaçla kullanacağını bilmiyorum ama Samsung 2333T'de hangi açıdan bakarsan bak görüntü kalitesinde hiçbir kayıp yok, bahsettiğin sıkıntıyı kesinlikle yaşamazsın.
  • Hocam Samsung 2333T monitörde kullanılan C-PVA panelin yapısı sayesinde bu tip bozulmalar çok az oluyor.
    Araştırmalara göre görüş açısı olarak en iyi performansı PVA panellerin verdiği ve IPS panellerde koyu renklerin kızıllaşmaşı sorununun mevcut olduğu belirlenmiş.
    TN panellerde yani şu an kullandığınız monitörde tam karşıdan bakmadığınız sürece hemen hemen her açıda bozulma yaşanası gayet normal.
    Özelliklede TN panllere alttan bakmak zulüm. Monitörünüz eğer dik konuma getirilemiyorsa (Asus MS238H gibi) yattığınız yerden film seyredebilmek için monitörü yere koymanız gerekebilir.
    Fakat işin içine oyun girdiği zaman bazı oyunlarda(futbol oyunları gibi yatay eksende oynanan oyunlarda) Ghosting yaşanması gayet normal.
    Ben şu ana kadar ghostingten rahatsız olmadım o da ayrı bir mevzu. Sonuç olarak film, grafik ve masaüstü performansı arıyorsanız bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi monitör

• Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim, monitörümü Samsung 2333T modeli ile değiştirdim. helvetia sorunumu tam olarak anlamış eski monitöre alttan bakmak gerçekten çok kötüydü. Diğer üstünde durmadığım bir problem de renklerin gerçek dışı olmasıydı. Yeni monitörde alttan baktığım zaman istediğim gibi görüş elde edebiliyorum ayrıca bonusu da renklerin diğerine göre daha doğru gösterilmesi oldu.

İlk gözüme çarpan kaybım ise tv izlerken haber kanallarında geçen alt yazılar eski monitörümde daha netti, bu 8ms'nin bir güzelliği oldu bana, umarım başka bir sorun yaşamam.

Tekrar yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • 1 adet daha aldım 1 janjanlı tn fiyatına 2 adet pva oldu
  • ayarları nasıl yapabilirim.yazarsanız,sevinirim.şimdiden tşklr.görüntü için.
  • Mönitörü buradaki yorumlar ve incelemeler sonucu satın almaya karar verdim ve bugun elime ulaştı.Eski Viewsonic Va2216w mönitörümle arasında kıyaslanamayacak derece fark var.Renk ayarlarını yıne burada tavsiye edilen şekilde yaptım ve özellikle film performansı fazlasıyla tatmin edici.Henüz oyun oynamaya fırsat bulamadım ancak ilerleyen günlerde bunun hakkındaki yorumlarımıda belirtirim.(Futbol ve benzeri spor tarzı oyunlar oynamadıgım ıcın sorun olacagını sanmıyorum gerci) Burada incelemelerini ve yorumlarını paylasarak monitörü almamda yardımcı olan arkadaslara cok cok tesekkur ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

Arkadaşlar ekran geldi,sağolsun vatan daha once 100 alışverişim oldugu icin %25 indirim kargo parası almadı
    Ekran Romanya imalatı çin değil. Malesef fotograf makinem resimlerde de goruldugu gibi cok dandik istedigim kalite de fotolar cekemedim gece zifiri karanlıkta daha düzgün cekeceğim.
    Oncelikle ekranın paket içeriği sıfır.Modern paketlerde gordugumuz taşıma kulpu bile yok! Elektrik kablosu toz icinde atak tepsisinin naylon koruması toz icinde, elektrik kablosu o kadar dandikki 1 mt falan. Adamlar nereden kısacağını şaşırmış.Depoda biriken dandik kutuları kabloları tıkmışlar içine bu da teorimi doğrulyor. Ancak şuna sevindim paneli koruyucu bir bantla iyice kapatmışlar sizde alınca dikkat edin bant yoksa kullanılmış veya teşhirdir.

Daha onceki tn maceralarımı biliyorsunuz spva dan gecince direkt afallıyordum bunda daha hiç ayar yapmadan doğru renkleri gordum ne bir cirtlaklık ne de matlık yok. Ama en mutlu oldugum bu ekranı en çok internette sorf kullanacağım için gozlerimi Tn ekranlarda yoran minimal titreme yok. Tek kelime ile yazı fontları ve desktop renklerim mükemmel! Televizyonum 3 yıl sonra gerçek işlemine geri donecek.

Ancakkkk ekranda black crush var ! o da şöyle nasıl ki tn ekranlarda sağa sola kayınca renkler karışıyor değişiyor, t2333 de ekrana dik açıdan bakınca sag sol tarafta black crush hissediliyor sağa sola kayınca ortadan kalkıyor komedi gibi . Kontrastı 95 parlaklığı 65 e alarak kabul edilebilir bir orana getirdim ancak televizyonumla karşılaştıramaz malesef ve black crush bence bir sorun!. Ha bu arada bu ekranı alıp tv box la kullanacaklar icin mukemmel gorus acisi .

Gelelim film performansına ve filmlerde ghosting yapıyor mu? Açık yazayım film icin alacaksanız hiç tereddüt etmeyin alın filmlerde herhangi bir ghosting yok.En hızlı tn panelde bile horizontal camera panning de olabilen titremeler ve çözünürlük kaybı bunda da var. Televizyonumda 100 hz i kapatınca nasılsa bunda da oyle bir sorun yok! Yine bence filmlerdeki en onemi olaylardan biri ten rengi! Tn panelde gercege yakin olmuyor , maşallah bu ekran da ten rengi ayarsız bile cok guzel.

Işık sızması mageji arkadaşımdakine benzer var ancak sol üst ve alt köşeden belirgin, zifiri karanlıkta ekranı simsiyah yapıp farkedilebilir.

Black crush a ornek olarak sunu gostereyim .....

http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php ... Bu siyah testinde 1 numarayı dik açı ile göremiyorum sağa sola kayınca goruyorum diger numaralar gorunuyor.f2380 de bu sorunu olanlar catalyst veya nvidia kontrol panelde gammayı 1.4 yaparak cozmusler bende 1.2 yaparak cozdum ancak genel resim kalitesine nasıl bir etki yapacak henüz tam emin olmamakla birlikte özellikle alien bluray inde karanlıks ahnelerde tatmin oldum fakat ekranı ps3 veya medya player gibi cihaza baglayanlar nasıl gamma ayarı yapacak? çok büyük - not.

Açıkçası ekranı ilk kurduğumda hemen mesaj atacaktım ama iyice inceliyorum buraya notları ekliyorum.

Renklere geleyim tekrar, MÜKEMMEL! Black Crush ı eledikten sonra biraz resimlerime bakayım dedim ten rengi tonlamalar cıvık değil zamanında 3.5 milyara aldığım televizyonum kadar başarılı!!!.

Renkleri, siyah başarısı,!!!!ekran parlaklığı!!! 5 milyon kontrastlı lg e2350v den kat kat başarılı. o lg 550 tl bu 310tl!

PRofesyonellere gore bir ekran mı? Bence değil üzülerek söylüyorum black crush olayı gamma ile halledilse bile değişik açılardan farklı siyah tonlaması veriyor!. Tn ekran yerine alınır mı gözü kapalı alınır.

Oyun denemedim ps3 u baglamam lazım bir kaç saat sonra!

Ancak cok sorun olacağını zannetmiyorum filmlerde özellikle avatarın hızlı sahnelerinde renklerde birbirine gecme asiri bulanşklasma farketmedim TN panellere gore.

Sunuda ekleyeyim tn panellerde en nefret ettiğim özellikle su altı sahnelerinde gokyuzu sahnelerinde olan mavi nin tonlarının degistigi bolumlerde olan dalga dalga 6 bitlik resimlere benzeyen bozulmalar yok!

kısaca
    fiyat performans ---9
    Kutu ve içeriği ----1
    Ergonomi---- 5
    Baglantilar ----5
    Renk kalitesi --9.5
    siyah başarısı ---6
    görüş açısı----8

siyah başarısı 6 derken tn lerin siyah başarısı benim gözümde 1 dir ona gore algılayın

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi

Burada bahsi geçen F2380M modelinden iki adet mevcut elimde çift monitör olarak profesyonel amaçlı kullanıyorum. yaklaşık 2 ay önce yurtdışından getirdim. Senin burada uyguladığın testi bende uyguladım kendi monitörlerime ama senin bahsettiğin gibi siyah ezme durumu bende yok. Bütün siyahları her açıdan görebiliyorum... ben bu monitörleri alırken çok araştırma yaptım yurtdışında ve ozaman 2333T modelinide oradaki mediamarkt da saturn de defalarca inceledim karşılaştırdım evet belki panel teknolojisi c-pva her iki monitöründe ama monitörlerin arasında çok farklar var ( 150000:1 dinamik contrast, pivot panel, 1,5 cm kasa çerçeve kalınlığı, HDMI, entegre hoparlör ve ses giriş çıkışve en önemlisi samsungunda belirtiği üzere RGB renk gamını 100% desteklemesi gibi...) ve kesinlikle iki monitörde aynı imaj kalitesine ve en önemlisi renk doğruluğuna sahip değil... ben f2380m in çok daha üstün olduğunu kendi gözlerimle gördüm ve hatta orada mağzaya kendi laptobumu götürerek deflarca test ederek satın aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragip80 -- 3 Ocak 2011; 16:50:57 >

• bu monitörlerin panel özelliğini nerden öğrenebiliyoruz.biraz araştırdım ama markaların kendi sitelerinde bile bu özellik belirtilmiyor.sizler nereden öğrendiniz.Birde bu fiyata başka markanın pva panel kullanan modeli var mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsinema

bu monitörlerin panel özelliğini nerden öğrenebiliyoruz.biraz araştırdım ama markaların kendi sitelerinde bile bu özellik belirtilmiyor.sizler nereden öğrendiniz.Birde bu fiyata başka markanın pva panel kullanan modeli var mı??

Monörlerin panel türleri hakkındahttp://www.prad.de/ bu sitede detaylı bilgi bulabilirsin. ayrıcahttp://www.digitalversus.com bu sitede de birçok monitörün karşılaştırmalarını bulabilirsin.

Pva panel kullanan belirli markalar var onlara bakabilirsin mesala eizo bunlardan birisidir. ama fiyatlar bukadar makul değildir. onun dışında yanlış hatırlamıyorsam Nec ve fujitsu Siemens firmasınında pva panel monitörleri var ama bulmak çok zor...
    Bazı pva panel teknolojili monitörler şunlar;

Eizo CE210W
    Eizo CE240W
    Samsung F2380
    Samsung 275T Plus
    HP LP2275W
    Fijitsu Siemens LP2275W-3
    LaCie 324

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragip80 -- 3 Ocak 2011; 23:53:58 >

• Ragip80 dostum sendeki monitorleri Türkiye de bulma sansimiz olmadigi icin inceleme yapamıyoruz sağolsun ekranları getiren Samsung ve diger üreticiler oyle bilincsiz bir tuketici kamuoyu yaratmışki kimsenin panelden haberi yok varsa yoksa kontrast abudik tn ekranları 500-700 tl ye satıyorlar! Sen bir inceleme yaparsan memnun oluruz Farkındaysan incelememde bu ekranı profesyonellere tavsiye etmedim. f2380 e gelince google a f2380 black crush yazınca 100 lerce sayfa cıkıyor pc de fahiş bir crush 2333t de mevcut degil; eger sendekiler f2380mx modeli ise o seride black crush sorununun halledildigini , renk kalibrasyonuna az ihtiyacı oldugunu okudum ancak kalibrasyonla 2333t de black crush ve renk ayarı hallediliyor, profesyonel fotografci mageji arkadasimiz konunun icinde kendi incelemesini yaptı zaaten.

Dinamik kontrastı ciddiye almamalısın led monitorler 50000000 kontrastlı diye satılıyor ancak senin ekrana yaklasması mumkun degil.Film resim renk karşılaştırmasını spva(cpva dan daha iyidir) color gamut 10bit panelli tv ile yaptım. Fiyatına gore oldukça başarılı oldugunu yazdım. Bu ekranın ucuz olmasının sebebi panelinden cok; hdmi, pivot , ince kasa hoparlor , pc dışında kullanma kısıtlığı ve senin yazdigin kozmetik ozelliklerden yoksun olması, detaylı yazdım elde kalan cpva ların 2333 kasalarına monte edilmiş versiyonu. Konuyu iyice okursan panelin kasaya tam oturmaması ile ilgili mesajlar var.
    Sendeki ekranla tabiki karşılaştırılmaz ekstra ozellikler ve muhtemelen ayarsız çok daha iyi performans vermesi yonunden ancak f2380 ekranlar Türkiye ye getirilse 1000 tl ye satılır bu ekran 3 de biri fiyatına ...... Eğer vaktin varsa bir adetini bana yollarsan , ikisini yan yana karşılatırabilirim
    Kısacası fiyatına gore piyasadaki dandik tn ekranlara gore 10 numara bir ekran.....

• oyunlarda ghosting olmasaydı almayı düşünüyordum yazık oldu. çok ta güzel bir monitör...
  • bu konuyu takip ediyorum, özellikle de fotoğraf açısından ilgileniyorum.
    acaba Samsung 2333T için tam bir inceleme yapacak mısınız?

şu ana kadar yaptığınız bilgilendirmeler için de çok teşekkür ederim.
  • Mönitörü bugun 3 farklı oyunda deneme şansım oldu bunlar stalker, medal of honor, ve sniper ghost warrior.Tahmin ettigim gibi FPS tür oyunlarda ghosting sorunu ile karsılasmadım.Benzer tarz oyun oynayanların aklında bu konuda soru işareti kalmasın.
  • benim monitörde bi sorun çıktı vatana gidip değiştirdim.
    yeni aldığım çok oynak eskisine nazaran.çok gereksiz bir kolaylıkla geri yatırabiliyorum.
    yazı yazarken sallanabiliyor bileğimi masaya vurunca.
    çok büyük bi sorun sayılmaz ama sizin monitörlerde böyle bi sorun varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: faust13

benim monitörde bi sorun çıktı vatana gidip değiştirdim.
    yeni aldığım çok oynak eskisine nazaran.çok gereksiz bir kolaylıkla geri yatırabiliyorum.
    yazı yazarken sallanabiliyor bileğimi masaya vurunca.
    çok büyük bi sorun sayılmaz ama sizin monitörlerde böyle bi sorun varmı

benimkinde öyle bir sorun yok.aksine cok stabil.
  • Merhabalar,

bu konudaki arkadaşlara özellikle de @iorfa ya sormak istiyorum.

PVA paneller arasında 1920x1200 çözünürlükte 23-24" bir model var mıdır, önereceğiniz?

2333T benim açımdan çok uygun görünüyor ama fotoğraf söz konusu olduğunda 3:2 oranından dolayı 16:9 oran ve 1080 satır bence yeterli olmuyor. Bu yüzden arayışım 1080 yerine 1200 satır olması.

bütçem kısıtlı olmasa hiç durmayıp IPS panel alırım ama f/p açısından ve fotoğrafçılık açısından optimumu bulmak zorundayım.
    gördüğüm kadarıyla renk kalibrasyonu, siyah-beyaz dengesi ve dinamik aralık gibi konularda çok bilgili, hassas arkadaşlar var burada.
    yardımcı olabilriseniz çok sevinirim.

teşekkürlerimle
    Alehar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.