Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alehar

Merhabalar,

bu konudaki arkadaşlara özellikle de @iorfa ya sormak istiyorum.

PVA paneller arasında 1920x1200 çözünürlükte 23-24" bir model var mıdır, önereceğiniz?

2333T benim açımdan çok uygun görünüyor ama fotoğraf söz konusu olduğunda 3:2 oranından dolayı 16:9 oran ve 1080 satır bence yeterli olmuyor. Bu yüzden arayışım 1080 yerine 1200 satır olması.

bütçem kısıtlı olmasa hiç durmayıp IPS panel alırım ama f/p açısından ve fotoğrafçılık açısından optimumu bulmak zorundayım.
    gördüğüm kadarıyla renk kalibrasyonu, siyah-beyaz dengesi ve dinamik aralık gibi konularda çok bilgili, hassas arkadaşlar var burada.
    yardımcı olabilriseniz çok sevinirim.

teşekkürlerimle
    Alehar

Benimde bu tarz bir monitör ihtiyacım var. cevapları bekliyorum. umarım düzgün bir şey kısmet olur.

• Arkadaşlar ben fotografci degilim o yüzden tam olarak yardımcı olamamam ancak konu içindeki "mageji" fotografci ona pm atarsanız ekran ile ilgili daha çok yardimci olabilir.

Türkiye de bulunabilir pva ekranlar sanıyorum bundan başka yok. Ancak özel siparişle veya yurtdisindan getiriliyor bütçe de kısıtlıysa tek alternatifiniz bu farkındaysanız inca marka tn ekran fiyatına ne kadar üzebilir?
  • 2 gün önce aldım Vatanbilgisayar'dan.
    Gerçekten şahane bir monitör yapmışlar. Hala daha inceleme yapmaktayım.
    Renkler özellikle dikkatimi çekti.
    Film seyrederken bile her açıdan rahatlıkla izleyebiliyorum.
    Menüsü oldukça kullanışlı. Şiddetle tavsiye ediyorum.
    Fotoğraf işlemek için aldım fakat her türlü ihtiyacımı karşılayacak gibi duruyor.
    Parlaklık gerçekten çok güzel. Kontrast oranı harika. IPS panele bütçeleri yetmeyenler (benim gibi) için ideal.
    HDMI-Dvi dönüştürücü ile laptopumda kullanıyorum.
    Çektiğim fotoğrafların şimdi ne denli güzel olduğunu anlıyorum :)
    8MS olduğuna bakmayın birçok 5MS li lcd leri geri bırakıcak teknoloji kullanılmış.

Çektiğim bazı resimler aşağıdadır.

http://i54.tinypic.com/70ccd3.jpg
    http://i56.tinypic.com/dn0xe9.jpg
    http://i53.tinypic.com/256wch5.jpg
    http://i51.tinypic.com/2nqy4u8.jpg
    http://i55.tinypic.com/5u0jrr.jpg
    http://i55.tinypic.com/2my96k4.jpg
    http://i53.tinypic.com/n2keh1.jpg

• ARKADASLAR BUGUN CARREFOURA GITTIM KOZYATAGINDA KI...233TN MONITORU 279 TL YE ALDIM DUYURULUR...ALACAK OLANLAR KACIRMASIN DERIM.... SAYGILARIMLA....
  • quote:

Orijinalden alıntı: realcosta

ARKADASLAR BUGUN CARREFOURA GITTIM KOZYATAGINDA KI...233TN MONITORU 279 TL YE ALDIM DUYURULUR...ALACAK OLANLAR KACIRMASIN DERIM.... SAYGILARIMLA....

Dostum bizim burada paylaşımını yaptığımız monitör 2333T modeli. Senin aldığın monitör ise 2333TN modeli.

İkisi arasında ki farklar;

1-) 2333TN TN panelli, 2333T C-PVA panelli.
    2-) 2333TN Analog girişli , 2333T Analog, DVI-D girişli
    3-) 2333TN 5ms, 2333T 8ms

Diğer tüm özellikleri aynı.

Aldığınız ürünü kötülemek için yazmıyorum. Bu konuyu inceleyipte 2333T almaya karar veren bir arkadaşa yanlışlıkla 2333TN aldırtmak istemeyiz değil mi?
    Başka bir başlık altında kampanya ve monitör değerlendirilebilir. Ancak iki monitör birbirinden çok farklı
    Bu arada CarrefourSA' nın kampanyasıda güzelmiş. Bu fiyata 23" monitör bulmak gerçekten zor. Hayırlı olsun...

• @Helvetia,
    bu açıklama gerçekten iyi oldu, benim kafam karışımıştı açıkçası.
    İki monitör da cazip çünkü.

tşk.
    Alehar

quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

quote:

Orijinalden alıntı: realcosta

ARKADASLAR BUGUN CARREFOURA GITTIM KOZYATAGINDA KI...233TN MONITORU 279 TL YE ALDIM DUYURULUR...ALACAK OLANLAR KACIRMASIN DERIM.... SAYGILARIMLA....

Dostum bizim burada paylaşımını yaptığımız monitör 2333T modeli. Senin aldığın monitör ise 2333TN modeli.

İkisi arasında ki farklar;

1-) 2333TN TN panelli, 2333T C-PVA panelli.
    2-) 2333TN Analog girişli , 2333T Analog, DVI-D girişli
    3-) 2333TN 5ms, 2333T 8ms

Diğer tüm özellikleri aynı.

Aldığınız ürünü kötülemek için yazmıyorum. Bu konuyu inceleyipte 2333T almaya karar veren bir arkadaşa yanlışlıkla 2333TN aldırtmak istemeyiz değil mi?
    Başka bir başlık altında kampanya ve monitör değerlendirilebilir. Ancak iki monitör birbirinden çok farklı
    Bu arada CarrefourSA' nın kampanyasıda güzelmiş. Bu fiyata 23" monitör bulmak gerçekten zor. Hayırlı olsun...

• arkadaşlar bugun sayenizde bu monitörü aldım çok memnunum renkler süper .... bimeksten aldım 379 tl ye çok iyi fiyata geldi
  • tam monitör konusunda çıkmaza girmek üzereydim ki bu konuyu gördüm baştan aşağı okudum renklerin canlılığı ve görüş açıları karşısında birde fiyatını görünce adeta dilim tutuldu tek çekincem pc de çok fazla oyun oynuyor olmam (futbol hariç) ve 8 ms olayı bu endişemi canlı olarak bir yerde görüp te aşabilirsem bu fiyata bu monitör ALLAH derim başka bir şey demem
    ilave:son bir soru monitörü koyduğum yer yandan ve arkadan bol miktarda gün ışığı alıyor ve parlak monitörler ayna etkisi yaptığı söyleniyor mat ekran monitörlerde bu sıkıntı olmuyormuş bu monitör parlak mı yoksa mat ekran mı ve yansıma olayı nedir bilen veya kullananlar cevaplarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 11 Ocak 2011; 9:13:47 >
  • @kara duman

Monitör parlak ekran değil o konuda için rahat olsun.F1 2010 ve Bioshockta ghosting yok.Ben farketmemiş olabilirim belki ama sonuçta oyuna bir etki etmiyor.Pes 2011 de ise insanı rahatsız edecek boyutta oluyor.
  • Grafik-Matbaa işlerinde kullanmak üzere bu monitörü 1-2 gün içeresinde almayı düşünüyorum. Alırken dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Birde internet üzerinde almak nasıl olur? Örnek olarak; bugün için Bimeks'te internet fiyatı 368-TL, mağaza fiyatı 429-TL
  • Bugün için en ucuz fiyatlar;
    http://www.incehesap.com/samsung_2333t_23_lcd-504-15631.html?ref=akakce&v=1.55.5 ----------------->356TL(Havale)
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=35101&ref=akakce&v=1.5.9 --------------------------------->357TL(Havale)
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=2333T&ref=akakce&v=1.39.6 --------->358TL(Havale)

Ben incehesaptan almıştım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak diğer iki firma ile de alışverişim oldu ve onlarda sorunsuzdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

@kara duman

Monitör parlak ekran değil o konuda için rahat olsun.F1 2010 ve Bioshockta ghosting yok.Ben farketmemiş olabilirim belki ama sonuçta oyuna bir etki etmiyor.Pes 2011 de ise insanı rahatsız edecek boyutta oluyor.

cevap için teşekkürler elinde başka oyunlar varsa bir zahmet onlardada bakabilirmisin
    yoksa şu aşagıdaki sitede test edebilirmisin
    http://img1.lesnumeriques.com/pub/autopromo/Remanence17.html
    görüntü ne kadar takılırsa o kadar ghosting var demekmiş veya ben öyle anladım
    şu an ghosting çıkmaması için dua ediyorum monitörü çok beğendim çünkü

• Monitörde ölü pixel çıkan var mı? Bimeksteki arkadaşlar 5 ölü pixel ve üzeri olursa değişim yapıyoruz dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidolek

Monitörde ölü pixel çıkan var mı? Bimeksteki arkadaşlar 5 ölü pixel ve üzeri olursa değişim yapıyoruz dediler.

Vatandan almıştım 1 tane ölü pixel çıktı iade ettim.5 çok fazlaymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick72

quote:

Monitörde ölü pixel çıkan var mı? Bimeksteki arkadaşlar 5 ölü pixel ve üzeri olursa değişim yapıyoruz dediler.

O zaman Vatan'dan almakta fayda var. Peki iade alırken sudan sebepler üretiyorlar mı? yoksa müşteri memnuniyeti deyip hemen iade/değişim mi yapıyorlar.
  • arkadaşlar merhaba.

2 gün önce bu monitörü aldım. vatandan 1 ay içinde başka bir model ile değiştirebilirsin dediler. alırken kafama takılan tek şey 8ms tepki süresi olmasıydı.

Eski monitörüm 75hz ve 2ms tepki süreli idi. Şimdi ondan 60hz ve 8ms ye geçince farkı görmemek imkansız tabi.

Bu monitörü almamın ve beğenmemin nedenleri değişik açılardan görüntünün bozulmaması ve backlight sorununun olmaması. Vatandaki LED ve diğer LCD lere de baktım, açı değişimi konusunda resmen eziyor diğerlerini. Backlight a gelince de monitörlerdeki LED teknolojisi dandik olduğundan çok fazla backlight vardı. Tüm ekranlara siyah renk verdirdim ve en güzeli buydu. Renklerine gelicek olursa, bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu monitörün verdiği renkler inanılmaz derecede güzel geliyor bana.

8ms olayına gelirsek. Gözle görülür fark var. Özellikle PES 2011 de çok farketti diyebilirim, topun uzağa hızlı gittiği yerlerde oyuncuların isimleri falan gayet bulanıyor. Heroes of Newerthde de karakterlerin hareketleri sırasında bir fark var açıkçası. Call of Duty de bir fark göremedim, warcraft 3te de göremedim ve NFS hot pursuitte de.

Sadece gelicek olursak, ufak detaylı ve hareketli parçaları barındıran oyunlarda belli olması daha olası aslında. Filmlerde bir sorun yok hatta 1080 filmler efsanevi bir şölen yaşatıyor. Bir tek filmlerde farkedilen nokta, mesela çok fazla paralel çizgi varsa küçük çapta (birinin kravatındaki çizgiler olsun, bir göktelenin uzaktan bakınca katlarının ışıkları ve aradaki duvarlar gibi) varsa hareket esnasında o çizgiler arasında bir kararma oluyor doğal olarak. Aradaki aydınlık yeri güncelleyemediği için çabuk.

Şimdilik memnunum, 8ms olayına üzüldüğüm yerler var ve acaba değiştirsem mi dediğim oluyor ama bu kaliteyi de aynı fiyat çerçevesinde bulmam imkansız gibi. Çünkü görüntü kalitesi şimdiye kadar görüğüm en iyisi belki de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilence -- 11 Ocak 2011; 16:43:42 >

• ben vatandan almıştım.
    ölü piksel çıkmadı ama alt bölgedeki küçük bi piksel grubunda sorun vardı
    mavi renk veriyordu bazen.
    2 hafta sonra falan gittim.
    sorunumu anlattım.
    kutuyu masaya koydum.
    kutuyu açmadan adam direk çeki verdi yenisini aldım geldim.
    ilk başta lg nin led aydınlatmalı bi monitörünü almıştım.
    renklerden memnun kalmadım.
    monitörde hiçbir sorun yoktu.
    1 hafta kullandıktan sonra topkapı vatan a götürdüm.
    bu samnsungla değiştirdim.
    değişim konusunda bi sıkıntınız olmasın yani.
    ama tek bir şubeden olumsuz bi yanıt alırsanız başka bi şubeye gidin.
    ilk başta lg yi avcılar direk geri çevirmişti mesela ama topkapı sorun çıkarmadı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maverick72

quote:

O zaman Vatan'dan almakta fayda var. Peki iade alırken sudan sebepler üretiyorlar mı? yoksa müşteri memnuniyeti deyip hemen iade/değişim mi yapıyorlar.

Ben mağazadan aldım,ödemeyi yapıyorsunuz sonra monitöre piksel testi yapıyorlar ölü piksel varsa dilerseniz aynı modelin başka kutusunu getiriyorlar dilerseniz iade ediyorsunuz.

• Metro market'te 330TL'ye satılıyordu, alırken piksel kontrolü ve sonrasındaki değişim işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_1

Metro market'te 330TL'ye satılıyordu, alırken piksel kontrolü ve sonrasındaki değişim işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum ama.

Şimdi Ankara Metro Grosmarket'i aradım; fiyatı: 339-TL + 6 Taksit ... bunu kaçırmamak lazım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.