Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alidolek

quote:

Orijinalden alıntı: serhat_1

Metro market'te 330TL'ye satılıyordu, alırken piksel kontrolü ve sonrasındaki değişim işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum ama.

Şimdi Ankara Metro Grosmarket'i aradım; fiyatı: 339-TL + 6 Taksit ... bunu kaçırmamak lazım

2333tn modeli ile karıştırmayın karıştıran çok oluyor 2 monitör arsında dağlar kadar fark var
    ben magaza seçerek metro kataloguna baktım göremedim ama katalog haricimi acaba ?

bu monitörün fazla incelemesi yok ararken youtube de güzel bir inceleme buldum videoyu 720p ve tam ekran olarak izleyin ah şu tepki süresi olmasa 1 sn düşünmeyeceğim ama korkutuyor beni sadece oyun oynayan birisi olarak en son canlı olarak görüp karar vereceğim orada da nasıl oyun testi yapacaksak
    http://www.youtube.com/watch?v=VyKE1Q7R0gU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 11 Ocak 2011; 20:43:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhat_1

Metro market'te 330TL'ye satılıyordu, alırken piksel kontrolü ve sonrasındaki değişim işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum ama.

Şimdi Ankara Metro Grosmarket'i aradım; fiyatı: 339-TL + 6 Taksit ... bunu kaçırmamak lazım

2333tn modeli ile karıştırmayın karıştıran çok oluyor 2 monitör arsında dağlar kadar fark var
    ben magaza seçerek metro kataloguna baktım göremedim ama katalog haricimi acaba ?

bu monitörün fazla incelemesi yok ararken youtube de güzel bir inceleme buldum videoyu 720p ve tam ekran olarak izleyin ah şu tepki süresi olmasa 1 sn düşünmeyeceğim ama korkutuyor beni sadece oyun oynayan birisi olarak en son canlı olarak görüp karar vereceğim orada da nasıl oyun testi yapacaksak
    http://www.youtube.com/watch?v=VyKE1Q7R0gU

Evet, ürün katalog haricinde... Mağazayı arayıp sordum, elinizde ürün varmı diye... Fiyatınıda öyle öğrenmiş oldum yani.

• öncelikle verdiğiniz detaylı araştırmalara ve bilgilere tşk ederim..monitörü dün aldım..bu forumu ise şimdi okuyorum..:)..bende kendi gözlemlerimi aktarmak isterim..

monitör 720p ve 1080p bluray filmlerde çok başarılı ki..daha arkadaşların önerdiği constrast..brightness..tepkime süresi..renk ayarlarını yapmadım...

FPS tarzı oyunlarda gözle görünen bir kayıp yok..black ops ve modern warfare 2 de güzel sonuç verdi..ayrıca starcraft 2 ve NFS hot pursuit de performansı iyi..ama mükemmel değil!!..black ops da hafifde olsa ghosting var..

fotograflar ve renkler konusunda tam anlamıyla süper..

bende alırken 8ms olayına takıldım ve bayağı düşündüm ama içerdiği teknolojiler ve sanırım 4000/1 kontrast olması bu dezavantajı avantaja çevirmiş..

fiyat performans olarak çok iyi..bu fiyata bu kalite bidiğim kadarıyla zor bulunur diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zenapyus

öncelikle verdiğiniz detaylı araştırmalara ve bilgilere tşk ederim..monitörü dün aldım..bu forumu ise şimdi okuyorum..:)..bende kendi gözlemlerimi aktarmak isterim..

monitör 720p ve 1080p bluray filmlerde çok başarılı ki..daha arkadaşların önerdiği constrast..brightness..tepkime süresi..renk ayarlarını yapmadım...

FPS tarzı oyunlarda gözle görünen bir kayıp yok..black ops ve modern warfare 2 de güzel sonuç verdi..ayrıca starcraft 2 ve NFS hot pursuit de performansı iyi..ama mükemmel değil!!..black ops da hafifde olsa ghosting var..

fotograflar ve renkler konusunda tam anlamıyla süper..

bende alırken 8ms olayına takıldım ve bayağı düşündüm ama içerdiği teknolojiler ve sanırım 4000/1 kontrast olması bu dezavantajı avantaja çevirmiş..

fiyat performans olarak çok iyi..bu fiyata bu kalite bidiğim kadarıyla zor bulunur diye düşünüyorum...

"Zenapyus" monitörünü güle güle kullanman dileğiyle, hayırlı uğurlu olsun...
    -Ölü pixel çıktı mı?
    -Nereden ve kaç liraya almıştın?
    Cevabın için şimdiden teşekkürler...

• dostum ölü pikxel çıkmadı..ankara vatandan dün 413 tl ye aldım
  • Arkadaşlar herkese hayırlı olsun öncelikle, inceleyen paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler, bence tepkime süresi kafaya takılacak bir şey değil, benim notebok da 8ms lik bir ekran var şimdiye kadar rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım ama soğuk ortamda biraz belli ediyor kendini ki oda oda sıcaklığının baya aşasındaydı :). oyun için bile olsa tabi öyle pro falan değilseniz günümüze göre ideal. Anlaşılıyor ki piyasada büyük bir aldatmaca var her yer tn panelle dolu tabi monitör olarak, çoğu kullanıcı günlük işlerinde, film foto net vs böyle olunca tabi görüş açısı kontrast parlaklık ve renk çok daha önem kazanıyor dilerdimki 2333t gibi paneller çok olsaydı piyasada ama yok, çok yazık, onun için bu mönitörün değerini ve fiyatını değerlendirmek lazım :). Mönitörü inceleme şansım olmadı bire bir ama samsung 997mb crt mönitörümden gördüğüm kadarıyla dev bir fark var diğer tn panellere göre :)

Bir sorum olacak kullanan arkadaşlara. Piyasadaki diğer 300nit mönitörlere göre parlaklık olarak nasıl bir fark var.

• CRT mönitörlerde görüntü yenilemede 60hz ile 75hz çok farkedilir bir durum. bu mönitörün 60hz olması crt deki gibi rahatsız edici bir durum oluşturu mu? notebook da 60hz de çalışan ekranı kullanıyorum tabi ama crt ile kıyaslayamıyorum. lcd lerde 60 yerine 75 olması ne kadar farkeder ?
  • METRO dan aldım daha 25 tane falan vardı süper bir alet 340 tl...
    2332TN degil emin olabilirsiniz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: channex
    METRO dan aldım daha 25 tane falan vardı süper bir alet 340 tl...

Evet arkadaşlar bende Ankara Metro'dan aldım... Fiyat: 340-TL + 6 Taksit
    Ellerinde çok fazla bir monitör çeşidi yok ama 2333T'den yaklaşık 15 adet var... Almak isteyenler kaçırmasın derim.
    Daha öncesinde kullandığım 19" Lacie Blue IV tüplü monitörüm vardı renk anlamında onu aratmıyor... Tavsiye ederim...
  • quote:

quote:

Ellerinde çok fazla bir monitör çeşidi yok ama 2333T'den yaklaşık 15 adet var... Almak isteyenler kaçırmasın derim.
    Daha öncesinde kullandığım 19" Lacie Blue IV tüplü monitörüm vardı renk anlamında onu aratmıyor... Tavsiye ederim...

Sadece Ankara metroda mı var yoksa bütün metro şubelerinde var mı acaba ?
    birde açıp kontrole izin veriyorlar mı ölü piksel için

• quote:

quote:

quote:

Satış görevlisi arkadaş monitörün ücretini ödedikten sonra test edebileceklerini söyledi. Daha sonra ambalajı açıp kontrol ettik, ölü pixel çıkmadı ama yatay olarak çizgi halinde belirgin bir çizgi-şerit vardı. İlk sizde böyle bir sorun çıktı dedi. İkinci ambalajı açıp test ettik, onda herhangi bir sorun çıkmadı, şimdi büroda kullanıyorum.

Diyelim alıp götürdün sonrada ölü pixel çıktı. 3 ölü pixele kadar iade için kabul etmiyorlarmış. Ama test esnasında olursa yenisi veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidolek -- 13 Ocak 2011; 12:30:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Satış görevlisi arkadaş monitörün ücretini ödedikten sonra test edebileceklerini söyledi. Daha sonra ambalajı açıp kontrol ettik, ölü pixel çıkmadı ama yatay olarak çizgi halinde belirgin bir çizgi-şerit vardı. İlk sizde böyle bir sorun çıktı dedi. İkinci ambalajı açıp test ettik, onda herhangi bir sorun çıkmadı, şimdi büroda kullanıyorum.

Diyelim alıp götürdün sonrada ölü pixel çıktı. 3 ölü pixele kadar iade için kabul etmiyorlarmış. Ama test esnasında olursa yenisi veriyorlar.

az önce istanbul güneşli şubesini aradım monitörün ellerinde yeterli miktarda olduğunu söylediler 340 tl alış esnasında kontrol ettirmeleri iyiymiş ölü piksel açısından inşaallah güneşli şubesi de aynı şekilde yaptırır

• dolarda fırlamışken TL üzerinden metro fiyatı mükemmel. Inca TN fiyatına pva isteyen metrolara gitsin alsın vatan internet şubesinde kalmamış.
  • bu monitörü kullanan arkadaşlara şunu sormak isterim..standart çözünürlükte bir divx filmi izlerken ideal görüntü için monitör ile ne kadar mesafede durmak gerekiyor.????mesala bende tv olarak kullandığım 32"bir lcd tv var.tv ye 3 metreden daha yakın olunduğunda gerçekten kötü bir görüntü oluyor.neredeyse eski tüplü tvleri aratacak kadar.bu monitör bu açıdan nasıl?????
  • Hocam bu monitörü alıp divx izledikten sonra bir kıymeti yok.En azından 720p görüntüleri indirmek lazım.Hiç denemedim açıkçası uzaklık olayını.
  • monitörü bugün metro market güneşli şubesinden aldım 13 tane vardı ben aldım 12 kaldı parayı ödedikten sonra ölü piksel testi yaptırdım ama oradaki görevli felaket derecede bilgisiz anlaşana kadar akla karayı seçtim neyse ki ölü piksel çıkmadı
    ilk izlenimlerim gayet olumlu renkler inanılmaz derecede güzel siyah başarısı çok iyi ve görüş açısı süper diğer lcd lerde gördüğüm hafif görüş açısını değiştirince görüntünün bozulma olayı bunda yok sırf bakış açısı yüzünden bu zamana kadar crt monitör kullandım ama monitörümü buldum sonunda
    ama tahmin ettiğim gibi bazı oyunlarda ghosting oluyor özellikle yatay hareketlerde ileri hareketlerde herhangi bir sorun yok ama mouse sağa sola hızlı bir şekilde oynatınca ghosting hissediliyor tabi ben crt den geçtiğim için ona göre kıyaslıyorum tn panel lcd kullanan arkadaşlar bütün lcd lerde bir miktar ghostin olmasının normal olduğunu söylediler tabi her güzelin bir kusuru var hem güzel renkler,görüş açısı,siyah başarımı ve hızlı tepki süresi bir arada olmuyor
    denediğim oyunlar
    burnout paradise :yarış aksiyon
    crash time 4 :yarış
    nfs hot pursuit 2:yarış
    driver4:aksiyon
    devil may cry 4 :aksiyon
    spiderman shatter dimension :aksiyon
    street fighter 4:aksiyon
    emergency 2011 :strateji
    emphire eart 2 :strateji
    medal of honor 2011
    BU YAZDIĞIM OYUNLARDA GHOSTİN NAMINA BİR ŞEY YOK
    ama call of duty black ops ve pes 2011 de yatay yönde yapılan hızlı hareketlerde ghosting hissediliyor
    ilerki günlerde başka oyunlarda denemeye çalışacağım çok geniş bir oyun arşivim var ama anladığım kadarıyla yatay hareketli oyunlarda ghosting oluyor futbol oyunlarında olması da bunu doğruluyor
    yalnız şöyle bir sıkıntım var monitörün hem fabrika ayarlarında hemde önceki sayfalarda diğer kullanıcıların verdiği renk ve gamma ayarlarını yapmama rağmenhttp://www.lagom.nl/lcd-test/white.php lagom beyaz testinde sadece 200 nolu kareyi görebiliyorum siyah testinde karelerin tamamını sorunsuz görüyorum diğer testlerde hiç bir sorun yok ama beyazı bir türlü yapamadım nereyi yanlış yapıyorum acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 18 Ocak 2011; 23:17:53 >

• @kara duman
    Monitörünüz hayırlı olsun. Bilgi ve paylaşım için teşekkürler
    Ben o test sayfasındaki tüm siyah ve beyazları sorunsuz görüyorum. Birde şu ayarları deneyin;

Monitör Menüsünden;
    Resim
    Parlaklık : 55
    Kontrast : 95
    Netlik : 60
    Magicbright: Kişisel
    Yanıt Süresi : En Hızlı

Renk
    MagicColor: Kapalı
    R:50
    G:50
    B:50
    Renk Tonu : Kişisel
    Renk Efekti: Kapalı
    Gamma: Mod 3

Bilgisayarın ekran kartı ayarları menüsünden;
    Gamma : 1.10
    Parlaklık(brightness): +6
    Contrast: 84
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

@kara duman
    Ben o test sayfasındaki tüm siyah ve beyazları sorunsuz görüyorum. Birde şu ayarları deneyin;

Monitör Menüsünden;
    Resim

Renk

Ayar yapmak için çok fazla uğraşamadım ama bu ayarları bende denedim. Photoshopta %5 siyah verince bembeyaz birşey çıktı ortaya, yani bende işe yaramadı.
    Bende fabrika ayarlarına dönmek zorunda kaldım. Bu şekilde %2 lik değerler gözüküyor, %1 lik gözükmüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

@kara duman

Monitör Menüsünden;
    Resim

Renk

sağolun dediğiniz ayarları denedim daha öncede benzer ayarlarda denemiştim zaten bu ayarlarda parlaklık 30 beyazda son kare hariç hepsini gördüm ama bu seferde siyah karelerde kayıplar oldu parlaklık azaldığından dolayı onu dengelemek için ekran kartından verdiğiniz kontrast ayarını 84 yapmaya çalışıyorum fakat 50 nin üzerine çıkardığım an görüntü fotoğraf negatifleri olur ya onun renklisini düşünün o şekilde oluyor çokta önemli değil ama bu şekilde gayet güzel ama sebebini merak ediyorum ?

• mrb.2333 de kulaklık girişi varmı tşklr.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.